03282024پنج شنبه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۹۳۱۱۱۱510

رئیس انجمن صنفی کشاورزان شهرستان شوش در مصاحبه ی اختصاصی با شوش نیوز

احمد معین ـ خبرنگار شوش نیوزرحیمی

رئیس انجمن صنفی کشاورزان شهرستان شوش در یک گفت و گوی اختصاصی با شوش نیوز به سئوالان خبرنگار ما پاسخ داد که اهم آن در زیر آمده است .

لطفاً در مقدمه ، از بیوگرافی و سابقه فعالیت  تان در بخش کشاورزی بفرمایید؟                     

ـ اینجانب  " عبدالرحیم رحیمی نیا " با حدود 30 سال فعالیت در بخش کشاورزی با سابقه مدیریت در پروژه های مختلف کشاورزی (کشت و صنعت) معدنی ، صنعتی و عمرانی قبل و بعد از انقلاب

چطور به فکر تاسیس انجمن صنفی کشاورزان شهرستان شوش افتادید؟                             

ـ  از سال های پیش (حدود 20سال) پیشنهاد ضرورت وجود تشکلی برای دفاع از حقوق کشاورزان را مطرح نموده بودم اما متأسفانه در آن زمان پذیرش این موضوع در جامعه کشاورزی شهرستان وجود نداشت. تا این که پس از گذشت 2سال از تشکیل انجمن صنفی کشاورزان شهرستان دزفول و 1سال و نیم پس از تشکیل در شهرستان اندیمشک، طی جلسات متعددی که گروهی از دلسوزان توسعه شهرستان و کشاورزان پیشرو برگزار نمودند مقرر شد بنده در قالب هیئت مؤسس نسبت به تأسیس انجمن صنفی کشاورزان شهرستان پی گیری و اقدامات لازم را انجام دهم. و به لطف خدا پس از گذشت حدود 10 ماه تلاش و پی گیری مستمر بنده و همکاری دوستان موفق شدیم در تاریخ 23/5/88 با اعلام عمومی و دعوت از کشاورزان اولین انتخابات هیئت مدیره انجمن صنفی کشاورزان شهرستان شوش را با حضور جمعی از کشاورزان و مسئولین شهرستان و نماینده وزارت کار و امور اجتماعی به عنوان ناظر در محل تالار نیایش  برگزار نماییم.

استقبال کشاورزان از تأسیس انجمن چگونه بود؟

ـ در ابتدا به دلیل بدگمانی که در ذهن کشاورزان نسبت به عمل نکردن برخی از شرکت های تعاونی نسبت به تعهداتشان ایجاد شده بود، با تردید و ابهام به این انجمن که تفاوت ماهیتی با شرکت های مذکور داشت می نگریستند اما در این میان کسانی که شناخت کافی از اعضای هیئت مدیره و فعالیت های این انجمن داشتند علاوه بر عضو شدن، دیگران را نیز به عضویت در این انجمن تشویق کردند و پس از گذشت چندی از شروع به فعالیت و آشکار شدن خدمات صادقانه اعضای هیئت مدیره در احقاق حقوق کشاورزان و رساندن مشکلات آنان به گوش مسئولین و عضویت در شورای کشاورزی شهرستان روزانه به

اعضای انجمن افزوده شد و همچنان نیز این روند ادامه دارد.

لطفاً از فعالیت های انجام شده انجمن مواردی را ذکر کنید.

-پی گیری حضوری، تلفنی و  مکاتبه ای مکرر در خصوص مسائل مربوط به کشت محصولات استراتژیکی مثل گندم و ذرت و چغندرقند و ...

-شرکت در جلسات رسمی شورای کشاورزی شهرستان، جهاد کشاورزی استان و شهرستان با موضوعات مختلف در راستای رفع مشکلات کشاورزی و برنامه ریزی بهتر برای آینده

-شرکت در جلسات بررسی راهکارهای احیا و توسعه چغندر قنددر منطقه و بررسی اهم مشکلات کشاورزان در این خصوص

-برگزاری جلسات متعدد با نمایندگان کارخانه قند اصفهان و کشاورزان پیشرو در خصوص بررسی و اصلاح قرارداد کشت چغندر قند و تغییر دادن متن قرارداد به نفع کشاورزان چغندر کار منطقه

-تعیین نرخ نامه کارکرد ماشین آلات و ادوات کشاورزی

-تهیه آنالیز محصولات استراتژیک مثل گندم ، ذرت و چغندر قند به منظور تعیین نرخ واقعی تمام شده این محصولات

-همکاری با مدیریت جهاد کشاورزی  شهرستان در برگزاری دوره های آموزشی با هدف ارتقای سطح علمی کشاورزان  .  و اقدامات دیگری در زمینه بیمه محصولات کشاورزی و بیمه تأمین اجتماعی ،  پی گیری در خصوص کاهش نرخ آب بها ی گندم و ذرت از سوی دولت، نشست های متعدد با فارغ التحصیلان بخش کشاورزی برای مشاوره و راهنمایی به آنها جهت ایجاد کسب و کار و ...

البته شرح مفصل عملکرد انجمن سالانه در مجمع عمومی که با حضور مسئولین ، کارشناسان ، کشاورزان پیشرو و خبرنگاران برگزار می گردد ارائه داده می شود.

نحوه عضو گیری شما چگونه است ؟

ـ عضویت در انجمن کاملاً داوطلبانه  و با تقاضای مراجعه کننده همراه با ارائه مدارکی دال بر کشاورز بودن او ، صورت می گیرد.  مبلغی به عنوان ورودیه و سپس مبلغی سالانه به عنوان حق عضویت به حساب بانکی انجمن واریز می شود .سپس کارت عضویت و در صورت درخواست پروانه فعالیت واحد تولیدی که خود یکی از افتخارات انجمن و جامعه کشاورزی است ، صادر می شود.

مشکل بیمه کشاورزان را چگونه حل کردید؟

ـ  پس از تشکیل انجمن ، بررسی در رابطه با کلیه قوانین و مقررات و آئین نامه هایی که می توانست خدمتی به کشاورزان نماید  صورت گرفت ، از جمله  به بخش نامه ای که از سوی سازمان تأمین اجتماعی در سال 82  در خصوص بیمه تولید کنندگان بخش کشاورزی صادر شده بود  دسترسی پیدا نمودیم و در پی آن جلسات متعددی با مسئولین سازمان تأمین اجتماعی در شهرستان و استان صورت گرفت و راهکار و چارچوب لازم جهت استفاده بخش کشاورزی و بخصوص کارگران شاغل در مزارع از بیمه تبیین و تعیین گردید. موضوع بیمه یکی از آرزوهای اینجانب و دیگر فعالان بخش کشاورزی بود که خوشبختانه به واقعیت پیوست . البته پس از مدتی دوباره با اشکالات دیگر برخوردیم از جمله بهانه جویی های بعضی از کارکنان و مسئولین تامین اجتماعی وقفه ای در بیمه نمودن کشاورزان به وجود آورد که با پی گیریهای مصرانه  اینجانب در سطح استان و کشور و ملاقات با رئیس کل سازمان تأمین اجتماعی کشور و مشاوران عالی ایشان که با حضور دکتر نوری نماینده محترم مردم شوش در مجلس شورای اسلامی  صورت گرفت ، اشکالات برطرف و مسیر بیمه نمودن کارکنان بخش کشاورزی هموار شد.

از لحاظ زیر ساختها چه کمبود هایی در منطقه احساس می کنید؟

ـ  شهرستان شوش یکی از قطب های کشاورزی استان و کشور می باشد . شهرستان شوش در تولید محصول استراتژیک گندم همواره مقام اول استانی و مقام اول یا دوم کشوری را دارا می باشد. در تولید ذرت با فاصله معنی داری از نظر سطح زیر کشت و میزان تولید ، شهر اول کشور ؛ در تولید شالی ، سبزی و صیفی جایگاه تعیین کننده ای دارد . در تولید و پرورش دام سبک ، نیمه سنگین ،  سنگین و همچنین پرورش آبزیان  از نظر میزان و کیفیت شهرستان دارای جایگاه قابل ملاحظه ای می باشد . در چند سال اخیر فعالیت باعث معرفی جایگاه شهرستان شوش در استان و کشور شده است به طوری که نظر کارشناسان و تجار کشورهای همسایه را به خود جلب کرده است. اما با وجود زحمات فراوان که دلسوزان بخش کشاورزی و مسئولین مربوطه برای رسیدگی به مشکلات کشاورزان و رفع موانع تولید و بازاریابی محصولات انجام می دهند ، متأسفانه باید اعلام نمایم که کارهای انجام شده نسبت به کارهایی که باید انجام شود بسیار کم است . شوش با وجود اراضی فراوان و گذر سه رودخانه کرخه ، دز و شاوور از این شهرستان ، نیاز به توجه بیشتری از طرف مسئولان و تعیین اعتبار لازم به خصوص در زمینه صنایع جانبی و تکمیلی دارد  و می تواند جایگاه منحصر به فردی در تولید محصولات کشاورزی داشته باشد. اما متأسفانه برخی برنامه ریزی های ناصحیح استانی و کشوری در زمینه کشاورزی باعث گردیده هزینه تولید بسیار بالا برود  و زحمات طاقت فرسای کشاورزان در گرمای بیش از 60درجه تابستان و سرمای سوزناک زمستان ، آن اثر بخشی لازم را در اقتصاد کشور و حتی اقتصاد و معیشت خانواده کشاورز نداشته باشد .  با توجه به ضرورت تناوب زراعی که یکی از اولین اقدامات اساسی در زمینه بالا بردن عملکرد در واحد سطح و ایجاد الگوی مناسب کشت و همچنین کنترل و مبارزه با آفات و بیماری ها و علفهای هرز می باشد به دلیل نبود صنایع تبدیلی و فراوری و بخصوص تعطیلی کارخانه  قند منطقه  ،انجام یک تناوب علمی و عملی مناسب میسر نمی باشد.البته در زمینه تسطیح اراضی و ایجاد شبکه پوشش انهار ( درجه 2و3) اقدامات خوبی صورت گرفته است . امیدوارم با تسهیلاتی که از سوی وزارت جهاد کشاورزی تعیین می شود بتوانیم  روشهای نوین آبیاری به منظور صرفه جویی در مصرف آب و بالا بردن ارزش کمی وکیفی محصولات را داشته باشیم.

لطفاً درباره عدم فعالیت کارخانه قند منطقه توضیح دهید.

این کارخانه یکی از ثروتهای ملی است  که متأسفانه با وجود ضرورت اجتناب ناپذیر راه اندازی به دلیل عدم توان مسئولین استانی در جا انداختن ضرورت فعالیت کارخانه در منطقه و عدم توان دریافت امتیازات لازم در این زمینه ، هنوز تعطیل است .متأسفانه این کارخانه در حال مستهلک شدن است . راه اندازی این کارخانه می تواند علاوه بر نقشی که در تولید شکر از طریق گسترش کشت چغندر قند داشته باشد ، باعث کاهش واردات این محصول و با قرار دادن کشت چغندر قند در تناوب زراعی می توان تأثیر فراوانی در میزان عملکرد بر واحد سطح محصولاتی مثل گندم و ذرت داشت . گرچه نماینده محترم شوش در مجلس پی گیری فراوانی کرده اند ، اما بنده معتقدم با توجه نمودن به توصیه های کارشناسانه انجمن صنفی کشاورزان شوش این کارخانه می توانست خیلی زودتر راه اندازی شود و بیش از ده هزار فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم برای جوانان شهرستانمان فراهم آورد.

مشکل کشاورزان ذرت کار شهرستان را با یکی از کارخانه های ذرت خشک کنی منطقه چطور حل کردید لطفاً در این مورد توضیح دهید

ـ   وظیفه انجمن پی گیری و حل مشکلات کشاورزان گرامی است . در زمینه های مختلف چنانچه کشاورزان با مراکز دولتی یا خصوصی مشکلی داشته باشند در صورت درخواست ، اعضاء هیئت مدیره وکارشناسان انجمن پی گیری لازم را انجام داده و سعی در حل مشکل خواهند نمود.  در خصوص مشکل جمعی از کشاورزان که در سال گذشته حاصل دست رنج خود را (ذرت) به یکی از کارخانه های ذرت خشک کنی منطقه تحویل داده بودند اما متأسفانه به دلیل ضعف مدیریت و عدم درک زحمات کشاورزان ، مسئولین این کارخانه نتوانستند وجوه ذرت کشاورزان را پرداخت کنند . با مراجعه کشاورزان به انجمن به لطف خدا و پی گیری های حضوری و مکاتبه ای مکرر این انجمن  خوشبختانه موضوع حل شد و کشاورزان به حقوق خود رسیدند .

آیا تشکلاتی شبیه شما در شهرستان شوش وجود دارد؟ تعامل شما با آنها و سایر ادارات مرتبط با بخش کشاورزی چگونه است؟

ـ  بعد از تشکیل این انجمن در شهرستان و فعالیت هایی که در احقاق حقوق کشاورزان داشت، وزارت جهاد کشاورزی، نظام صنفی کشاورزان را تشکیل داد گر چه فعالیت نظام صنفی در موازی فعالیت های انجمن می باشد ، اما به لطف خدا این انجمن توانسته تعامل خوبی همان گونه که با سایر ادارات و ارگانهای مرتبط دارد با نظام صنفی کشاورزان شهرستان نیز داشته باشد.

چه خواسته ای از مسئولین و کشاورزان دارید؟

ـ  اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی کشاورزان که دو دوره متوالی در خدمت جامعه کشاورزی هستند ، خدای را شاکرند که در طی این شش سال هیچ گونه حقوق مادی دریافت نکرده اند و دعای خیر کشاورزان را بهترین سرمایه و دستمزد برای خویش می دانند اما از مسئولان و سایر فعالان بخش کشاورزی انتظار دارند بیش تر از قبل از جامعه کشاورزی حمایت نمایند و در امور کشاورزی شهرستان از نظرات کارشناسانه انجمن حمایت و استقبال نمایند. همچنین از افراد توانمند در بخش کشاورزی می خواهیم همانند هیئت مدیره فعلی که طی این چند سال داوطلبانه و صادقانه در خدمت جامعه کشاورزی هستند، در انجمن حضور یابند تا با دریافت تجربیات هیئت مدیره فعلی بتوانند در دوره های بعد سکان فعالیتهای انجمن را در دست گیرند. همچنین از سایر فعالان بخش کشاورزی خواستاریم که با بازدید و مطالعه گزارش برخی از عملکردهای انجمن و همچنین موضوعات علمی که با توجه به نیاز کشاورزان در وبلاگ این انجمن درج می شود ما را در جهت اصلاح عملکرد و توسعه کشاورزی شهرستان یاری نمایند.

حرف آخر شما چیست ؟

در پایان از سایر دلسوزان توسعه شهرستان و فعالان بخش کشاورزی خصوصاً مدیریت محترم جهاد کشاورزی شهرستان جناب آقای مهندس ملک زاده و نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی جناب آقای دکتر نوری و همچنین از پایگاه مردمی ؛  خبری و تحلیلی شوش نیوز که دلسوزانه خواسته ها و  درد دلهای ما را به گوش مسئولین و جامعه کشاورزی می رساند  سپاسگزاری می کنم  .

راه های ارتباط با انجمن:

آدرس : میدان بسیج، خیابان مدرس شرقی پلاک 95

تلفن :06142824544

فکس : 06142829626

صندوق پستی : 64715-357

ایمیل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

وبلاگ : anjomanskssd.blogfa.com

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست