06152025یکشنبه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm

جایگاه خانواده در توسعه نقد و نقدپذیری

به قلم ـ  استاد جعفر دیناروند

بدون شک خانواده به عنوان اولین نهاد تشکیلاتی در جامعه، دارای اثرهای فراوانی بر رفتارهای انسانی است.انسان از این نظر که قادر است تا تشکیل خانواده دهد و با اهدافی معین و کارکردهای خانواده ای امورات خود را به پیش ببرد می تواند رفتارهای خاصی را نیز در درون جامعه ی خود ایجاد نماید.


گرد و خاک خوزستان از منظری دیگر

به قلم ـ استاد جعفر دیناروند

مدیرکل هواشناسی خوزستان از وقوع تندباد و گرد و خاک های محلی تا روز پنجشنبه خبر داد و گفت: «توده گرد و خاک با منشا عراقی افت کیفیت هوا و کاهش دید افقی را به همراه خواهد داشت».

چرا نقدستیزی؟

به قلم ـ  استاد جعفر دیناروند

نقد به عنوان روشی برای یافتن نقاط قوت و ضعف، کاری حساب شده و مورد نیاز جوامع بشری است.نیازی برای رشد یافتن و رسیدن به تعالی و ترفیع انسانی است.کوششی فکری است که در ابتدای فعالیت خود، شامل اندیشمندان و روشنفکران می گردد اما با گذشت زمان، دایره ی آن وسعت یافته و افراد دیگری را نیز در بر می گیرد.نقد در چنین حالتی، یاور مردم در رفع مشکل و حل مسائل است.

آموزش و پرورش و عنصر معلم

به قلم ـ استاد جعفر دیناروند

آموزش و پرورش، گرچه از دو واژه مجزا تشکیل شده است اما هرگز جدا از هم تصور نمی شوند.دو واژه تخصصی که هر یک، ویژگی های خاص و مفاهیمی معین دارند.آموزش، در روند خود نیز، متفاوت از پرورش است.

نقش فرهنگ در روند نقدپذیری

به قلم ـ استاد جعفر دیناروند

فرهنگ در جامعه ی انسانی دارای جایگاه ویژه ای است.تاثیر آن بر سبک زندگی چنان است که برخی زندگی رابدون فرهنگ امکان پذیر نمی دانند.در این رابطه،معنای فرهنگ نیز مهم است.بسیاری آن را با ابعادی وسیع تعریف می کنند و گروهی نیز از واژه هایی با معنا استفاده می کنند.گاه آن را با سایر کلمه های مشابه اشتباه می گیرند و به طور مثال، فرهنگ را تربیت یا رفتار بر می شمارند.

بومی گرایی

به قلم ـ استاد جعفر دیناروند

یکی از درخواست های رایج میان بعضی از مردم، توجه به نیروهای بومی است.این وضعیت، به صورت عمده، در مناطقی ‌وجود دارد که مشکلاتی مانند بیکاری و فقر، غالب بر جامعه است.

نقدپذیر کیست؟

 به قلم استاد جعفر دیناروند

بسیاری از افراد جامعه نقد پذیری را نوعی توانایی در شنیدن نیروهای مخالف می دانند.گاه برای نشان دادن نیت خیر خود،دیگران را به نقد کردن دعوت می نمایند.گوش می دهند و گاه عکس العمل مثبت به نمایش می گذارند و زمانی تنها سکوت می کنند تا نشان دهند که به آرای دیگران احترام می گذارند.

شوش جدید و دهه پنجاه

به قلم ـ  استاد جعفر دیناروند

پایان دهه چهل، همراه با تغییراتی وسیع در بافت جمعیتی و تعداد افراد حاضر در شوش گردید.مهم ترین علت آن، فرصت های شغلی فراوانی بود که به وسیله شرکت های موجود،ایجاد شده بود.

منتقد کیست؟

به قلم ـ استاد جعفر دیناروند

نقد کردن فعالیتی هدفدار و دارای جهت و سوقی معین است.هدفی درونی و برونی دارد که شامل شخصیت شناسی و جامعه شناختی می گردد.در این میان، فاعل نقد نیز مهم و حیاتی تلقی می گردد و بر این اساس،باید نقاد یا منتقد را در جایگاهی ویژه نگریست.

سنت گرایی

به قلم ـ استاد جعفر دیناروند

جامعه انسانی، در طول حیات خود، از مسیرهای مختلفی برای پیشبرد اهداف خویش، استفاده کرده است.


کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست