03212025جمعه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۰۳۱۲۱۱5481

توانمند شویم تا مراقبت از گوش و شنوایی را برای همه به واقعیت تبدیل کنیم

فائقه شیرک ـ خبرنگار شوش نیوز

روز جهانی ناشنوایان فرصتی مناسب برای افزایش آگاهی عمومی در باره چالش ها و نیازهای افراد ناشنوا و کم شنوا است .

روز جهانی ناشنوایان علاوه بر تجلیل از دستاوردها و مشارکت های ارزشمند جامعه ناشنوایان به ترویج حقوق و دسترسی آنان به آموزش اشتغال و خدمات عمومی نیز اختصاص دارد .

گوش دادن ایمن به سادگی رفتارهای شنیداری خاصی اشاره دارد که شنوایی شما را در معرض خطر قرار نمی‌دهد حجم صداها، مدت زمان گوش دادن و دفعات تکرار قرار گرفتن در معرض صداهای بلند همگی بر شنوایی تاثیر دارند .

برای محافظت از گوش چند نکته مهم را باید رعایت کنیم صدا را پایین نگه دارید، از مکان‌های پر سر و صدا از محافظ‌های گوش مانند گوشگیر استفاده کنید، همیشه از منابع صداها مانند بلندگوها دوری کنید، سطوح صدا را نظارت کنید.

نکته مهم این است که چگونه می‌توانیم تشخیص دهیم که شنوایی من آسیب دیده است یا نه؟ وقتی صدای زنگ مدام در گوشمان باشد یا مشکل در شنیدن صداهای با صدای بلند داشته باشیم، یا مشکل در درک گفتاری مشاهده کردید حتماً به دکتر مراجعه و جدی پیگیری کنید .

خوب شنیدن اساس تکامل رشد گفتار و زبان کودک محسوب شده و یادگیری بر روی آن شکل می‌گیرد.


 زمان طلایی برای انجام تست غربالگری به هنگام تا یک ماه پس از تولد است در صورت غربالگری مشکوک تست تشخیصی به هنگام تا ۳ ماهگی به انجام مداخله درمانی تا ۶ ماهگی است توجه داشته باشیم که در هنگام گوش دادن به موسیقی با افزایش صدا مدت زمان گوش دادن ایمن به سرعت کاهش می‌یابد صدای طبیعی موسیقی ۹۰ دسی بل است

 البته عوامل ژنتیکی مثل ازدواج محلی ،بیماری عفونی، وزن پایین ،می‌تواند در این امر دخیل باشند.

 ناشنوایی تنها معلولیت قابل درمان کامل است ۹۰ درصد از کم شنوایی کودکان از طریق مداخله به موقع قابل پیشگیری هست.

افراد ناشنوا در طی روز با چالش‌های متعددی روبرو هستند که از بزرگترین آنها مشکلات ارتباطی است بسیاری از افراد ناشنوا از زبان اشاره به عنوان وسیله‌ای برای برقراری ارتباط استفاده می‌کنند اما متاسفانه تسلط عمومی جامعه را با آن مواجه است آموزش جهانی ناشنوایان ،ترویج آگاهی عمومی ، درباره زبان اشاره و نیازهای ارتباطی افراد ناشنواست.

 آموزش زبان اشاره به افراد شنوا و بهره‌گیری از فناوری‌های ارتباطی مانند زیرنویس‌های زنده در رسانه‌ها می‌تواند ارتباط میان ناشنوایان و سایر اعضای جامعه را بهبود بخشد همچنین افزایش تعداد مترجمان حرفه‌ای زبان اشاره از دیگر راهکارهای موثر برای ارتقاء وضعیت ناشنوایان می‌باشد البته یادآوری کنم که ۶۰ درصد از کم شنوایی کودکان از طریق مداخله به موقع قابل پیشگیری است کم شنوایی بزرگسالان تا ۵۰ درصد قابل پیشگیری ست و ناشنوایی تنها معلولیت قابل درمان کامل است این‌ها یک نکات کلیدی هستند که باید مورد توجه قرار بدهیم توجه داشته باشیم که در هنگام گوش دادن به موسیقی با افزایش صدا مدت زمان گوش دادن ایمن ،به سرعت کاهش می‌یابد صدای طبیعی موسیقی ۹۰ دس بل است البته عوامل ژنتیکی مثل ازدواج محلی بیماری عفونی وزن پایین نوزادان می‌باشد

در پایان سخنی دارم با مسئولین : موسسه ناشنوایان آوای امید به مدیریت ناشنوا رضا ابراهیمی و رابط ناشنوایان علی منصوری و تعدادی از بچه‌های ناشنوا  موسسه را به ثبت رساندند. موسسه آوای امید تمامی بچه های ناشنوای شهرستان شوش و حومه را تحت پوشش  و با تلاش های زیاد توانستند دوره آموزش خیاطی اشپزی مروارید بافی را بگذرانند و اکنون اکثریت آنان خود مربی هستند . اماهنوز با چالش‌های زیادی مواجه هستند که از جمله اشتغال این عزیزان ناشنوا است و چندین بار از مسئولین درخواست کردند اما تاکنون جوابی نگرفتند مجدداً در این روز بزرگ جهانی ناشنوا با خبرهای خوب برای این عزیزان انتظار داریم خبرهای خوب دل آنان را شاد کنید ..

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست