03212025جمعه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۰۳۱۱۱۹5461

امام جمعه شهرستان شوش گفت : وقتی با اعتقاد گذاشتن گردنش تو شدی پشت فلان میز ددر فلان اداره بداند شب اول قبر این مطالبه گران یقه ات را می گیرندو اون دنییا چه جوابی می خواهد بدهد؟؟

ارسال فایل صوتی خطبه ها ـ رحمن ایمانی

تایپ خبر ـ عباس کرم الهی

شرمنده از مسئولین و مرذدم که این هفته به خاطر عمل جراحی خبرنگار ما عکس برایمان ارسال نشد                                                                                                                                      جمعه ی این هفته 19 بهمن ماه1403 « همزمان با روز نیروی هوایی » ـ به مجری گری « عبدالامیر بشکار » ـ تلاوت قرآن « محمد رضا تریچی  » ـ مؤذنی « مصطفی کعبی » و قرائت دعای آل یاسین توسط « حاج عبدارحیم انصاری» نماز سیاسی نماز سیاسی  جمعه به امامت حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی  در مسجد شهید دانش حرم مطهر حضرت دانیال نبی(ع) برگزار شد .

 

به گزارش شوش نیوز ؛ با حضور «آیت الله سید محمد امام زعیم حوزه های علیمیه ی شهرستان های شوش و کرخه ـ دکتر امید صبری پور فرماندار شهرستان شوش ـ  سرهنگ پاسدار مهدی طرفی فرمانده سپاه ناحیه ی شوش دانیال(ع) ـ حجت الاسلام شیخ عارف آل کثیر رئیس اداره ی تبلیغات اسلامی شهرستان شوش دانیال(ع) ـ حجت الاسلام شیخ محمد دانیالی فر نماینده ولی فقیه در سپاه ناحیه ی اندیمشک ـ  مهندس فیروز حاجی کلی رئیس محیط زیست شهرستان شوش ـ,مهندس سعید مهرپرور سرپرست شهرداری شوش ـ علی الهایی رئیس بنیاد شهید و امور ایثار گران شهرستان شوش دانیال(ع) ـ عامر الهایی سرپرست اداره آموزش و پرورش شهرستان شوش  ـ حسین داودی رئیس نهضت سواد آموزی ـ غلامحسین نظری رئیس کمیته ی امداد حضرت امام خمینی(ره) شوش ـ  عیسی ناصر رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای  ـ محمدحسن پور نعمت رئیس اداره ی اوقاف و امور خیریه ـ جمعی از عشایرغیور ـ  جمعی از هنرمندان ـ اصحاب رسانه و مطبوعات ـ   رزمندگان هشت سال دفاع مقدس ـ اعضای قرارگاه پدافند رسانه ای سپاه ناحیه ی شوش دانیال(ع) و بانوان» نماز جمعه ی شهرستان شوش به امامت حجت الاسلام شیخ مرتضی مرعشی  در مصلای نمازجمعه برگزار شد .

امام جمعه ی شهرستان شوش در ابتدا به دعا و نیایش پرداخت و گفت :«بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ . الحمد للَّه ربّ العالمین . لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم . حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکیلُ نِعْمَ الْمَوْلى‌ وَ نِعْمَ النَّصیرُ . العبد المؤید و رسول المسدد المصطفی الامجدالمحمود الاحمد القاسم مصطفی محمد(ص) السلام علی ابن ابیطالب و آله الطیّبین الطاهرین المعصومین الهداة المهدییّن و لعنت الله علی اعدائهم اجمعین من الآن الی قیام یوم الدین . أستغفر الله الذی لا اله الّا هوالحی القیوم و أتوب الیه توبة عبدٍ خاضعٍ مسکینٍ مستکین ، لا یستطیع لنفسه صرفاً و لا عدلاً و لا نفعاً و لا ضراً و لا حیوةً ولا موتاً و لا نشورا و صلّی الله علی محمدٍ و عترته الطّیبین الطاهرین الآخیار الأبرار و سلّم تسلیما . اللهّم صلّ علی محمدٍ و آل محمد و عجّل فرجهم و أهلک عدّوهم من الجنّ و الأنس من الأولیّن و الآخرین  . ابتدا خود و بعد شما برادران و خواهران ایمانی و نمازگزار را دعوت به تقوای الهی می کنم که همان راه خداست  .راه انبیاست . راه پیغمبران است که از مسیر انجام واجبات ؛ ترک محرمات ؛ خدمت به خلق و گره گشایی از مردم می گذرد . روز جمعه است ؛ متعلق به آقا امام زمان(عج) است .نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) فرمودند : « نزدیکترین افراد به من در بهشت کسانی هستند که در دنیا بسیار بر محمد (ص) و آل محمد(ص) صلوات می فرستند . »


امام جمعه ی شهرستان شوش در ادامه همچون هفته ی گذشته به ایام الله دهه ی مبارک فجر اشاره کرد و گفت : در هفته ی گذشته گفتیم اگر بخواهیم از انقلاب اسلامی بگوئیم باید از رهبری بصیر و امام امت بگوئیم که مردم چرا عاشق این امام شدند ؟ چرا رهرو این امام امت شدند ؟ در هفته ی گذشته گفتیم حضرت امام مرد خدا بود ؛ مردی بود  که با توکل و ایمانش بر تمام قدرت های زمان غالب شد ؛ کسی بود که خدا را در نظر می گفت در بنده ی خدا را ؛ برای خدا حرکت می کرد و خدمت به خلق خدا می کرد ؛ نه برای چاپلوسی سرمایه داران و زورگویان خدمت بکند بلکه برای خدا حرمت کرد و در راه خدمت به مردم سنگِ تمام گذاشت لذا مردم هم برای امام سنگ تمام گذاشتند ؛ از خصلت های حضرت امام حضرت امام گفتیم از ایمانش ـ از توکلش ـ از خدا باوری و خدا رفتاری و خدا محوری اش گفتیم .

خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش افزود :. امام خمینی (ره) به بسیاری از رشته های ورزشی علاقمند بودند ولی رشته خاصی را ترجیح نمی دادند. از جمله ورزشهایی که حضرت امام، خود بیشتر به آن اشتغال داشتند، می توان به کوهنوردی، فوتبال در سنین نوجوانی، شنا، ژیمناستیک، پرش طول و ارتفاع و ورزشهای باستانی و کشتی در سنین جوانی اشاره کرد. اما وقتی پا به سن گذاشتند، بیشتر به کوهنوردی و پیاده روی می پرداختند و هیچ گاه به خاطر برنامه ای، از ورزش نمی گذشتند. از آنجایی که انسان موجودی است با گرایشهای گوناگون و این گرایشها در جامعه بشری در تصادم و ناسازگاری اند، آنچه می تواند انسان را از این تنش نجات بخشد، وفاداری و عمل به قانون و ارج نهادن به حقوق دیگران است. امام علی (ع) می فرمایند: «أفضَلُ الأدَب أن یقف الإنسان عندَ حَدِّهِ ولا یتعدّی قدره»؛  برترین ادب آن است که انسان بر حدّ خویش بایستد و از اندازه خود فراتر نرود. امام خمینی (ره) ساعات شبانه روز خود را تقسیم بندی کرده بودند و ساعت عبادت، استراحت، مطالعه، رفت و آمد و ... ایشان مشخص بود و این تقسیم و برنامه ریزی، مبنای تنظیم برنامه خانواده امام نیز شده بود. توجه در رفتار و عملکرد امام، نشان می دهد که ایشان در تمام امور، بسیار به رعایت نظم مقید بودند و با نظم و برنامه خاصِّ از پیش معیّن شده، کارهای خود را انجام می دادند. ذکر چند خاطره در این زمینه، خالی از لطف نیست: 1 ) ـ زمانی که ایشان برای وضو گرفتن (تجدید وضو) از اتاق مطالعه بیرون می آمدند، خدمتکار متوجه می شد که وقت طبخ برنج است و (اگر ناهار برنج داشتند) به آشپزخانه رفته و اجاق را روشن می کرد؛ یعنی ساعت وضو گرفتن امام نیز وقت مشخصی داشته است. 2 ) ـ  ایشان حتی برای زمانهای کوتاه قبل از شام یا ناهار یا قبل از اخبار، برنامه داشتند تا مبادا این زمان به بطالت بگذرد. نقل شده است: زمانی امام را برای صرف شام صدا زدند، ایشان فرمودند: «هنوز ده دقیقه به وقت شام مانده».  این مسأله بیانگر آن است که نظم امام در دیگران و امور خانه، تأثیرگذار بوده است. 3 ) ـ  قدم زدن امام نیز از نظم و وقت معینی برخوردار بود. زمانی که ایشان فضای مناسبی برای قدم زدن نداشتند، از پشت بام یا همان فضای کوچک استفاده می کردند.حجت الاسلام و المسلمین نصرالله شاه آبادی نقل می کنند: «منزل امام در نجف یک خانه کوچک ۴۵ متری بود و ایشان برای قدم زدن، هر روز نیم ساعت قبل از غروب به پشت بام رفته و آنجا مشغول قدم زدن می شدند؛ زیرا حیاط کوچک بود و جای قدم زدن نداشت». ساعات شبانه روز امام چنان تقسیم بندی شده بود که اهل خانه بدون این که ایشان را ببینند، می دانستند ایشان در فلان ساعت، مشغول چه کاری هستند.نظم و انضباط امام را می توان در دو بُعد فکری و عملی مشاهده کرد. ایشان از نظم فکری بالایی برخوردار بود و در طول زندگی پر بار خویش، هیچ گاه دچار حتی کمترین تزلزل فکری و عقیدتی نشد.

امام جمعه ی شهرستان شوش در ادامه یادآور شد : امام ضمن دستیابی به اصول متین و قطعی دین مبین اسلام در ابعاد گوناگون، همواره بر پیاده کردن آنها پافشاری می کردند و هرگز در راه خویش ـ که صراط مستقیم بود ـ گرفتار شک و تردید نمی شدند. دقت در برنامه ها و سخنان امام، از آغاز تا پایان، این مسأله را مسلم می سازد که ایشان خط مشی مشخصی را در زندگی، پی گرفته و از آن پیروی کرده است. حضرت امام (ره) ، درباره نظم فکری می فرمودند: اگر در زندگی مان، در رفتار و حرکاتمان نظم بدهیم، فکرمان هم بالطبع نظم می گیرد؛ وقتی فکر نظم گرفت ... یقیناً از آن نظم فکری کامل الهی هم برخوردار خواهد شد.«تدبیر و برنامه ریزی» نیز اثر بسزایی در زندگی بهتر دارد و از هر گونه لغزش و اشتباه جلوگیری می نماید و از اتلاف نیروها و امکانات، دوباره کاری ها و مقطعی بودن کارها، جلوگیری می کند. هیچ کشوری، بدون برنامه ریزی موفق نمی شود و بالطبع دولتهایی که برنامه ریزی دقیق و صحیحی دارند، بسیار موفق تر از آنهایی هستند که برنامه ریزی مقطعی دارند. بنابراین بهترین توصیه به جوانان و مدیران و همه کسانی که به نوعی در زندگی جمعی نقش دارند، این است که از همان آغاز سعی کنند، نظم و تدبیر و برنامه داشته باشند و با تقسیم کار به زندگی تداوم بخشند. حضرت امام علی (ع) می فرمایند:«اَلتَّدبیرُ قَبل الفعل، یؤمن العثار» ؛  تدبیر قبل از کار، آدمی را از لغزش مصون می دارد.

حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی سپس به مدیریت زمان و برنامه ریزی امام راحل اشاره کرد و اظهار نمود : یکی از راه های رسیدن به قله خوشبختی، «مدیریت زمان» است که به معنای تسلط بر اوقات خود می باشد. این تسلط بر اوقات، تنها با برنامه ریزی دقیق و منطقی حاصل می شود. حضرت امام (ره) ، از کسانی بودند که بر اساس برنامه ریزی بر تمام دقایق عمر خود، تسلط داشتند. پیامبر اکرم (ص) ، مدیریت زمان را خردمندانه دانسته و می فرماید: « در صحف ابراهیم آمده است » : « خردمند مادامی که عقل و خردش از او گرفته نشده، باید ساعاتی را برای خود در نظر گیرد » . بنابر بیان پیامبر اکرم (ص) ، برنامه ریزی برای زمان و مدیریت آن نشانه تعقل و دانایی است.

امام جمعه ی شهرستان شوش در ادامه به اخلاق و سیره امام‌خمینی(ره) پرداخت و گفت : امام‌خمینی(ره) در جایگاه عالم الهی، مرجع تقلید و رهبر دینی و سیاسی در اخلاق و رفتار خود ویژگی‌های بسیاری داشته که مورد توجه نزدیکان و مرتبطان ایشان قرار گرفته‌است، برخی از ویژگی‌های رفتاری ایشان در پنج محور بیان می‌شود. 1 ) ـ اخلاق و سیره فردی: امام‌خمینی در حوزه اخلاق و سیره فردی ویژگی‌های داشتند ازجمله: حسن خلق که شامل موارد ذیل می‌باشد: عفو، عطوفت، مهربانی، تواضع، توکل، اخلاص و خدامحوری. 2 ) ـ عبادت و معنویت: بخشی از مصادیق عبادت و معنویت امام‌خمینی را می‌توان در این امور نشان داد: نماز، نماز جماعت، نماز شب، اهتمام به ماه رمضان، انس با قرآن، دعا و شیفتگی به اهل‌بیت(ع) . 3 ) ـ اخلاق و سیره خانوادگی: امام‌خمینی با همه اعضای خانواده؛ همسر، فرزندان، اقوام و حتی کارکنان و خدمتگزاران رفتاری مناسب و نیکو داشت. 4 ) ـ اخلاق و سیره اجتماعی: برخورد امام‌خمینی با یاران و همراهان، بسیار احساسی و عاطفی بود و با مخالفان با نصحیت، گفتگو، بردباری و مدارا رفتار می‌کرد و هنگامی که برخورد مسالمت‌آمیز به سوءاستفاده می‌انجامید، با شدت و قاطعیت با آنان برخورد می‌کرد. حفظ و رعایت احترام مراجع به‌ویژه آنان که مرجعیت عامه داشتند، از ویژگی‌های بارز امام‌خمینی بود. همچنین ایشان به اساتید و شاگردان خود احترام می‌گذاشت و در برابر رزمندگان متواضع بود. 5 ) ـ اخلاق و سیره سیاسی: امام‌خمینی بسیاری از اصول و قواعد کلی را لازمه سیاست اسلامی و اخلاقی می‌دانست و خود نیز در عرصه سیاست، آنها را به کار می‌گرفت از جمله: اهتمام بر اجرای احکام و ارزش‌های اسلامی، قانون‌گرایی، تکلیف‌گرایی، عدالت‌خواهی، اهتمام به نقش مردم، شجاعت و قاطعیت، شرح صدر، مشورت در امور، انتقادپذیری، ساده‌زیستی، صداقت و اعتراف به اشتباه.

حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی سپس به مفهوم‌شناسی اخلاق و سیره حضرت امام خمینی(ره) اشاره کرد و خاطر نشان نمود : اخلاق، جمع خُلْق و خُلُق به معنای سرشت، خوی و طبیعت است که به شکل درونی و ناپیدای آدمی گفته می‌شود؛ در مقابل خَلق که در شکل ظاهری انسان به کار برده می‌شود و با چشم قابل دیدن است. در اصطلاح علم اخلاق، خُلق و اخلاق، ملکه و ملکات نفسانی است که به اقتضای آن، کارها به‌آسانی و بدون نیاز به تأمل از انسان سر می‌زند. امام‌خمینی خُلق را حالتی در نفس می‌داند که انسان را به عمل دعوت می‌کند و به واسطه ریاضت نفس، تفکر و تکرار به دست می‌آید. ایشان علم اخلاق را علم به منجیات و مهلکات خُلقی و تربیت قلب و ریاضت آن، همچنین علم به چگونگی تحصیل فضایل و رهایی از رذایل و علم به مبادی و شرایط آنها می‌داد . سیره به معنای روش، طریقه، سنت، سبک و چگونگی اجرای کار و مطلق حرکت‌کردن و راه‌رفتن به کار رفته است. سیره مانند «فِطره» بر وزن «فِعله» بر نوع و سبک رفتار دلالت می‌کند. سیره در اصطلاح در معانی متفاوتی به کار رفته است. برخی آن را به معنای طریقه و حالت دانسته‌اند که برگرفته از مفهوم لغوی آن است. بعضی دیگر سیره را برابر تاریخ و ثبت وقایع تاریخی قرار داده‌اند که دامنه وسیعی همانند تاریخ پیدا می‌کند. عرف تاریخ نویسان، همین معنا را تأیید می‌کند و برداشت عمومی آنان از سیره، ذکر حوادث و سرگذشت افراد است. برخی اندیشمندان اسلامی بر این باورند که هم‌وزن‌بودن سیره با هیئت «فِعلَه» معنای خاصی به آن می‌بخشد و آن نوع و سبک خاص رفتار است. بر این اساس، هر رفتاری را نمی‌توان سیره نامید؛ بلکه رفتاری که روش و سبک ویژه داشته باشد، مصداق سیره خواهد بود رابطه سیره عملی و اخلاق، رابطه‌ای تنگاتنگ است. اعمال انسان از اخلاق او سرچشمه می‌گیرد؛ به گونه‌ای که می‌توان گفت اعمال و رفتارهای انسان ثمره خلق و خوی درونی اوست؛ ولی از سوی دیگر، اعمال انسان نیز در جای خود به اخلاق او شکل می‌دهد؛ یعنی تکرار یک عمل خوب یا بد، به تدریج به یک حالت درونی تبدیل می‌شود و ادامه آن، سبب پیدایش یک ملکه اخلاقی می‌گردد؛ خواه فضیلت باشد یا رذیلت؛ به همین دلیل، یکی از راه‌های مؤثر برای تهذیب نفوس، تهذیب اعمال است.

خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش افزود :  امام‌خمینی(ره) در جایگاه یک عالم الهی و مرجع تقلید بزرگ و یک رهبر دینی و سیاسی و یک شخصیت جامع الهی، در اخلاق و رفتار خود ویژگی‌های ریز و درشت بسیاری داشته است که مورد توجه نزدیکان و مرتبطان ایشان قرار گرفته، به مناسبت‌های مختلف از آن سخن گفته‌اند. این نوشتار تنها بخشی از آن ویژگی‌ها را در چهار محور فردی، خانوادگی، اجتماعی و سیاسی و بیشتر برپایه خاطرات و گفته‌های دیگران دربارهٔ ایشان، بازگو می‌کند و مجال بازگویی همه آنها وجود ندارد. همین اندازه نیز با توجه به منابع مختلف و پراکنده، طبعاً گویای سیره و شخصیت «جامع» ایشان نیست؛ با این حال تلاش شده است با ارجاع مطالب و نکات به منابع و نمونه‌های مختلف، نمایی اجمالی از اخلاق و سیره امام‌خمینی(ره) ، ازجمله تاکیدهای گفتاری را که ایشان در بخشی از مسائل داشته است، بازگو کنداخلاق و سیره فردی، ارزش‌های اخلاقی و رفتاری مربوط به حیات فردی انسان‌هاست که انسان را فارغ از دیگران در نظر می‌گیرد. بدون تردید اخلاق و سیره فردی تأثیری غیرمستقیم بر مسائل خانوادگی، سیاسی و اجتماعی دارد؛ تا جایی که می‌توان گفت دیگر ابعاد ظهور و بروز همین بخش‌اند. همه آنچه در این بخش آمده است، می‌تواند ذیل عنوان حسن خلق در معنای عام آن قرار گیرد؛ ولی این بخش به دلیل اهتمام ویژه به برخی از محورها در پنج موضوع دسته‌بندی شده است: 1 ) ـ دربارهٔ جایگاه ویژه حسن خلق در معنای عام و کمالات اخلاقی، آیات و روایات بسیاری آمده است. امام‌خمینی(ره) نیز با اشاره به روایات، هدف بعثت پیامبران را تکمیل مکارم اخلاق دانسته، از حسن اخلاق پیامبر اکرم(ص) و امامان معصوم(ع) بسیار سخن گفته است. ایشان از همان آغاز تحصیل و تدریس تا هنگامی که رهبری نهضت اسلامی را بر عهده گرفت و جمهوری اسلامی را تشکیل داد، همواره به اخلاق توجه خاص داشت. ایشان آیینه تمام‌نمای محاسن و مکارم اخلاق بود و در سراسر عمر خود، کوشید پیوسته خود را از هرگونه زشتی و پلیدی دور نگه دارد و به فضایل اخلاقی آراسته کند. همه کسانی که با ایشان در ارتباط بودند، معترفند ایشان انسانی متخلق، مؤدب، مخلص، باتقوا و آراسته به صفات نیک بود. ایشان با عمری که روزها و ساعت‌ها و لحظه‌هایش با مراقبه و محاسبه سپری می‌شد، آیات فراوانی-که در وصف مخلصان، متقیان و صالحان است-مجسم و عینی ساخت. قرآن را نه تنها در محیط جامعه و با تشکیل جامعه اسلامی، بلکه در نفس خود و در زندگی خود تحقق بخشید. همسر، فرزندان و خدمتگزاران که سال‌های بسیار با ایشان هم‌نشین و مرتبط بودند، همگی بر حسن اخلاق ایشان گواهی داده‌اند. نرم‌خویی و آرامش در کلام و رقّت قلب ایشان به گونه‌ای بود که همه افراد خانواده، حتی کودکان از دیدار ایشان لذت می‌بردند. ایشان در روابط خود با نزدیکان نوعاً در حال لبخند و نشان دادن مهربانی بود تا جایی که نوه‌های ایشان هر کدام تصور می‌کردند او را بیشتر از دیگران دوست دارد  . امام‌خمینی در عمل به اخلاق اسلامی، برای دیگران به ویژه شاگردان و یاران الگو بود؛ برای مثال، در سلام بر دیگران پیشی می‌گرفت و با خوشرویی با همه روبه‌رو می‌شد و در دیدارهای بسیاری که ایشان ازجمله در نوفل لوشاتو با شخصیت‌های غیردولتی داشت، ضمن حرمت‌گذاری به همه پرسش‌های آنان پاسخ می‌داد و گاه شوخی و مزاح هم می‌کرد خوش‌رفتاری، محبت بسیار به کودکان و لطافت کلام ایشان موجب شده بود آنان، انس عجیبی با امام‌خمینی داشته باشند. به کودکان آزادی عمل می‌داد و دیگران را از محدودکردن آنان در بازی منع می‌کرد.  بخشی از مصادیق حسن خلق و ارزش‌های اخلاقی امام‌خمینی را در امور زیر می‌توان نشان داد . 2 ) ـ در آیات و روایات پرشماری، از عفو خداوند و عفو بندگان به همدیگر و جایگاه و آثار آن سخن به میان آمده است، و خداوند خود را به صفت عفو ستوده است. امام‌خمینی(ره) در کتاب شرح حدیث جنود عقل و جهل به شرح عفو، فضایل و ثمرهای عفو و ضررهای انتقام پرداخته است و با توجه به روایات و سیره پیامبر(ص) ، عفو در امور شخصی، به ویژه در جایی که انسان قدرت انتقام دارد را نیکو شمرده است. (ببینید: عفو) ایشان خود در صورتی که مخالفت‌ها شخصی بود و تنها باعث تضییع حق خود ایشان بود، نه تنها افراد را می‌بخشید بلکه در صورت گرفتاری و نیاز، به آنان کمک نیز می‌کرد. در موارد پرشمار، کسانی که به شخص ایشان توهین و بدگویی کرده، سپس پشیمان شده بودند و با نامه یا واسطه از ایشان درخواست عفو و بخشش کرده بودند، بدون استثنا به دست ایشان بخشیده شدند ؛ حتی تا مدت‌ها برای یکی از شاگردان خود که از رادیو بغداد جسارت و توهین بسیاری به ایشان کرده بود، دعا می‌کرد خداوند او را از چنگال صدام حسین و منافقان نجات دهد. علاقه‌مندان امام‌خمینی(ره) نمی‌توانستند برخی افراد را که در حوزه‌های علمیه قم و نجف به ایشان آزار و توهین‌های بسیاری روا داشته بودند، ببخشند؛ اما ایشان نه تنها در صدد انتقام و تلافی برنیامد، بلکه آنان را بخشید و در مواردی، به آنان کمک کرد و در صورت بیماری کسی را به عیادت آنان می‌فرستاد و گرفتاری‌های آنان را در حد توان برطرف می‌کرد.3 ) ـ مهربانی و دلسوزی از ویژگی‌های رهبران الهی در خصوص مردم است. امام‌خمینی(ره) نیز در ارتباط با مردم بسیار عاطفی بود. ایشان در عین صلابت و قاطعیت، به همگان دلسوز و مهربان بود. عطوفت ایشان عام بود و همه مردم را شامل می‌شد. البته خانواده، یاران و همراهان، رزمندگان، خانواه شهدا و جانبازان از این عطوفت و مهربانی بیشتر برخوردار می‌شدند. ایشان از روحیه‌ای لطیف و ظریف برخوردار بود و با اطرافیان نیز با لطافت و مهربانی برخورد می‌کرد و حتی در برابر بداخلاقی‌ها و حتی توهین‌های برخی اقوام و بستگان نیز واکنشی نشان نمی‌داد؛ به گونه‌ای که طرف شرمنده می‌شد. 4 ) ـ خداوند در قرآن کریم، پیامبرش(ص) را به تواضع در برابر مؤمنان فرمان داده است و تکبر را از صفات رذیله دانسته، آن را نکوهش کرده است. در منابع روایی نیز بابی به آن اختصاص یافته، به تواضع در برابر حق و خلق سفارش شده است. سیره عملی پیامبران الهی به ویژه پیامبر اسلام(ص) نیز همین گونه بود. امام‌خمینی(ره) در آثار خود به معنای تواضع، درجات و دیگر ابعاد آن پرداخته است. تواضع ایشان خود در عین برخورداری از مراتب بلند علم و کمال و ریاست دین و دنیا، همواره متواضع بود. گاه در برابر پرسش شاگردان اعلام می‌کرد پاسخ پرسش را نمی‌داند و این برای آنان تازگی داشت ؛ چنان‌که از سر تواضع خود را استاد فلسفه نمی‌دانست و مباحث ارائه‌شده را فلسفه قلمداد نمی‌کرد. ایشان از تعریف و ستایش گریزان بود و در برابر کسانی که ایشان را ستایش می‌کردند، اظهار نارضایتی می‌کرد. همچنین از القاب و عناوین دوری می‌جست و خود را خدمتگزار مردم می‌شمرد ؛ در عین حال در برابر حاکمان جور و متکبران تواضع نداشت. 5 ) ـ در آیات فراوانی به توکل تشویق شده و در منابع روایی نیز بابی به آن اختصاص یافته است. امام‌خمینی(ره) نیز در کتاب‌های اخلاقی و عرفانی خود، دربارهٔ توکل بحث کرده است. توکل آن است که انسان به خدا اعتماد و امور خود را به او تفویض کند. البته این بدان معنا نیست که انسان از فعالیت و تدبیر بازایستد؛ بلکه با به‌کارگرفتن نیروی خود و آنچه بر حسب نوع کار نیاز است، اعتمادش تنها به خدا باشد و عامل پیروزی را خدا بداند. (ببینید: توکل) امام‌خمینی در طول زندگی خود، تکیه و اعتماد بر خداوند داشت و این امر مهم‌ترین عامل پیروزی و استواری ایشان در تمام فراز و نشیب‌های زندگی بوده است ؛ چنان‌که در طول مبارزات خود با رژیم پهلوی، با توکل به خداوند بدون هیچ هراسی از رژیم، برابر مصائب و مشکلات ایستاد. در مصیبت درگذشت ناگهانی و مشکوک فرزند خود سیدمصطفی خمینی، ذره‌ای شکست در سیمای ایشان مشاهده نشد و حتی آن را از «الطاف خفیه» الهی دانست. ایشان در جریان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران نیز ستون محکم نظام بود و هیچ‌گاه تزلزلی در او راه نیافت؛ چنان‌که موشک‌باران تهران نیز اضطرابی در قلب او پدید نیاورد و در شرایط سخت و حساس جنگ تحمیلی و فشارهای شرق و غرب، تکیه‌گاه محکمی برای مسئولان بود. ایشان افزون بر اینکه خود مصداق بارز توحید و توکل بود، در مراحل مختلف مبارزه و انقلاب و به مناسبت‌های گوناگون، در پیام‌ها و سخنرانی‌های خود، مردم و مسئولان را به توکل و تکیه بر خداوند دعوت می‌کرد .

حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی در تکمیل سخنان خود پیرامون امام خمینی(ره)گفت: امام با مردم مهربان بود ؛ با کارگران خوش اخلاق بود ؛ با قشر ضعیف جامعه متواضع و فروتن بود ؛ وقتی حضرت امام خمینی(ره) وقتی در بهشت زهرا سخنرانی قرایی داشت ؛ مردم برای زیارت حضرت امام هجوم آوردند ؛ وقتی عمامه ی حضرت امام افتاد در آن لحظه فرمود :« زیر دست و پای مردم داشتم له می شدم؛ اطرافیان از ازدهام جمعیت مرا نجات دادند؛ اما آن لحظه شیرین ترین لحظه ی عمرم بود » این سرشار از احساس است لذا امام ما مردمی بود از مردم گریزان نبود  .

خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش در بخش پایانی خطبه ی اول به ساده زیستی حضرت امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت : امام راحل با بینش عمیق‌ ‌دینی کوشیده است با تکیه بر ظرفیت های دانش دینی خود از جمله فقه، ‌ ‌فلسفه، کلام، عرفان به عنوان مرزبان توانای عقیده و عقلانیت دینی، ‌ ‌مدینه ای فاضله بر اساس قواعد و قوانین دینی و آموزه های تاریخی، بنیان‌ ‌نهد. امام خمینی(ره) از امکانات دنیا هیچ چیزی برای خود نخواست و هنگام رحلت تنها سرمایه وی کتاب‌هایش بود و همه مسوولان انقلاب اسلامی باید همانگونه که ایشان از نیازمندان و مستضعفان حمایت می‌کرد خود را خدمتگزار مردم و حامی نیازمندان بدانند و از تشریفات، زرق و برق‌ها و تجملات اجتناب کنند. حضرت امام (ره) الگوی عالم عامل، وقت شناسی، مدیریت، شجاعت، خوش رفتاری، مردمداری، پارسایی و ساده زیستی بودند و جمهوری اسلامی در دنیای امروز به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران امر الگویی برای آزادیخواهان جهان و ملت های مظلوم دنیاست که این چنین حکومتی به دست رهبری با شاخصه‌های مدیریتی خاص تشکیل شده است. امام راحل الگو و اسوه ساده زیستی بود و همه جوانان و نسل جدید باید با خصوصیات اخلاقی ایشان بیشتر آشنا شده و از این الگوی متعالی درس زندگی بیاموزند. این ویژگی‌های امام موجب شد تا او را در بین رهبران دنیا متمایز و متفاوت کند. همین پیوند، حجت الاسلام عبدالعلی قرهی در بخشی از خاطراتش با امام گفته بود: در بیرونی منزل امام خمینی(ره) ، یعنی اتاقی که شب ها آقا برای ملاقات مردم تشریف می بردند فرش ها ناقص بود، یعنی قسمتی از اتاق، خالی بود. خدمت آقا عرض کردم اجازه بدهید یک فرش برای اینجا تهیه شود. فرمودند: «توی اندرونی هست.» عرض کردم آنجا گلیم است و با این، جور در نمی آید. فرمودند: مگر منزل صدراعظم است. آیت الله امامی کاشانی آورده بود : یکی دیگر از چیزهایی که جلب توجه می کرد، طرز لباس پوشیدن امام بود. آنچه که در ذهنم می آید، به طور مثال یک عبای مشکی رشتی که هر سال زمستان ما می دیدیم روی دوش امام است، قبا هم همان قبای همیشگی بود. عبای زمستان امام هم همان عبای تابستانی همیشگی بود که می دیدیم، خیلی هم خوب از لباس هایشان نگه داری می کردند که در عین حال که همان لباس بود، ولی تمیز بود و همیشه کفش هایشان نیز برق می زد. آیت الله جعفر سبحانی هم در این ارتباط گفته بود: خانه ای که حضرت امام در آن زندگی می کردند، خانه متوسطی بود که از خشت ساخته شده بود و هم اکنون نیز موجود است. امام تا حدود بیست سال خانه نداشتند. یعنی برای زمانی میان سال های ۱۳۰۱ تا ۱۳۲۴ خانه امام اجاره ای بود. در طول ۶۳ سالی که در خدمت امام بودم، غیر از مدتی که از نظر ظاهری، ارتباط من با ایشان به خاطر تبعیدشان قطع شد، هرگز ندیدیم که ایشان آجری را بر روی آجر بگذارند. پروفسور حامد الگار استاد مطالعات اسلامی و زبان فارسی در دانشگاه برکلی کالیفرنیا در همین ارتباط یادآور شد : آیت الله خمینی کسی است که به دعوتش، در عرض چند دقیقه میلیون ها ایرانی از خانه ها به خیابان ها می آیند. با این حال، فیض حضور او را در محل کار و یا اقامتگاهشان می یابی و می بینی که بر زمین ساده نشسته اند و میز کوچکی پیش رویشان قرار دارد. این تمامی اسباب و اثاثیه دفتر کار ایشان است. خدایا بار پروردگارا توفیق عمل به این سبک زندگی حضرت امام به همه ی ما و مسئولین توفیق عنایت بفرما .

خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش خطبه ی دوم آغاز نمود و گفت : « ٱلحَمدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلعَلَمِينَ ، اَلْحَمْدُ لِلهِ بِجَمِیعِ مَحَامِدِهِ كلِّهَا عَلَی جَمِیعِ نِعَمِهِ كلِّهَا الْحَمْدُ لِلهِ الَّذِی لا مُضَادَّ لَهُ فِی مُلْكهِ وَ لا مُنَازِعَ لَهُ فِی أَمْرِهِ الْحَمْدُ لِلهِ الَّذِی لا شَرِیك لَهُ فِی خَلْقِهِ وَ لا شَبِیهَ [شِبْهَ] لَهُ فِی عَظَمَتِهِ وَ نحمده نَسْتَعِينُهُ وَ نَسْتَغْفِرُهُ وَ نَسْتَهْدِيهِ وَ نَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ شُرُورِ أَنْفُسِنَا وَ مِنْ سَيِّئَاتِ أَعْمَالِنَا مَنْ يَهْدِی اللَّهُ فَلَا مُضِلَّ لَهُ وَ مَنْ يُضْلِلْ فَلَا هَادِيَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ انْتَجَبَهُ . الحمد لله رب العالمین وصلی الله علی سیدنا محمد وآله الطاهرین المعصومین سیما بقیة الله في الأرضین واللعن علی أعدائهم إلی یوم الدین ، رُوحِی وَ اَرْواحُ الْعَالَمیِنَ لِتُرابِ مَقْدَمِه اَلْفدَاء .... اللَّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن ، صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی ، هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی كُلِّ سَاعَةٍ ، وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ ، دَلِیلًا وَ عَیْناًحَتَّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ ؛طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا”.... اوصيکم عبادالله و نفسي بتقوي الله » . مجددا خودم و شما عزیزان  را دعوت می کنم به تقوای الهی است ـ مهمترین پیام همیشگی نماز جمعه دعوت به تقوای الهی ست ؛ مهمترین درس و پیام این اجتماع فرهنگی سیاسی ؛ دعوت به خدا باوریست ـ دعوت به آماده شدن برای جان دادن ـ آماده شدن برای سرازیری قبر و قیامت ـ آماده شدن برای لحظه ی سئوال نکیر و منکر ـ آماده شدن برای صحرای محشر وا مصیبتا ؛ تقوای الهی یعنی اهل حساب و کتاب بودن در عمرمان ـ مهمترین پیام جمع و جور در این خطبه های نماز جمعه دعوت به آن لحظه ایی است که بند کفن را باز می کنند ؛ صورتمان را  روی خاک می گذارند ، از مالمان سئوال می کنند ـ از جوانیمان سئوال می کنند ـ از اولادمان سئوال می کنند ـ از پست و منصب و صندلیت سئوال می کنند ؛ چه کردی با خودت ؟ روایت داریم ، وقتی نامه ی عمل را بلند می کنند ؛ آنقدر دقیق و با جزئیات نوشته شده ، شب و روزمان ثبت شده که آن شخص انگشت به دندان می گیرد ؛ با تعجب می گکوید : اینها را هم نوشته اند ؟! اینها هم ثبت شده ؟! مو را از ماست می کشند ؛ پیبام نماز جمعه پیام تقواست ؛ پیام لحظه لحظه عمری که باید در مقابل خدا حساب پس می دهیم  ؛ زبانت چه کرد ؟ چشمت چه کرد ؟ دستت چه کرد ؟ پایت چه کرد ؟ چه تا دل شکستی ؟ چندتا انسان نا امید کردی ؟ چند نون بریدی ؟ چه بد قولی هایی گردی ؟ روز قیامت روز سختی است ؛ روز بی آبرو شدن است ؛ آنجا دیگر دلال نیست ؛ آدمهای معامله گر نیست که دست به دامان آنها شوی و سبیل آنها را چرب کنی تا از پل صراط عبورت دهند ؛ اینجا خداوند قاضی است ؛ حاکم و شاهد است ؛ آن روز ؛ روز بسیار سختی است ؛ باید باور کنیم که عمرمان دارد تمام می شود ؛ باید باور کنیم که این سر و ریش دارد سفید می شود ؛ عکس ها و بنرهایی که هر روز از بین ما پر می کشند چون عمرشان تمام می شود از آنها چه ماند؟ عمل صالح  ؛ دستگیری از بنده ی خدا ؛ چه ئماند؟ آبروی نوکری مردم و قدم در راه دین خدا ؛ پادشاهان زیر خروارها خاک هستند پیغمبران از دار دنیا رفتند تو به چه مغروری ؟؟؟؟

امام جمعه ی شهرستان شوش به از مناسبت ها به روز نیروی هوایی کرد و اظهار داشت : امام در بهشت زهرای تهران فرمود :« من دولت تأمین میکنم من به پشتوانه ی ملت توی دهن این دولت می زنم » مردم منتظر بودند ؛ بختیار هنوز داخل ایران بود و تلاش می کرد در مقابل امام و انقلاب مقاومت بکند« زنرال آیزنهاورآمریکایی»وارد ایران شده و دستور مستقیم گرفته که کودتا بکند ـ ترور بکند ؛ رهبران انقلاب را ترور بکند ؛ مردم نگرانند ؛ ارتش هنوز در مقابل ملت است ؛ همافران نیروی هوایی اولین نیروهایی بودند گه یکی پس از دیگری با امام بیعت کردند؛ مردم خوشحال شدند همین همافران نیروی هوایی در جماران با حضرت امام دیدار کردند ؛ آن عکس تاریخی همافران را دیده اید که از سال 1357 هر ساله تا به امروز برگزار می شود ؛ چقدر گمنامانی توسط ساواک نیست و نابود شدند اینها را باید جوانان و نوجونان و نوجوانان ما مرور کنند .

حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی در ادامه به حکم جهاد امام اشاره کرد و گفت : حضور جوانان با اسلحه آمدند که اسلحه بگیرند ؛ زنان و خواهران و شیرزنان ما شروع کردند این آسفالت کف خیابان را می کردند  و آجرها را در گونی می ریختند ؛ و سنگر آماده می کردنند ؛  تانک ها و نفربرها گارد شاهنشاهی وسط خیابان؛ مردم با کوکتل مولوتف از خودشان در مقابل تانکها مقابله می کردند .این در روز 21 بهمن اتفاد افتاد . ؛ همه ی جاده های منتهی به تهران را بستند گه مانع اعزام نیرو از شهرها و استانها به تهران نشوند  ؛ چون تهران پایتخت بود                                                                                                        خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش اکنون ایران را یکی از هشت کشور برتر فضایی دنیاست ـ اولین ماهواره بومی ایران، توسط پرتابگر 100درصد ساخت داخل، اوایل سال 1386 در مدار قرار گرفت، تکنولوژی ساخت و پرتاب ماهواره از جمله فناوریهای فوق پیشرفته محسوب می‌ شود که درحال‌حاضر در اختیار چند کشور معدود دنیاست. دستیابی به این تکنولوژی مدرن از جمله آمال و اهداف بسیاری از کشورهاست که ایران، با اتکا به نیروی متخصص و پژوهشگران و محققان تلاشگر و دلسوز خود، به آن نایل شده و ورود ایران به کلوپ فضایی دلیلی برای ارتقای سطح دانش ایران در عرصه فضایی است؛ تصویب سند ملی توسعه فضا، برای همگامی با سند چشم‌ انداز توسعه، گامی بسیار بلند به منظور اعتلا و رشد علمی کشور محسوب می‌ شود. ایران سالیان سال از عرصه فضا فاصله داشت و غایب این میدان بود اما پس از انقلاب به تدریج اقداماتی در این زمینه آغاز شد و در یک دهه گذشته، این امر شتاب بی ‌سابقه‌ ای به خود گرفت، به ‌گونه‌ ای ‌که کارهای پرارزشی طی این مدت انجام شده است. ما با طی مسیری میانبر و ایجاد فرصتهای دانش و فناوری در یک دهه اخیر، خود را به چنان مرتبه‌ ای رسانده ‌ایم که نام ایران در فهرست کشورهای حاضر در فضا ثبت شده است.

حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی در اددامه به جهاد تبعیین اشاره کرد و گفت : در این جهادی که وجود دارد، در این جنگ بی‌امانی که وجود دارد بین اسلام و کفر، بین حق و باطل، بین روایت دروغ و حقیقت -این جنگی است بین اینها- ما در کجای این جبهه قرار داریم و حضور داریم؟» 03بهمن 1400 «جهاد تبیین» موضوعی است که ماه‌های اخیر در بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بارها مورد تأکید و اشاره قرار گرفته است و رهبر انقلاب اسلامی ابعاد مختلف آن را توصیف کرده‌اند. «جهاد تبیین» یک فریضه است. «جهاد تبیین» یک فریضه‌ی قطعی و یک فریضه‌ی فوری است و هر کسی که میتواند[باید اقدام کند]. 19 بهمن 1400خطابی عمومی که همه افراد جامعه در جنگ رسانه‌ای دشمن علیه حقایق انقلاب اسلامی مردم ایران، مخاطب آن هستند و میتوانند ایفای نقش کنند؛ اگرچه مسئولین در این زمینه وظایف سنگین‌تری بر دوش دارند. بر همین اساس در سلسه یادداشت‌ها و گفت‌وگوهایی به بررسی این موضوع می‌پردازد. اگر  تو  داشته  ههای مملکت خوددت را تبلیع  نکنی , قبل  از انقلاب و بعدد از انقلاب را بیان نکنی سر جوانت  را می برند .

امام جمعه ی شهرستان شوش در خطبه ی دوم به آخرین جمله ی خود اشاره کرد و اظهارر نمود : این همهه گفتیم  از دستاورها ـ از این همه توفیقات ؛ قبل از انقلاب تا الان ـ وظیفه ی مسئولین هزار برابر است ؛  کسی  نباید جرأت کند بیایدد مسئول شود غ سیرهه ی  امیرالمؤمنیین این بود ؛ مسئول مؤؤمن از پست مسئولین فرار  می کند به او التماس می کنند بیا مسئول شو ؛  می گوید من از شب اول قبرم می ترسم غ من بیام مسئول  بشم باید جواب این کارگررا  بدهم ـ من  مسئول بشم باید به مطالبان به حق شههروندان رسیدگی کنم ـ من مسئول باشم جوان این دختر جوان را باید بدهم که می خواهد ازدواج بکند به خاطر گرانی نمی تواند ـ  شرمندده این پددر می شوم که هشت بچه در خانه دارد ولی نون ندارد  به  آنها بدهد  ـ شرمنده خبرنگار می شوم که به خاطر ناهمواری  محل زندگی است هر  روز در جدول سقوط می کند ؛  مسئول بایداین باورش باشدکه وقتی با اعتقاد گذاشتن  گردنش تو شدی پشت فلان میزدر فلان اداره  بداند شب اول قبر این مطالبه  گران یقه ات را می گیرندو اون دنییا چه جوابی می خواهد بدهد؟؟

امام جمعه ی شهررستان شوش در پایان به گردههمایی اقوام  عشایر و رززمندگان اسلام گکه قرار است روز شنبه 20 بهمن ماه 1403 ساعت 14  در یادمان شهدای فتح المبین با حضور خانواده ی سردار دلها حاج قاسم سلیمانی برگزار شور اشاره کرد و گفت :انتظار دارم همه همانطور که انتظار دارم در راهپیمایی یوم ئااه 22 بهمن شرکت کنند فردا هم در این گردهمایی سنگ تمام بگزارند ـ خدایا بار پروردگار قلب نازنین آقا امام زمان(عج) را از همه ی ما  راضی و خشنود بگردان ـ خدایا بار پروردگاران فجر آقا امام زمان(عج) را  عنایت بفرما ـ نائب برحقش حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای « مدظله العالی» تا ظهورش حفظ بگردان ـ حجوائج جمع حاضرجمع کارگری ما برآورده بخیر بگردان ـ زیارت اهل بیت(ع) در دنیا و شفاعتشان در آخرت نصیب همه ی ما برگردان ـ خدایا بار پروردگارا به مسئولین دلسوزما توفیق خدمت پیش از بیش عنایت بفرما .                                                                                    

از دیگر برنامه های این هفته  می توان به « قرائت زیات آل یاسین توسط حاج عبدلرحیم انصاری » اشاره کرد  و یاد و خاطره ای شهدایی که از تاریخ 20 بهمن ماه الی  19 بهمن ماه  در هشت سال جنگ دفاع مقدس  شربت شهادت نوشیدند به  « شهید عبدالرضا آل کثیر   ـ شهید کاظم صنوبر ـ شهید کریم صفی زاده   ـ شهید فرشید رسول زاده   ـ شهید عبدالعباس زروان ـ شهید محمد عگبی ـ  شهید اسماعیل جنگ ـ شهیداسماعیل پور سگوند ـ شهید سر کریم مو.سوی ـ شهید عزیز عزیز زاده ـ شهید داود نیکوی ـ شهید صالح محاوری  ـ شهید بهمن رخشان ـ شهیدقاسم آل کثیر  ـ شهید فیصل خسروی  و شهید کاظم سگوند  اشاره کرد ـ یادشان گرامی باد .

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست