11242024یکشنبه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۹۷۰۶۰۸3346

در همایش خورشید ولایت از بازیگران نمایش کماندومینو تجلیل شد

عکس ـ سید محمد موسوی

ساعت 10 صبح روز پنجشنبه مصادف با عید سعید غدیر خم ، روز مبارزه با تروریسم و سالروز شهادت مظلومانه شهیدان « رجایی و باهنر » به همت گروه تئاتر اندیشه وابسته به انجمن هنرهای نمایشی اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش در همایش خورشید ولایت از بازیگران نمایش کماندومینو تجلیل به عمل آمد .

به گزارش روابط عمومی گروه تئاتر اندیشه ، محمد دیناروند معاونت اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین در همایش به دلایل عدم حضور کلیه ی دعوت شدگان اشاره کرد و گفت : عباس کرم الهی مدیر گروه تئاتر اندیشه هر وقت همایشی را برگزار کرده و یا برنامه ای داشته ، آن مکان مملو از جمعیت بوده اما امروز از طرفی چون مصادف با عید سعید غدیر خم و آغاز ولایت حضرت امام علی (ع)  می باشد در جای جای این شهر برنامه هایی متنوعی در حال برگزاری است و از طرفی دیگر عده ای به خاطر استفاده از تعطیلات پایان هفته به مسافرت رفته اند لذا نباید از این بابت  دل نگران بود .

وی افزود : به نوبه ی خود خوشحال هستم که گروه تئاتر اندیشه چنین روز میمون و فرخنده ای را برای تجلیل و تمجید از بازیگران و عوامل اجرایی نمایش کماندمینو در نظر گرفته و این تجلیل را تحت عنوان همایش خورشید ولایت با جشن عید غدیر خم آمیخته است .


کارشناس هنری اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش با اشاره به حدیث شریف «من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق» گفت : مدیریت گروه تئاتر اندیشه از زمانی که فعالیت خود را آغاز نموده بعد از هر کار به پاس قدردانی از زحمات بازیگران و عوامل اجرایی تولیدات نمایشی خود چنین مراسمی را تدارک دیده و در واقع در حد و توان از آنها تجلیل و تمجید نموده و این کار پسندیده ؛ روایتی از حضرت امام رضا(ع) را در ذهنم تداعی می کند که می فرماید : «کسی که نعمت دهنده از مخلوقات را شکرگزار نباشد، شکرگزار خداوند نیز نخواهد بود». و این نشان از تعهد ، دلسوزی و پایبندی عباس کرم الهی سرپرست این گروه ریشه دار است .

محمد دیناروند سپس به یک آمار کلی گروه های نمایشی در شهرستان شوش اشاره کرد و تصریح نمود : غیر از گروه های که در قالب و ژانر تعزیه و کارهای مذهبی فعالیت دارند ؛ حدود 15 گروه تئاتر و نمایش داریم که در گونه های مختلف نمایشی به تولید نمایش می پردازند و از این 15 گروه ؛ تنها  هشت گروه در اداره ی کل هنرهای نمایشی کشور به ثبت رسیده و دارای پروانه ی فعالیت رسمی و قانونی هستند ؛ یکی از این هشت گروه ؛ همین گروه با ارزش  تئاتر اندیشه است که در واقع هم قدیمی ترین گروه و هم تنها گروهی است که در اداره ی ثبت شرکت ها نیز به ثبت رسیده  و با شماره ثبت 66 و شناسه ی ملی می باشد و این هم نشان از پیگیری ها ، تعهد و پایبندی به اصول کلی اخلاقی و حرفه ای عباس کرم الهی است و ما این را همیشه به فال نیک می گیریم .

وی در ادامه اظهار داشت : امیدوارم روندی را که گروه تئاتر اندیشه جلو می برد را دیگر گروه ها سر لوحه ی کار خود قرار دهند و سال های سال به تولید نمایش بپردازند .

معاونت اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش در پایان به نحوه ی انتخاب بازیگر توسط سرپرست گروه تئاتر اندیشه اشاره کرد و خاطر نشان نمود : خیلی از گروه ها علاقه ی بازیگر به شخصیت های نمایش را در نظر نمی گیرند و فقط استعداد شخص را مدنظر دارند و اگر استعداد بازیگری را در آن شخص پیدا کردند به عنوان بازیگر از آن دعوت به بازی می کنند ولی گروه تئاتر اندیشه از معدود گروه هایی است که علاقه ی افراد را مهم می داند و چنین افرادی را جذب می کند و پیرو همین علاقه ای که دارند در حین مراحل تمرین یک دوره کلاس آموزش بازیگری را هم به آنها می آموزد و این کار باعث می شود که استعداد آنها نیز شکوفا شود ؛ کاری که به جرأت می توان گفت کمتر گروهی انجام می دهد و این هم یکی دیگر از فاکتورهای ارزشمند این پیشکسوت تئاتر شهرستان شوش است .

رحمن ایزدی  رئیس انجمن شعر فارسی اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش در وصف عید سعید غدیر خم چند رباعی  را به شرح زیر خوانش نمود :


در جام غدیر باده ی ناب افتاد // خم در تب و تاب آمد و بی تاب افتاد //خورشید که با ماه قرین گردید // یک عکس قشنگ ناب در قاب افتاد .

********

سر سبزترین منظره ها در چشمت // آوازترین حنجره ها در چشمت // یک چشم به هم زدن برایت کافیست // تا باز شود پنجره ها در چشمت .

 ********

آن روز علی بهار زیبایی بود // سرسبزترین شعر اهورایی بود // از قله ی من کنت چو بالا می رفت // چون قامت سروها تماشایی بود .

*******

در سینه پیام ازلی داشت غدیر // صد حنجره آواز جلی داشت غدیر // از باده ی ناب کوثری جوشان بود // منشور ولایت علی داشت غدیر .

********

تا مست و خراب باده ی توحیدیم //  بالنده تر از ترنم امیدیم // از هیچ شبی نیست به دل پروامان // ما دست به دست بیعت خورشیدیم  .

********

هر چند که راه داد ناهموار است // آئینه ی عاشقی پر از زنگار است // بر گستره ی شب زده ی ذهن زمین //خورشید تو غیر قابل انکار است .

*********

تو بوی خوشِ موسم گندم داری // سر چشمه ی فیضی و تداوم داری // بر وسعت قطعی زده ی بی باران // دریای یک توشه ترنم داری .

*********

در وسعت شب شراره خواهد روئید // صد باغ پر از ستاره خواهد روئید // اشک سحر از معبر چشم خورشید // با آمدنت دوباره خواهد روئید .

*********

یک روز به این دیار بر می گردی // چو بوی خوش بهار بر می گردی // این جمعه و آن جمعه ی تکراری ها // با این همه انتظار برمی گردی .

عباس کرم الهی سرپرست گروه تئاتر اندیشه با اشاره به نام شهدای هنرمند در عرصه ی تئاتر سخنان خود را آغاز کرد و گفت : وقتی که می گوییم هر چه داریم از شهداست ، پس به جاست که از شهیدان « علی آلیگرد ، مرتضی معتمد سگوند و حشمت محمد صالحی »یادی کرد و همچنین از آرمیدگان در خاک « زنده یاد غلامعلی پورطالب ، زنده یاد جعفر طالبی ، زنده یاد منصور بالویی ، زنده یاد شمسعلی داودی ، زنده یاد استاد حسن دیناروند ، زنده یاد مهرداد براتی ، زنده یاد بهمن عیوق و زنده یاد علی سیفی » نام برد و برای شادی روح آنها فاحته ای نثار کرد .

وی با اشاره به القاب شوش از حضور مدعوین قدردانی نمود و خاطر نشان نمود : خرسند و مسروریم که بار دیگر در « نجف ایران ، این پنجمن شهر مذهبی ایران و سیزدهمن شهر مذهبی جهان ، قدیمی ترین بلاد معلومه ی عالم ، پایتخت تمدن ایران زمین ؛ نگین عهد هخامنشیان و عیلامیان ، شهر عملیات غرورآفرین فتح المبین ، شهر شهیدان گمنام ، شهر خط شکنان عملیات والفجر مقدماتی ، طلای سبز ایران ، حاصلخیزترین سرزمین خاورمیانه ، شوش نام آور » گرد هم آمده ایم تا با همدلی و همراهی و با تلاش‌های خلاقانه‌ ی شما خانواده ی فرهنگ و هنر در پیشبرد و پختگی تئاتر شهرمان مؤثر واقع شویم . این حقیر به عنوان یکی از پیشکسوتان تئاتر و مدیر گروه تئاتر اندیشه  ضمن عرض خیرمقدم به شما  « بزرگوران حاضر در این جشن ، قلم به دستان این فریاد رس قشر محرومان و مستضعفان ، سرپرستان و اعضای گروه های  نمایش و تعزیه و کلیه ی یاران و یاورانی که در اجرای نمایش کماندومینو با قدم ، قدم یا حمایت مالی پشتیبان ما بودند ، می خواهم از تئاتر و گروه تئاتر اندیشه با شما سخن بگویم .


سرپرست گروه تئاتر اندیشه افزود : ای تئاتر ما همه شهادت می دهیم که تو مترادف فرهنگی و نیک می دانیم ملتی که تئاتر ندارد فرهنگ ندارد.ای تئاتر ما می دانیم که فرهنگِ دیالوگ از “ذات” تو برخاسته است ، در “جان” تو ریشه دارد و با “روح”تو اوج می گیرد. تو مهربانی و درس مهر می آموزی و باید بیاموزیم که مهربان باشیم و یکدیگر را دوست بداریم و تو ای تئاتر ناخواسته وسیله ای نشوی برای جنگ و جدل و پرخاش. باید بدانیم که تئاتر فقط جشنواره نیست . تئاتر؛ صحنه اندوختن است . تو ما را به فکر کردن وا می داری ، دعوت به اندیشه می کنی که یکی از اجزاء اصلی توست. چه بسیار شنیده ایم که باید اندیشمندانه به این معبد پای نهاد و “عقل “و “احساس” ما باید همنشین هم باشند و هنوز این همنشینی آنچنان که شایسته ی توست در جان ما  تئاتری های شوش ریشه ندوانده است . البته فراموش نکنیم که هیچ هنری، به  اندازه‌ي تئاتر، قادر نیست  « حسِ وحدت ، وظیفه شناسی متقابل سیاسی ، اجتماعی، پیوستگی و وابستگیِ سرزمینی و نژادی، احساس هویت ملی و غرور و فخر فرهنگی  را، درمیان آهاد یک ملت، و درگستره‌ی وسیع یک جامعه، تقویت و تحکیم ببخشد؛» واقعیتی که بسیاری از ما ، شاهد و ناظر تحقق انکار ناپذیر و غرور آفرین آن بوده ایم.

وی در ادامه در تکمیل سخنان معاونت اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش به تاریخچه ی فعالیت گروه تئاتر اندیشه اشاره کرد و اظهار نمود : شوش تا زمانی که بخشی از شهرستان دزفول بود ، تئاتری های این دیارتا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به نام  اداره ی فرهنگ و هنر و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی   به نام اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی  فعالیت داشتند ، اما در سال 1368 و هم زمان با تغییر نام شوش از بخش به شهرستان ، گروه تئاتر اندیشه با تلاش اینجانب و عزیزانی چون ، « استاد سید جلال حسینی ، عبدالحسین رسته خاک ، عظیم سلیمی خواه ، ماهزاده امیری و مریم بهرمان » پا گرفت و فعالیت خود را آغاز نمود  و تا قبل از ساماندهی و استقرار گروه های نمایشی در سراسر کشور ، گروه تئاتر اندیشه تا سال 1396 تنها گروه دارای عنوان بود  و در حال حاضر پنجاه و دومین تولیدی خود را با نام کماندومینو پشت سر گذاشته است .


عباس کرم الهی در ادامه شفاف سازی نمود و در مورد هزینه ها و درآمد نمایش کماندومینو سخن به میان آورد و گفت : وقتی که قبل از آغاز تمرینات نمایش کماندومینو ؛ موضوع را با برخی از ادارات شهرستان شوش در میان گذاشتیم تا با این کار مسئولین را در عمل با تئاتر و خصوصا نمایش های فاخر و ارزشی آشتی دهیم همه استقبال کردند و ما هم به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا بلیط ها را به صورت نیم بها در اختیار ادارات قرار دهیم ، اما به جز« کمیسیون امور بانوان ، معاونت فرمانداری ، شهرداری شوش ، دکتر سعید شفاهی عضو شورای اسلامی شهر شوش ، مجمع اهل بیت (ع) ، جمعیت هلال احمر ، اداره ی تعاون ، کار و رفاه اجتماعی » ؛ سایر ادارات از جمله « اداره ی تبلیغات اسلامی ، اداره ی صنعت ، معدن و تجارت ، اداره ی ورزش و جوانان ، نیروی انتظامی و.... » بعد از این که بلیط ها را دریافت نمودند و برخی از آنها از نظر حضور به قول خود عمل کرند اما تاکنون بهای بلیط را به گروه پرداخت نکرده و علت تأخیر در برگزاری این مراسم تجلیل همین  موضوع بود .

وی در ادامه تصریح نمود : اداره ی آموزش و پرورش اگر به خاطر تعطیلی مدارس در فصل تابستان نه دانش آموزان را در اختیار داشت و نه معلمین را ولی با در اختیار گذاشتن سالن امور تربیتی به صورت رایگان که اگر به خاطر این حقیر و استاد جعفر دیناروند نبود قطعا می بایست 500 هزار تومان بهای اجاره ی سالن را پرداخت می کردیم و باید گفت عبدالامیر خنیفر مدیر اداره ی آموزش و پرورش شهرستان شوش سنگ تمام گذاشت که جا دارد از فرصت استفاده کنم و از این بزرگ مرد هنر دوست قدردانی نمایم .

مدیر گروه تئاتر اندیشه افرزود : فائقه شیرک یکی از بانوان خیر که به انجمن های مردم نهاد مساعدت می کند هزینه ی پوسترهای تبلیغاتی نمایش کماندومینو رو بر عهده گرفت و در واقع این بانوی خیر نیر مساعدت قابل توجهی به گروه داشت همچنین « ناصر چنانی معاونت هنری و امور سینمایی اداره ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان ؛ دکتر حسین لالوند فرزند زنده یاد حاج عبدالرضا لالوند و فرامرز بهرامی » مبالغی را مساعدت نمودند و در مجموع 13/500/000 ریال معادل یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار تومان جمع آوری شد اما چون نمایش برای عموم مردم بلیط فروشی نداشت و برای دکور و....  24/500/000 ریال معادل دو میلیون و چهار و پنجاه هزار تومان هزینه شده بود ما ضرر کردیم و همیشه رسم بر این بوده وقتی کار درآمدی نداشته باشد بازیگران و عوامل گروه و کارگردان را درک کرده و انتظاری برای تجلیل نخواهند داشت ، اما چون اکثر این بازیگران برای اولین بار بود که به بازیگری رو آورده بودند از کارت هدیه هایی که از روز خبرنگار به من داده بودند و بخشی از حقوق شخصی خودم  این مراسم را برگزار نمودم تا این بازیگران از تئاتر دل زده نشوند .


عباس کرم الهی در پایان سخنان خود از اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی ، هیئت رئیسه ی انجمن هنرهای نمایشی ، شورای نظارت بر نمایش  ، صادق رش و احمد خدادادی مدیر گروه نمایش جنت الحسین(ع) ، گروه تئاتر سایه سار ، مصطفی عمله و هیئت تعزیه خوانی حضرت علی اصغر(ع)  به خاطر همکاری تأثیرگذار برای اجرای نمایش کماندومینو قدردانی نمود .

در ادامه حاج ناصر پیوست مدیر مجمع اهل بیت و یکی از قاریان و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) که تلاوت آیاتی از کلام الله مجید را در ابتدای شروع همایش بر عهده داشت ؛ این بار در وصف حضرت امام علی(ع) و عید غدیر خم به مولودخوانی با دو زبان فارسی و عربی پرداخت و حاضرین را به تحسین و کف زدن تشویق نمود .


استاد جعفر دیناروند به عنوان آخرین سخنران این همایش به مناسبت عیدغدیر خم شوش را با امام علی(ع) با اشاره به کتابی از نویسنده ای آلمانی گره زد و گفت : وقتی که « مارسل اوگوست دیولافوا» باستان‌شناس و مهندس عمران اهل فرانسه در شهر باستانی شوش کاوشگری می کرد و چون بنا به دلایلی کسی از نظر بعد فرهنگی حمایت نمی کرد لذا از اطراف استان لرستان تعدادی  کارگر را برای کاوش به شوش آورد ، این کارگران خمره ای  پر از سکه های دوره ی هخامنشی  را پیدا می کنند ؛ فردی که سرگروه و یا به عبارتی سرکارگر است به دیولافوا گزارش می دهد که خمره ای پر از سکه پیدا شده است ، به دستور او خمره را به محل مورد نظر انتقال می دهند اما چون چندتا از سکه ها را کارگردان برداشته اند دیولافوا دستور می دهد که چندتا از سکه ها موجود نیست ، بعد از این که سکه ها تکمیل می شوند یک نفر از آن خارجی ها  که در آنجاست به خاطر کنجکاوی به دنبال دلیل پس دادن سکه هاست که چرا در حالی که می توانستند سکه ها را تحویل ندهند  ؛ چرا تحویل دادند ؛ این کنجکاوی باعث می شود که این نویسنده به حرم دانیال محل استراحت کارگران برود ؛ کارگران در آن لحظه برای رفع خستگی  همه می گویند « هو یا علی مدد » لذا آنها را جمع می کند و از آنها می پرسند این چه چیزی بود که گفتید ؟ و این جمله چه تأثیر دارد ؟ کارگران در پاسخ می گویند « ما وقتی خسته می شویم  ذکر علی را می گویم و بعد از آن خستگی ما از بین می رود» ، این سوژه باعث می شود دیولافوا بنویسند : « پاک دستی کارگردان در شوش به دلیل این است که اعتقاد به امام علی دارند »  .

دیناروند در ادامه به نوسینده ای از کشور آلمان  اشاره کرد و خاطر نشان نمود : این نویسنده ی آلمانی در کتاب خود آورده است : آن زمان مه من به این دیار آمدم پلی بر روی رودخانه ی شاوور نداشت و مردم به اصطلاع لری از گدار رودخانه و یا به عبارتی کم عمق ترین نقطه ی رودخانه به آن دست شاوور می رفتند ؛ آن زمان زنان آن سوی رودخانه ماست محلی خوبی را  می آوردند و جلوی حرم دانیال نبی(ع) می فروختند ، این زنان  برای برگشتن از این گدار مجبور می شوند که تا حدود لباس خود را جمع و جور کنند  .

وی افزود : مرحوم حاج عبدالحسین دانیال نزد یکی از مراجع رفته و برای این که زن ها به این شکل از رودخانه عبور نکنند  سئوالی را می پرسد ، آن مرجع می گوید « مقداری پول از مردم جمع آوری شود و بر روی این رودخانه پلی نصب نمایید . » پل اول شوش را متفقین بر روی رودخانه ی شاوور می سازند که خود یک داستان جداگانه دارد ؛ لذا مرحوم حاج عبدالحسین دانیالی اقدام به جمع آوری چوب می کند ولی چوب ها چون بیش از حد سنگین هستند لذا کارگران برای جا به جایی چوب ها  از عنوان « یا علی » استفاده می کنند . آن آلمانی در کتابش می نویسد « من نمی دانم معنی یا علی چه می شود که با گفتن آن این چوب های سنگین جا به جا می شوند . » همین پلی که کنار پارکینگ چند طبقه وجود دارد و هنوز اثرات آن پل قدمی موجود می باشد .


استاد جعفر دیناروند محور دوم سخنان خود را به عباس کرم الهی اختصاص داد و در این خصوص اظهار داشت : با توجه به این که یکی از کارهای من شخصیت شناسی است باید بگویم که عباس کرم الهی یک شخصیت کاملا استثنایی است ؛ حال باید بدانیم که منظور از استثنایی چیست ؟ یعنی انتظار نیست که این فرد این کارها را انجام دهد ؛ چون به خاطر وضعیت پایش یک سری مشکلات شخصی دارد و در کنار آن با این وضعیت کنونی  بی شک یک سری مشکلات اقصادی دارد ؛ لذا وجود این گونه مشکلات نباید باعث شود که عباس کرم الهی به وجود بیاید و باید دنبال اقتصاد برای زندگی باشد و از طرفی به دنبال مسائل درمان پای خود باشد ، اما چه چیزی باعث می شود که در سه بعد « ورزش ،  روزنامه نگاری و تئاتر » خستگی ناپذیر باشد ؟

وی افزود : طبق تحقیقی که به عمل آوردم در همین راستا ششمین مقاله ی خود را با عنوان امید همین دیشب به رشته ی تحریر درآوردم ؛ عباس کرم الهی خیلی چیزها را که ماها نداریم ولی ایشان دارد و یکی از این موارد « امید» است ؛ « امید به زندگی » ، « امید به کار و تلاش »و « امید به نتیجه گرفتن » و یکی از رمزهای موفقیت ایشان این است که خودسرانه تصمیم نمی گیرد و در هر کاری مشورت را دوست دارد حتی زمانی که  سنگ لای چرخش بگذارند می پرسند می خواهم از فلان کار برای همیشه خداحافظی کنم نظر شما چیست ؟ بمانم یا بروم ؟ این مشورت گرفتن یعنی همان امید داشتن به نتیجه گیری ؛ «امید یک نوع تفکر مطلوب برای رسیدن به هدف است .» همان چیزی که مقام معظم رهبری می فرماید :« امروز یکی از تلاشهای دشمنان صرف آن می شود که نور امید را در دل ملت ما خاموش کنند و آنان را به اوضاع کشور و به دست اندرکاران و مجریان امور بدبین سازند. فاصله ای که دشمنان ملت مایلند میان ملت و دولت به وجود آید، همان چیزی است که اگر خدای نخواسته موفق شوند، دست آنان و ایادی حقیر و ریاکار و خبیث آنان در داخل را برای ضربه زدن به کشور و انقلاب باز خواهد کرد. این، هدف همیشه ی دشمن بوده و هست؛ ولذا اصرار همیشه امام فقید و عظیم آن بود که پیوند میان ملت و مجریان امور مستحکم تر شود. » و لذا به جرأت می گویم امید عباس کرم الهی بسیار زیاد است و به همین دلیل تأثیرات  مثبت زیادی برای جامعه شوش داشته و دارد و من سریع عرض می کنم که  مردم شوش قدر ایشان را نمی دانند ؛ شاید ایشان اگر در جایی دیگر بودند قدر او را می دانستند اما ایشان همانند خودم در شوش ثابت قدم ماند و شاید ماندگاری ایشان به خاطر وجود حضرت دانیال نبی(ع) باشد بنابر این من نهایت تشکر را از ایشان دارم که به پای این شهر کهن مانده است و هم چنان در حال خدمت به شوش می باشد .

استاد جعفر دیناروند در محورسوم و پایانی خود گذری به تاریخچه ی تئاتر  و توانایی های شهرستان شوش زد و اظهار نمود : 104 سال از تأسیس دوره ی جدید شوش را در حال پشت سر گذاشتن داریم با مقایسه ای که به عمل آورده ام هیچ شهری به اندازه ی شوش استعداد در تمام زمینه ها ندارد این را من با اسناد می گویم و یکی از این استعدادها در بخش تئاتر است .

وی افزود : یکی از کارهایی که باید در این شهر انجام می شده ولی تاکنون انجام نشده « تاریخ تئاتر شوش » است . اولین جرقه های تئاتر شوش توسط فردی همین محل آموزشگاه فعلی دانش وران  در سال 1342 زده شد ؛ این فرد در حال حاضر حدود 88 سال سن دارد ، آقای سواری ، تئاتری  مورد نظر ما در آن سال در نمایشی به نام « شاه و گدا » بازی کرد در این سال غیر از این اتفاق برای اولین بار اجازه دادند که دختران به مدرسه بروند و در آن سال فقط چهار دختر در شوش به مدرسه می رفت .

استاد دیناروند در ادامه تصریح نمود : حمید مهرآرا  دومین تئاتر شوش است که هم فرهنگی بود و در همین مدرسه شهید باهنر که آن موقع خشایار نام داشت تدریس می کرد و از طرفی بازیکن تیم فوتبال استقلال شوش یا به عبارتی همان تاج سابق بود ؛ این بازیگر شوشی بعد از این که از شوش به تهران می رود و در چند فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی بازی می کنند به خاطر مبتلا شدن به بیماری دیابت اول هر دو پایش را قطع می کنند و سپس کلیه هایش از کار می افتد و سپس از این دنیا پر کشیده و پیکرش در قطعه ی هنرمندان بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد . و تئاتر شوش باز خاموش نشد و در سال های 46 و 47 توسط عده ای دیگر که در کنار آنها سید جلال حسینی هم علاوه بر تئاتر  نقاشی خوبی هم داشت هنرنمایی کرد .

وی در پایان به تئاتر بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت : تئاتر شوش چند سالی به خاطر جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به طور کلی خاموش شد هر چند عده ای در منطقه ی صنعتی هفت تپه فعالیت هایی داشتند اما آن رونق قبل از انقلاب را نداشت ولی بعد از  عملیات ظفرمند فتح المبین  یعنی از سال 1362 باز این فعالیت از سر گرفته شد و یکی از بازماندگان تئاتر شوش بعد از سه دهه فعالیت همین عباس کرم الهی است که همچنان فعال و پویا می باشد .

در ادامه از « احمد کشاورز ، عباس زبید ، دانیال نیسی ، سید حسن موسوی ، محسن عیسی مزرعی  ، سجان پرنیان ، زیبا فلاحتی ، پروانه مرادی ، بهار نصرتی ، معصومه دیناروند پور و فاطمه زبید » در بخش بازیگری و « مسعود کرم الهی ،  علی طالبی ، میلاد دیناروند ، کاظم شوهان ، مهدی کشاورز ، رضا مسحنه ، علی فرخی ، رحیم ذبی ، علیرضا دیناروند پور ، خدیجه طالبی ، صادق رش ، مینا فلاحتی ، یلدا عیدی فر و حدیث سرخه » در بخش عوامل اجرایی تجلیل به عمل آمد و لوح تقدیری به « فائقه شیرک و احمد خدادادی » نیز اهدا گردید .

لازم به توضیخ است پس از این که برخی سئوال پرسیدن که چرا از کارگردان نمایش یعنی « عباس کرم الهی » تجلیل نشد ؟ ایشان در پاسخ گفتند : « من که نمی توانم خودم از خودم تجلیل کنم » ، همین صحبت باعث شد که « حمید منصوری مدیر عامل انجمن توانجویان ، فرامرز بهرامی از پرسنل اداره ی صنعت ، معدن و تجارت شهرستان شوش برای «دومین بار» ، دکتر محمد کعب عمیر فعال اجتماعی و سیده فاطمه زهرا مسلمی نیا » برای تأمین بخشی از هزینه ها ی متحمل شده به گروه تئاتر اندیشه مساعدت نمایند .

از دیگر برنامه های این همایش می توان به اجرای دو قسمت از نمایش های قبلی عباس کرم الهی در « باقی السطنه نوشته ی عبدالرضا حیاتی و مردآزما نوشته ی زنده یاد بهمن عیوق » اشاره کرد .


شایان ذکر است در این همایش « محمد دیناروند معاونت اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی ، حمید منصوری رئیس انجمن توانجویان ، سرهنگ پاسدار علی ظهیری ، استاد جعفر دیناروند ، رحمن ایزدی رئیس انجمن شعر فارسی ، حاج ناصر پیوست مدیر  و کربلایی رحیم چنانی عضو هیئت امنای مجمع اهل بیت ، رضا طاهری ، عارف چنانی نماینده هیئت تعزیه خوانی حضرت علی اصغر(ع) ، احمد خدادادی مدیر و ایراهیم حاتمی زاده عضو هسته ی مرکزی گروه  نمایش جنت الحسین(ع) ، میلاد دیناروند عضو هسته ی مرکزی گروه تئاتر اندیشه ، جواد سرخه سرپرست و امیدرضا چنانی عضو هسته ی مرکزی  گروه تئاتر آپادانا ، زینب مخیطی نماینده ی بنیاد شهید و امور ایثارگران ، جمعی از بازیگران نمایش کماندومینو و اعضای گروه تئاتر اندیشه و...... حضور داشتند .

اما یکی از نکات مهم این همایش استفاده از مجری توانمندی  به نام مصطفی رحیم خانی بود که  عنوان با اعتمادبه نفس ترین مجری کشور را با خود یدک می کشد .


 

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست