11232024شنبه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۹۷۰۶۱۴3359

جلسه ی مشترکی با محوریت توسعه یافتگی اجتماعی فرهنگی در شوش برگزار شد

تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی

ساعت 9:15 صبح روز چهارشنبه 14 شهریور ماه1397 ، جلسه ی مشترک «کارگروه اجتماعی فرهنگی ، حقوق شهروندی ، امنیت عمومی در محیط کار و عفاف و حجاب » با محوریت «رشد یافتگی و توسعه یافتگی» در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان شوش برگزار شد .

به گزارش شوش نیوز ؛ معاونت فرمانداری شهرستان شوش که مدیریت این جلسه را بر عهده داشت ضمن اشاره به روز مباهله رسول اکرم(ص)  ، خاطر نشان نمود : 24 ذی‌الحجه روز مباهله نام گرفته است. در این روز که روز نزول آیه ی «تطهیر» نیز هست، خداوند بر ارزش‌ها و فضیلت‌های اهل بیت (ع) و جایگاه راستین آنان در درک و شناخت اسلام راستین مهر تأییدی دیگر زد .

وی در ادامه به محوریت اصلی جلسه یعنی « رشد یافتگی و توسعه یافتگی اجتماعی ) اشاره کرد و گفت : فارغ از هر مسئله ی سیاسی و یا اقتصادی  باید به مسائل فرهنگی  بپردازم که لازم  است این جلسه را در این مورد صحبت کنیم .

عبدالحسن آل کثیر سپس به  رشد یافتگی از بدو تولد اشاره کرد و تصریح نمود : هر انسان از بدو تولد  ارتباط خود را ابتدا با خانواده شروع می کند و این ارتباط  سپس به جامعه ، مدسه ، دانشگاه و محیط کار  گسترش می یابد و در واقع عمومیت دارد اما توسعه یافتگی  را اگر بخواهیم به تفکیک به آن بپردازیم یعنی آن چه که موجود است  و آن چه باید بشود و در واقع  انسان هم تأثیر  می گزارد و هم تأثیر می پذیرد و همیشه به دنبال آن است که نقش خود در جانمعه را پیدا کند  و در نهایت منجر به پذیرش مسئولیت در جامعه می شود ؛ و در بحث توسعه یافتگی اجتماعی  خبرنگاران  نقش به سزایی  در فضای مجازی می توانند داشته باشند .


وی برای رهایی از جامعه ی سنتی و رسیدن به جامعه ی صنعتی اظهار داشت : فرديت پذيري در جوامع در حال گذار نامتعادل و ناموزون است. فرد در جامعه در حال گذار فرديتي دارد در خود « متعارض، نامنسجم، از هم گسيخته و انباشته است از خصايصي كه همديگر را دفع مي كنند. » همين عوامل روند فرديت پذيري او را دچار اخلال كرده و شخصيت او را چندتكه و پريشان مي كنند و رسیدن به جامعه ی صنعتی  مؤلفه های مخصوص خود را دارد  که « دسترسی به خدمات آموزشی ، مشخص شدن دقیق  درصد بی سوادان و باسودان ، آشنایی با درصد مرگ و میرها ، مسکن  ، برای مرد با زن و....» از ظرفیت های  جامعه ی صنعتی تلقی می گردد .

معاونت فرمانداری شهرستان شوش در ادامه به علل عقب ماندگی و عدم توسعه در کشور های جهان اسلام اشاره کرد و خاطر نشان نمود : اصطلاحاتی نظیر « عقب مانده، عقب نگه داشته شده، در حال توسعه، توسعه نیافته، کم رشد، فقیر، استعمار زده، وابسته، پیرامونی، قمر و جنوب شهری. » از خصوصیات مشتر ک کشور های جهان سوم این است که تقریبا در همه ی این کشورها کم و بیش سابقه ی حضور و حاکمیت استعمار وجود دارد؛ البته چگونگی و شکل آن متفاوت است. بیشتر کشورهای جهان سوم در تجارت جهانی موقعیت نا مساعدی دارند و به طور معمول کسری موازنه ی تجاری خود را با فروش منابع طبیعی خود و یا از طریق قرض گرفتن جبران می کنند. اما در کشوری جمهوری اسلامی ایران به به خواست خداوند یکتا استعماری وجود ندارد و از طرفی دیگر یک کشور ثروتمند است و اگر بخواهیم به همین شوش خودمان اشاره کنم که از نظر معنوی و مذهبی با وجود  آستان مقدس حضرت دانیال نبی(ع) ، امامزادگان متعدد و وجود دعبل خزایی از نظر قدمت با وجود 7000 سال تمدن که ثبت جهانی هم شده و.... یک موقعیت استراتژیک است اما  هنوز جای کار دارد و حداقل می توانیم  در مسائل فرهنگی  که حاکمیتی و اجباری نیستند  تا دولت به صورت مستقیم پایه باشد بلکه  مردم هستند  که تأثیر مستقیم در توسعه یافتگی اجتماعی دارند .


عبدالحسن آل کثیر در تکمیل سخنان خود اظهار داشت : « همبستگی ، اخلاق عمومی ، تشویق کردن نکات مثبت ،  نهی کردن نکات منفی و تشکیل کلاس های آموزشی برای جوانان و نوجوانان و مقایسه ی نکات مثبت و منفی » فاکتورهایی هستند که در توسعه یافتگی اجتماعی تأثیر مستقیم دارند  و من از مدیران دستگاه های دولتی می خواهم که  با استفاده از کارشناسان  اجتماعی و فرهنگی ؛ آموزش های لازم را برای پرسنل و حتی خانواده های آنها در نظر بگیرند .


وی در ادامه تکریم از ارباب رجوع را امری کاملا مهم دانست و در این خصوص تصریح نمود : از روز شنبه 17 شهریور بازرسانی از شهرستان و استان به صورت نامحسوس و بدون اطلاع قبلی به ادارات سرکشی می کنند و با اداراتی که «با ارباب رجوع خود مهربانانه صحبت نکنند ، یا کار امروز آنها را به روز دیگری موکول نمایند  و احترام به بزرگان و پیشکسوتان را در دستور کار خود قرار ندهند و در محل اداره ی خود صندوق نظرات ، انتقادات و پیشنهادات را نصب نکرده باشند »برخورد خواهد شد و در واقع انجام چنین کارهایی در توسعه یافتگی اجتماعی تأثیر مثبت دارد .

معاونت فرمانداری شهرستان شوش در ادامه به دیگر مؤلفه های مؤثر در توسعه یافتگی اشاره کرد و گفت : « کمک به نیازمندان بدون ریا ،  احترام گذاشتن به مهمانان که به مناسبت های مختلف به شوش می آیند ؛ کمک به پاکیزه نگه داشتن شهر و محل سکونت ؛ رعایت نمودن حقوق شهروندان در صف های عابر بانک ؛خرید نان و.... سنجیده صحبت کردن ، کمک رسانی در مواقع بحران ؛ جلوگیری از گرانفروشی و کم فروشی ، مناسب سازی ادارات و خیابان ها جهت رفاه حل معلولین ، جلوگیری از خود اظهاری ، پرداخت مالیات و.... » یعنی داشتن شهری توسعه یافته و ایده آل .

وی تکدی گران را یکی از معضلات و جلوگیری از توسعه یافتگی شوش دانست و در این خصوص عنوان نمود  : حیف نیست در این شهر که مردم مهربان و صمیمی دارد که در صلح و صفا  در کنار هم زندگی می کنند تکدیگر داشته باشیم ؟  با توجه به جهانی بودن  شوش  باید  نسبت به جمع آوری تکدی گرها اصولی برنامه ریزی کنیم و مصلحت جمع را  بر مصلحت فرد ارجعیت دهیم .


عبدالحسن آل کثیر معاونت فرمانداری شهرستان شوش در پایان از شبکه های سراسری صدا و سیما انتقاد نمود و در این خصوص گفت : با توجه به این که  شهرستان شوش عناوین مهمی از جمله « پنجمین شهر مذهبی ایران ، سیزدهمین شهر مذهبی جهان ، پایتخت تمدن ایران زمین و.... » را با خود یدک می کشد و از طرفی با دو اثر ثبت جهانی بین خوزستانی ها پرآوازه است ، اما متأسفانه شبکه های سراسری صدا و سیما  به هنگام معرفی جاذبه های گردشگری ، ایران گردی و مذهبی  هیچگونه اشاره ای به این دیار کهن نمی کنند و باید قبول داشته باشیم هنوز خیلی از ایرانی ها وقتی که نام شوش را می شنوند فکر می کنند که از شوش تهران صحبت می شود ، امیدوارم از این به بعد  به این شهرستان هم در شبکه های سراسری صدا و سیما و هم در روزنامه های کثیرالانتشار ملی اشاره شود .

شایان ذکر است در علیدادی معاونت شهرداری شهر الوان و حسن هژبری رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای به تشریح عملکرد دستگاه خود پرداختند .

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست