تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
روز یکشنبه 27 اردیبهشت 1394 ساعت 11 جلسه ی که در صحن شورای اسلامی شهر شوش برگزار شد ، مسائل و مشکلات بهداشت و درمان این شهرستان بررسی شد .
در این جلسه که با تلاش دکتر سید راضی نوری نماینده ی شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی برگزار شد ، دکتر پریدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان دزفول ، دکتر خسرو پناه ، مهندس یوسف زمانی شهردار ـ سید مجید نوری زاده رئیس شورای اسلامی شهرستان شوش ، بهرام کریم پور رئیس شورای اسلامی شهر ، سید مجید موسوی رئیس دفتر دکتر سیدراضی نوری نماینده ی شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی ، دکتر علی امیدوار رئیس مرکز بهداشت ، مهندس سعید مهر پرور ، دکتر عبدالجلیل بیلاوی ، عبدالرضا مانعی ، مهشید آزادی ، هدیه مسحنه و ثریا شوهانی اعضای شورای اسلامی شهر ، مجید دیناروند مسئول روابط عمومی شهرداری و سه نفر از خبرنگاران انجمن روزنامه نگاران برگزار شد ، مسایل و مشکلات بهداشت و درمان شهرستان شوش ؛ خصوصاً بیمارستان 164 تختخوابه ـ بیمارستان نظام مافی شامل « سونوگرافی ـ سی تی اسکن ـ رادیولوژی ـ فیزیوتراپ بیمارستان نظام مافی ـ میکروسکوپ جهت جراحی بینی ـ ریکاوری بخش جراحی ـ جذب پزشکان متخصص ـ رسیدگی به بیمه ی طلایی ـ درمانگاه تخصصی فرهنگیان و .... پلی کلنیک های در سطح شهر شوش ـ ساخت درمانگاه تخصصی و تغییر دفترچه های بیمه روستای اهالی کوی سلمان فارسی به بیمه سلامت مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت دکتر پریدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان دزفول و دکتر خسرو پناه پس از ایراد 45 دقیقه سخنرانی به صورت مشترک ؛ قول های مساعدی را دادند که از 80 درصد آنها تا قبل از پایان سال 1394 محقق خواهند شد .
1 ـ نو سازی زیر ساخت های بیمارستان شامل تعویض لوله ها ـ سیستم گرمایشی و سرمایشی ـ روشنایی ـ جدول بندی و تجهیز کلیه ی اتاق های بستری که پیش بینی می شود تا پایان شهریور 1394به پایان برسد .
2 ـ امکانات مورد نیاز جهت تجهیز شبکه ی اینترنتی بیمارستان شوش که در سطح استان خوزستان بی نظیر خواهد بود .
3 ـ تجهیز و نوسازی اورژانس ها و اتاق های عمل که بودجه ی آن تخصیص داده شده که تا آخر آبان ماه به بهره برداری می رسند ، با توجه به این که برای تجهیز هر اتاق عمل مبلغ یک میلیارد تومان اعتبار نیاز بوده است .
4ـ قرار گرفتن سی تی اسکن بیمارستان شوش در لیست درخواست های دانشگاه علوم پزشکی شهرستان دزفول از مرکز با توجه به این که این دستگاه را به شهرستان هایی می دهند که جمعیتی بالغ بر 400 هزار نفر داشته باشند ولی الان شوش در دریف قرار گرفته است .
5 ـ شما در نظر داشته باشید شهرستان شوش که با دانشگاه علوم پزشکی شهرستان دزفول تفاهم نامه امضاء کرده است در سال گذشته 11 متخصص به این شهرستان داده شده و امسال هم در تخصص هایی که شوش نیاز مبرم دارد در صورتی که حتی در هر تخصص یک پزشک به ما بدهند آن را به شوش خواهیم داد و شما می توانید از شبکه ی بهداشت و درمان شهرستان اندیمشک که با دانشگاه علوم پزشکی شهرستان اهواز تفاهم نامه امضاء کرده است بپرسید که در سال گذشته چند پزشک متخصص را توانسته است جذب کند .
7 ـ مبلغ 3 میلیارد تومان برای ایجاد زایشگاه « NDR» که جانمایی آن صورت گرفته و حدود 13 اتاق را در بر می گیرد به طوری که همسران به هنگام درد ناشی از زایمان در کنار زنان خود باشند و به آن ها روحیه و دلداری بدهند .
8 ـ تا پایان سال 1394 می بایست خانه بیمار شهرستان شوش به مرحله ی بهره برداری برسد که تا پایان همین هفته 115 تخت بیمارستان را به طور کامل تجهیز خواهیم کرد .
و باید گفته اگر رایزنی ها و تلاش های دکتر سید راضی نوری نماینده ی شهرستان شوش در مواردی که اشاره شد نبود بی شک ما شاید الان نمی توانستیم به دو مورد از این پروژه ها اشاره کنیم .
وی افزود : اکنون می دانم برای شهرستان شوش بیش از این موارد باید تلاش خود را به کار گیریم و به همین منظور در صورتی که باز همت بالای نماینده ، فرماندار ، شهردار ، شورای اسلامی شهر شوش ، شبکه ی بهداشت و درمان ، مسکن و شهرسازی و .... را ببینیم در صورتی که زمینی به ابعاد 60 در 30 متر و در مجموع 1420 متر مربع در مرکز شهر شوش در نظر گرفته شود با توجه به این که قرار است هیئتی از طرف وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی به خوزستان سفر کند و اگر تا قبل از تیرماه 1394 این زمین و یا ساختمان مشخص شود قول مساعد می دهم که امتیاز ساخت کلنیک ویژه ای برای شوش بگیرم و در این صورت اعتبارات لازم تخصیص داده خواهد شد اما اگر سهل انگاری شود این امتیاز به شهرستان دیگری داده خواهد شد .
دکتر پریدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان دزفول در پایان به محض این که مطلع شد مدیریت بیمارستان نظام مافی در محیط بیمارستان اقدام به امحای زباله های عفونی بخش های داخلی و همچنین درمانگاه ها و پلی کلنیک های دولتی و خصوصی می کند به دکتر خوصیان یک کارت زرد دارد و گفت : از این لحظه به بعد دفع زباله در محیط بیمارستان اکیداً ممنوع است و این کار را با عقد قرارداد با شهرداری و شورای اسلامی شهر می تواند دفع زباله ها را به این اداره واگذار کرد .
دکتر علی امیدوار رئیس مرکز بهداشت شهرستان شوش ضمن اشاره به شعار سال هفته ی سلامت ؛ سبک زندگی ـ تغذیه در زندگی و محیط زندگی را سه عامل مهم دانست و گفت : ما اگر برای حفظ بهداشت و سلامت هزینه هایی را داشته باشیم بی شک دیگر نیازی نیست که ده برابر آن هزینه را در بخش درمان صرف کنیم و این وظیفه ی ماست که زمینه را برای داشتن هوایی پاک و محیطی پاکیزه محیا کنیم .
وی در پایان خبری نوید بخشی را به شهروندان شوشی داد و گفت : شهرستان شوش توانست برای اولین بار غرفه ی عرضه ی محصولات غذایی کاملا پاک را در بخش « بادمجان ، خیار ، فلفل دلمه ، پیاز ، هویچ ، سبزی ، صیفی جات و مرغ سبز در سطح کشور به نام خود ثبت نماید و تاکنون حاصلی و سلیمان پور در ردیف بهترین تولید کنندگان محصولات سالم در استان خوزستان و ایران قرار گرفته اند و سه نفر دیگر برای رسیدن به این لیست در حال رقابت سالم با هم هستند .
شایان ذکر است تمامی خواسته های اعضای شورای شهر شوش مواردی بودند که پاسخ دکتر پریدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان شوش با توجه به اعلام زمان بندی رسیدن به اهداف توانست آنها را راضی از صحن شورای اسلامی شهر شوش به بیرون هدایت کند و در واقع خروجی خوبی داشته باشد .