تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
ساعت 11:05 روز شنبه 23 تیرماه 1397 جلسه ی شورای سلامت و امنیت غذایی با محوریت « تشکیل کارگروه پسماند زباله و فاضلاب » در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد .
به گزارش شوش نیوز ؛ مهندس غلامرضا میرزایی رئیس مرکز بهداشت شهرستان شوش ضمن تشریح مصوبات جلسه ی قبل به دستور کار این جلسه پرداخت و خاطر نشان نمود : بررسی آبرسانی در مناطق روستایی خصوصا بخش شاوور اولین دستور کار جلسه است که در این خصوص باید اشاره کرد حوزه ی آب و فاضلاب روستایی تلاش زیادی داشته ولی در بخش کلر زنی هنوز با مشکل مواجه هستیم و معضل بعدی ما در این بخش ، آبداران حوضچه است که معمولا بالای 70 سال می باشد و اکثر بی سواد نیز می باشند و همین امر باعث می شود اگر اشخاصی بخواهند آب را آلوده کنند آن تحرک را برای جلوگیری از این کار را نداشته باشند .
میرزایی در ادامه به دومین دستور کار جلسه اشاره کرد و تصریح نمود : بررسی دفع پسماند فاضلاب شوش و رسیدگی به حاشیه ی کوی نیرو دومین مشکلی است که در این فصل گرما اگر به آن توجه نشود سلامت مردم را به خطر خواهد انداخت .
رئیس مرکز بهداشت شهرستان شوش در ادامه اظهار داشت : با توجه به این که هیئت دولت مصوبه ای به دستگاه ها ابلاغ نموده مبنی بر این که هر دستگاه برای کاهش بیماری های غیر واگیر آموزش های لازم را برای پرسنل خود در نظر بگیرد و بهترین راه افزایش فعالیت های بدنی در بخش ورزش است .
مهندس زمانی شهردار شوش در خصوص دستورکار دفع پسماند فاضلاب گفت : ما هنوز جداسازی نکرده ایم و با توجه به این که رسیدگی به کوی نیروی انتظامی از وظایف ما نیست ولی جوی و جدول آن را رو به راه کرده ایم اما برای فاضلاب آن متأسفانه هیچ کاری صورت نگرفته است .
وی در ادامه به مصافت بالای شوش تا محل دفع زباله اشاره کرد و تصریح نمود : از زمانی که پل شهید ناجیان در حال تعریض قرار گرفته است ، مبلغی معال 300 میلیون تومان به صورت ماهانه به هزینه های شهرداری اضافه شده است ؛ قبلا 13 کیلومتر با محل دفع فاضلاب فاصله داشتیم اما حالا که باید از جاده ی دهلران تردد کنیم این مسیر به 170 کیلومتر افزایش یافته است .
مهندس زمانی هم چنین اظهار داشت : برای دفع روانه ی 90 تن زباله بخش خصوصی را نیز وارد کار کردیم اما به دو مشکل برخوردیم : 1 ـ اعتصاب کامیون داران به مدت 15 تا 20 روز 2 ـ بالا رفتن کرایه از 150 هزار تومان به 280 هزار تومان و از طرفی حدود پنج سال است با اجاره نمودن یک دستگاه بلوزر برای دفع زباله به صورت ساعتی هزینه های زیادی را متحمل می شویم .
مصطفی نظری داستان عمومی و انقلاب شهرستان شوش هزینه کردن برای سلامت جامعه و مردم را سرمایه دانست و اظهار داشت : بر خلاف شهردار شوش که از افزایش هزینه برای حمل زباله و فاضلاب سخن می گوید من این را می گویم که هزینه کردن برای جامعه و سلامت مردم سرمایه گذاری است چون داشتن جامعه ای پاک و مردمی سالم را در بر دارد .
سرهنگ بهاروند فرمانده نیروی انتظامی شهرستان شوش در این جلسه از مصرف بالای دخانیات خبر داد و گفت: مصرف مواد مخدر، سیگار و قلیان در جامعه،گسترش پیدا کرده است ؛ والدین باید بدانند که این مواد دخانی در کمین فرزندان آنها خصوصا نوجوانان کم سن و سال است و باید از طریق پیشگیری با ما همکاری های لازم را به عمل آورند .
وی در ادامه به کشفیات مواد مخدر توسط نیروی انتظامی اشاره کرد و تصریح نمود : ۱۴ کیلو ۷۵۰ گرم انواع مواد مخدر صنعتی و سنتی از ابتدای امسال کشف شده و ۷۸ نفر عمده فروش وخرده فروش را دستگیر و تحویل مقامات قضایی داده شده است.
وی بیان داشت: ۳۰ نفر کارتون خواب را جمع آوری کرده ایم که در بحث نگهداری معتادان متجاهر دارای مشکل هستیم.
فرمانده نیرو انتظامی شوش گفت: از شهرداری، بهزیستی وسایر ادرات انتظار میرود مکانی را برای نگهداری آنها در نظر بگیرند و در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند چون نمی شود همیشه از قوه ی قهریه استفاده کرد که ماندگاری کوتاهی دارد .
سرهنگ بهاروند در پایان به تفاوت اماکن دولتی با کمپ های خصوصی اشاره کرد و خاطر نشان نمود : اگر ما بتوانیم با باز پروری آنها در اماکن دولتی گام های مثبتی برداریم 70 درصد سرقت ها در جامعه کاهش می یابد .چون در کمپ های خصوصی به خاطر پرداخت هزینه های بالا توسط خانواده ها ، خصوصا ترک شیشه که حدود سه ماه به درازا کشیده می شود و از طرفی چون بعد از بازپروری اگر شرایط اشتغال برای آنها فراهم نشود ممکن است دوباره به همان مواد گرایش پیدا کند ، لذا ایجاد فضاهای دولتی بسیار کارساز خواهد بود .
رامین کیانی رئیس اداره ی بهزیستی شهرستان شوش پیرامون ایجاد اماکن دولتی گفت : قرار بر این بود که در سطح استان به صورت متمرکز یک مرکز بازپروری راه اندازی شود که متأسفانه تا این لحظه محقق نشده است اما قرار است مسئولیت اجرای ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر یعنی درمان اجباری معتادان متجاهر به سازمان بهزیستی واگذار شود. بر اساس قوانین و آییننامههای موجود، وظیفه و رسالت سازمان بهزیستی، توسعه مراکز خصوصی یعنی همان مراکز ماده 15 و مراکز کاهش آسیب است که این سازمان بهقدر توان خود در این زمینه فعالیت کرده است و بهزیستی شوش دو /2 مرکز اقامتی در بخش خصوص دارد .
فرماندار شهرستان شوش ایجاد کمپ توسط بخش خصوصی را امری ضروری دانست و در این مورد اظهار داشت : اداره ی بهزیستی ابتدا از خبرنگار برای اطلاع رسانی دعوت به همکاری کند و فراخوان خود جهت اطلاع رسانی در اختیار این قشر قرار دهد تا آن دسته از سرمایه گذارانی که می خواهند نسبت به ایجاد کمپ اقدام کنند مراحل قانونی را طی نمایند و مطمئن باشید چون بازپروری معتادان برای جامعه بسیار حائز اهمیت است ، فرمانداری ، اداره ی اطلاعات و در مجموع شورای تأمین از این کار حمایت و پشتیبانی خواهد نمود .
دکتر عدنان غزی در ادامه به تنها راه مقابله با مواد مخدر اشاره کرد و تصریح نمود : جمهوری اسلامی ایران شهدای زیادی را در راه مقابله با مواد مخدر از دست داده است اما متأسفانه راه ترانزیت رد و بدل کردن مواد مخدر می باشد ، نباید فکر کنیم چون فرماندار هستیم یا نماینده ی مجلس و یا وکیل هستیم یا رئیس فلان اداره دیگر فرزندانمان در خطر مواد مخدر نیستند ، چون این معضل فقیر و غنی نمی شناسد و برای برون رفت از چنین مشکلی باید راهکار داشته باشیم .
وی افزود : هر چقدر بخواهید جلوی عرضه را بگیرید نمی توانید مواد مخدر را کنترل و نظارت کنید بلکه باید جلوی تقاضا را بگیریم که در این صورت است ما می توانیم به نتیجه ای برسیم ، مجرم همیشه یک مرحله جلوتر از ماست ؛ و قصد و نیتش این است که سلامت جامعه و سلامت جوانان ما را به خطر بیاندازد .
فرماندار شهرستان شوش ضمن تأکید حمایت از انحمن ها مرتبط با این موضوع گفت : انجمن های معتادان گمنام می بایست حمایت شوند و زمینی در اختیارشان بگذاریم تا بتوانند جلوی تقاضا ر ا بازپروری و پاک نمودن معتادین بگیرند .
دکتر غزی تشکیل کارگروه پسماندفاضلاب را حیاتی دانست و در این خصوص بیان نمود : « محیط زیست ، مرکز بهداشت ، شهرداری شوش ، شورای اسلامی شهرستان شوش ، بهزیستی و ..... » در اولین فرصت اقدام به تشکیل کارگروه پسماند فاضلاب نمایند و به صورت ماهانه گزارش مکتوب فعالیت های خود را در اختیار اینجانب قرار دهند .