11222024جمعه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۹۴۰۴۰۳1002

مسئول مراکز کاهش طلاق شوش: تحکیم بنیان خانواده مهم‌ترین وظیفه مراکز کاهش طلاق است

تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی

معصومه جوکار مسئول مراکز کاهش طلاق در شوش و بخش شاوور در یک گفت و گوی اختصاصی با پایگاه خبری تحلیلی شوش نیوز به سئوالات ما پاسخ داد .

 

 

 

 

لطفا بیوگرافی خود را تشریح نمایید :

 

ـ بسم الله الرحمن الرحیم ـ با آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما خبرنگار تلاشگر و کلیه ی شهروندان شوش دانیال (ع) ـ  معصومه جوکار هستم متولد سال 1359 دارای مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی ، متآهل و دارای دو فرزند ـ از سال 1389 وارد عرصه ی مشاوره شدم و از سال 1391 به طور رسمی کار خود را در مرکز کاهش طلاق آغاز نمودم و هم اکنون مسئولیت مراکز کاهش طلاق شوش و شاوور را مستقیماً بر عهده دارم .

 

رسالت اصلی این مرکز چیست و چه وظایفی دارد ؟

 

ـ شناسایی و کمک به برطرف کردن مشکلات خانواده‌های متقاضی طلاق و کاهش استرس پس از طلاق به منظور متعادل کردن جو عاطفی خانواده از اهداف راه‌اندازی مراکز مداخله کاهش طلاق است .

 

وی فراهم آوردن زمینه‌های مناسب تداوم ارتباط والدین با کودکان پس از طلاق و شناخت عوامل مؤثر بر طلاق با هدف برنامه‌ریزی برای آگاه‌سازی جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از طلاق را از دیگر اهداف راه‌اندازی مرکز مداخله کاهش طلاق عنوان کرد .

 

از نظر شما کدام معضل  در رأس آسیب های اجتماعی در شهرستان شوش قرار دارد که در واقع برای شما یک دغدغه ی بزرگ تلقی می گردد ؟

 

ـ در واقع نه تنها در شهرستان شوش ، بلکه در کل کشور ، طلاق یکی از بزرگ‌ترین آسیب‌های اجتماعی جامعه به شمار می آید . و باید گفت که مراکز مداخله کاهش طلاق بهزیستی شهرستان شوش  برای کاهش این آسیب به زوج‌های متقاضی طلاق خدمات مشاوره‌ای و مددکاری ارایه داده و می دهد  تا بتواند آنان را به کانون گرم خانواده بازگرداند و همچنین از وقوع طلاق این زوج‌ها جلوگیری کند .

 

برای فراهم نمودن بستر برای منصرف شدن زوج ها چه برنامه هایی را انجام می دهید ؟

 

ـ از زمانی که من این مسئوالیت را بر عهده گرفته ام ؛ خوشبختانه با مداخله در زندگی خانواده‌های آسیب دیده ، از وقوع طلاق و فروپاشی تعداد زیادی از این خانواده ها جلوگیری کرده ایم .

 

وی با اشاره به اینکه از سال 1391همکاری خود را به صورت مستقیم با اداره ی بهزیستی ؛  دادگستری و شورای حل اختلاف داشته است ، اظهار داشت :  اداره بهزیستی شهرستان شوش  به همین منظور مجموعه ای را در قالب  مرکز مداخله کاهش طلاق در خانواده‌ها را به این نهادها اعزام کرده است .


 

در جلسه ای که در فرمانداری شهرستان شوش برگزار شد  عامل اصلی بالا رفتن طلاق را وجود وکلا عنوان نمودید ، اما این را به صورت کلی گویی مطرح کردید ، لطفاً در این خصوص توضیحات را تشریح نمائید ؟

 

ـ بله در آن جلسه به جزئیات اشاره نکردم چون وقت من برای گفتن کلیه ی مطالبم محدود بود ، و اما در مورد سخنانم در آن جلسه  به  یکی از مشکلاتی که مراکز طلاق با آن رو به رو هستند اشاره کردم و اما توضیحات لازم را نگفتم که متاسفانه باعث رنجش تعدادی از وکلا شده است و من ابتدا از شما که این وقت را در اختیارم گذاشتید تا توضیحات مورد نیاز را شرح دهم تشکر می کنم اما قبل از این که در این خصوص صحبتی داشته باشم باید بگویم که « وکلا به هیچ وجه عامل طلاق نمی باشند بلکه یکی از مشکلاتی که در مرکز کاهش طلاق با آن روبرو هستیم ارتباط بعضی از وکلا با مرکز ما می باشد.»

 

زوج های جوان قبل از این که مستقیماً برای خود وکیل بگیرند و تنها راه رهایی و نجات خود را طلاق                      می دانند ، می بایست تشویق شوند که نزد مراکز کاهش طلاق بیایند تا ما تلاش خود را با مشاوره و مددکاری  برای سامان دادن کانون گرم خانواده آنها به کار ببریم و اگه هیچ راهی برای حفظ کانون گرم خانواده ها نبود ، آنگاه پرونده را به همان وکیلی که زوجین را به ما معرفی کرده عودت دهیم .

 

انتظار شما از وکلا در مجموع چیست ؟

 

انتظار ما از وکلای محترم شهرستان این است که مشوق زوجین باشند تا در جلسات مشاوره مرکز کاهش طلاق شرکت نمایند. البته این را می دانیم که زمانی که زوجین به وکلا مراجعه می نمایند از وکیل خود انتظار دارند که در اسرع وقت به نتیجه دلخواه خود برسند.خوشبختانه تعداد زیادی از وکلای شهرستان با ما همکاری لازم را دارند و امیدوارم که وکلای شهرستان شوش نسبت به توضیحاتی که در این مصاحبه دادم آن رنجشی که برایشان به وجود آمده بود برطرف شود .


 

از توضیحاتی که دادید سپاسگزارم  ، اکنون بفرمایید که در کنار مشاوره و مددجویی  ، کلاس های آموزشی هم برگزار می کنید ؟

 

ـ تا کنون هم در سطح حوزه ی شهر و هم در روستاها  ، کارگاه های مهارت های زندگی را برگزار کرده ایم و در این راستا بروشور و پوسترهای ویژه را در سطح شهر توزیع شده است ؛ دو جلسه در فرمانداری شهرستان شوش ـ یک جلسه با بخشدار و دهیاران بخش شاوور و یک جلسه با بخشدار و دهیاران بخش فتح المبین به قصد  همکاری آنها نسبت به پایین آوردن آمار طلاق داشته ایم .

 

در صورت امکان دلایل رو آوردن به طلاق را شرح دهید ؟

 

ـ نابسامانی‌های اقتصادی، اجتماعی و روانی را از جمله عوامل به وجود آمدن آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق، در جامعه است .

 

دلایل طلاق همین موارد بودند ؟ لطفا وارد جزئیات شوید ؟

 

ـ وقتی که می گویم اقتصادی در واقع همان بیکاری و یا پایین بودن حقوق است ، اگر می گویم مسایل اجتماعی منظورم « سرقت ـ اعتیاد و بی توجهی به مسایل زناشویی است و اگر می گویم روانی یعنی « همسرآزادی ـ کودک آزادی ـ خودکشی و یا فرار از منزل » است .

 

یک سئوال خارج از شرح وظایف شما دارم ، آیا صحت دارد که در اتاق فکر انجمن روزنامه نگاران عضویت دارید ؟

 

ـ بله درست است ، وقتی که دیدم اشخاصی که در این کارگروه عضویت دارند دارای مدارک دکترا ، کارشناسی ارشد ، کارشناسی و کاردانی هستند و همه ی چهره ها دارای تخصص مرتبط با سرگروه های مدنظر هستند منم بر خود لازم دیدم که به این اتاق فکر ملحق شوم و در جلسات ماهانه ی آن که بهد از ماه مبارک رمضان آغاز می شود حضور یابم و برای شهرم مثمرثمر باشم .

 

ـ حرف ناگفته ی شما که در این گفت و گو به آن اشاره نشد چیست؟

 

از رئیس اداره ی بهزیستی شهرستان شوش که همیشه از ایده های جدید استقبال نموده و همچنین ازریاست محترم دادگستری شهرستان شوش و شاوور همکاران خودم و وکلای شوش که با ما همکاری می کنند تا صلح و سازش را بین زوجین به وجود آوریم سپاسگزاری خود را به عمل می آورم .

 

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست