احمد معین ؛ خبرنگار شوش نیوز
کشت ذرت در شوش بیش از چند دهه سابقه دارد و کشاورزان پس ازاینکه به اقتصادی بودن این محصول پی بردند ، برای امرار معاش و فرار از تنش های اقتصادی ، به کشت هایی با خرید تضمینی از جمله ذرت دانه ای روی آوردند .
این محصول در سالهای گذشته توسط کشاورزان کشت و به بخش خصوصی فروخته می شد و کم و بیش بدون دغدغه وجه معامله خود را دریافت می کردند . اما در دوسال گذشته که سازمان تعاون روستایی از طرف دولت متولی خرید این محصول شده است ، به موقع وجه ذرت فروخته شده به کشاورزان پرداخت نمی شود . امسال نیز با اینکه خرید ذرت از سوی دولت ، تضمینی اعلام شد ولی حدود 70درصد پول ذرت کاران به آنها پرداخت شده است و اکنون که بیش از دوماه از برداشت اولین ذرت می گذرد مابقی طلب آنها به حسابشان واریز نشده است .
ورود سازمان بورس در موضوع خرید ذرت ، سبب شده کشاورزان بین سازمان های دولتی پاس کاری شوند و معلوم نیست چه نهادی باید مابقی طلب کشاورزان را پرداخت نماید .
بد حسابی نهادهای دولتی ، بی اعتباری کشاورزان در بازار ، عدم توانایی مالی جهت تهیه به موقع نهاده های کشاورزی ، مشکلات مالی در خانواده ها و..... در پی داشته است .
اکنون با این اوصاف اگر تدبیری اندیشیده نشود و طلب کشاورزان به آنها پرداخت نشود ، آیا در سال آینده رغبتی برای فعالیت کشاورزی خواهد ماند ؟ آیا واقعا" زندگی مسئولین هم با این شرایط اداره می شود ؟ جهت اطلاع باید یادآوری شود که هر کشاورز برای به بار رساندن هر هکتار ذرت بیش از 3000/000 تومان هزینه کرده است . این در حالی است که عده زیادی از کشاورزان طلبکار صندوق بیمه کشاورزی بابت خسارت گندم امسال هستند .