تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
ساعت 9 صبح روز چهارشنبه 22 اسفند 1397 هم زمان با روز بزرگداشت شهداء و تأسیس بنیاد شهید به فرمان امام خمینی(ره) ، مجمع عمومی سالانه ی انجمن صنفی کشاورزان شهرستان شوش به منظور انتخاب بازرس این انجمن در تالار قصر بلور برگزار شد .
به گزارش شوش نیوز ، عبدالرحیم رحیمی نیا رئیس انجمن صنفی کشاورزان شهرستان شوش ، ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین در مجمع به سالروز تأسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت : بعداز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ؛ حضرت امام خمینی(ره) به منظور رسیدگی به امور خانواده های معظم شهدای انقلاب فرمان تأسیس بنیاد شهید را در تاریخ 22 اسفند 1358 صادر نمود و با شروع جنگ تحمیلی هشت ساله ی عراق علیه ایران و بالا رفتن آمار شهدا این روز به نام روز شهدا نام گزاری شد و به مرور زمان بنیاد شهید و امور جانبازان با همدیگر ادغام شدند و این روزها تحت عنوان بنیاد شهید و امور ایثارگران به خانواده های معزز شهدا ، جانبازان ، ایثارگران و آزادگان رسیدگی می کند .
وی در ادامه به سالروز شهادت سردار سرلشکر حسن درویشی اشاره کرد و خاطر نشان نمود : سردار سرلشکر شهید حسن درویشی سال 1341 در روستای جعفرآباد شهرستان شوش به دنیا آمد و با شروع جنگ تحمیلی در جاده ی شوش از کنار رودخانه ی کرخه تا شرق دجله سدی مقابل مزدوران بعثی ایجاد کرد. آنگاه که لشکر خصم تا کنار رودخانه کرخه به قصد تصرف شوش و جاده استراتژیک اهواز ـ اندیمشک پیش روی کرده بود، حسن درویشی با چند نیروی جانبرکف که تنها یک قبضه آر.پی.جی. در اختیار داشتند به جنگ تیپ 57 پیاده مکانیزه عراق رفت و با اقدام به موقع مانع تلاش دشمن جهت تصرف شهر شوش شد. این فرمانده ی دلاور دوران دفاع مقدس که مایه ی عزت « ایران ، خوزستان و شوش » است سرانجام در 21 اسفند ماه سال 1363 در عملیات بدر پس از انهدام چندین پاسگاه دریایی دشمن، از ناحیه سر مورد اصابت تیر خصم قرار گرفت و جاودانه شد.
وی در ادامه گزارش اجمالی عملکرد انجمن صنفی کشاورزان در یک سال گذشته را تشریح نمود و گفت : «تأمین و توزیع مناسب و به موقع بذر کشت های استراتژیک « گندم ، ذرت و چغندر قند» ـ کمبود شدید کودهای شیمیایی به خصوص اوره ـ ضرورت افزایش نرخ خرید قیمت تضمینی محصولات استراتژیک با تهیه و ارسال آنالیزهای دقیق قیمت تمام شده ی تولید آنها ـ ضرورت لغو ممنوعیت کشت های پاییزه ـ بررسی خسارات ناشی از باران شدید در ابتدای فصل کاشت گندم (تأخیر در کشت و در مواردی آب کشتگی مزارع) ـ هماهنگی لازم جهت کالیبره نمودن رطوبت سنج های ایستگاه های ذرت خشک کنی ، پیش از شروع به کار و تست صحت عملکرد در حین برداشت ـ مسائل و مشکلات برداشت ذرت سال 1397 به منظور جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان با رصد روزانه ی نرخ خرید (مقایسه با قیمت وارداتی ) ـ مطالبات کشاورزان ذرت کار از ناحیه ی کسورات مربوط به هکتولیتر و محاسبه ی کامل افت مفید در سال های گذشته ـ تعیین نرخ کارکرد ماشین آلات « کاشت ،داشت و برداشت» کشت های استراتژیک « گندم ، ذرت و چغندر قند » ـ تخصیص ارز به بذر چغند قند سال گذشته و امسال ـ خسارت بدسبزی چغندر قند ـ خسارات ناشی از بارندگی های شدید در زمان کاشت و داشت چغندر قند ـ استقرار کارشناسان آموزش دیده در محل کارخانه های قند طرف قرارداد چغندرکاران شهرستان جهت نظارت بر عملیات تحویل محصول و تعیین درصد عیار و افت ـ رفع مشکلات برداشت چغندر قند از جمله تسریع در حمل محصول به کارخانه به منظور جلوگیری از گندیدگی بیشتر محصول برداشت نشده ـ چگونگی برنامه ریزی کشت چغندر قند سال زراعی 97 ـ 98 با حضور معاون وزیر ، مشاور وزیر و مسئولین استانی و....... »
رحیمی نیا با توجه به حضور دکتر عدنان غزی فرماندار شهرستان شوش و سید علی جلالی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان ، به برخی از مشکلات انجمن صنفی و کشاورزان شهرستان شوش اشاره کرد و یادآور شد : گاها اگر به مشکلات اشاره می کنم دلیل بر این نیست که کار نشده است ؛ اما وقتی هم می خواهم به کارهای انجام شده بپردازم ، صرفا به دو کار شاخص اشاره می کنم ؛ در بحث اجاره ی اراضی دولتی ؛ فرماندار شهرستان شوش خیلی پیگیر بوده است و در نهایت به 50 درصد تعلیل پیدا کرد و بعد از پیگیری که در استان به تصویب رسید برای اجرا آن هم پیگیر شدند که این جای تقدیر و تشکر دارد . اما از طرف دیگر هم باید بگویم گلایه ها و مشکلاتی در مسیر تولید داریم .
وی افزود : تولید محصولات کشاورزی که یکی از پایه های اصلی اقتصاد مملکت است ؛ همه می دانیم که روزی نفت تمام می شود اما کشاورزی اصلا تمام شدنی نیست ؛ مثل انرژی های تجدید پذیر ؛ کشاورزی هم همین حکم را دارد و در بعد اقتصاد مقاومتی که راه نجات اقتصاد کشور هست باز کشاورزی یکی از پایه های اساسی است ، اما این که در این راستا کشاورز ما به برخی از مسائل و مشکلاتی بر خورد می کند که شایسته نیست و بنده شرمنده می شوم از این جامعه ی کشاورزی ؛ درست است که کشاورزان به ما اعتماد دارند و ما به همراه هیئت مدیره سعی کرده ایم که امانتدار خوبی باشیم ؛ اگر هم کشاورزان احساس می کنند درصدی از ما کوتاهی سر زده حلال کنند ولی مطمئن باشید در مورد امانتداری در انجمن تمام سعی و تلاشمان این بوده که جواب روز قیامت خود را داشته باشیم . اما به هر حال این مشکلات جامعه ی کشاورزی را آزار می دهد .
رئیس انجمن صنفی کشاورزان در ادامه تصریح نمود : مسئولین کلان اقتصادی کشور بارها از واژه ی « جنگ اقتصادی» نام برده اند اما آیا آماده شده ایم برای این جنگ اقتصادی؟ آیا برخی از مسئولین ارشد به عنوان این که فرماندهان این دفاع در جنگ اقتصادی هستند آمادگی کامل را داشته اند ؟ آیا برنامه ریزی های لازم را داشته اند ؟این که کشاورزان در جبهه ی امنیت غذایی کشور در تلاش هستند ، به بعضی از مشکلاتی بر می خورند که در راه تولیدشان دچار مشکل می شوند . این که بحران کود را داشته باشیم ؛ موضوع خاص شهرستان شوش یا استان خوزستان نیست ؛ این موضوعی که از تابستان سال 1396کشاورزان را آزار داده و دچار کمبود و بحران کود شده ایم مربوط به برنامه ریزی های نادرست از طرف مسئولین کلان کشوری است وگرنه در سطح شهرستان شوش پیگیری های فراوانی شده است ، اما شایسته نیست در استانی که این همه کارخانه پتروشیمی دارد چرا نباید تولید کودمان برای تأمین امنیت غذایی استان خودمان به کار گرفته شود؟ در حالی که در بازار آزاد همین کود به دو تا سه برابر قیمت واقعی به وفور دیده می شود .
وی در ادامه به نرخ محصولات تضمینی اشاره کرد و گفت : این موضوع را بارها مستقیم با وزیر جهادکشاورزی و معاونین ایشان در میان گذاشته ام ؛ با مشاور و مسئول خرید گندم کل کشور صحبت کرده ام ؛ حقیقت این است که قیمت های محصولات کشاورزی خصوصا محصولات استراتژیک واقعی نیستند و بر اساس تورم نیستند، مثلا تولیدات صنعتی یا به عبارتی خودرو ؛ مرتب می گویند اینقدر تولید شد و باید به این قیمت فروخته شود ؛ در حالی که دهمین سال است که انجمن صنفی کشاورزان در شهرستان شوش فعالیت خود را آغار کرده است ؛ هر ساله و در هر سال دو فصل محصولات استراتژیک آنالیز می شوند ؛ هزینه ی تمام شده ی تولید هر کیلو گرم آماده شده و به وزارت جهادکشاورزی و در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی مطرح شده و در نهایتا به مراکز استان ها و شهرستان ها اعلام می شود ؛ در حال حاضر برآورد ما این است که برای هر کیلوگندم بیش از 2200 تومان هزینه می شود ؛ مسلما با توجه به نیاز ضروری و فوق استراتژیک بودن گندم ما باید دقت داشته باشیم ؛ نرخ محصولاتی نظیر « چغندر ، ذرت و گندم» باید واقعی شود ؛ دیر تصمیم گرفتن ها یکی دیگر از معضلاتی است که برای ما وجود داشته است ، بذر امسال گندم در ابتدا 80 کیلو به کشاورز تحویل شده است ؛ بعد اعلام کردن صد کیلو ؛ تا این که بخشی از بذر در انبارها رسوب کرد ؛ این شایسته ی کشاورزان نیست ؛ محققین ما تلاش کردند تا ما عملکرد بهتری داشته باشیم و هم محصول سالم تری به دست آوریم .
رحیمی نیا افزود : انتظار داریم مسئولینی که در این مجمع حضور دارند و دلسوزانه مسائل را پیگیری می کنند ؛ این را در نظر بگیریم ؛ سیاست های کلان در همه ی زمینه ها از جمله بحث اقتصادی و خصوصا در بعد کشاورزی با تغییر دولت ها تغییر نکند ، یک خط مشی کلی داشته باشیم که بتوانیم ثباتی در تولیدکشاورزی داشته باشیم و چون به برداشت گندم نزدیک می شویم و این محصول یکی از پایه های اصلی امنیت غذایی ما به شمار می آید انتظار داریم که بهای گندم به قیمت واقعی نزدیک باشد و دوم این که برای مراکز خرید ؛ سهولت خرید و..... برنامه ریزی شود تا به خوبی پیش برویم ؛ این که ما سال گذشته 50 درصد پول گندم کشاورزان را در یک مرحله و 50 درصد دیگر را چند ماه بعد بدهیم کار درستی نیست ؛ بر حسب تعصب می گویم گندم و محصولاتی که تولید می کنیم باید در مملکت خودمان و برای مردم این دیار استفاده شود ؛ ما خیلی تنفر داریم از این که محصولات ما دست واسطه ها و دلال ها باشدو احیانا در جاهای دیگر سر درآورد .
رئیس انجمن صنفی کشاورزان شهرستان شوش در ادامه اظهار داشت : ما نه سیاسی هستیم و نه جز گروه یا حزبی هستیم .البته سیاست را خوب می فهمیم اما هدف ما تولید است و تعصب به تولید و شکوفایی اقتصادی داریم و معتقد هستیم معضل بیکاری که « کشور ، استان و شهرستان شوش » را زجر می دهد در بعد کشاورزی قابل حل است . قطعا با ثبات اقتصادی ، با توسعه ی مسائل کشاورزی ، با ثبات در سیاست گذاری ها و این که محصولات ما با آن نکاتی که عرض کردم لحاظ شود و به خصوص « توسعه ی صنایع جانبی ، تکمیلی و تبدیلی » ما همیشه شعارمان این است «مرگ بر آمریکا» این کشور هنوز صد میلیارد دلار به بخش کشاورزی یارانه می دهد ؛ لذا لازم است این را در نظر بگیریم اگر تسهیلات ارزان قیمت در اختیار کشاورزقرار نگیرد ؛ هم توسعه ای نخواهیم داشت ، هم این تولیدی که داریم صرفه ی اقتصادی نخواهد داشت .
عدنان غـزی در سخنانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطـره سـردار شهید حسن درویشی، به جایگاه شهـرستان شوش در حوزه کشاورزی اشاره کـرد و گفت: زمینهای کشاورزی شهرستان شوش از نوع کلاس A می باشند که با این پتانسیل و ظرفیت بلقوه میتوانیم محصولات خوب و مـرغوب را در بخش کشاورزی تولید و در بـازارهای داخلی و خارجی وارد عرصه رقابت شویم.
وی در ادامه تصریح کـرد: کشـور ما در حوزه کشاورزی با داشتـن ويژگي هاي بسيـار خوب و شـرایط اقلیمی و چهار فصل بودن، توانايي زيادي براي تبديل شدن به موتور محـرکه اقتصـاد در چار چوب اقتصـاد مقاومتي و جايگـزيني نفت دارد که بایستی برای تحقق این امر مهم گامهـای اساسی برداشته شـود و با تلاشهای مضاعف زیر ساخت های لازم در این حوزه انجام گیرد.
غـزی در ادامه گـذری به مشکلات کشت تابستانه سال جاری داشت و گفت: در تابستان سال جاری با توجه به مشکلات کشاورزان تک محصولی، جلسات متعـددی با استاندار خوزستان و دیگـر مسئولان استـانی و شهرستانی برگـزار شد که با همکاری و تعامل دستگاه های ذیربط این مشکل به نحو احسن رفع شد و کشـاورزان کشت تابستانه خود را انجام دادندو تولید بسیار خوبی در کشت محصول شلتوک داشتند.
در این مراسم نیـز رحیمی رئیس هیـأت مدیره انجمـن صنـفی کشـاورزان شـوش گـزارشی از عملکـرد یکسـاله این انجمن به جمع حاضر ارائه داد و در پایان از همکاری و تعامل خوب فـرماندار شوش در رفع مشکلات حـوزه کشاورزی تقـدیر کـرد.
شایان ذکر است از بین سه داوطلب بازرسی محمدعلی رحمتی فر با بالاترین کسب آراء به مدت یک سال به عنوان بازرس انجمن صنفی کشاورزان انتخاب شد .