تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
عکس ـ ناصر پیوست
به همت کانون بسیج ورزشکاران سپاه ناحیه ی شوش و اداره ی ورزش و جوانان ، نشست بصیرتی به مناسبت سالروز حماسه ی غرور آفرین 9 دی و دومین سالروز شهادت سردار دلها سپهبد حاج قاسم سلیمانی در سالن اجتماعات اداره ی ورزش و جوانان شهرستان شوش برگزار شد .
به گزارش شوش نیوز ، ساعت 10 صبح روز چهارشنبه 8 دی ماه 1400 با حضور « مهدی نقیبی مدیر کانون بسیج ورزشکاران سپاه ناحیه ی شوش دانیال(ع) ، ناصر ربانی سرپرست اداره ی ورزش و جوانان ، عبدالزهرا برهانی از یادگاران هشت سال دفاع مقدس ، حجت الاسلام شیخ علی سرخه از روحانیون حوزه ی علمیه ی امام محمد باقر(ع) ، جمعی از روئسای هیئت های ورزشی ، مربیان و ورزشکاران بسیجی » نشست بصیرتی به مناسبت سالروز حماسه ی غرورآفرین 9 دی و دومین سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی ئذ سالن اجتماعات اداره ی ورزش و جوانان شهرستان شوش با تلاوت آیاتی از قرآن مجید برگزار شد .
در این نشست بصیرتی ابتدا حجت الاسلام شیخ علی سرخه پیرامون فضائل و خصوصیات سردار دلها ، سپهبد حاج قاسم سلیمانی جملاتی را با حاضرین در نشست در میان گذاشت و گفت : به راستی چه فرآیندی در زندگی یک انسان طی می شود که او را در قامت یک مکتب، فرازمند میکند؟ چه اتفاقاتی رخ میدهد که یک انسان به تنهایی یک مدرسه درس آموز میگردد؟ پاسخ روشن است. هرگاه انسان از مدار فردیت خویش خارج گردد و سعه ی وجودی او آنقدر گسترش یابد که بر نفوس انسان ها تأثیری قابل توجه در مسیر کمال بگذارد او در واقع تبدیل به یک مکتب شده است. « آنگاه که منظومهای منسجم و جامع و متشکل از اجزای یک شخصیت رشدیافته در ابعاد مختلف و زمینه های گوناگون شکل می گیرد او به عنوان یک مکتب و یک الگو و یک مدرسه درسآموز رخ مینماید. و سردار دلها و قاسم عزیز ملتهای آگاه و آزاده این چنین بود. همان گونه که یار مخلص و همراه مؤمن و شجاعش ابومهدی مهندس «که درودبی کران الهی بر او باد» این چنین بود. اکنون به تبیین برخی از ویژگیهای برجسته مؤسس و پایه گذار این مکتب می پردازیم که همانا بیانگر مؤلفه های این مکتب می باشد.
وی سپس به اول ویژگی سردار سلیمانی که همان نبوغ نظامی است اشاره کرد و اظهار داشت : او مسلط به دانش رزم بود. و برای کسب این دانش و مهارت دقیق و حساس، به گونهای کاربردی و نه صرفاً نظری، بایستی در میدان نبرد، حضوری مستمر داشت و آرام آرام با زوایای مختلف و پیچیدگیهای فراوان آن آشنا شد. او دستکم، سه میدان عمده ی رزم را آزموده بود: میدان دفاع مقدس، میدان مبارزه با اشرار مسلح و سرانجام میدان مبارزه در عرصه فرامرزی و منطقه ای در عراق و سوریه (در مقابل جریان سفّاک داعش با همه پشتیبانی هایی که از سوی قدرت های استکباری و اذنابشان از آن صورت میگرفت) و نیز در هر نقطه دیگری از منطقه که حضور او ضرورت می یافت.
حجت الاسلام سرخه در ادامه به روحیه ی سلحشوری و جنگندگی سردار سلیمانی به عنوان دومین ویژه گی اشاره کرد و خاطر نشان کرد : او در جنگ ها علاوه بر هدایت مقاطع مختلف عملیاتی از طریق استقرار در قرارگاهها، در نهایت شجاعت و بیباکی در خطوط مقدم حضور مییافت. او عاری از هرگونه ترسی در مواجهه با دشمن در معرکهها و میادین نبرد بود او این جملات امیرمؤمنان حضرت علی(ع) در خطبه ی 11 نهج البلاغه را با همه وجود دنبال مینمود که فرمود: « تَزُولُ الْجِبَالُ وَ لَا تَزُلْ، عَضَّ عَلَى نَاجِذِكَ، أَعِرِ اللَّهَ جُمْجُمَتَكَ، تِدْ فِي الْأَرْضِ قَدَمَكَ، ارْمِ بِبَصَرِكَ أَقْصَى الْقَوْمِ وَ غُضَّ بَصَرَكَ، وَ اعْلَمْ أَنَّ النَّصْرَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ. /// اگر كوهها متزلزل شوند، تو پايدار بمان. دندانها را به هم بفشر و سرت را به عاريت به خداوند بسپار و پايها، چونان ميخ در زمين استوار كن و تا دورترين كرانه هاى ميدان نبرد را زير نظر گير و صحنه هاى وحشت خيز را ناديده بگير و بدان كه پيروزى وعده خداوند سبحان است.» همانا که سردار سلیمانی این چنین بود. او در میانه میدان نبرد حضور می یافت و شجاعانه می جنگید. این چنین حضوری نتیجه ای بس مؤثر داشت و باعث می گردید که انگیزه و توان و تحرک نیروی رزم مضاعف گردد. فرماندهی و رشادت بی نظیر او موجب گردید که پس از دریافت چند نشان فتح، برای اولین بار نشان ذوالفقار را که بالاترین نشان نظامی کشور است از سوی فرماندهی معظم کل قوا دریافت نماید.
وی سپس روحیه ی شهادت طلبی را سومین ویژه گی سردار دلها دانست و گفت : حاج قاسم عزیز ما شیفته ی شهادت بود او در داغ فراق یاران همرزمش می سوخت و در نجواهای شبانهاش پیوسته از حضرت حق طلب شهادت مینمود. او از مغز استخوان و بندندان و با ذره ذره ی وجودش خواهان شهادت بود، او با شهدا سخن می گفت و از آنان ملتمسانه میخواست که او را به سوی خویش برکشند و به بزم معنوی خود فراخوانند. بزرگ ترین آرزوی او که هیچگاه در آن سستی و کاستی پدید نیامد، همانا شهادت بود و سرانجام به این آرزو که به دست شقیترین انسان روزگار به شهادت برسد، رسید.
حجت الاسلام شیخ علی سرخه « اخلاص ، ارادت و تمسک به اهلبیت (ع) ، ولایتمداری ، تعبد و معنویت ، فرامرزی بودن ، سخت کوشی ، نظم و انضباط و دقت در امور ، سرعت عمل و به هنگام بودن ، بیان تأثیرگذار ، روحیه ی انقلابی ، سنجیدگی و تدبیر در امور و مردمی بودن » را از دیگر ویژه گی های سپهبد حاج قاسم سلیمانی دانست .
در ادامه عبدالزهرا برهانی از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام حزن انگیز فاطمیه و گرامیداشت حماسه ی ملی 9 دی ، روز حماسه ی بزرگ مردم ایران در دفاع از ازرش ها و آرمان های انقلاب اسلامی و گرامی داشتن دومین سالروز شهادت سردار محبوب دلها حاج قاسم سلیمانی ، سخنان خود را با این جمله شروع کرد ، که چرا حاج قاسم سلیمانی وارد جنگ با داعش شد ؟ ما اگر قضایای انقلاب اسلامی و تاریخ انقلاب اسلامی معاصر خودمان و همین چند ساله ی اخیر را مرور کنیم ؛ قبل از این که فتنه ی 88 که به دنبال آن 9 دی شکل گرفت را بررسی کنیم می بینیم منهنی جمهوری اسلامی در حوزه ی قدرت رو به گسترش و توسعه بود و این برای دشمنان جمهوری اسلامی قابل نبود ، ما در آن مقاطع ؛ آمریکایی ها و برخی از کشورهای اروپایی زیاد تحویل نمی گرفتند تا در یک مقطعی مجبور شدند نرمشی از خود نشان دهند ، چرا این نرمش نشان داده شد ؟ ما اگر به آن مقطع دقت کنیم جنگ 22 روزه و 33 روزه حزب الله لبنان در مقابل رژیم اشغالگر قدس را داشتیم ، آنجا ابهت و قدرت نظامی اسرائیل به عنوان یک کشور مقتدر و قوی نظامی شکسته شد تا این که « مرکاوا ، تانک اصلی میدان نبرد اسرائیلی» که اسرائیل روی آن خیلی مانور می داد توسط نیروهای حزب الله منهدم شد .
وی افزود : در آن قضایا تلفات سنگینی به اسرائیل وارد شد و اسرای زیادی از آنها به دست حزب الله افتاد ، در حوزه ی هسته ای ، ما رشد و توسعه پیدا کردیم و سایر قضایا که زمان این جلسه اقتضا نمی کند که به همه ی آنها بپردازم . این اتفاقات که افتاد در فروردین ماه 88 « باراک اوباما » به مقام معظم رهبری نامه نوشت و ارسال کرد که در برخی از حوزه ها بیایید با هم صحبت کنیم ؛ فرانسه ای که تا دیروز و قبل از این جریان حتی حاضر نبودند درخواست وزیر امور خارجه ی ایران را برای سفر به فرانسه تحویل بگیرند خودشان نامه نوشتند که ما حاضریم و این ارتباط را شروع کردند ؛ داشتیم به این سمت می رفتیم که مقداری روابط جمهوری اسلامی با دنیا شکل بگیرد و بهتر شود ، انتخابات 88 انجام شد ، یک دفعه بعد از انتخابات ورق برگشت « اوباما » که دیروز نامه داده بود ؛ شروع کرد به تمسخر کردن جمهوری اسلامی ، فرانسه بازی خود را به هم زد و دیگر کشورهای اروپایی هم موضع گرفتند ، چرا ؟ چون دیدند یک سری اتفاقاتی در حین انتخابات رخ داد که در واقع می خواست نشان دهد ضعف هایی در نظام جمهوری اسلامی هست هر چند به ظاهر ؛ آمدند و سوار موج شدند ، هشت ماه جمهوری اسلامی و کل منطقه را درگیر خودشان کردند ؛ جریان چیست؟ اعتراض به نتیجه ی انتخابات .
برهانی در ادامه اظهار داشت : اگر واقعا نسبت له نتیجه ی انتخابات 88 اعتراض داشتند آیا راه کارش این بود که « قرآن را آتش بزنند ؟ ـ راه کارش این است که تکیه و هیئت عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) و پرچم امام حسین (ع) را به آتش بکشند؟ زن چادری و آدم مؤمن ریش دار را کتک کاری کنند ؟ ، اموال عمومی و اموال بیت المال را به آتش بزنند ؟ » خیر ، یک جریان مدیریت شده ی و سازمان دهی شده بیرون از کشور سوار این موج شدند ؛ عده ای پیاده نظام این جریان در داخل کشور مانند « ارازل و اوباش اجاره ای ـ سلطنت طلب ها ـ جریان نفاق ـ تجزیه طلب ها و .... » از این موج سؤاستفاده کردند و وارد جریان شدند و آن جریان بعد از انتخابات را به وجود آوردند ؛ دشمنان انقلاب اسلامی دیدند که نه پیش خود فکر کردند پس ما می توانیم این کار را انجام دهیم ؛ تحرکاتی را انجام دادند ولی مردم در حماسه ی 9 دی آمدند و این تفکرات را با حضور حماسی خود زمین زدند و با تبعیت از ولایت حاضر در صحنه شدند و ورق را برگرداندند .
وی افزود : آمریکا در راستای برنامه ریزی هایی که برای خشکاندن ریشه ی انقلاب اسلامی داشت با حمایت عربستان و چند کشور حاشیه ی خلیج فارس آمد داعش را وارد صحنه کردند ، نیرو جذب کردند سازماندهی نمودند ، تجهیز کردند ؛ آموزش دادند ، حقوق برای آنها تعریف کرده و پرداخت نمودند . آنها را وارد صحنه کردند که نشان بدهند اسلام یک دین خشن است ، وقتی می گویم اسلام هم منظورم شیعه است و هم سنی ، تا در دید جهان بگویند اسلامی که می گویند این است ، چرا؟ چون داعشی با ریش با ظاهر اسلامی و با پرچم «محمدرسول الله» وارد میدان شد . نماد اسلام است ، از طرف دیگری آمده بودند که بیخ گوش جمهوری اسلامی ایران جا باز کنند تا بتوانند آن فشار و آن هدفی که در راستای از بین بردن انقلاب اسلامی را محقق کنند . اینجا تشخیص داده شد مجموعه ی سپاه قدس در راستای تقویت هسته های بسیج جهانی مستضعفین ورود کند .
عبدالزهرا برهانی در تکمیل سخنان خود یادآور شد : داعش به اربیل رسید « مسعود بارزانی ئیس قبلی اقلیم کردستان عراق و رهبر حزب دموکرات کردستان عراق » اولین تماس خود را با آمریکایی ها می گیرد و درخواست کمک می کند ، جواب رد می شنود ؛ با عربستان ، امارات و حتی دولت عراق تماس می گیرد ، با ترکیه تماس می گیرد حتی با روسیه تماس می گیرد و در خواست کمک می کند اما همه به او جواب رد می دهند و می گویند به ما ربطی ندارد ، ساعت 4 بامداد به حاج قاسم سلیمانی تماس می گیرد و درخواست کمک می کند ؛ حاج قاسم به بارزانی می گویند : « آنها را پشت دروازه ی شهر نگه دارید تا ما برسیم .» نماز صبح را در تهران می خواند و با تعداد اندکی به طرف اربیل می رود ، با فکر ، با ایمان و با اعتقاد ؛ محاصره ی اربیل شکسته شد، داعش از اربیل عقب نشینی کرد ، یکی از نظامی های روسیه می گفت ؛ « ما در سوریه یکی از خلبان هایمان اسیر داعش شد ، یک گروه را برای نجات آن خلبان بردیم اما با دادن یک کشته برگشتیم از حاج قاسم سلیمانی کمک خواستیم با 18 نفر رفت و بدون اینکه یک زخمی بدهد خلبان روسی را از اسارت آزاد کرد» .
وی افزود : حضور قوی حاج قاسم سلیمانی ، اندیشه ی حاج قاسم و بهتر است بگویم گفتمان و مکتب حاج قاسم در عراق شکل گرفت و برای ای که عراق را حفط کند آمد تمام مجموعه هایی که در عراق حضور داشتند در قالب 14 گروه تشکیل داد و برای هر گروه یک قرارگاه تعریف کرد و مأموریت افراد و گروه ها را تعریف کرد ، عده ای را مأمور نمود که از بغداد حفاظت کنند ، عده ای را مأمور کرد که در مقابله با داعش بایستند و مبارزه کنند و نتیجه اش این شد که همه دیدید عراق و بغداد سقوط نکردند ، هیچکدام از عتبات ما در اختیار داعش قرار نگرفتند ؛ سوریه ای که به جرأت می توان گفت 98 درصدش در اختیار داعش بود ، کاخ بشار اسد با کلانش و تیربار می زدند ، سردار حسین همدانی معروف به «حبیبِ سپاه» فرمانده نظامی ایرانی و از بنیانگذاران سپاه همدان و کردستان می شود فرمانده سپاه کشور سوریه ؛ بشاراسد و همسرش ساک ها را می بندند تا به فرودگاه بروند ، مردم سازماندهی شدند ، همان بسیج که مورد نظر امام راحل بود در سوریه شکل می گیرد و دیدید که در این کشور انتخابات برگزار شد و بشار اسد به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد ؛ در کشور افغانستان 20 سال آمریکا حضور داشت و هزینه های زیادی را متحمل شد، آموزش داد ولی بعد از 20 سال هیچ غلطی نتوانست انجام دهد و با ذلت از کشور افغانستان فرار کردند ، فرمانده ی لشکر آمریکایی با ذلت فقط توانست اسلحه ی انفرادی خود را بردارد و از این کشور فرار کند ولی اذت که از آن خداست به حاج قاسم ها که فرزندان همین آب و خاک هستند داده شد .
این یادگار هشت سال دفاع مقدس در بخش پایانی سخنان خود خاطر نشان نمود : حاج قاسم در کشور عراق «حشدالشعبی» را تشکیل داد ؛ « حوثی های ـ انصارالله» را در یمن سازماندهی کرد ، « زینبیون» را در پاکستان راه اندازی کرد ، « فاطمیون » را افغانستان فعال کرد ، « حسینیون» را در کشور آذربایجان تشکیل داد ، « حزب الله» را در لبنان راه انداخت ؛ عربستان و کشورهای حاشیه ی خلیج فارس ائتلافی را سازماندهی کردند که حوثی ها همین انصارالله یمن از بین ببرند ، شش سال است نتوانسته است ، چرا؟ چون پشت اینها یک مکتب است ، چه مکتبی؟همه هیئتی و عاشورایی هستید، آن جمله ی آقا امام حسین(ع) که در روز عاشورا فرمود : « إن کان دین محمّد لم یستقم الّا بقتلی فیا سیوف خذینی/// اگر دین محمد جز با کشتهشدنم پایدار نمیماند، پس ای شمشیرها! مرا دریابید» بارها گفته اند که چرا فرزندان ما را به کشورهای عراق و سوریه فرستادید ؟ مگر در جنگ ایران و عراق ما رزمنده ی افغانی نداشتیم؟ رزمنده ی سوری نداشتیم؟ مگر رزمنده ی عراقی نداشتیم؟ بنده به عنوان یک رزمنده ی کوچک قرارگاه نصرت شهادت می دهم که در قرارگاه نصرت ما انواع ملیت ها و قومیت ها را داشتیم ، لشکر بدر نماد عینی قضیه بود ، از یک گردانی به نام انصار الحسین(ع) که بنده توفیق داشتم به عنوان مسئول پرسنلی گردان بودم نیروهای عراقی در این گردان بودند که بعد توسعه پیدا کرد و به لشکر 9 بدر تبدیل شد ، امروز نوت ماست که به آنها کمک کنیم ؛ مگر حافظ اسد پدر بشاراسد در زمان جنگ عراق علیه ایران در کنار ما نبود و به ما کمک نکرد؟ اگر ما در کشورهای عراق و سوریه نمی جنگیدیم به تعبیر مقام معظم رهبری باید در کرمانشاه ، اصفهان و تهران در مقابل داعش می جنگیدیم . آرامشی که الان داریم قطعا وجود نداشت ، این یک واقعیت است ، لذا آنچه که ماحصل تلاش های حاج قاسم سلیمانی و زیر مجموعه ایشان است همین آرامشی است که الان داریم ؛ این آرامش را با یک سری ضعف ها دخیل نمی دهم ، نمی گویم چون آرامش داریم در حوزه ی اقتصاد مشکل نداریم ؛ نمی گویم چون آرامش و امنیت ایجاد شد ما در حوزه ی مدیریتی مشکل نداریم ، خیر مشکل وجود دارد ؛ الان سئوال ما این است که چرا نیروهای مسلح ما در حوزه ی وزارت دفاع می توانند موشکی که ما نداشتیم ؛ همه دیدید که در رزمایش اخیر شلیک همزمان 16 فروند موشک و 5 فروند پهباد از روی یک سکو پیام داشت ؛ اینها نقاط قوت ما هستند .
وی یادآور شد : قبل از این رزمایش ؛ اسرائیلی ها به خاطر جریانات مذاکره ی اخیر اثر بگذارند تهدید می کردند ، یکی می گفت هواپیماهای ما آماده هستند ، دیگری می گفت طرح من آماده است اما بعد از رزمایش که سردار باقری دیشب اشاره کرد این یک تمرین برای ما بود ؛ اسرائل امروز صبح اعلام کرد که ما اصلا قرار نیست به ایران حمله ای داشته باشیم , این نشأت گرفته از ایمان و اعتقادی است که در نیروهای مسلح وجود دارد ؛ آیا در حوزه ی اقتصاد و معیشت مردم نمی توانیم؟ این شدنی است ولی باید بخواهیم .