11222024جمعه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۹۴۰۹۳۰1385

همایش آسیب های اجتماعی با محوریت اعتیاد در سالن امور تربیتی شوش برگزار شد

تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی

روز دوشنبه 29 آذر 1394 ساعت 10 صبح به همت معاونت پرورشی و تربیت بدنی اداره ی آموزش و پرورش شهرستان شوش ، همایش  آسیب های اجتماعی با محوریت « اعتیاد  و راه های پیشگیری از آن » در سالن امورتربیتی این شهرستان برگزار شد .

 

 

 

 

دکتر آدینه استاد دانشگاه در کرمانشاه و تهران به عنوان سخنران اصلی این همایش با تأکید بر این که  تنها از طریق فرهنگ سازی و آموزش می توان از آسیب های اجتماعی پیشگیری کرد در ادامه عنوان نمود : بر پایی کارگاه های آموزشی برای اولیاء دانش آموزان توسط مشاوران و همچنین پرسنل ادارات ، می تواند سطح آگاهی و شناخت آسیب های اجتماعی را نزد مردم بالا برده و نتیجه ی مؤثری خواهد داشت .

 

وی در سپس از مسئولین ادارات خواست تا امر آموزش را به عنوان راهی مفید  و کارساز مد نظر داشته باشند و آنگاه خطاب به مشاوران مدارس اظهار داشت : همیشه باید اهل مطالعه و تحقیق باشید تا بتوانید در  رفتارهای غیر عادی  دانش آموزان تأثیر گذار باشید نگذارید و به  آنها در حل مشکلات رفتاری کمک کنید .

 

دکتر آدینه به فقر به عنوان یکی از عوامل گرایش به مواد مخدر اشاره کرد و تصریح نمود : (( عوامل اجتماعي وابسته به فقر بشر ، در وابستگي انسان به مواد افيوني موثر هستند و ميزان بروز اعتياد در گروه هاي پايين اجتماعي ، خصوصاً نوجوانان و جوانان  ، بالاتر است ، بنابراين در جامعه ، اعتياد معلول استرس و فشارهاي رواني مي باشد.

 

وی در ادامه راه های گرایش نوجوانان و جوانان به مواد مخدر را را برشمرد و خاطر نشان کرد : جوانان داراي شرايط ذيل ، در معرض آسيب پذيري بيشتري قرار دارند: « افرادي كه والد يا والدين مبتلاء به اعتياد دارند ـ افرادي كه در كودكي ، قرباني آزار و اذيت ديگران قرار گرفته اند ـ افرادي كه ترك تحصيل كرده اند ـ افرادي كه از مدرسه فرار كرده اند ـ افرادي كه اعمال خشونت بار و يا تخلّف در رفتار دارند و  افرادي كه اقدام به خودكشي كرده اند »

 

دکتر آدینه در پایان راه های پیشگیری از رو آوردن به اعتیاد را بر شمرد و اظهار داشت : «

 

1 ـ برنامه هاي پيشگيري از اعتياد ، بايد به گونه اي طراحي شود كه موجب تقويت عاملهاي بازدارنده گردد و عوامل مخاطره آميز را تضعيف كند.

 

2 ـ برنامه هاي پيشگيري از اعتياد ، بايد همة انواع سوءمصرف دارويي را مورد هدف قرار دهد.

 

3 ـ برنامه هاي پيشگيري از اعتياد ، اين مهارت را به افراد آموزش دهد كه در مقابل پيشنهاد سوءمصرف مواد ، از خود مقاومت نشان دهند.

 

4 ـ برنامه هاي پيشگيري ، بايد دربرگيرنده مباحثه هاي متقابل بين جوانان باشد.

 

5 ـ برنامه هاي پيشگيري ، بايد دربرگيرنده والدين ، مراقبان كودك و نوجوان باشد.

 

6 ـ برنامه هاي پيشگيري ، بايد طي دوران مدرسه نيز وجود داشته و مدت آن طولاني باشد.

 

7 ـ برنامه هاي پيشگيري ، بايد كودك ، نوجوان و خانواده را تواماً دربرگيرد.

 

8 ـ برنامه هاي پيشگيري ، بايد برنامه هاي اجتماعي را كه شامل يك رشته اقدامات و تغيير رويّه ها و سياستهاست ، دربرگيرد.

 

۹- جهت پيشگيري در همة انواع مُدلهاي پيشگيري ، به اُلگوهاي رفتاري قوي تر نياز است.

 

10 ـ همه ی دانش آموزان ، بايد توانايي رسيدن به فرصتهاي پيشنهادي مدرسه را داشته باشند.

 

11 ـ در يك جامعه ی قانون مدار ، برنامه ريزي هاي پيشگيري ، بايد به ماهيت خاص مسئله ی سوءمصرف مواد ، اشاره كند.

 

12 ـ هرچه سطح احتمال خطر ابتلاء به اعتياد در جمعيت هدف ( جمعيت مورد نظر ) بيشتر و بالاتر باشد ، تلاشهاي پيشگيري بايد با شيوه اي پرقدرت در سنين پايين تر آغاز شود.

 

13 ـ برنامه هاي پيشگيري ، بايد براساس سن ، طراحي شود.


شایان ذکر است در این همایش که با مشارکت اداره ی بهزیستی برگزار شد ، مسعود سرخه از قضات دادگستری ـ الوار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ـ سرهنگ بهاروند فرماندهی نیروی انتظامی ، کیانی رئیس اداره ی بهزیستی و جمعی دیگر از مسئولین محلی حضور داشتند .

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست