11242024یکشنبه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۰۰۰۶۱۶4471

در چهارمین جلسه ی روخوانی نمایشنامه خرسی بود خاله نبود بازیگران این نمایش تکمیل شدند

عکس ـ حسین دیناروند

به همت گروه تئاتر اندیشه وابسته به انجمن هنرهای نمایشی اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش چهارمین جلسه ی روخوانی نمایشنامه عروسکی «خرسی بود خاله نبود » نوشته ی مهدی حاج محمدی به کارگردانی عباس کرم الهی در پلاتوی شهید احمد حیاری به مدت دو ساعت با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی گروه تئاتر اندیشه ؛ از ساعت 18:30 الی 20:30 سه شنبه 16 شهریورماه1400 هم هم زمان با «زاد روز تولد  حسین دیناروند یکی از بازیگران این نمایش» ؛ چهارمین جلسه ی روخوانی متن نمایشنامه ی عروسکی  «خرسی بود خانه نبود» بنا به توصیه امام جمعه ی شهرستان شوش که می بایست به کودکان بها داده شود در پلاتوی شهید مدافع حرم احمد حیاری برگزار شد و در این جلسه  کلیه ی بازیگران این نمایش معرفی شدند .

عباس کرم الهی در ابتدا به واقعه ی خونین 17 شهریور سال 1357 اشاره کرد و گفت : رویداد ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ شناخته شده با نام «جمعه ی سیاه» که در برخی منابع از آن با عنوان «کشتار خونین ۱۷ شهریور» نیز یاد می‌شود، رویدادی در جریان ناآرامی‌هایی بود که در نهایت به وقوع پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سال  ۱۳۵۷ انجامید. تاریخ ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ خورشیدی، تظاهرات مخالفین و انقلابیون در محلات جنوبی تهران، خیابان ژاله پیشین (خیابان مجاهدین اسلام کنونی) و میدان ژاله (میدان شهدا کنونی)، منجر به سرکوب خونین تظاهرکنندگان توسط نیروهای نظامی رزیم ستم شاهی شد.

 

وی افزود : تنها چند روز پس از رویداد آتش‌سوزی سینما رکس آبادان در ۲۸ مرداد ۱۳۵۷، دولت جمشید آموزگار که با شعار «دولت فضای باز سیاسی» روی کار آمده‌بود، مجبور به استعفا شد و در روز ۴ شهریور شاه خائن  از جعفر شریف‌امامی که رئیس مجلس سنای ایران بود و به برخی مخالفت‌ها با دولت امیرعباس هویدا شناخته می‌شد، دستور داد تا دولتی با شعار «آشتی ملّی» تشکیل دهد. مراجع ثلاثه (آیت الله سید محمدرضا گلپایگانی، آیت الله سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی و آیت الله سید محمدکاظم شریعتمداری) و حضرت امام خمینی(ره) بیانیه‌های تندی صادر کردند. با جریحه‌دار شدن احساسات عمومی از خشونت اعمال شده، مردم و بازاریان در شهرهای دیگر دست به اعتراض و اعتصاب زدند. جیمی کارتر در تماسی تلفنی از کمپ دیوید، برای شاه خائن«آرزوی موفقیت» کرد. این تماس و سکوت نسبی استکبار جهانی نسبت به رویداد ۱۷ شهریور، توجیهی در اختیار روحانیت مبارز گذاشت تا به احساس غرب‌ستیزی و امپریالیسم‌ستیزی مردم دامن بزنند.

 

کارگردان نمایش «خرسی بود خاله نبود» در پایان این بخش از سخنان خود به آمار کشتار در 17 شهریور سال 1357 اشاره کرد و اظهار داشت : فرمانداری نظامی تهران آمار ۸۷ کشته و ۲۰۵مجروح را تأیید نمود. اما انقلابیون و مخالفان رزیم ستم شاهی ، اعلان داشتند که در این روز بیش از 4000 نفر شهید شده‌اند و تعداد کسانی که تنها در میدان ژاله شهید شده اند ۵۰۰ نفر است.روحشان شاد و یادشان گرامی باد .

 

در بخش دوم این جلسه عباس کرم الهی سرپرست گروه تئاتر اندیشه یک شاخه گل در روز تولد حسین دیناروند به وی اهدا نمود و برای ایشان از درگاه خداوند سبحان آرزوی عاقبت بخیری و سربلندی نمود .

 

بخش سوم اختصاص به روخوانی نمایشنامه ی عروسکی « خرسی بود خاله نبود» اختصاص داشت که پس از اتمام این جلسه به صورت قطعی بازیگران به شرح زیر معرفی شدند .

روح اله بسحاق در نقش شکارچی :

به گفته ی سیده نادیا تفاخ دستیار اول کارگردان  ، روح اله بسحاق  ایفاگر نقش شکارچی با توجه به این که در این نمایش  نقش یک انسان را دارد نباید با لحن حیوانات صحبت کند و اگر قرار است در کنار کار عروسی طنز هم  چاشنی کار شود می بایست  در گفتار خود از این حالت خارج شود .

 

حسین دیناروند در نقش مرد بومی :

حسین دیناروند فردی مستعد و خلاق است از ایشان می توان در همه ی موارد کار کودک  استفاده کرد  و از طرفی نقش مرد بومی همانطور که از اسمش پیداست  همانند شکارچی انسان است  اما چون یکی از بومیان جنگل است و با پر عقاب و یم نیزه وارد صحنه می شود در حرکات و بیانش می بایست نشان دهد که زندگی کردن یک انسان در جنگل خصوصیات ویژه ای دارد که از عهده ی حسین دیناروند برمی آید .

زهرا چتین در نقش خاله خرسه :

زهرا چتین  تن صدایش به سن فعلی اش در این نقش عالی است ، چون نقش یک حیوان را بازی می کند باید همانند دیگر حیوانات لحن خاص خود را داشته باشد .

ام البنین دهداری در نقش خرس کوچولو :

به خوبی توانسته است با نقش خود کنار بیاید فقط باید  از تیزی صدای خود کم کند تا به ایده آل برسد .

فاطمه(آیدا) آرین فرد  در نقش آهو :

صدای آرام و متینی دارد و برای این نقش یک بازیگر مناسبت است به شرطی که طنازی را کمتر کند و به آهو نزدیکتر شود .

علی زارع در نقش شهردار :

 علی زارع هم همانند روح اله بسحاق نقش یک انسان را در این نمایش دارد  لذا نباید ایشان هم کودکانه صحبت کند  ، تن صدایش بسیار خوب و رساست فقط ثبات ندارد و اگر به خوبی از عهده ی این نقش برآید می تواند یکی از نقش های تأثیر گذار این نمایش باشد .

زهرا کاوندی در نقش پیرزن :

با توجه به این که شمسی کریمی  که در جلسه ی اول گفتم کودک درونش بسیار فعال است مناسب این نقش بود اما با توجه به مشغله ی کاری  و از آنجایی که باید از نیروهای گروه تئاتر انذیشه بهره ببریم زهرا کاوندی با توجه به این که تجربه ی اولش را می خواهد در کارنامه ی هنری اش ثبت کند  علاوه بر محاسناتی که دارد برای این نقش با شمسی کریمی یکی دو جلسه  به صورت خاص تمرین داشته باشد .

مهربان دیناروند  در نقش روباه :

هر چند امروز نسبت به جلسات قبل بهتر نقش روباه را بازی کرد  اما در حین کار مرتب سعی دارد صدا و لهجه ی خودش را تغییر دهد  به نظرم صدای طبیعی خودش خیلی بهتر از تغییر صدایی است که در جلسات گذشته  انجام می داد .

پروانه امیدی در نقش گرگ :

تا جلسه ی قبل عهده دار نقش کلاغ بود که به تارهای صوتی خود فشار وارد می کرد و امروز که نقش گرگ رو برعهده گرفته  باید دقت کند  که  دقیقا همانند گرگی که در انیمیشن پینوکیو  بازی می کرد صحبت کند لذا پیشنهاد می دهم این برنامه را حتما ببیند تا در جلسات آینده شاهد پیشرفت ایشان در نقش جدیدش باشیم .

بهار تولابی در نقش کلاغ :

ایشان تا جلسه ی قبل نقش گرگ را برعهده داشت  که در واقع مناسب این نقش نبود اما امروز که عهده دار نقش کلاغ بود  این نقش را به خوبی بازی کرد هر چند که باید تن صدا و رسایی صدایش را تقویت کند .

 

فاطیما چشمه خاور در نقش دختر بچه :

روخوانی  ، جسارت و درست اداکردن دیالوک و فراز و فرودهایش عالی است اما تنها مشکلی که دارد پایین بودن صدای ایشان است که باید این نقص را برطرف کند .

هستی فرهمند در نقش میمون یک :

به متن و معانی کلمات و جملات کاملا تسلط دارد  ، صدایش هم برای میمون یک  نزدیک است و با کمی تمرین بهتر هم خواهد شد ، ضمن این که تن صدای خوبی دارد .

پانیذ امیدی در نقش میمون دو  :

صدای پانیذ امیدی  مناسب  کار کودک  است و باید گفت عالی کار می کند فقط  متأسفانه بیش از حد تودماغی  دیالوگ ها را ادا می کند و این را با توانی که از ایشان  سراغ دارم می تواند روز به روز کمتر کند  به خاطر تو دماغی صحبت کردن  هیجانهای کلمات  و جملات را ندارد .

احمد بارانی بیاتیانی نیز به عنوان سنجاب  در این نمایش عروسکی بازی بدون کلام دارد .

معرفی عوامل اجرایی و فنی نمایش :

نویسنده (مهدی حاج محمدی) ـ سرپرست گروه ، کارگردان و برنامه ریز (عباس کرم الهی ) ـسرپرست بانوان(شمسی کریمی) ـ  مشاور هنری ( کاظم شوهان و دکتر علیرضا کریمی) ـ دستیاراول کارگردان (سیده آیدا تفاخ) ـ دستیار دوم کارگردان(اکرم ملائی) ـ منشی صحنه ( فرناز حیوری ) ـ طراح صحنه و بروشور ( استاد علی طالبی) ـ تدارکات ( گروه) ـ طراح لباس ( نرگس الفتی و جنان پورمنصوری) ـ هماهنگ کننده ( عسل علیزاده) ـ مدیر صحنه (کامبیز حیدری) ـ طراح نور ، نورپرداز و افکتور (محمدجواد خصافی ) ـ دستیار نور (عقیل سرخه) ـ عکاس( سیده مریم فدایی)

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست