11212024پنج شنبه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۰۳۰۶۱۰5209

آشنایی با عباس کرم الهی در آستانه ششمین دوره ی انتخابات هیئت مدیره و بازرسان گروه تئاتر اندیشه

مهدی کرم الهی ـ خبرنگار شوش نیوز

عباس کرم الهی از آبان ماه 1360 وفتب که دانش آموز دوم راهنمایی در مدرسه دکتر ابوالحسن خانعلی خرم آباد لرستان بود توسط علی امرائی مربی پرورشی به گروه تئاتر دعوت شد و از همان سال که دیپلم افتخار دومین بازیگر مرد جشنواره را دریافت کرد به این هنر علاقه ی وافری پیدا کرد که اکنون می خواهیم شما مخاطبین را بیشتر با این پیشکسوت آشنا کنیم :

مهدی کرم الهی

بسم الله الرحمن الرحیم ـ چه چیزی باعث شده که برای ششمین بار داوطلب عضویت در هیئت مدیره شوی؟ با توجه به اینکه از نظر جسمانی آن قدرت گذشته را نداری ؟

عباس کرم الهی :

به نام خالق زیبایی ها ـ سلام به روی ماه خدای عزیز دلم  ـ  سلام به روی ماه امام حسین (ع) و یاران باوفایش ـ   سلام به روی ماه خاندان پاک و مطهر امام حسین (ع) ـ  خوب که بنگری طبیعت را  خدا خلق نموده که به ما لبخند می زند ، خدا زیباست  و زیبایی ها را دوست دارد ، ونیایش را برای انسان  ها خلق کرده است تا با دیدن آنها به خالق زیبا آفرین پی ببرد  ؛ ابرها برای پایداری طبیعت ، جانشان را فدا می کنند ، و باران را به آنها هدیه می دهند، آسمان با تمام وجودش به بی رنگی دریا ، رنگ می بخشد تا زیبا شود ، سبزه ها در تلاشند که زمین را زیبا و سر سبز سازند ، درختان سعی می کنند، همیشه بهاری بمانند تا شاید پرنده ای بیاید و بر شاخه اش لانه بسازد و زندگی اش را آغاز کند ، خورشید با دل و جان ، روزهابرای طبیعتش می سوزد و شعله ور می ماند ، به لبخند زیبای گل نگاه کن ، او می داند که عمرش کوتاه است ولی برای شادی ما و پروانه های زیبا، لبخند می زند ، در دل شب به فانوس بزرگ و شمع های کوچک دور و برش نگاه کن که چطور آسمان تاریک و ظلمانی را تنها نمی گذارد ، آه چه زیباست ، وقتی که در حال دویدن است و می خواهد به دریای بی کران برسد ، کوهها را چطور ؟؟ آیا نمی بینی که بر فراز آسمان‌ها قد کشیده اند ، و می خواهند ابراز وجود کنند ، گر خوب بنگری ، بیابان را هم می بینی ، چه زیباست ، شنهای روان و بی علف ، چه زیباست ، آفتاب سوزان و آسمان صاف و بی باک آبی رنگ ، وچه زیباست ، تک درخت خشک و پیری که سالهاست ، منتظر رسیدن به قطره آبی است ، زیبایی ها را دوباره تجسم کن ، آیا آنها زیبا نیستند ؟ خیلی زیبایی های دیگر هم هست ، من عشق می ورزم به همه ی زیبایی های خدادادی بی انتها ، هرچند وصف همه ی آنها کار سختی است ، ولی من به زیبایی و خالق زیبایی ها ایمان دارم ـ   خدایا تورا می بینم ـ  در سرخی گونه های برگ های پاییزی ـ   در دستان پینه بسته ی پیرمردان کشاورز ـ   در چهره نگران مادرانی که بهشت را از تو پیش خرید کرده اند ـ  در دل بی کینه ی ماهیانی که بی پاسخ دریا را غرق بوسه می کنند ـ  سلام و عرض ادب و احترا م خدمت تمام دوستان خوبم :  سلامی با مهر و لبخند تقدیمتان :  و روزگارتان دل انگیز باد  وعاقبتتان ختم بخیر باد ـ  تقدیم به همه ی دوستان خوبم ؛ این مقدمه ای بود تا تشکر ویژه ای داشته باشم از مهندس علیرضا چرخابی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش دانیال(ع) که هم عضویتم را در صندوق اعتباری هنر دائمی نمود و هم با مهندس احمد مقیمی مشاور فرهنگی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در مناطق محروم در تلاش هستند که در چند روز آینده ویلچر برقی از نوع مرغوب برایم خریداری نموده و هدیه نمایند ؛ وقتی چنین رئیسی حامی و پشتیبان من است «چطور روحیه ی مضاعف نداشته باشم و به کارم ادامه ندهم » پس تو خون در رگهای جاری است در صحنه ی تئاتر حاضر خواهم شد.


مهدی کرم الهی :

از 1 آبان ماه 1360 تاکنون چند سال می گذرد؟

عباس کرم الهی :

از روز تولدم که 6 شهریور 1345 است دقیقا 58 سال و 3 روز می گذرد و از روزی که با تئاتر آشنا شدم از آن روز تا به امروز 42 سال و 10 ماه و 7 روز می گذرد یعنی من 13 ساله بوده ام که اولین نمایش و نقش را تجربه کرده ام یعنی بیش از 4 دهه است که وارد این حوزه مقدس شدم .

مهدی کرم الهی :

چرا به تئاتر می گوئی حوزه ی مقدس ؟

 عباس کرم الهی :

وقتی که حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای«مدظله العلی » می فرماید :«  تئاتر منبر است و حتي فراتر از منبر» یعنی  همه ی تلاش ها و جوشش ها و كوشش ها كه در تئاتر خلق مي شود براي رسيدن به عنصر الهي و دستيابي به حقيقت است كه گوهر اصلي كار را تشكيل مي دهد. «منظور ما از حقيقت و حقيقت تئاتر ايجاد صحنه اي است كه بازيگر در لحظه با تماشاگر قرابتي ايماني داشته باشد.تئاتر بنا بر ذات و ماهيتش اهداف و آرمان هاي فاخر خود از حيث ساخت و معنا مواردي را دنبال مي‌كند و ماندگاريب و مانايي در گروه تحقق چنين اهدافي مي باشد.»

وی افزود : توجه به توسعه ی تئاتر در شهرستان ها،‌ حمايت از توليدات هنرمندان و به نظاره نشستن درخشش هنرمندان در جشنواره ها از اتفاقات مهم درسال های  گذشته است.و ما باید همت کنیم که در افق این درخشش ادامه داشته باشد  .

مهدی کرم الهی :

لطفا در این مورد بیشتر توضیح دهید ؟

به قول مقام معظم رهبری ؛ ما از کسانی که نمی خواهیم که  هنر اسلامی را بفهمند ؛ تا این مشکل را برطرف نکنیم . امکانات را باید در اختیار مجموعه‌یی بگذاریم که کارِ خوب می کند. اشکالی ندارد که به دنبال جلب امکانات باشیم و بگوییم که چرا به ما امکانات نمی دهید تا ما این کارها را بکنیم یا این توسعه را در کارمان بدهیم ـ این کار ایرادی ندارد و ما باید تلاش خود را بکنیم ـ لیکن اگر کسانی حاضر نیستند هنر ما و ما را که هنرمندیم، قبول کنند، از زبان ما بگوئید که این اصلاً چیز مهمی نیست، چیز بدی هم نیست. مگر می شود همه با یک هنرِ برخاسته از یک اندیشه و تفکر خاصی موافق باشند؟ لابد عده‌یی مخالفند؛ اشکالی ندارد، مخالف باشند. لابد عده‌یی با محتوا و جهت گیری مخالفت خواهند کرد. آدم که نباید این مسئله برایش خیلی بزرگ بیاید. یک چیز است که کسی با آن نمی تواند مخالفت کند و آن خود هنر و مایه ی  هنری شماست. اگر من هنر شما را ستایش کردم، در حقیقت از خودم ستایش کردم. کسی که از هنر شما تعریف کند، بر سر شما منّتی ندارد. اگر کسی به هنر شما تهاجم کرد، در حقیقت خودش را خراب نموده و به خودش حمله کرده است. وقتی صحبت از ستایش هنر می شود، یک اثر هنری برجسته به معنی آثار استثنایی تاریخ، مورد نظر نیست؛ بلکه برخورداری از مایه ی کافی هنر مورد نظر است. مگر می شود کسی این واقعیت را انکار کند؟ کسانی که اهل انصافند، این آدم را تخطئه خواهند کرد. من می خواهم از این نکته چنین نتیجه بگیرم که شما ـ  چه به عنوان شخص هنرمند و چه به عنوان مجموعه ی حوزه ی هنری سازمان تبلیغات و یا اداره ی فرهنگ وارشاد اسلامی   باید به افزایش مایه ی  هنری بپردازید، تا مایه ی  هنری شما بیننده را خاضع کند و کسی را که مدعی و مستفسر حالات و منتظر ره‌آورد شماست، قانع نماید که در این‌جا، مایۀ هنری موجود است.


وی افزود : من با استفاده از رهنمودهای حکیمه ی مفام معظم رهبری  می گویم ؛ شکی نیست کسانی که تفکرات یا انگیزه‌ها یا اهوای غلط دارند، از هنر استفاده خواهند کرد. هنر چیزی است که همه ی ذیشعورهای عالم ـ  عامل و مستمع ـ با به‌کار بردن و با التذاد به آن، می خواهند استفاده کنند. اصلاً در دنیا کسی وجود دارد که صاحب عقل باشد، ولی نخواهد از هنر استفاده کند؟ طبیعی است که همه میخواهند از هنر استفاده کنند. یکی از انواع استفاده هم این است که یک نفر، اندیشه ی ناپاکی را با یک وسیله ی  هنری در ذهنها بریزد. بنابراین، آن فرد هم می خواهد از هنر استفاده کند اصلاً جای ملامت نیست مثل پول و سلاح که از آن استفاده می کنند.

مهدی کرم الهی :

با این وجود شما طرفدار هنر دینی و هنر اسلامی هستید پس سایر گونه های نمایشی چه می شود ؟

عباس کرم الهی :

خیر اصلا چنین نیست ؛ من با گونه ی تئاتر کودک و نوجوانان با نمایش قلعه حیوانات نوشته ی ٔ جورج اورول به کارگردانی علی امرایی نقش روباه را بازی کردم یا در نمایش سلمان فارسی نوشته و کار زنده یاد عبدالکاظم طرفی نژاد در این نمایش با گونه ی تاریخی مذهبی ایفای نقش داشتم در نمایش باقی السلطنه نوشته زنده یاد عبدالرضا سواعدی و کارگردانی زنده یاد عبدالکاظم طرفی نژاد در شهرستان شوشتر نقش ژنرال با گونه سیاسی رابر عهده داشت و در نمایش کنفرانس که نقش نماینده ی کشور روسیه را داشتم با گونه طنز به روی صحنه رفتم و در نمایش یاد یاران که نقس «برادر حسین» نوشته یونس فریسات یا آدمها برمی گردند نقش «بیسم چی» به کارگردانی  شهید علی آلیگرد را به من داده بودند که هر دو با گونه دفاع مقدسی بودند؛ در تعزیه ی میدانی به کارگردانی «عارف چنانی ـ علی نیسی و قاسم لطیف» در سه سال متوالی نقش های « زُهِیرِ بنِ قِیْنِ بَجَلي ـ ابهر بن کعب بن قیس بن عبید خزرجی وحَکیم بن طُفَیل طایی سنبِسی »بازی کرده ام که کاملا با گونه ی مذهبی می باشد و قصد دارم در آینده  به کمک استاد فاطمه آل کثیر و محمدعلی دیناروند گونه ی شاهنامه را راه اندازی کنم ضمن اینکه با گونه بومی محلی زیاد کار به روی صحنه برده ام  نظیر « مردآزما ـ گل آفتاب ـ ماه بانو ـ خون بس ـ حکایت همچنان باقیست و..... » مهم پیام نمایش است که هجویان به خورد مردم داده نشوند .   

مهدی کرم الهی :

به نظرتان انتخاب می شوید ؟

عباس کرم الهی :

بر اساس اساسنامه ثبت شده توسط مؤسسه ثبت شرکت های غیر تجاری » مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره برعهده ی اینجانب است چون قصد از خود تعریف کردن نیست این گروه را همچون بچه ام تیمار کرده و به آن رسیده ام و به احترام و عرف نام خود را بین داوطلبین قرار می دهم از طرفی در هسته ی مرکزی سرپرست و کارگردان گروه هستم و این انتخابات برای سایر داوطلبین رقابتی خواهد بود

مهدی کرم الهی :

به عنوان آخرین سئوال ؛ کار آینده شما چیست ؟

ما بعد از این انتخابات در اولین جلسه بعد از دریافت اعتباربانه ها هسته ی مرکز و هیئت مدیره که برخی از آنها نظیر « میلاد دیناروند ـ کاظم شوهان ـ مصطفی کرمی بالنجانی  ـ مهدی کشاورز فاطمه دیناروند ـ زینب مولایی و مینا قیاسوند» و در صورت انتخاب «پروانه مرادی و خودم»  به دو گروه تقسیم می شویم یک گروه شورای بازخوانی متون نمایشی را تشکیل می دهند و گروه دوم شورای بازبینی از نمایش را تشکیل می دهند که قبل از نمایندگان اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط گروهای خودمان این کار صورت گیرد که عیوب برطرف شود و درحال حاضر نمایشنامه دفاع مقدسی « کانال کمیل به فرماندهی شهید ابراهیم های »نوشته و کارخودم ـ نمایشنامه دفاع مقدسی  « مردان جنگ» نوشته ی حدیث سیرجانیان به کارگردانی خودم ـ نمایش موزیکال کودک « کلاغ خبر چین»  نوشته و کارخودم و نمایشنامه طنز « منجلی و زنان» نوشته و کارخودم آماده هستند تا ببینم بقیه ی دوستان چه کاری دارند یا از همین نمایشنامه ها انتخاب می کنند .

مهدی کرم الهی :

حرف پایانی شما چیست ؟

عباس کرم الهی:

اول از شما که به مدت دوساعت وقت خود را در اختیار ما گذاشتید بی نهایت سپاسگذارم و در ادامه از اعضای پیوسته و وابسته می خوام روز انتخابات را فراموش نکنند چون هم جشن تولد عبداله شیری برگزار می شود و هم انتخابات انجمن اولیاء و بازیگران را در سطح کشور برای اولین بار برگزار می کنیم که در نوع خود بی نظیر است .

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست