کریم ستاوی ـ خبرنگار شوش نیوز
به مناسبت دهه ی مهدویت نخستین اجلاس استانی مدیران بنیاد فرهنگی مهدویت استان خوزستان در بیت الزهراء(س) شهرستان اهواز برگزار شد .
مدیر کل صدا و سیمای مرکز خوزستان که یکی از اعضای هیئت مدیره ی بنیاد فرهنگی مهدویت استان نیز است ضمن تقدیر از مدیران بنیاد در شهرستان ها ، به برنامه های صدا و سیمای خوزستان در اعیاد شعبانیه و ماه مبارک صفر اشاره کرد و گفت : برای جمع خوانی قرآن در شهرستان اهواز از ابتدای ماه مبارک رمضان مکان متبرکه علی ابن مهزیار را به صورت ثابت انتخاب کرده ایم که هر روز این برنامه از سیمای مرکز خوزستان پخش می شود و علاوه بر آن هر روز در یک شهرستان این جمع خوانی را خواهیم داشت اما با این تفاوت نسبت به سال گذشته قبل از آغاز جمع خوانی به مدت 20 تا 30 دقیقه از حال و هوای قرآن و داشته های قرآنی آن شهرستان برنامه هایی را پخش می کنیم و در همین جا از شما مدیران و اعضای هیئت امنای دفاتر بنیاد فرهنگی مهدویت می خواهم چنانچه که شاعران معرفی را سراغ دارید که در وصف مهدویت می سراید و یا خیرینی سراغ دارید که در راه بنیاد فرهنگی مهدویت و یا در همین راستا انفاق می کنند نام آنها را با ذکر شماره تلفن تماس در اختیارمان بگذارید در در روزی که برای جمع خوانی به هر شهرستانی می آیم آنها را در همان برنامه ی 30 دقیقه ای بگنجانیم .
وی افزود : در سال گذشته ما از 17 نفر از عالمان سلف استفاده کردیم که مورد استقبال ساکنان خوزستان واقع گردید لذا امسال در ماه مبارک رمضان در نظر داریم از تعداد بیشتری از این عالمان بهره مند شویم .
مسلم رحیمی مدیر کل صدا و سیمای مرکز استان خوزستان در خصوص برنامه های اعیاد شعبانیه گفت : در نظر داشته باشیم که از هم اکنون موضوع های مدنظر برای اعیاد شعبانیه را برنامه ریزی کنیم و از چند روزجلوتر به مرحله ی اجرا بگذاریم چون از طرفی از سوم خرداد روز آزادسازی فتح خرمشهر تا پنجم سالروز اکتشفاف اولین چاه نفت خاورمیانه برنامه های پر حجمی داریم ، و اگربرگزاری این برنامه ها به دهه ی سوم این ماه موکول کنیم ممکن است به ماه مبارک رمضان برخورد کنیم که آن وقت به خاطر حجم بالای برنامه ها قادر به پوشش برنامه های اهیاد شعبانیه نخواهیم بود .
رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود به پوشش برنامه ای که قرار است در نیمه ی شعبان در مقام صاحب الزمان(عج) شهرستان شوشتر اجرا شود خبر داد و عنوان نمود : در این روز حدود 60 هزار نفر در مقام صاحب الزمان(عج) تحمع می کنند و لذا یکی از برنامه های ویژه ی ماه پوشش این برنامه است .
مدیر کل سیمای مرکز خوزستان در ادامه خطاب به مدیران بنیاد فرهنگی مهدویت در شهرستان های استان اظهار داشت : معمولا همیشه شهرستان ها در خصوص اجرای برنامه های فاخر سنگ تمام گذاشته اند و ما هم آن برنامه ها را پوشش داده ایم و اگر به خواهم مثالی بزنم باید به شهرستان شوش اشاره کنم که در مراسم عزاداری دهه ی اول محرم و اربعیبن حسینی و همچنین عید بعثت حضرت رسول اکرم(ص) مردم و مسئولین دست در دست هم گذاشته بودند و ما را هم به وجد آوردند تا علاوه بر پخش مستقیم این برنامه ها از سیمای مرکز خوزستان ؛ از شبکه های سراسری نیز پوشش داده شوند ؛ لذا در اعیاد شعبانیه هم علاوه بر شهرستان شوش از سایر شهرستان ها نیز انتظار دارم که برنامه های خود را یا به صورت مستقیم و از طریق شماره تلفن همراهم به صورت پیامکی و یا از طریق پورفرجی مدیر کل بنیاد مهدویت استان خوزستان برنامه های خود را حداقل سه روز قبل از اجرا به ما اطلاع دهید تا بر حسب اولویت بندی آنها را پوشش دهیم .
وی در پایان تصریح نمود : در این مکان مقدس با هم پیمان ببندیم که هر برنامه ای که ساختار آن مهدویت باشد و با معیارهای ما تطابق داشته باشد در صورتی که ما را مطلع نمایید ، رادیو و تلویزیون خوزستان چه در بخش های خبری که مسئولیت آن به عهده ی خانم بادامی زاده است و چه در ضبط یا پخش زنده با ما همکاری داشته باشید معمولا در هر شهرستانی ما نماینده ای داریم که اگر این نمایندگان به هر نحوه همکاری نکردند از طریق شماره تلفن همراهم و یا تلفن دفترم به شماره 33334444 و یا با ارسال برنامه های خود از طریق فکس به شماره ی 33368020 مستقیماً مرا در جریان بگذارید . البته باید بگویم خوشبختانه در شهرستان شوش هم نماینده ی ما فعال است و هم انجمن روزنامه نگاران شوش می تواند این همکاری را با ما داشته باشد .
خدایار رضایی میرقائد مدیر بنیاد فرهنگی مهدویت شهرستان شوش گفت : در نظر داریم که با همکاری فرماندار ـ امام جمعه ـ ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی ، تبلیغات اسلامی و .... دوشنبه 18 خردادماه مصادف با 20 شعبان همایش بزرگ شعرخوانی در وصف حضرت مهدی موعود(عج) با زبان های فارسی و عربی و گویش های « لری ـ بختیاری و دزفولی » همراه با مسابقه ی اذان خوانی را برگزار کنیم و در صورتی که سیمای مرکز خوزستان علاوه بر پخش زنده ی این برنامه حمایت های لازم را هم داشته باشد باعث دلگرمی ما برای برنامه های پربارتر در آینده خواهد شد که رحیمی قول مساعد پخش زنده ی این برنامه را داد .
احمد پورفرجی، مدیر عامل بنیادفرهنگی مهدویت خوزستان در این اجلاس ضمن خیر مقدم به حاضرین پیرامون نحوه ی ظهور امام زمان (عج) گفت : ظهور آقا دو حالت دارد یا صغرا است و یا کبری ؛غیبت صغری در اصطلاح مهدویت عبارت است از: «پنهان زیستی کوتاه مدت حضرت مهدی عجل الله فرجه الشریف با ویژگی های خاص, از شهادت امام عسگری علیه السلام تا زمان آغاز "غیبت کبری"». همانا برای قائم دو غیبت است, یکی از آنها کوتاه مدت و دیگری درازمدت خواهد بود, در غیبت اول, مکان و محل امام را جز تعدادی از شیعیان خاص حضرت, کسی نمی داند؛ و در دیگری مکان و محل امام را جز دوستان خاص حضرت, کسی نمی داند .
مدیرکل بنیاد فرهنگی مهدویت استان خوزستان در ادامه به پاره ای از ویژگی های «غیبت صغری» که آن را از دوره ی بعد متفاوت می سازد به سه عنوان اشاره کرد و خاطر نشان ساخت : 1- غیبت نخست از نظر زمان محدود بوده, برخلاف «غیبت کبری» که بسیار طولانی است و غیر از خداوند کسی از مدت آن آگاهی ندارد. 2- در دوران غیبت نخست, پنهان زیستی امام همه جانبه و عمومی نبود. امام اگرچه از نگاه ها پنهان بود, اما کسانی مانند نواب خاص, برخی از وکلای آن حضرت و نیز افرادی با ویژگی های ممتاز, می توانستند با آن حضرت در تماس باشند و پرسش ها و نامه های مردم را خدمت امام ببرند و پاسخ او را به مردم برسانند, و یا به دیدار آن حضرت نائل شوند. اما در غیبت تامه (کبری) امام به طور کلی از نگاه ها پنهان است و باب مکاتبه و نامه نگاری بسته است, یعنی, بنای غیبت کبری و اقتضای آن این است که حضرت دیده نشود. البته این بدان معنا نیست که امکان ندارد دیده شود؛ بلکه ممکن است برخی افراد, حضرت را ببینند. 3- در غیبت صغری افزون بر سفیران چهارگانه, ممکن بود کسانی حضرت را ببینند و بشناسند؛ ولی در غیبت کبری کسی- جز موالیان و همراهان حضرت- او را نمی بیند و اگر ببیند نمی شناسد. به عبارت دیگر؛ در غیبت صغری حضرت چهار نماینده داشت که آنها را به صورت معین و مشخص تعیین کرده و برگزیده بود. مهمترین وظیفه آن ها برقراری ارتباط بین امام و مردم بود. ایشان اقامتگاه و مکان حضرت را نیز می دانستند ولی در غیبت کبری چنین نیست.
وی در ادامه ضمن انتقاد شدید از بعضی از شهرستان های استان خوزستان ، انتظار خود را از مدیران دفاتر بنیاد مهدویت تشریح نمود و گفت : با توجه به این که وارد ماه شعبان شده ایم انتظار داشتم که امروز برنامه های این دهه را که مدنظر دارید به ما گزارش کنید اما متأسفانه توجهی به این زمینه نشده است ، لذا انتظار دارم نهایتاً تا روز شنبه 2 خرداد 1394 گزارش خود را به صورت حضوری ، تلفنی و یا با ارسال فکس در اختیارمان بگذارید و تأکید می کنم که اجرای برنامه های خود را را در این دهه در اولویت قرار دهید .
وی افزود : کار مهدویت کار دل است و ما هم می بایست زمینه را فراهم کنیم و شما در نظر داشته باشید که در کشورهای اطراف ما هر روز صدها نفر از مسلمانان توسط داعش و سایر گروه های ظاله کشته می شوند لذا در همر شهرستان می بایست شورای فرهنگ عمومی ـ حلقه های صالحین ناحیه ی مقاومت بسیج ـ شورای اداری و در مجموع ادارات فرهنگی و حتی خبرنگاران و نهایتاً سازمان ملی جوانان دست در دست هم بدهند و جشن های باشکوهی را برای ولعصر(عج) در جای جای شهرستان ها برگزار کنند .
در ادامه مدیران دفاتر بنیاد فرهنگی شهرستان های « شادگان ـ بندر امام خمینی(ره) ـ ماهشهر ـ بهبهان ـ باوی ـ امیدیه ـ دزفول هر کدام به مدت 10 دقیقه گزارش برنامه های اجرا شده ی خود را تشریح نمودند .
عباس کرم الهی مسئول انفورماتیک بنیاد فرهنگی مهدویت شهرستان شوش و مدیر مسئول پایگاه خبری تحلیلی شوش نیوز ضمن تأکید بر تأثیر اطلاع رسانی قبل و بعد از اجرای برنامه ها ، ضمن آمادگی خود برای پوشش خبری اظهار داشت : وقتی مدیر کل بنیاد فرهنگی مهدویت استان خوزستان از کم کاری برخی از مدیران دفاتر بنیادهای فرهنگی مهدویت در شهرستان ها انتقاد می کند بخشی از این انتقاد کاملا منطقی است اما بخشی از آن هم به این دلیل است که مسئولین انفورمانتیک شهرستان ها به علت یا وقت نداشتن و یا بی تفاوتی عملکرد خود را در پرتال بنیاد مهدویت خوزستان منعکس نمی کنند و من در اینجا از فرصت استفاده می کنم و دو پیشنهاد می دم که اگر مدیر کل بنیاد فرهنگی مهدویت استان خوزستان موافقت کنند بنده حاضرم کارگاه آموزش خبرنگاری را به صورت تئوری و عملی برای مسئولین انفورماتیک دفاتر شهرستان ها تدارک ببینم و تا زمان برگزاری این کارگاه پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز آمادگی آن را دارد که اخبار و رویدادهای دفاتر شهرستان ها را پوشش دهد .
در پایان این اجلاس نماز جماعت اقامه گردید و ضیافت ناهار هم تدارک دیده شد و در بخش دوم کمیسیون های آموزش ـ پژوهش ـ فرهنگی و تبلیغات ـ کودک و نوجوان و برنامه ریزی و ارزیابی تشکیل جلسه دادند .