تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
عکس ـ کریم ستاوی
در مراسمی که به مناسبت سالروز شهادت امام سجاد(ع) در مسجد امام هادی(ع) واقع در زیباشهر شهرستان شوش در مورد صحیفه ی سجادیه عنوان نمود : صحیفه سجادیه مسیر سعادت را برای انسان مشخص می کند و باید به طور شایسته هم چون نهج البلاغه منتشر شود .
حجت الاسلام عبدالرزاق عفری ضمن تأکید به انتشار صحیفه ی سجادیه و تبلیغ آن گفت : این کتاب ارزشمند بعد از قرآن و نهج البلاغه می بایست در جوامع اسلامی نظیر کانون های فرهنگی و هنری مساجد تبلیغ و اخبار آن پوشش داده شود و این امر وظیفه اصحاب رسانه و مطبوعات است .
به گزارش شوش نیوز ؛ عفری ساعت 21 روز پنجشنبه 29 مهر 1395 در مراسم عزاداری امام زین العابدین (ع) و بررسی صحیفه سجادیه افزود : صحیفه یکی از جامع ترین و ارزنده ترین منابع ناب اسلامی است که در میان آثار بر جا مانده از این امام از همه مهمتر است و مجموعه ای از مناجات امام سجاد(ع) با خداوند می باشد.
استاد حوزه علمیه شوش افزود : صحفیه ی سجادیه مجموعه کاملی از 75 دعا و نیایش امام سجاد(ع) می باشد که توسط حضرت املا شده لذا اهمیت معنوی این کتاب بسیار بالا است و باید همچون بیانات امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه در منظر توجه عموم قرار گیرد، کاری که در جامعه نیازمند تبلیغ دینی از طریق رسانه ها و عالمان دینی است .
حجت الاسلام عفری ادامه داد: کتاب صحیفه سجادیه نیازمند شرایطی است که بتوان در مدارس ، دانشگاهها، مراکز علمی و حوزوی تدریس و در محافل مذهبی که توسط کانون های فرهنگی و هنری برگزار می شود آموزش داده شود.
وی گفت: روحانیون نیز باید در منبرها از این صحیفه سجادیه استفاده کنند زیرا این کتاب ناب اسلامی مسیر سعادت را برای انسان مشخص می کند.
امام جمعه ی موقت شوش افزود: در صحیفه امام سجاد(ع) در قالب دعاها به رعایت حقوق فردی نسبت به دیگران، حقوق فرزندان نسبت به والدین و حقوق انسان در برابر خداوند اشاره کرده است.
وی به یکی از درس های پندآموز صحیفه ی سجادیه پرداخت و خاطر نشان نمود : بخش عظيمي از تعاليم انسان ساز انبيا را اخلاق تشکيل داده است . تعليم خلق و خوي شايسته که موجبات سعادت دنيوي و اخروي انسان ها را فراهم سازد، يکي از آموزه هاي اساسي اديان الهي است. در حديثي از پيامبر اسلام (ص) آمده است؛ «عليکم بمکارم الاخلاق فان الله عزوجل بعثني بها » بر شماست که به مکارم اخلاق آراسته شويد، زيرا خداي تعالي مرا براي آن مبعوث کرده است.
وی افزود : کتاب الصحيفة الکامله يا الصحيفه السجاديه تأليف امام زين العابدين و سيد الساجدين علي بن الحسين (ع) است. اين کتاب به زبور آل محمد نيز موسوم است و به تواتر، توسط سه فرقه ي زيديه، اسماعيليه و اماميه به طرق گوناگون از آن امام همام روايت شده است. اين کتاب مجموعه دعاهاي امام زين العابدين (ع)خالق يکتا است، اما آنچه که از اخلاق حسنه و فاضله در اين دعاها تعليم داده مي شود، کمتر از ساير مضامين شريف آن نيست. در اين مجموعه ي گرانقدر، ضمن مناجات با خالق هستي، عالي ترين خلق و خوي انساني در رفتار فردي و اجتماعي تعليم گرديده است و هر کس که به مطالعه ي مضامين آن بپردازد، به شخصيت والا و پيامبر گونه ي گوينده ي آن اعتراف خواهد کرد.
در دعاهاي صحيفه سجاديه ، امام سجاد (ع) ضمن راز و نياز با خداوند، به طور غير مستقيم از فضايل و رذايل اخلاقي سخن مي گويد. گويي در ديدگاه امام (ع) از طريق سخن گفتن و راز و نياز با خداوند، مي توان همه ي کمالات انساني و وظايف فردي و اجتماعي را بازشناخت.
دعاهاي صحيفه ، غالبا آميخته با ستايش باري تعالي و توحيد است. اين عبارت که از سويي لطيف ترين تعابير عرفاني است که مي تواند بر زبان انبيا و اولياي الهي جاري شود و از سويي ديگر عالي ترين و بلندترين معارف توحيدي را دربر دارد ، جايگاه رفيع و ممتازي به اين مجموعه داده است، به گونه اي که هيچ مجموعه ديگري در معارف توحيدي قابل مقايسه ي با آن نيست به ويژه آنکه جامه اي زيبا از حسن بيان - برخاسته از معدن فصاحت اهل بيت پيامبر (ص) ، نيز بر زيبايي محتواي آنها مي افزايد.
در عبارت امام سجاد صلوات الله عليه، سخن از قدرت و تکليف واقعي انسان است. اين دو واقعيت که بر انسان واقعي مترتب است ، اختيار را به خوبي مي رساند و جبر را نفي مي کند. اما نفي جبر، به گونه اي است که او را به ورطه ي تفويض نمي کشاند و واقعيت « لا يمکن الفرار من حکومتک » را ناديده نمي گيرد. اين ويژگي بيان وحي است که در جايي به اجمال ، «لا جبر و لا تفويض بل امر بين الامرين » مي گويد، و در جايي ديگر آن را تبيين مي کند. جالب توجه آن که اين نکات را ، هر کسي با اندک توجهي با واقعيت هاي زندگي خود منطبق مي يابد، يعني هم مالکيت خود و هم املکيت خداوند را توأمان در زندگي خود مي بيند، که اولي نفي جبردومي نفي تفويض است.
شایان ذکر است این مراسم به صورت زنده از سیمای مرکز خوزستان پخش شد .