تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
عکس ـ عباس کرم الهی و سجاد عبیدی پور
آیین سوگواری شب عاشورای حسینی به همت هیئت رزمندگان اسلام و ستاد برگزاری نماز جمعه با مجلس گردانی عبدالحسین سرخه در مصلی نماز جمعه ی شهرستان شوش برگزار شد .
به گزارش شوش نیوز ؛ ساعت 22 شنبه 8 شهریورماه1399 هم زمان با شب عاشورای حسینی آیین سوگواری با سخنرانی سردار سرتیپ پاسدار مرتضی قربانی ،مشاور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران ، بنیانگذار و نخستین فرمانده لشکر ۲۵ کربلا و لشکر ۵ نصر در دوران هشت سال دفاع مقدس و دارنده ی سه نشان فتح و فرماندهی لشکر ۱۴ امام حسین(ع) در دهه ی 70 برگزار شد .
مشاور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ابتدای سخنان خود ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و دیگر یاران با وفایش ؛ به شهدای کربلا ، شهدای انقلاب اسلامی ، شهدای ترور ، شهدای مدافع حرم ، شهدای نظم و امنیت و سرداران و 612 شهید شهرستان شوش ادای احترام نمود و برای شادی روح آنها در شب عاشورا فاتحه ای قرائت نمود .
مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران سپس به شب عاشورا و تشنه بودن اهل بیت حضرت امام حسین(ع) اشاره کرد و گفت : ما شیعیان به خاطر شهادت حضرت امام حسین(ع) و دیگر یاران با وفایش و همچنین به اسارت رفتن اهل بیت آن حضرت عزاداریم و امیدواریم که نوری که امام حسین(ع) برای زنده ماندن اسلام روشن کرد روز به روز حرارت و روشنایی این نور بیشتر شود و جهان اسلام و مسلیمن از این نور بهره مند شوند کما اینکه در این یکی دوسال اخیر حتی اهل تسنن هم برای شهادت حضرت امام حسین(ع) عزاداری می کنند . به هر جهت این نور با خون امام حسین(ع) روشن شده است و این نور را تاکنون هیچ کس نتوانسته است خاموش کند .
سردار سرتیپ پاسدار مرتضی قربانی با اشاره به این که اسلام تا ابد زنده و پایدار است اظهار داشت : اما از صدر اسلام تاکنون ، اسلام با مشکلات زیادی مواجه شده است پیغمبر اسلام(ص) برای حفظ اسلام و پیاده کردن دین مبین اسلام بالغ بر 70 جنگ را با دشمنان اسلام داشته است تا توانست اسلام ناب محمدی(ص) . حاکمیت قرآن را تثبیت کند اما بعد 60 سال از رحلت شهادت گونه ی رسول اکرم(ص) آنچنان بر خاندان اسلام و شیعه و اصحاب پیامبر تاختند که خیلی از صحابه و خاندان پیامبر شهید شدند و یا آنها را به اسارت بردند و شهادت امام حسین(ع) در سرزمین کربلا در چنین زمانی باعث گردید خون آن حضرت میخ خیمه ی اسلام را که از چپ و راست در این 60 سال به اسلام ناب تاختند که این میخ را امام حسین(ع) با خون خود در تمام قلب ها و فکرها فرو کرد و قرار داد و امروز اگر ما از اسلام و مسلمین نام و یادی داریم بر می گردد به همان قیام امام حسین(ع) در روز عاشورا و در سرزمین بلا خیز کربلا و اگر نبود این حماسه و این قیام قطعا در همان روز عاشورا اسلام نابود شده بود .
وی افزود : با توجه به این که دشمنان «امام علی(ع) ـ حضرت فاطمه ی زهرا(س) ـ امام حسین(ع) و دیگر امامان و یاران امام حسین(ع) را شهید کردند» ولی خون امام حسین(ع) دشمنان را سر جایشان نشاند و اسلام زنده ماند و خون بر شمشیر پیروز شد و بعد از آن به خواست خدا پی در پی اسلام پیروز میدان بوده است .
مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران در ادامه به تاریخ ایران پس از اسلام اشاره کرد و گفت : پس از استقرار دین اسلام در سرزمین ایران که در نتیجه ی پیروزی اعراب مسلمان بر ساسانیان و فتح ایران توسط آنها روی داد، تحولات بسیاری در عرصههای« اجتماعی، مذهبی و سیاسی» ایران به وجود آمد. ایرانیان که از تبعیض طبقاتی موجود در کشورشان ناراضی بودند اسلام را پذیرفتند و در اشاعه آن کوشیدند ولی با این حال هرگز مخالفت خویش را با سلطه امویان و عباسیان بر خاک ایران پنهان نکردند و جنبشهای استقلالطلبانهای را به پا ساختند که تشکیل حکومتهایی چون طاهریان و صفاریان را میتوان از نتایج آنها برشمرد. طاهریان برای اولین بار پس از ظهور اسلام نواحی شرقی ایران همچون خراسان امارت استخلاف تشکیل دادند و صفاریان نیز برای نخستین بار از زبان فارسی به جای زبان عربی استفاده کردند. در دوره سامانیان از خط پهلوی ساسانی، خط فارسی نوین پدیدآورده شد و الفبای عربی با زبان فارسی رواج یافت.
وی افزود : در دوره ی حکومت خوارزمشاهیان تهاجم مغولها به خاک ایران آغاز گردید. نتیجه ی این تهاجم انقراض حکومت خوارزمشاهیان و غارت شهرها و قتلعام مردم ایران بود که با نابودی اقتصاد و کشاورزی ایران همراه گردید. «مغولها به سرعت خاک ایران را تصرف نمودند و ضمن لشکرکشی به بغداد و به قتل رساندن خلیفه عباسی خلافت اسلامی را از میان بردند .» پس از مغولها، تیموریان به خاک ایران هجوم آوردند و بار دیگر سرزمین ایران را عرصه تاخت و تاز و غارت قرار دادند. از «دوره ی صفوی مذهب تشیع به عنوان مذهب رسمی ایران معرفی گردید. »مذهب تشیع با ویژگیهای سیاسی و اجتماعی خویش باعث «اتحاد و استقلال »ایران گردید و هویت ملی آن را در برابر تهاجمات و ضربات مهلک امپراتوری عثمانی حفظ نمود و ایران توانست بار دیگر به عنوان یک قدرت بزرگ سیاسی و مذهبی قد علم کند. اما در دوره ی قاجاریان نفوذ قدرتهای استعماری همچون «انگلیس و روسیه تزاری در ایران توسعه یافت» و این قدرتها با تحمیل عهدنامههایی همچون ترکمانچای، گلستان و پاریس بر دولت ایران سرزمینهای وسیعی در «آذربایجان، گرجستان، ارمنستان و خراسان» را از خاک ایران جدا کردند. نتیجه ی این تحولات وقوع جنبشهایی چون «قیام تنباکو، مشروطیت، جنبش جنگل و قیام محمد خیابانی در ایران و در نهایت اسلام ستیزی بود.»
سردار سرتیپ پاسدار مرتضی قربانی در ادامه به اسلام ستیزی در دوران رضا خان قلدر اشاره کرد و یادآور شد : رژیم ستم شاهی پهلوی توسط رضاشاه قلدر بنیان نهاده شد. عملکرد رضاشاه را میتوان ملغمهای از «استبداد و دیکتاتوری عریان و دین ستیزی» آشکار دانست ، رضاشاه با تکیه بر این تندخوییها به راحتی به فحاشی و رفتارهای لات منشانه میپرداخت که البته بخشی از آن ناشی از بیسوادی و یا کم سوادی او بود. چنانچه فرزندش محمدرضا پهلوی نیز به موضوع بیسوادی پدرشاشاره کرده و به نوعی آن را تأیید میکند و میگوید: «...سختی و مشقت زندگی، از دست دادن پدر در دوران کودکی و نبودن وسیله باعث شد که رضاشاه در ابتدای عمر به مدرسه نرود و خواندن و نوشتن را نیاموزد.»
وی در تکمیل سخنان خود اظهار داشت : رضاشاه در ابتدا برای کسب وجهه در راستای دستیابی به سلطنت، تظاهر به اسلامگرایی و پایبندی به اسلام را در اعلامیهها و بیانیههای خود تکرار میکرده است، اما در مرحله ی عمل و دستیابی به سه گانه ی «سکولاریسم، ناسیونالیسم و اتاتیسم(دولت سالاری)» مجبور به پیوند با نخبگانی چون علی اکبر داور میشود تا بتواند پروژه تضعیف مذهب و سکولاریسم را به پیش ببرد و خودش را از بند روحانیون و طبقه ی مذهبی رها سازد.
مشاور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در نهایت به پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری معمار کبیر انقلاب اسلامی اشاره کرد و تصریح نمود : با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) و بعد از آن با مدیریت حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای« دامت برکاته» بعد از صدور اسلام برای دومین بار اسلام ناب محمدی(ص) در ایران اسلامی در حال کامل شدن است , به امید روزی که مراحل نهایی گام دوم انقلاب اسلامی محقق شود . ان شاالله .
سپس کربلایی رحیم شمس آبادی از مداحان اهل بیت(ع) شهرستان شوش با ذکر مصیبت و نوحه سرایی در فصل شهادت حضرت امام حسین(ع) عزاداران را در غم و اندوه فرو برد .
÷شایان ذکر است سردار سرتیپ پاسدار مرتضی قربانی در تمامی عملیاتهای گسترده سپاه در طول جنگ ایران و عراق از جمله « فتح المبین ـ بیت المقدس ـ ـ محرم و والفجر 8 » حضور فعال داشت .
« آیت الله سید محمد امام ، عبدالحسن آل کثیر معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی فرمانداری شهرستان شوش ـ سرگردپاسدار علیرضا ایمانی فرمانده ی سپاه ناحیه ی ، رضا ذاکری سرپرست اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی ، هوشنگ ماکنعالی رئیس اداره ی صنعت ، معدن و تجارت شهرستان اندیمشک» و جمعی از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و سوگواران اباعبدالله الحسین(ع) در این آیین حضور داشتند .