ایده ـ عباس کرم الهی
در تاریخ 4 آذرماه 1358 ؛ رد احتمال درگیری نظامی با عراق توسط دریادار مدنی نمایان شد ــ اعلام آتشبس در كردستان توسط حزب منحله دمكرات و پیام حضرت امام خمینی(ره) به مردم کردستان صادر شد .
در تاریخ 4 آذر ماه 1359 ؛ اجرای آتش و تحرك زمینی مجدد عراق در سوسنگرد ، عقب نشینی براثر ضربات مدافعان و افزایش استعداد و قوت گرفتن احتمال حمله وسیع عراق به سوسنگرد . دو گزارش متناقض از رادیو كلن و نیویورك تایمز درباره حوادث سوسنگرد . اجرای آتش روی شهر اهواز .
ـ جبهه شمالی : تحرك گروه ضدانقلابی كومله در سردشت و آماری از نفرات سردار جاف و شیخ عثمان و پالیزبان . حمله هوایی دشمن به ایلام .
ـ گزارش نماینده امام و سخنگوی شورای عالی دفاع ( حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای«مدظله العالی» ) از تبلیغات برون مرزی سخنرانی رئیس مجلس ( آقای رفسنجانی ) در مجلس ملی سوریه : علت شروع جنگ به خطر افتادن منافع آمریكا در منطقه است .
در تاریخ 4 آذرماه 1360 ؛ گزارشی از ردههای اطلاعاتی در مورد تدابیر و فعالیتهای دشمن برای مقابله با حمله احتمالی ایران همراه با تبلیغات رسانه های عراق پیرامون عملیات آتی و تهدید به نابود كردن تأسیسات اقتصادی ایران در صورت حمله مزبور. گزارشهائی از ادامه فعالیت عملیات شناسایی در هور توسط نیروهای خودی.
ـ تمهیدات جهت تأسیس قسمت پدافندی ش.م.ر در یگان های سپاه با توجه به قطعی بودن استفاده عراق از سلاحهای شیمیایی.
ـ شهادت 19 تن از رزمندگان خودی به دست ضدانقلاب در دو محور بوكان ـ مهاباد و اطراف بانه. فعالیتهای ارتش عراق در ارتباط با تحركات ایذایی عوامل ضدانقلاب در داخل و خارج كشور ادامه ورود كامیونها با محموله سلاح و تجهیزات از كشورهای اردن و عربستان به عراق ورود وزیر امورخارجه عراق به امریكا و تأكید مقامات عراقی بر تصمیم جهت تجدید روابط با واشنگتن.
در تاریخ 4 آذر1365 ؛ در جریان جنگ ایران و عراق اتفاق افتاده است. در این حمله ی هوایی، شهر اندیمشک واقع در استان خوزستان ایران، بین یک ساعت و چهل دقیقه تا چهار ساعت به صورت مستمر بمباران شده است. از این بمباران به عنوان طولانیترین بمباران یک شهر پس از جنگ جهانی دوم و یا طولانیترین بمباران تاریخ ایران یاد میشود.
آن چه مسلم است اینکه این بمباران، طولانیترین و مرگبارترین حمله ی هوایی ارتش عراق در طول جنگ هشت ساله با ایران به شمار میرود.
جزئیات واقعه :
صدام حسین، رئیس جمهور عراق از حمله در روز به اندیمشک و حمله در شب به دزفول خبر داده بود. ۵۴ جنگنده و بمبافکن عراقی از ساعت ۱۱:۴۵ صبح روز چهارم آذرماه سال ۱۳۶۵ به مدت ۱۰۰ دقیقه شهر اندیمشک را زیر آتش خود قرار دادند. با کاهش تعداد هواپیماها، این حملات تا چهار ساعت ادامه یافته است. اگرچه تعداد کشتهها و زخمیها به طور دقیق مشخص نبوده است اما برخی گزارشها حاکی از آنند که در این حادثه بیش از سیصد نفر از مردم اندیمشک کشته و هفتصد نفر زخمی شدهاند.
در این حمله علاوه بر مناطق مسکونی، میدان راهآهن و ایستگاه راهآهن اندیمشک، بازار روز کالا و ترهبار، پادگان دوکوهه، پایگاه چهارم شکاری (بین اندیمشک و دزفول)، دبیرستان شریعتی، سد و نیروگاه دز، رادار موشکی سد دز، پادگان سفینه النجاه، ایستگاه بالارود، اداره پست و مخابرات و بیمارستان شهید بهشتی بمباران شدهاند.