تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
عکس ـ دانیال کیهانی
به همت سپاه ناحیه ی شوش دانیال(ع) و حوزه ی مقاومت بسیج سردار شهید مجید بقایی ؛ همزمان با «سالروز وفات حضرت ام البنین مادر قمر بنی هاشم(ع) و روز تکریم از مادران و همسران شهدا» فرمانده ی سپاه ناحیه ی شوش و هیئت همراه از دو خانواده ی شهید دیدار نمود .
به گزارش شوش نیوز؛ ساعت 13 روز یکشنبه 26 دی ماه 1400 مصادف با 13 جمادی الثانی سال ۶۴ هجری قمری « سالروز وفات حضرت ام البنین مادر قمر بنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس(ع) و روز تکریم از مادران و همسران شهیدان و سالروز فرار شاه معدوم از ایران اسلامی » ؛ « سرهنگ دوم پاسدار علیرضا ایمانی فرمانده ی سپاه ناحیه ی شوش دانیال(ع) ، سروان پاسدار سمیر حیدری آل کثیر فرمانده ی حوزه ی مقاومت بسیج سردار شهید مجید بقایی ، حجت الاسلام شیخ احمد ذاکری نماینده ی ولی فقیه در حوزه ی شهید سردار مجید بقایی ، برادر بسیجی علی سگوند فرمانده ی پایگاه مقاومت شهداء و برادر بسیجی عیسی خلیلی فرمانده ی پایگاه مقاومت ابوذر غفاری» با حضور در خانه ی دو شهید والامقام« شهید یابر ملیانی و شهید عبدالکریم ضمدی» با مادران این شهدا دیدار و گفتگو نمودند .
فرمانده ی سپاه ناحیه ی شوش دانیال(ع) در دیدار با خانواده ی شهید «یابر ملیانی » گفت : آنچه مسلّم است اين كه واژه ی شهادت برآمده ازآموزه هاي اسلام و قرآن مي باشد. امروزه كلمه ی «شهيد» در عرف فرهنگ اسلامي بركسي اطلاق مي شود كه در راه خدا كشته شده باشد. اما آيا اين كلمه دچار تحول معنايي نشده است ؟ شايد گاه و بيگاه احاديثي را شنيده باشيم كه مثلاً كسي كه غرق شده شهيداست ؛ اما ارتباط اين معناي شهادت با معناي رايج چيست ؟ انقلاب سال 57 با تكيه بر انديشه هاي اسلامي به پيروزي رسيد و در تلاطم امواج انقلاب ، خون هاي زيادي نثار شد. واژه ی شهيد و شهادت دوباره طراوت يافت و موردتوجه قرار گرفت .
وی افزود : به نظر مي رسد در فضاي حاضر سئوالاتی كه مطرح می شود ، حساسيت بيشتري يافته است : شهيد كيست و شهادت چيست ؟ آيا آنچه ما امروزه از شهادت مي دانيم ، همان است كه در سخن خدا و انديشه ی پيشوايان دين بوده است ؟ براي رسيدن به پاسخ مناسب ، هيچ راهي نيست مگر بررسي تمام آيات و احاديثي كه در مورد اين مفهوم وجود دارد، که مهمترین آیه ی قرآن کریم همان آیه ی 169 از سوره ی آل عمران است که می فرماید : «وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ /// هرگز كسانى را كه در راه خدا كشته شده اند مرده مپندار بلكه زنده اند كه نزد پروردگارشان روزى داده مى شوند .»
سرهنگ دوم پاسدار علیرضا ایمانی در دیدار باخانواده ی شهید «عبدالکریم ضمدی » اظهار داشت : شهادت فنا شدن انسان برای نیل به سرچشمه ی نور و نزدیک شدن به هستی مطلق است. شهادت عشق به وصال محبوب و معشوق در زیباترین شکل است. شهادت مرگی از راه کشته شدن است، که شهید آگاهانه و به خاطر هدف مقدس و به تعبیر قرآن ((فی سبیل الله)) انتخاب می کند، یعنی شهید در راهی کشته می شود که هر دو ارزش آگاهانه و فی سبیل الله را داراست.
وی در ادامه به شهادت در فرهنگ دین مقدس اسلام اشاره کرد و خاطر نشان نمود : 1 ) ـ معنای خاص که همان کشته شدن در معرکه و میدان جنگ در راه خدا است که دارای احکام ویژه ای در فقه اسلامی است. مثلاً می گویند: شهید نیاز به غسل و کفن ندارد، بلکه با همان لباس خونین دفن می شود. 2 ) ـ معنای گسترده و عام که انسان در مسیر انجام دادن وظیفه الهی کشته شود و یا بمیرد.پس هر کس در حین ادای وظیفه ای به هر صورت از دنیا برود، شهید است،چنان که در روایات اسلامی نیز آمده که چند گروه شهید از دنیا می روند:«کسی که در طریق تحصیل علم از دنیا برود ـ کسی که در بستر از دنیا برود، ولی به حق پروردگار و پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت آن حضرت معرفت داشته باشد و کسی که برای دفاع از مال خویش در برابر مهاجمان ایستادگی کند و کشته شود.» بنابراین، کسانی که عقیده ی حق داشته و در مسیر حقیقت گام بر می دارند و در همین راه از دنیا می روند، براساس اشاره قرآن کریم و روایات اسلامی در زمره ی شهدا قرار دارند، و اجر شهداء را می برند. خداوند متعال در آیه ی 20 از سوره ی توبه می فرماید : « الَّذِينَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَ اللَّهِ وَأُولَئِكَ هُمُ الْفَائِزُونَ /// آنان که ایمان آوردند و از وطن هجرت گزیدند و در راه خدا به مال و جانشان جهاد کردند آنها را نزد خدا مقام بلندتری است و آنان بالخصوص رستگاران و سعادتمندان دو عالمند.»
در پایان این دیدار دو دیدار جداگانه به مادران دو شهید «لوح سپاس» اهدا گردید.