تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
روز یکشنبه 24 خرداد 1394 ساعت 19 جلسه ی علنی شورای اسلامی شهر شوش با حضور 6 نفر از اعضای شورای و مهندس حاجی کلی رئیس اداره ی محیط زیست در صحن شورای اسلامی برگزار شد .
بهرام کریم پور رئیس شورای اسلامی شهر شوش ضمن عرض خیر مقدم به میهمانان ویژه در جلسه ی علنی از مهندس حاجی کلی رئیس اداره ی محیط زیست شهرستان شوش خواستار تشریح مشکلات شوش در بخش محیط زیست و سلامت شد .
رئیس اداره ی محیط زیست شهرستان شوش در ابتدای سخنان خود از فعال نمودن کمیسیون جمع آوری و دفع نخاله های ساختماعی خبر داد و عنوان نمود : تا سال گذشته خبری از تأسیس کمیسیونی با این عنوان نبود اما بر آن شدیم برای ایجاد محیطی عاری از هرگونه نخاله های ساختمانی با دعوت از ادارات ذیربط نظیر « مرکز بهداشت ـ شهرداری ها ـ راه و شهرسازی ـ بهزیستی ـ نیروی انتظامی ـ دادگستری و ... » کمیسیون جمع آوری و دفع نخاله های ساختمانی تشکیل دادیم و تا حدودی روند رو به رشدی را هم داشته ایم ، اما در شهر شوش روزانه رقم بی شماری پسماند تولید می شود . هر یك از تولید كنندگان پسماند شهری اعم از خانگی یا غیر خانگی با توجه به میزان و نوع پسماند تولید شده سهمی از مدیریت پسماند را بر عهده دارند. میزان زباله شوش تقریبا هر روز رو به افزایش است.
وی افزود : جمع آوری پسماندهای شوش که می بایست بیشترین فعالیت خدمات شهری شهرداری شوش باشد که شامل زباله، ضایعات و مواردی اینگونه است متأسفانه به درستی انجام نمی شود و معمولا با کامیون های روباز به معدن زباله منتقل می شوند اما در مسیر از دو طرف کامیون های زباله ها به زمین ریخته می شوند و من برای اثبات این گفته ام عکسهای متعددی شخصاً گرفته ام و حتی بارها این خودروها توقیف شده و تذکرات لازم داده شده ولی باز همان کار در روزهای بعد انجام شده و یا می شود .
مهندس حاجی کلی سپس به بازیافت نکردن زباله های شهری اشاره کرد و تصریح نمود : وقتی زباله ها در مبدآ تفکیک نشوند و به معدن زباله ها منتقل گردند عده ای به آن مکان می روند و زباله هایی که قابل فروش هستند را به حوزه ی شهری منطقه می آورند و همین کار باعث می شود بیماری های عفونی شهروندان ما را به خطر اندازد .
رئیس اداره ی محیط زیست در بخش پایانی خود به جمع آوری نخاله های ساختمانی در زمین های بلاتکیف شوش اشاره کرد و در این خصوص اظهار داشت : وجود این نخاله ها با توجه به فرا رسیدن گرما باعث بیماری هایی نظیر سالک می شود که متأسفانه چه بخواهیم و چه نخواهیم آمار این بیماری رو به افزایش است و از طرفی مارهایی از نوع افعی و جعفری که بسیار سمی هستنند و همچنین انواع عقرب پیدا خواهد شد و سلامتی شهروندان شوشی را به خطر می اندازد .
وی برای تأیید گفته ی خود به یکی از موارد رخ داده شده اشاره کرد و خاطر نشان نمود : چند روز پیش به خاطر انباشته شدن نخاله های ساختمانی و نیزار و همچنین پسماندهای شهر به خاطر نبودن زهکش جانوری بسیار خطرناک به نام بزمجه در کوی سلمان فارسی وارد یکی از خانه ها شد و اگر مأمورین ما به موقع نمی رسیدند ممکن بود خطراتی برای اهالی خانه به وجود آید .
علیرضا رشنو عضو شورای اسلامی شهر شوش گفت : خوشحالم که بعد از سالها ، مدیریت اداره ی بهزیستی توسط یکی از بومیان شوش فعال است و دلسوزانه پیگیر کارهای محوله است .
وی در ادامه به سه گروه که کارشان ناروا است و مورد غضب پروردگار قرار می گیرند اشاره کرد و بیان نمود : کسانی که معابر و اماکن عمومی را آلوده می کنند ـ اشخاصی که آب سهمیه بندی کشاورزان را قطع می کنند و کسانی که سد معبر می کنند و مانع تردد مردم می شوند ، گروه هایی هستند که خداوند کار آنها را دوست ندارد .
رشنو در ادامه افزود : رعایت محیط زیست از فضای خانه ها شروع می شود و به تا فضای آموزشگاه ها ـ تأسیسات و در مجموع کل جامعه را در بر می گیرد و این از مسئولیت های خطیر اداره ی محیط زیست است اما اگر می خواهیم بهداشت سلامت در سطح شهرستان شوش داشته باشیم می بایست همه بسیج شده و به یاری اداره محیط زیست برویم .
این عضو شورای اسلامی شهر شوش سپس به دلایل اولیه ی تأسیس شهرداری ها اشاره کرد و اظهار داشت : ضمن این که انتظار دارم شهروندان شوش در امر رعایت بهداشت کوشا باشند و اداره ی محیط زیست بر اساس قانون نظارت بر تمام کارهایی که به داشتن سلامت جامعه بر می گردد باید بگویم از زمانی که قانون شهردار اعمال شد ، جمع آوری زباله ها در اولویت اول بوده ولی متأسفانه امروزه در شوش شاهد آن هستیم رسالت اصلی کم رنگ جلوه می دهد و بیشتر به ساخت زیر گذر ـ روگذر و .... بسنده می شود . شهرداری باید وظیفه ی خود را انجام دهد و شورا هم می بایست نظارت بر کار شهرداری را داشته باشد .
علیرضا رشنو ضمن اظهار شرمندگی به مردم فهیم شوش عنوان نمود : شهرداری معمولا در خصوص دریافت عوارض از مردم نظیر « عوارض صدور پروانه ساختمان مسكونی ـ عوارض تمدید پروانه ساختمان ـ عوارض قطع درخت و .... » یک ریال هم تخفیف نمی دهد ولی در مقابل پسماندها در سطح شهر در حد یک فاجعه است و 15 درصد از این زباله ها ماشین های روباز حمل می شوند و اصول اولیه را رعایت نمی کنند و از آموزه های دینی ماست که امر به معروف و نهی از منکر را برای رعایت بهداشت و سلامت می بایست اول از خود و سپس برای کل جامعه در نظر بگیریم .
هدیه مسحنه یکی دیگر از اعضای شورای شهر، فضای سبز فعلی شهرستان شوش را کاملا ایده آل دانست و گفت : فضای سبز ما کم که نیست بلکه بالاتر از حد مورد نیاز نسبت به جمعیت ما ایجاد شده است اما با این وجود وقتی که مشاهده می کنیم حاشیه ی پوشینه بافت تا روستای چعب مملو از نخاله های ساختمانی و پسماندها می باشد ، شهرداری شوش طی سه مرحله به طور کامل این منطقه را کاملا پاکسازی کرد و در منطقه ی 10 شهری نیز بارها پاکسازی شد و وقتی که ساکنان این مناطق رعایت نکردند ، شهرداری ایجاد پارک و فضای سبز را در دستور کار خود قرار داد و این پروژه را از منطقه ی 10 آغاز کرد و در منطقه ی پوشینه بافت هم قراراست نوار سبزی ایجاد شود ضمن اینکه ایجاد نوار سبز در کوی سلمان فارسی جز لوایح ما می باشد .
وی در ادامه عنوان نمود : در گذشته این را قبول دارم که در گذشته ولی که جدول ها و معابر لایروبی می شدند ـ لجن ها کنار خیابان می ماند تا خشک شود و این کار باعث می شد که هم لجن ها به جدول ها برگردد ولی الان تا لایروبی می شود بلافاصله حمل شده و به معدن زباله منتقل می گردند و جای آن نیز شستشو می شود .
مسحنه به مکان احداث معدن زباله ی شوش انتقاد کرد و گفت : از روز اولی که مکان فعلی برای ایجاد معدن زباله در نظر گرفته شده بدون نظر کارشناسی بود و بادهای غالب موسومی درنظر گرفته نشده و در نتیجه هر وقت زباله ها سوخته می شوند دود ناشی از آن به طرف حوزی شهر شوش هدایت می شود ، لذا تنها راهکار از نظر من کاشت درخت با ارتفاع بلند در بوته ی خاری است که خود رو هستند .
عبدالرضا لالوند ضمن تقدیر از اداره ی محیط زیست به خاطر فعال نمودن کمیسیون جمع آوری و دفع نخاله های ساختمانی ، انتقادی را هم بر این دستگاه وارد دانست و خاطر نشان نمود : وظیفه ی اداره ی محیط زیست نسبت به برقراری محیط پاک بسیار خطیر است و انتقاد من این است که چرا فقط در روز هوای پاک به صورت نمادین اقدام به پاکیزه نگهداشتن حوزه ی شهری می کند و همین که آن روز خاتمه یافت در این راستا تا سال بعد فعالیتی ندارد ؟
مهندس سعید مهرپرور در این راستا اظهار داشت : محیط زیست یک مقوله ی بسیار پیچیده و مهم در سطح کشور است که متأسفانه به غفلت سپرده شده است و این به خاطر نارسائی هایی است که وجود دارد .
وی ورود بخش خصوصی را برای داشتن محیطی پاک مثمرثمر دانست و خاطر نشان نمود : تنها راهکار داشتن محیطی پاک در شهرشوش ورود بخش خصوصی و با نظارت شهرداری ـ شورای شهر و اداره ی محیط زیست می باشد .