به قلم ـ عباس کرم الهی
امروز پنجشنبه ساعت 20:30 از میدان شهدای هفتم تیر به طرف خیابان دکتر شریعتی(چهاردستگاه) عبور می کردم که چهار دختر در رنج سنی 16 تا 25 ساله ، علاوه بر بی حجابی ، حیا را خورده و آبرو را قی کرده بودند .
این روزها در پنجمین شهر مذهبی ایران اسلامی و سیزدهمین شهر مذهبی جهان ، شهر دانیال نبی(ع) ، شهر شهیدان گمنام ؛ دیاری که سردار سرلشکر پاسدار ؛ شهید حسن درویشی بن بست شکن طرح ها و برنامه های نظامی در آن بزرگ شد و در خوزستان به شهادت رسید ، بی حجابی بیداد می کند .
دیگر کسی نیست که ارشاد کرده یا حتی برخورد نماید ؛ شاید نیروی انتظامی هم از این همه تنها کار کردن خسته شده و منتظر مانده اند تا بسیجیان دلاور و یا آمران به معروف و ناهیان از منکر ورود کنند چون به یکی از سربازان نیروی انتظامی که نبش میدان شهدای هفتم تیر ایستاده بود موضوع را در میان گذاشتم که ایشان گفت « آمدیم ما تذکر دادیم و در پاسخ گفتند به شما چه ربطی دارد » جمله ای که اصلا انتظار آن را نداشتم ، هر چه گشتم تا یکی از درجه دارهای نیروی انتظامی را بیابم متأسفانه موفق نشدیم .
می خواهم شفاف و بی پرده در مورد از مرحله ی بدحجابی تا بی حجابی قلم فرسایی کنم ، طرحی که توسط دشمنان خارجی از طریق دجالواره و فضای مجازی ابتدا تحت عنوان تهاجم فرهنگی که بعدا به شبیخون فرهنگی و در نهایت آمیخته با جنگ نرم پیاده کرده تا جوانان ما را مورد هدف قرار داده و از انقلاب جدا نماید .
بد حجابی با « موهای رنگ شده ، صورت های بزککرده ، ناخن لاک زده ، ابتدا در پوششی با مانتوهای تنگ و اندامی و کوتاه آغاز شد و سپس با بلوز و شلوار سرهمی با بلوز جلو بازی که به جای مانتو تغییر یافت» و با پوشیدن یک ساپورت نازک بدن نما ، بیش از پیش آنها را شبیه مانکن و یا عروسکی در جامعه معرفی نمود .
حال نمی دانم از روی ترس یا زور یا مد و یا هر چیز دیگر که نمیدانم مدتی ، شال را از سر در نمی آوردند اما امروز به خود جرأت داده اند که برخی شال را دور گردن انداخته و یا موهای افشان یا بافته شده را در معرض دید عموم قرار می دهند که جوانان پسر را بیشتر عذاب دهند ؛ امروز هم که استغفرالله این چهار دختری شکم را بیرون انداخته ، و با شلواری که تمام ران را عریان کرده بودند راست راست درخیابان شهید دکتر شریعتی و خیابان شهید دانش قدم می زدند و عده ای جوان را به دنبال خود راه انداخته بودند ؛ عده از از بانوان محجبه که معلوم بود برخی از آنها از خانواده ی معظم شهدا هستند ، استغفرالله را سرداده و می گفتند «آخر زمان فرا رسیده است » با دیدن این صحنه ها گفتم هرچه باداباد بگذار خودم نهی از منکر را انجام دهم لذا به آن چهار دختر گفتم « والدین چطور به شما اجازه می دهند که با این وضعیت در خیابان بیایید ؟» یکی از آنها با کمال پر رویی گفت « ما چقدر بدبخت هستیم که در این هوای گرم اجازه نداریم با لباس باز در خیابان قدم بزنیم ؛ پسرها خوششان می آید حالا پیرمردی می خواهد ما را نصیحت کند ، جمع کن جل و پلاس خود را » به راستی مقصر این بی حجابی که روز به روز بدتر می شود چیست ؟ مگر نه این که شهدای والامقام هشت سال دفاع مقدس در وصیت نامه های خود زنان و دختران را به حفظ حجاب توصیه نموده اند .
دوران دفاعمقدس به عنوان برگ زرینی از تاریخ کشورمان همواره مایه ی مباهات بوده و خواهد بود و آیندگان نیز افتخار خواهند کرد که در گذشته کسانی از همین کشور در سختترین شرایط و در شرایطی که انقلاب اسلامی تازه به پیروزی رسیده بود،در مقابل دشمن متجاوز ایستادند و نه تنها اجازه ندادند حتی یک وجب از خاک کشور در دست متجاوزان باقی بماند، بلکه آسایش و امنیت امروزی آنها نیز مدیون از جان گذشتگی ایثارگران و شهیدانی است که بیهیچ چشمداشتی، جان خود را در طبق اخلاص نهادند. بیتردید دفاع مقدس ملت ایران برگرفته از «نهضت انسانساز عاشورا است» و بر این اساس، رزمندگان اسلام همواره با تأسی از حضرت سیدالشهداء(ع) وجب به وجب از خاک میهن اسلامی دفاع کردند و همین تأسی از آن حضرت را در نوشتههایشان به ویژه وصیتنامههایشان به وضوح مشاهده میکنیم.
یکی از تاکیدات بسیاری از شهیدان در وصیتنامههایشان حفظ حجاب بوده است. در ادامه گذری به برخی از وصیتنامه ی شهدای ایران اسلامی در مورد حفظ حجاب کرده و شما را دعوت می کنم که این وصیتنامه ها را مطالعه کنید :
شهید محمد کریم غفرانی «حفظ حجاب هم چون جهاد در راه خداست.» ـ شهید حمید رضا نظام «خواهرم: از بی حجابی است اگر عمر گل کم است. نهفته باش و همیشه گل باش .» ـ شهید سید محمد تقی میرغفوریان «از تمامی خواهرانم میخواهم که حجاب این لباس رزم را حافظ باشند.» ـ طلبه شهید محمد جواد نوبختی«خواهرم: هم چون زینب باش و در سنگر حجابت به اسلام خدمت کن.» ـ شهید صادق مهدی پور«یک دختر نجیب باید باحجاب باشد.» ـ شهید بهرام یادگاری«خواهرم: حجاب تو مشت محکمی بر دهان منافقین و دشمنان اسلام میزند.» ـ شهیدابوالفضل سنگتراشان«تو ای خواهرم... حجاب تو کوبنده تر از خون سرخ من است.» ـ شهید حمید رستمی«به پهلوی شکسته فاطمه زهرا(س) قسمتان میدهم که، حجاب را حجاب را، حجاب را، رعایت کنید.» ـ شهید علی اصغر پور فرح آبادی«خواهر مسلمان: حجاب شما موجب حفظ نگاه برادران خواهد شد. برادر مسلمان: بی اعتنایی شما و حفظ نگاه شما موجب حجاب خواهران خواهدشد.» ـ شهید علی رضائیان«شما خواهرانم و مادرانم: حجاب شما جامعه را از فساد به سوی معنویت و صفا میکشاند.» ـ شهید علی روحی نجفی«از خواهران گرامی خواهشمندم که حجاب خود را حفظ کنند، زیرا کهحجاب خونبهای شهیدان است.» ـ شهید غلامرضا عسگری«مادرم... من با حجاب و عزت نفس و فداکاری شما رشد پیدا کردم.» ـ شهید محمد حسن جعفرزاده«ای خواهرم: قبل از هر چیز استعمار ، از سیاهی چادر تو میترسد تاسرخی خون من.» ـ شهید محمد علی فرزانه«خواهرم: زینبگونه حجابت را که کوبنده تر از خون من است حفظ کن.» ـ رییس جمهور شهید محمد علی رجایی« خواهران ما در حالی که چادر خود را محکم برگرفته اند و خود را هم چون فاطمه و زینب حفظ میکنند...هدفدار در جامعه حاضر شده اند.» ـ شهید سید علی اکبر حسینی راوندی«اي خواهر عزيز ! مسئوليّت سنگيني به عهده داري ، تو بايد با حجاب خود شهيدان را خوشحال كنيد كه حجاب تو مثل آن است كه تو ماشۀ اسلحه را چكانده اي بر قلب يك دشمن . طوري از خانه بيرون بيائيد كه زهرا (س) خوشحال باشد ، فرشتگان بر شما درود بفرستند نه لعنت .ما شهيدان اگر خدا قبول كند شكايت خواهراني كه پا روي خون شهيدان مي گذارند به خداي بزرگ و فاطمۀ زهرا حتماً خواهيم كرد.» ـ شهید رضا هادیزاده«خواهرانم اگر می خواهید راهم را ادامه دهید حجابتان را حفظ و از خون شهدا پاسداری کنید.»
یکی از مهمترین ریشههای شیوع روزافزون مسئلهی بدحجابی که خصوصا در دو دههی اخیر، به وضوح در جامعه مشاهده میشود افزایش آستانهی تحمل افراد جامعه در مقابل این ناهنجاری و به عبارت دیگر، کاهش قبح و زشتی این عمل، در نظر افراد جامعه دانست. نکته ی مهم این است دخترانی که جاذبه جنسیتی خود را برای عموم جامعه به معرض نمایش میگذارند یا آرایشهای آن چنانی انجام میدهند و تمام هم غم و غمشان آرایش است، با این کار قصد دارند که جامعه به آنها توجه کند. این افراد به واسطه برخی کمبودها در صدد هستند با اینگونه پوششهای نامتعارف جلب توجه کنند و باصطلاح دیده شوند.
مسئله ی دیگری که میبایست در خصوص بدحجابی ذکر کرد این است که در سالیان اخیر علاوه بر اینکه قبح بدحجابی در جامعه شکسته شده، غیرتمندی برخی مردان ایرانی «پدران، همسران و برادران» نیز کاهش یافته است. سئوال این است که «جامعه ما را چه شده است که پدری، همسری و یا برادری میبیند که دختر یا زن خانواده در خیابان با پوشش زننده ای عشوه گری میکند ولی فقط نظاره گر است و در بعضی موارد خود هم مانند دیگر مردان از این عشوه گری در خیابان لذت میبرد و آخر سر هم اسم آن را تمدن میگذارد؟» جامعه ما را چه شده که برخی مردان از ارتباط دختران خانواده با افراد غریبه اطلاع دارند ولی نه تنها حرفی نمیزنند بلکه با سکوت خود و سر زیر برف کردن آنها را به ادامه این روند تشویق میکنند؟ نکته ی مسلم اینکه امروزه در برخی خانواده جایگاه مرد و زن عوض شده است.
پدیده ی بی حجابی در جامعه ی ما که دارای پایبندی به الزامات ارزشی و هنجاری است به عنوان نوعی از انحراف و کج رفتاری تلقی میگردد و میزان واکنش به این پدیده را حساسیت و انتظارات جامعه تعیین خواهد کرد، هر نظام اجتماعی میزانی از این انحراف از استانداردهای اجتماعی را تحمل و یا بر اساس ملاحظات فرهنگی واکنش به این واقعیت را به تأخیر میاندازد.
اگر به جای تغییر الگوهای ذهنی جوانان سعی کنیم با برخوردی فیزیکی و پلیسی رفتار را در مسیر درست هدایت کنیم، اشتباه فاحشی خواهد بود به عبارتی ما برای تغییر وضعیت بی حجابی نیاز به تغیر اساسی در نگرشهای جوانان داریم در واقع تغیر الگوهای فکری تغیر رفتار را به دنبال دارد و برخوردهای تند و غیر متقاعد کننده، واکنشهای افراط گونه را در مسئله حجاب به همراه خواهد داشت. انتظار می رود « ستاد امر به معروف و نهی از منکر ، سپاه ناحیه ی شهرستان شوش ، بنیاد شهید و امور ایثارگران ، بسیج جامعه ی زنان ، کمیسیون امور بانوان و خانواده ، نیروی انتظامی و حوزه ی علمیه ی خواهران ؛ همایشی اختصاصی برای بانوان خانه دار برگزار نموده و با استفاده از سخنرانان قوی و با استفاده از وصیتنامه ی شهدا .
کلام آخر:
به احترام پهلوی شکسته حضرت زهرا (س) ، به احترام اباعبدالله الحسین(ع) ، به احترام صاحب الزمان(عج) ، به احترام خون شهدا ، خواهرم حجابت را و برادرم نگاهت را ، حفظ کن ! «اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد»