به قلم ـ استاد جعفر دیناروند مسئول سواد رسانه ای کانون بسیج رسانه ی سپاه ناحیه ی شوش دانیال(ع)
عاطفه یک واژه ی روان شناسانه است که در این علم ؛ دارای معنایی تخصصی است . این کلمه در زندگی روزمره نیز استفاده های زیادی دارد . انسان با عاطفه ؛ خیلی عاطفی ؛ و عباراتی این چنین ؛ در حقیقت های مردم زیاد شنیده می شود .
به راستی معنای آن چیست ؟به نظر من، عاطفه یک حالت درونی است که تحت تاثیر متغیرهای شاد و غمگین کننده قرار می گیرد.با این معنا متوجه می شویم که همیشه در معرض قرار می گیرد و منفعل است. این نکته منفعل بودن، با عث می شود تا یک حالت عکس العملی ثابت و ناخواسته داشته باشد.میزان شدت و ضعف آن، جنبه ژنتیکی دارد
وجود این حالت، ساخته محیط نیست لذا، نمی توان آن را از بین برد اما می توان کنترل کرد.جنبه عکس العملی که باعث شکل های متفاوت زیادی باشد،"روانی" نامیده می شود.
باز خورد عاطفه همیشه ثابت و در دو قالب «شادی» و« غم» متجلی می شود.تغییر حالت درونی انسان در مراسم عروسی، کاملا طبیعی است کما اینکه آن حالت متغیر در مراسم خاکسپاری عزیزان نیز از همین ویژگی بر خوردار است.پس، "عاطفه، حالت درونی شادی و غم انسان است و جنبه ی ژنتیکی دارد.
از طرفی، آموزش یک فعالیت انسانی است که عمدی و حساب شده از سوی انسان و برای انسان انجام می گیرد.غرض عمده آن، رسیدن به ویژگی های انسانی است. توانایی هایی که در وجود نوع انسان نهفته است و تربیت، آن را رشد می دهد.
تمام توانایی های انسان می بایست شناسایی و هدایت شوند.این دیدگاه در مورد حالات انسان نبز وجود دارد.عاطفه انسانی که حالتی درونی دارد، در ابتدای تولد، نا متوازن و بی هدف است.در دوران کودکی نیز در مقابل هر حالتی، گریه یا شادی ارائه می دهد.در هر مکانی، گریه سر می دهد و در مقابل شنیدن کوچک ترین داستان غم انگیزی، می گرید.
این حالت، نیازمند نوعی رشد است که ما ان را« تربیت عاطفی» می نامیم .با گذشتن فرد از این جریان تربیتی، گریه ها و شادی ها، هدف دار می گردند.فرد در کنترل آن تواناست. به اصطلاح، هر وقت که بخواهد، شادی را بروز می دهد و هر زمانی که نیاز باشد، غم خود را مخفی نگه می دارد.
تربیت عاطفی به فرد کمک می کند تا شخصیت خود را حفظ کند.او با تسلط بر عواطف می کوشد تا درست تصمیم بگیرد.رفتارهای او با آمدن شادی و غم متضاد نمی شوند.تربیت عاطفی دارای اصول و روش هایی است که در صورت لزوم، ارائه خواهند شد.