عباس کرم الهی
معمولاً هر وقت بخواهیم از مشکلات سخن بگوییم بنا به رسالت خطیری که بر عهده داریم می بایست اول به عملکردها و یا به عبارتی نیمه ی پر لیوان بپردازیم تا تخریبی نکرده باشیم .
شهرداری شوش درروزهای آخر سال 1393 انصافاً سنگ تمام گذاشت و با روکش آسفالت خیابانهای اصلی و فرعی ، رنگ آمیزی جدول ها ـ تأمین روشنایی پارکها و خیابان ها ـ نصب تابلوهای جهت یاب برای رفاه حال میهمانان نوروزی و راهیان نور ، ایجاد کمپ های چادر برای استقرار و اسکان میهمانان نوروزی ـ آیلند بندی ، گاردریل و روشنایی جاده شوش به طرف دزفول تا روستای حمید آباد و.... از جمله فعالیت های قابل توجه شهرداری شوش است که پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز از 10 نمره به مهندس زمانی شهردار و سایر همکارانش 7 را می دهد و آن 3 نمره برای مواردی است که ممکن است به ندرت به چشم آیند اما گفتن آنها ضروری است .
البته قبل از این که به آن نکات اشاره شود باید از تدبیری که شهرداری شوش برای تیرهای چراغ برقی که به نوعی برای تردد مزاحمت ایجاد می کند در نظر گرفته و در برخی از نقاط شهری از جمله مدخل ورودی شهر در بلوار شهید دانش و در جوار اداره ی برق آن را اجرا نموده تقدیر کرد و آن هم ساختن میدان های مثلثی و یا دایره ایی دور این تیرهای چراغ برق است که اگر چنین کاری را شهرداری انجام ندهد برای جابجایی آنها می بایست مبلغ قابل توجهی به اداره ی برق بدهد تا اقدامات لازم به عمل آید .
و اما مشکلات :
1 ـ در حالی که واحد اجرائیات شهرداری نسب به جمع آوری دستفروشان به عنوان ایجاد سدمعبر فعالیت قابل توجهی دارد اما مشاهده می شود که مبل فروشان نبش میدان بسیج علاوه بر ایجاد سد معبر در پیاده روها تعدادی مبل را هم در جاده ی اصلی می گذارند و واحد اجرائیات شهرداری هیچ کاری با آنها ندارد .
2 ـ در بلوار مدرس شرقی سنگ تراشان آرامستان ها همچنان به کار خود ادامه می دهند و گرد ناشی از تراشیدن سنگ ها را به عنوان یک انرژی مسموم در حلق شهروندانی که از آن مسیر تردد می کنند فرو برده و بیماری های ریوی را به آنها هدیه می کنند و این در حالی است که در اولین نشست دوستانه شهرداری و شورای شهر با مردم که در تالار نیایش برگزار شده بود نسبت به رفع این مشکل و انتقال سنگ فروشان به گلزار شهدای شوش اقدام می شود اما همچنان این مشکل به قوت خود باقیست .
3 ـ مبلمان شهری در میدان شهدای هفتم تیر و یا به عبارتی دعبل خزایی در نظر گرفته نشده و این نمادی که هم اکنون در این میدان خود نمایی می کند حتی طراح آن نمی داند چه چیزی را می خواهد به مردم معرفی کند ( چهار ستون و یک سقف ) که به جز کور کردن دید رانندگان فایده ای برای این شهر ندارد .
4 ـ میدان بسیج همانگونه که از نامش پیداست می بایست تندیسی از یکی از بسیجیان شوش و یا نمادی از حماسه ی مقاومت و پایداری شهرستان شوش در آن نصب گردد و از تجمع جویندگان کار در این محل جلوگیری شود ، زمانی جویندگان کار در میدان شهدای هفتم تیر جمع می شدند و چون در دل شهر بود به میدان بسیج منقل شدند که البته آن زمان هنوز تردد قابل توجهی در بلوار مدرس صورت نمی گرفت و بعد از این که خیابان شهید رجایی بازگشایی شد ، در بعضی مواقع حتی شاهد ترافیک سنگین در این بلوار هستیم و تجمع جویندگان کار در این میدان دیگر در شأن این مردم نیست و می بایست مکانی دیگر در نظر گرفته شود .
5 ـ یکی دیگر از فعالیت های قابل توجه شهرداری پوشاندن کانالی بود که در مدخل ورودی شهر وجود داشت و مانع تعریض جاده ی ترانزیت و یا ایجاد جاده ی کند رو می شد اما این طرح به به خاطر تعطیلات نوروزی نیمه تمام مانده و امید است به فراموشی سپرده نشود .
6 ـ در حالی که انجمن نهضت درختکاری و نگهداری از درخت فعالیت قابل تحسینی در سال 1393 داشته و شهرداری و شورای شهر هم از این انجمن پیشتیبانی و حمایت قابل توجهی داشته اند ، اما مشاهده می شود همچون سال های قبل درختانی که بلند شده و به جز دادن انرژی تنها ثمره ی آنها ایجاد سایه برای رانندگان و مسافرانی که نیاز به استراحت دارند می باشد متأسفانه بریده می شوند و جنبه ی اقتصادی برای بریدن آنها مدنظر است و سال ها طول می کشد تا دوباره این درختان قد بکشند . به عنوان نمونه میتوان به درختانی که در مقابل مرکز آموزش فنی و حرفه ای بریده شده اند اشاره کرد .
7 ـ جاده ی کند رو که توسط اداره ی راه و شهرسازی و شهرداری شوش تکمیل تر شده و از ورزشگاه جهان پهلون تختی تا چهار راه شوش ایجاد شده ، متأسفانه فاقد روشنایی می باشد که امید است تدابیری اندیشیده شود .
8 ـ دو تیر چراغ برق در مقابل مرکز آموزش فنی و حرفه ای در جاده ی کندرو همچنان خود نمایی می کنند که و برای رانندگانی که برای اولین باراز این جاده عبور می کند خطراتی را به وجود می آورد که وقتی در حال گرفتن عکس از این تیرهای چراغ برق بودم نزدیک بود خودرویی که در حال تردد بود به این تیرها برخورد کند ( البته این از معظلات شهر است و ممکن است به شهرداری ربطی نداشته باشد و چون گفته ایم نگاهی گذرا به مشکلات شوش به آن اشاره شده است ) اداره ی برق برای برداشتن این تیرهای چراغ برق و انتقال آنها به خارج از جاده مبلغ 40 میلیون تومان از مرکز آموزش فنی و حرفه ای خواسته تا اقدام کند و این درحالی است که مرکز درآمدآنچنانی ندارد و تمام آموزش هایی که می دهد همه رایگان هستند و چه کسی باید به فکر این معضل باشد سئولی است که در آینده می بایست از فرماندار پرتلاش شهرستان شوش بپرسیم .
9 ـ در حالی شهرداری شوش با همکاری نیروی انتظامی اقدام به جمع آوری تکدی گران نموده اند اما اخیرا این قشر طرحی جدیدی در سال 1394 برای کار خود اجرا نموده اند و بر روی نیمکت های که شهرداری برای استراحت میهمانان نوروزی و شهروندان شوشی در پیاده روها نصب کرده می نشینند و و جملاتی نظیر « بده در راه خدا ـ کمک کنید و تو رو به حضرت فاطمه ی زهرا(س) در این عید مرا هم دریابید » را به زبان می آورند و شهرداری هم به خیال این که فردی در حال استراحت است کاری به کار آنها ندارد ، امید است تا در آغاز سال دولت و مردم ، همدلی و همزبانی هستیم ، این قشر را اگر قابل اصلاح هستند تحت پوشش کمیته ی امداد ببریم و اگر برای خود بانی دارند که همانند سال های قبل به کار خود ادامه می دهند باز شهرداری نسبت به جمع آوری آنها اقدامات لازم را به عمل آورد .
10 ـ جنب مقبره ی دعبل خزایی با مجوز اداره ی صنعت ، معدن و تجارت ، برای رفاه حال شهروندان شوشی و میهمانان نوروزی در طول تعطیلات نوروزی انواع میوه به فروش می رسد ، اما دیروز که چهار روز از تعطیلات گذشته بود کوهی از زباله های به جا مانده روی هم انباشته بود که چهره ی خوبی برای این مکان مقدس نیست، امید است که نسبت به جمع آوری این زباله ها اقدام شود چون بین این زباله ها میوه های گندیده و کفک زده هم وجود دارد .
11 ـ اداره ی پست قدیم شهرستان شوش هم اکنون به یک مغازه ی الکتریکی اجاره داده شده ، اما یک ستون سیمانی که معمولا برای گاردریل بین جاده ها از آن استفاده می شود جلوی این مغازه قرار داده شده و تردد را برای مشتریان مقداری سخت کرده و از طرفی پیاده رو را اشغال نموده ، با توجه به این مقابل در یکی از گلوگاه های شهر که خیابان های امام خمینی(ره) ، شهیددانش و شهید رجایی به هم متصل می شود قرار دارد شایسته نیست که نسبت به حقوق شهروندان اجحاف شود . یا این ستون برداشته شود و یا اگر وجود مغازه ی الترونیکی مسائل حقوقی نظیر عدم پرداخت عوارض به شهرداری را در بردارد تا اطلاع ثانوی بسته شود .