تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
روز شنبه 15 اسفند 1394 ساعت 14 ، اولین جلسه ستاد تسهیلات نوروزی با حضور فرماندار شهرستان شوش و جمعی از مسئولین ادارات در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
در این جلسه مهندس نجاتی ضمن تبریک به کلیه ی دست اندرکاران حوزه ی انتخابات شهرستان شوش و عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری حضرت فاطمه الزهرا(س) به معرفی شاخصه ها و مؤلفه های شوش پرداخت و عنوان نمود : شهرستان شوش با وجود آستان مقدس حضرت دانیال نبی(ع) ؛ آستان مقدس دعبل خزایی و امام زاده عبدالله بن علی(ع) ؛ تاج العارفین ؛ پیر شچاخ ـ غیب و چندین مقبره ی دیگر از نظر مذهبی ؛ وجود دو اثر ملی معبد چغازنبیل و محوطه ی باستانی شوش ، موزه های شوش و هفت تپه ، و ... از نظر تاریخی ، وجود دو یادمان شهدای عملیات فتح المبین و شهدای فکه از نظر دفاع مقدس ، وجود دو پناهگاه حیات وحش کرخه و دز « محل نگهداری گوزن زرد » از نظر گردشگری ، وجود رودخانه های « کرخه ، شاوور و دز » ، زمین های حاصل خیر کشاورزی و دارای مقام از نظر برداشت گندم ، ذرت و نیشکر از نظر اقتصادی ؛ وجود کارخانجات کشت و صنعت نیشکر هفت تپه ، طرح نیشکر میان آب ، گروه صنایع کاغذپارس ، شرکت حریر خوزستان ، شرکت پاستوریزه ی شیر پگاه خوزستان و از نظر صنعتی ؛ شوش را به یک موقعیت بسیار استراتژیک تبدل کرده و با توجه به بارندگی های اخیر پیش بینی می شود امسال آمار مهمانان نوروزی نسبت به سایر گذشته بیشتر باشد و لذا می طلبد ما بیش از پیش تلاش خود را به کار ببریم تا رفاه و آسایش را برای آنها و همچنین راهیان نور فراهم نماییم .
فرماندار شهرستان شوش در ادامه از فعال نمودن 11 کمیته در ستاد تسهیلات نوروزی شوش خبر داد و در ادامه اظهار داشت : سعید دیناروند رئیس اداره ی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شوش به عنوان دبیر ستاد معرفی می شود و علی بویری نایب رئیس پایگاه میراث فرهنگی نیز به عنوان رابط ستاد با سایر دستگاه های دولتی فعالیت خواهد داشت .
وی در ادامه خاطر نشان نمود : باید با برنامه ریزی و ایجاد امکانات و تسهیلات لازم، شرایط برای آسایش، آرامش، اسکان و تفریح گردشگران به بهترین شکل ممکن فراهم شود.
در ادامه سرهنگ بهاروند فرماندهی نیروی انتظامی ، سرگرد بابایی فرماندهی ناحیه ی مقاومت بسیج ، مجتبی دیناروند رئیس اداره ی آموزش و پرورش ، مهندس زمانی شهردار شوش ، سرهنگ منصوری مسئول یادمان شهدای فتح المبین و سعید دیناروند دبیر ستاد تسهیلات نوروزی نظرات و پیشنهادات خود را به استناد مصوبه ی سال قبل ارائه نمودند .
نجاتی سپس در جمع بندی نظرات و پیشنهادات مسئولیت بیان داشت : مکان های اسکان مسافران نوروزی باید مشخص و ساماندهی و اقدامات عمرانی آنها انجام شود تا مسافران در اماکن پیش بینی شده مجهز به امکانات و خدمات رفاهی و بهداشتی و برخوردار از امنیت لازم استقرار یابند و از اقامت در هر مکانی خودداری نمایند. 65 مسجد، حسینه و فضای آموزشی جهت اسکان مسافران نوروزی در نظر گرفته شده است
فرماندار شهرستان شوش گفت: 15 مسجد و حسینیه و همچنین 50 فضای آموزشی در قالب 450 کلاس درس برای اسکان مسافران نوروزی و راهیان نور در شهر شوش در نظر گرفته شده است.
فرماندار این شهرستان در نشست ستاد سفرهای نوروزی شهرستان شوش، از آغاز فعالیت کمیته های 11 گانه ی استقبال از مسافران نوروزی وکاروان های راهیان نور خبر داد وگفت: این کمیته ها شامل حمل و نقل ، امداد و نجات ، انتظامی ، امنیتی و ترافیک ، اسکان و رفاه ، تنظیم بازار ، خدمات بهداشتی ، سلامت و محیط زیست، اطلاع رسانی و تبلیغات و نیز کمیته خدمات می باشند.
فرماندار شوش بر اتخاذ تمهیدات لازم برای استقبال از میهمانان نوروزی در این شهرستان از جمله تجهیز و رفع نواقص امکانات بین راهی از جمله مساجد، سرویس های بهداشتی و اماکن اقامتی در مدت زمان باقیمانده تا آغاز سفرهای نوروزی تاکید کرد.
وی از اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری این شهرستان به عنوان دبیر این ستاد خواست تا ضمن ابلاغ وظایف هر اداره در این خصوص بر حسن انجام وظایف محوله نظارت داشته باشد.
"نجاتی" برپایی 100 تخته چادر از سوی جمعیت هلال احمر و شهرداری در ورودی شهر شوش ، چاپ نقشه راهنما ، استقرار کمپ ویژه نوروزی از سوی نیروی انتظامی و برقراری کشیک ادارات را از جمله برنامه های ستاد استقبال از سفرهای نوروزی عنوان کرد.
در پایان مهندس نجاتی فرماندار شهرستان شوش از برگزاری دومین جلسه ی ستاد در محیط باز معبد چغازنبیل خبر داد و تصریح نمود : کلیه ی مسئولین دستگاه های دولتی موظف هستند در جلسه ی دوم هر کدام به مدت 10 دقیقه هم عملکرد خود را تشریح نمایند و هم برنامه های سال آینده و همچنین در تعطیلات نوروزی خود را ارائه نمایند و در صورتی که مسئولی حرفی برای گفتن نداشته باشد با وی برخورد خواهد شد .