به قلم ـ عباس کرم الهی
از زمانی که شوش در فهرست آثار ثبت شده ی یونسکو قرار گرفته ، مطلع شده بودم که برای ورود به محوطه ی باستانی و موزه ی شوش ، می بایست با رئیس اداره ی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ؛ هماهنگی های لازم به عمل آید .
لذا بر همین اساس روز سه شنبه 3 فروردین 1395 ساعت 10:30 صبح جخت تهیه ی گزارش از بخش های مختلف موزه ی شوش به آنجت رفته و با تماس تلفنی با سعید دیناروند رئیس اداره ی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری و علی بویری معاونت پایگاه میراث فرهنگی ، یک نفر را با من راهی کردند که به گفته ی این شخص به خاطر این که در بخش های دیگر مانع گزارش من نشوند مرا همراهی می کند .
اما وقتی وارد اولین بخش که نمایشگاه صنایع دستی بود وارد شدم به محض این که می خواستم گزارش خود را تهیه و شروع به گرفتن عکس نمایم ، همان شخص مانع گردید و اظهار داشت ؛ « رئیس اداره ی مجوز ورود به این محوطه را جهت بازدید به شما داده و اگر قرار باشد از تمام واحدها گزارش تهیه کنید می بایست برای هر واحد به صورت جداگانه از رئیس اداره مجوز بگیرید . »
چند لحظه به فکر فرو رفتم که اگر می خواستم وقت ملاقاتی با نماینده ی شهرمان در مجلس شورای اسلامی بگیرم و یا این که با رئیس دفتر رئیس جمهور دیداری داشته باشم حداقل وقتی که روز ملاقات را به من اعلام کنند بدون مشکل دیدار خود را انجام خواهم داد ، اما با ثبت جهانی شوش جهت تهیه ی گزارش می بایست هفت خان رستم را طی کنم . لذا با شنیدن این جمله از فردی که بالاخره متوجه نشدم محافظ است یا ناظر ؛ عطای تهیه ی گزارش را بر لقایش بخشیدم و محل را ترک نمودم .
سعید دیناروند رئیس اداره ی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری وقتی که متوجه شده بود همکارانش مرا که یکی از خبرنگاران باسابقه ی این شهرستان هستم مورد بی مهری قرار داده اند با ارسال یک پیامک عذرخواهی خود را اعلام نمود ، اما در واقع به نظر شما مخاطبین این نوشداروی پس از مرگ سهراب نیست ؟
و وقتی هم که خارج شدم سوژه ای دیگر مرا متوجه خود نمود و آن این که بازارچه ای که در جوار موزه ی شوش دایر گردیده قرار بر این بود که در اختیار زنان سرپرست خانوار قرار گیرد و بنا به توصیه مهندس نجاتی فرماندار شهرستان شوش توصیه شده بود که با کمترین مبلغ ورودی از زنان سرپرست خانوار به مدت 15 روز این بازارچه برپا شود .
ولی مشاهده نمود که شش غرفه از مجموع 17 غرفه به طور کامل خالی است و مابقی در اختیار آقایان قرار گرفته و حتی یکی از این غرفه ها به زن سرپرست خانواری واگذار نشده است .
با ارسال پیامک به خانم فروغ پور احمدی مشاور فرماندار در امور بانوان و خانواده ی شهرستان شوش که از ایشان علت را جویا شدیم مشخص شد « چون امسال مدیریت بازارچه به صورت مستقیم به بانوان داده نشد و ما هم زمان کم داشتیم و از طرفی چون بانوان سرپرست خانوار توان پرداخت هزینه های بالای غرفه ها را نداشتند به ناچار چون غرفه ها هم برپا شده بودند به آقایان واگذار گردید ، اما در صدد هستم که سال آینده یک بازارچه ی دائمی برای استقرار بانوان سرپرست و بد سرپرست خانوارهای شهرستان شوش احداث شود .