تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
به مناسبت 9 اردیبهشت ، سالروز تأسیس شوراهای اسلامی شهر و روستا ، نخستین جلسه ی شوراهای اسلامی شهر و روستاهای شهرستان شوش در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد .
فرماندار شهرستان شوش ضمن تبریک سالروز تأسیس شوراها پیرامون ماه مبارک رجب گفت : در ماهی به سر می بریم که مناسبت های فرخنده ای را در خود از ابتدا تا انتها دارد ، با هفته ی سلامت شروع شد به هفته کار و کارگر پیوست و امروز علاوه بر این که روز تأسیس شوراها است ، ولادت حضرت امام جواد(ع) را نیز به ما هدیه داده و روزمعلم ، میلاد حضرت امام علی(ع) ، روز مرد و روز پدر را هم در پیش رو داریم .
مهندس نجاتی در ادامه به ضرورت تشکیل شوراها اشاره کرد و عنوان نمود : تشكیل شوراها به عنوان یكی از برنامه های اصلی انقلاب اسلامی در دوران مبارزه از سوی امام خمینی (ره)رهبر كبیر انقلاب عنوان گشت و این موضوع به یكی از خواست های مردم در طول دوران مبارزه تبدیل گردید.
وی افزود : با پیروزی انقلاب اسلامی و تشكیل اولین مجلس خبرگان برای تدوین قانون اساسی و با تلاش پیگیر و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ، اصل ششم ، هفتم و اصول یكصدم الی یكصد و ششم قانون اساسی موضوع شوراهای اسلامی به عنوان یكی از اركان نظام جمهوری اسلامی ایران مطرح و تثبیت گردید.
فرماندار شهرستان شوش در ادامه ی این بخش از سخنان خود اظهار داشت : در همان حال روزهای آغازین انقلاب اسلامی و پیرو یك مصوبه از سوی شورای انقلاب و با تلاش جهاد سازندگی شوراهای اسلامی روستا و شوراهای اسلامی كار تشكیل گردید. اما این شوراها به دلیل بحران های روزهای آغازین انقلاب و عدم وجود قانون مناسب متوقف ماند .
مهندس نجاتی در ادامه جنگ تحمیلی را یکی از دلایل تأخیر در آغاز فعالیت شوراها دانست و خاطر نشان کرد : اگر جنگ تحمیلی 8 ساله ی عراق علیه ایران آغاز نمی شود و این همه خرابی به وجود نمی آمد ، بی شک در همان روزها ، شوراهای اسلامی شهر و روستا تأسیس می شدند .
وی در ادامه تصریح کرد : اولین قانون شوراهای اسلامی كشور در سال 1361 از تصویب مجلس شورای اسلامی گذشت. پس از آن این قانون در 5 نوبت دستخوش تغییرات و اصلاحاتی گردید و نهایتاً آخرین اصلاح آن در پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی در سال 1375 انجام شد و پس از تشكیل دولت هفتم به رئیس جمهوری خاتمی ؛ مقدمات انتخابات شوراهای اسلامی فراهم شد و در 17 اسفند سال 1377 اولین دوره انتخابات سراسری شوراهای اسلامی كشور با استقبال چشمگیر مردم در بیش از 40 هزار حوزه انتخاباتی برگزار گردید و نهایتاً حدود 200 هزارنفر .از منتخبین مردم جهت اداره امور شهرها و روستاهای كشور به عنوان عضو شورای اسلامی شهر یا روستا برگزیده شدند
نماینده ی وزارت کشور در شهرستان شوش عنوان نمود : شروع به كار شوراهای اسلامی از 9 اردیبهشت سال 1378 و همزمان با پیام تاریخی حضرت امام در خصوص شوراها و با صدور پیام ویژه ای از سوی مقام معظم رهبری و سخنان امید بخش ریاست محترم جمهوری آغاز گردید.
شور هستيم .
مهندس رضا نجاتی در بخش پایانی این بخش از سخنان خود گفت : با توجه به این که مردم بیشتر در امورات می بایست اطلاع داشته باشند لذا با رأی مستقیم خود از بین خودشان افرادی را انتخاب کردند تا در کارهای عمرانی و خدماتی در کنار مسئولین و دستگاه های دولتی تلاش نمایند و به نمایندگی از طرف مردم شهردار را نیز انتخاب کنند .
فرماندار شهرستان شوش در ادامه به فعالیت شوراهای شهر و روستا در شهرستان شوش پرداخت و تصریح نمود : آن چیزی که از همه ی موارد برای ما مهم است فعالیت شورای اسلامی پنج شهر « شوش ـ حر ریاحی ـ الوان ـ فتح المبین و شاوور » و روستاهای تابعه است و از آنها انتظار دارم که خدمت رسانی به مردم طوری مدنظر داشته باشند که هر وقت زمان خدمتشان تمام شد ؛ مردم از کنار هر پروژه ای که عبور می کنند برای سلامتی شما دعا کنند و به شیرینی از خاطراتی یاد کنند که شما در احداث آن پروژه ها سهیم بوده اید .
مهندس نجاتی ضمن پوزش از اعضایی که دعوت به حضور در این جلسه نشده اند ، اظهار داشت : قصدمان این بود که از تمام اعضای شوراها دعوت کنیم تا در روزی که متعلق به خودشان است دور هم جمع شوند اما به دلیل پایین بودن گنجایش سالن از هر شورا فقط از 5 نفر دعوت کردیم که در این جلسه حضور به هم رسانند .
فرماندار شهرستان شوش به عادی بودن اختلاف نظرها و سلیقه ها اشاره کرد و بیان داشت : اختلاف نظر و سلیقه می تواند در روند بالا بردن سطح کیفی کارها مثمرثمر باشد ولی اگر خدایی نا کرده به اختلافات دامن بزنید ، کارها به حاشیه کشیده می شوند و در نتیجه نه شهرداری می تواند کاری را انجام دهد نه شوراها می توانند به درستی تصمیم بگیرند و نه مردم از کار شهرداری و شوراها راضی خواهند بود .
مهندس نجاتی سپس به سال دولت ، ملت ؛ همدلی و هم زبانی پرداخت و گفت : در این سال باید تلاش کنیم که عملکرد قابل توجهی داشته باشیم و روز به روز این فاصله ها را بین مردم و دولت ریشه کن کنیم و برداشتن فاصله ها زمانی محقق خواهد شد که در کارهای خدماتی و عمرانی رضایت مردم را مدنظر داشته باشند و اگر در این زمینه موفق باشید یقیناً شورایی ولایتمدار خواهید بود .
وی در پایان تذکراتی را هم به روئسا و اعضای شوراها ، دهیاران و بخشدران داد و گفت : امسال چون یک انتخاب مهم را در پایان سال داریم ضمن این که می بایست تلاش خود را برای درصد بالای مشارکت مردم و حضور پای صندوق های اخذ رأی به کار گیریم ؛ در مقابل نباید از امکانات دولتی و بیت المال برای تبلیغات کاندید یا کاندیدها استفاده کنیم و این تذکر را اول به خودم می دهم و به شما عزیزان هم گوشزد می کنم .
عبدالرضا لالوند از اعضای شورای اسلامی شهر شوش به بعضی از نیازمندی های شوش اشاره کرد و گفت : شهرستان شوش از نظر بیکاری در ردیف های بالای جدول قرار دارد و از طرفی بعضی از شرکت ها به خاطر بدهی زیاد نظیر شرکت قند تعطیل شده و یا نیمه تعطیل شده اند به طوری که با زحمت قادر به پرداخت حقوق کارکنان خود می باشند ؛ بارها گفته شده که کارخانه ی قند مجدداً راه اندازی می شود ولی متأسفانه فقط در حد حرف باقی مانده است .
وی افزود : پل چهار راه شوش و پل شهید ناجیان در شأن و منزلت مردم ولایتمدار شوش نیست و از طرفی در یک کار نسنجیده بخشی از دیوارهای حرم حضرت دانیال نبی(ع) به این امید که توسعه ی آن آغاز شود تخریب گردید اما مدت هاست به خاطر نبود اعتبارات به حال خود رها شده است و در نهایت به جرأت می توان گفت شوش تنها شهری است که فاقد پایانه ی مسافربری می باشد که از مسئولین امر انتظار می رود که این نیازمندی ها را در اولویت اول خود قرار دهند .
دکتر عبدالجلیل بیلاوی یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر شوش در چند نکته ی آموزشی خطات به روئسا و اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاهای شهرستان شوش عنوان نمود : ملاک سنجش شوراها ، میزان رضایت مردم و مشارکت آنها است و اگر در بعضی مواقع مردم قضاوت نادرستی دارند به خاطر این است که ریز فعالیت های خود را در اختیار مردم قرار نمی دهید و یکی دیگر از مشکلات شوراها این است که برخی اعضا با توجه به این که از سواد و تحصیلات بالایی برخوردارند اما تسلط بر قوانین شوراها را ندارند لذا شایسته است که با کارشناسان بازنشسته و یا کارشناسان شهرداری ارتباط حسنه برقرار کنند .
وی افزود : اجرای کارهای فرهنگی در بالا بردن سطح فرهنگ و اطلاعات عمومی آنها ، نقش مؤثر و ثمربخش دارد لذا شایسته است با دعوت از مثلاً یک پزشک متخصص دیابت ، بستر را برای آموزش های لازم و جلوگیری از بروز این بیماری فراهم نمود .
دکتر بیلاوی در پایان از فرماندار برگزاری این جلسه را هر سه ماه یک بار و جذب سرمایه گذاران به شهرستان شوش را خواستار شد .
در ادامه مهندس زمانی شهردار شوش ـ مهندس سید جمیل موسوی بخشدار بخش فتح المبین ـ مهندس خالد لطیفی مجد شهردارشهر فتح المبین ـ دیدا شهردار شهر شاوور ـ سرخه رئیس شورای شهر فتح المبین ـ چعب رئیس شورای اسلامی جریه ی سید راضی و بهرام کریم پور رئیس شورای اسلامی شهر شوش به نوبت مشکلات حوزه ی استحفاظی خود را تشریح نمودند .