تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
ساعت 7:50 صبح روز چهارشنبه 30 خردادماه 1397 جلسه ی شورای اشتغال شهرستان شوش به مدیریت فرماندار شوش در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد .
به گزارش شوش نیوز ؛ حمید ظریف خسرج دبیر شورای اشتغال و سرپرست اداره ی تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان شوش در ابتدا بیه آمار بیکاران ثبت نام شده اشاره کرد : در مراکز کاریابی شوش در مجموع 17500 نفر ثبت نام کرده است که اگر بخواهیم همه را در کارگاه های تولید و صنعتی به کار بگیریم می بایست حداقل 50 کارخانه ایجاد کنیم تا این رقم به صفر برسد در حالی که همین کارخانه قند که بعد از سال ها مجددا راه اندازی شده هزینه های زیادی به کار رفته و با گذشت چند سال این ظرفیت مجددا به چرخه ی کار بازگشته است ؛ لذا از اداراتی که ظرفیت شغلی دارند انتظار دارم که پا پیش بگذارند .
وی در ادامه به مشاغل خانگی اشاره کرد و تصریح نمود : در سال 1396 هفتاد درصد اعتباراتی برای این کار در نظر گرفته اند پرداخت شده است اما در خصوص « طرح بزرگ کارا » یا همان تسهیلات پایدار روستایی فراگیر باید بگویم کارگروه فنی شهرستان شوش که به ریاست مهندس غلامعلی مجدیان از فرمانداری تشکیل جلسه می دهد ؛ 531 طرح مصوب شد که به تفکیک دستگاه های اجرایی « میراث فرهنگی 12 طرح که دوتا از طرح ها در مراحل بانکی هستند و یکی از این طرح ها در کارتابل میراث فرهنگی قرار دارد که انتظار داریم به کارتابل شهرستان منتقل شود ، یکی از طرح ها در کارگروه شهرستان قرار دارد که در اولین فرصت مورد بررسی قرار می گیرد و 8 طرح دیگر هنوز در کارتابل متقاضی به سر می برند . دستگاه جهاد کشاورزی 308 طرح به کارگروه شهرستان ارسال نموده است ، که 32 طرح از آنها در کارتابل بانک هستند 111طرح در کارتابل دستگاه اجرایی به سر می برند 21طرح در کارگروه فنی استان خوزستان در حال بررسی هستند و یک طرح در کارگروه فنی شهرستان مورد بررسی قرار گرفته است ؛143 طرح هم در کارتابل متقاضی به سر می برند . 211 طرح هم مربوط به اداره ی صنعت ، مدن و تجارت می باشند که 33 طرح در حال طی نمودن مراحل بانکی هستند 31 طرح در خود اداره ی صنعت معدن و تجارت در حال بررسی می باشند و 22 طرح به کارگروه فنی ارسال شده اند که در این میان 18 طرح در کارگروه استان خوزستان و 3 طرح در کارگروه شهرستان و یک طرح باقیمانده که مربوط به شرکت کاغذپارس می باشد در سطح کشور در حال بررسی به سر می برد . و بالاخره 126 طرح در کارتابل متقاضی بدون اقدام مانده اند .
وی افزود : از 531 طرحی که ما در کمیته ی فنی استان مصوب کرده ایم 101 طرح از آنها به تصویب نهایی رسیده اند که در این میان 63 طرح روستایی که انتظار می رود 490 شغل با این 63 طرح اشتغال زایی داشته باشیم ؛ 38 طرح صنعتی هستند که احتمالا 743 شغل ایجاد شود و در مجموع انتظار داریم اگر مصوبات کمیته ی استان به صورت صد درصد اجرا شود 1433 شغل در شهرستان ایجاد شود و کل مبلغی که از کمیته ی فنی استان خوزستان به شهرستان شوش اختصاص داده شده 31 میلیارد تومان برای طرح پایدار اشتغال روستایی ، 156 میلیارد تومان برای اشتغال فراگیر و مجموعا 187 میلیارد تومان حاصل مصوبات ما بوده اند .
ظریف خسرج در ادامه به ریز 63 طرح مصوب مشاغل روستایی اشاره کرد و خاطر نشان نمود : از مجموع این طرح ها 43 طرح متعلق به جهاد کشاورزی ؛ 19 طرح متعلق به صنعت ، معدن و تجارت و دو طرح مربوط به اداره ی میراث فرهنگی می باشد . و از مجموع 38 طرح فراگیر ؛ 35 طرح متعلق به اداره ی صنعت معدن و تجارت و 3 طرح باقیمانده از طرف جهاد کشاورزی است .
سرپرست اداره ی تعاون ، کار و رفاه اجتماعی اصحاب رسانه و مطبوعات خصوصا اشخاصی که در فضای مجازی فعالیت دارند را به تعریف واقعی اشتغال و تشویبق جوانان به اشتغال روستایی ، فراگیر و مشاغل خانگی دعوت نمود و گفت : متأسفانه برای شغل نمی توانیم یک تعریف اصولی و منطقی داشته باشیم ؛ چون برخی هستند با توجه به این که چند هکتار زمین دارند و یا چند دستگاه وسیله ی سنگین کشاورزی دارند و یا امتیاز تاکسی دریافت کرده اند این زمین ، وسیله ی نقلیه و یا امتیاز تاکسی را شغل نمی دانند و با توجه به این که درآمدسالیانه ی آنها از یک کارمند دولت و یا یک فرهنگی بیشتر است ، برای شغل در مراکز کاریابی ثبت نام می کنند چون در تصور آنها شغل این است که در آخر هر ماه در یک روز مشخص یک حقوق به آنها پرداخت شود و بیمه ای برای آنها رد کنند و در نهایت بازنشسته شوند در حالی که ما با کمک خبرنگاران و اهل قلم که مقاله نویس هستند باید تعریف کار و شغل را عوض کنیم « هر گونه فعالیت مشروع و قانونی که درآمد برای فرد داشته باشد شغل محسوب می شود . » تا زمانی که نتوانیم این تعریف شغل را در جامعه جا بیاندازیم پایین آوردن آمار بیکاری غیر ممکن است .
آیت الله سید محمد امام ؛ امام جمعه ی شهرستان شوش که به عنوان مهمان ویژه به این جلسه دعوت شده بود ضمن قدردانی از فرماندار شهرستان شوش ؛ به بیکاری به عنوان یک بیماری به نام کسالت و تنبلی اشاره کرد و گفت : این بار اشتغال باید بلند شود و ما توانایی بلندکردنش را داریم ولی نباید تنبلی کنیم چون بیکاری یک نوع بیماری به نام کسالت را به وجود می آورد .
وی افزود : من بارها در خطبه های نماز جمعه گفته ام که به اندازه ی جوانان بیکار ما هم تسهیلات داریم و هم امکانات مورد نیاز مهیا است و اگر کسی بر خلاف این دلیل داشته باشد حاضرم حرف خود را پس بگیرم و عقب نشینی کنم .
امام جمعه ی شهرستان شوش مسئولین را به عنوان پدر جامعه دانست و اظهار داشت : جوانان بیکار ما عضو خانواده ای به نام جامعه هستند و همانطور که فرزندان ما در خانواده از پدر خانه انتظار توجه و تأمین پوشاک و البسه ؛ هزینه ی دانشگاه ، پول توی جیبی و ازدواج را دارند ؛ جوانان در جامعه هم از مسئولین انتظار توجه و رسیدگی در مورد ایجاد فرصت های شغلی را دارند .
آیت الله سید محمد امام افزود : چه بخواهیم و چه نخواهیم باید قبول کنیم که به خاطر همین بیکاری خانواده هایی در حال پاشیدن هستند و زندگی آنها در حال از بین رفتن است لذا باید مسئولین با ایجاد اشتغال هم کانون گرم خانواده ها را مستحکم تر کنند و هم امیدوارم را به جامعه تزریق نمایند .بیایید با یک عزم راسخ و با تشکیل جلسات نتیجه بخش بیکاری را در این شهرستان ریشه کن کنیم .
وی در پایان به رو آوردن جوانان به شغل های فراگیر و روستایی دعوت نمود و در این خصوص تصریح نمود : انتظار استخدام دولتی یک انتظار بی جا است آیا می توانیم 1000 نفر را در بخش های دولتی به کار بگیریم ؟ مسلما پاسخ منفی است پس جوانان ما را به سمت و سوی اشتغال های تسهیلاتی خصوصا در جنوب شهر سوق دهید .
سپس دکتر عدنان غزی فرماندار شهرستان شوش به فراگیر بودن موضوع اشتغال اشاره کرد و خاطر نشان نمود : شما در نظر بگیرید مثلا در آزمون سراسری برای جذب فرهنگیان برای شهرستان شوش شش معلم مورد نیاز باشد در حالی ما صدها لیسانس بیکار داریم و اگر شش نفر از آنها هم جذب شوند در واقع در این تعریف نمی گنجد که ما بگوییم بخش از بیکاران به کار مشغول شده اند .
وی در ادامه ضمن تأکید گفته ی ظریف خسرج در مورد تعریف شغل اظهار داشت : مورد داریم که شش دستگاه خوردو دارد ؛ چند باب مغازه دارد ، چند هکتار زمین را در اختیار دارد اما با این وجود نام وی در لیست جویندگان کار مشاهده می شود ؛ اینها واقعیت های تلخی است که می بایست مورد توجه اداره ی تعاون ، کار و رفاه اجتماعی باشد ؛ اما در مورد 531 طرحی که دبیر شورای اشتغال به آن اشاره کردند که 12 طرح آن مربوط به اداره ی میراث فرهنگی است من انتظاری که از دکتر دیناروند به عنوان یک شخصیت فرهنگی دارم انتظار دارم که 12 طرح را به سرانجام برساند و علاوه بر آن با همیاری خانم لطیفی کارشناس این اداره طرح های جدیدی نیز تعریف کند چون اغلب اعتراضات مردمی ما در مورد میراث فرهنگی است از این حیث که میراث فرهنگی در اذهان عمومی یعنی مانع بزرگی برای جلوگیری از توسعه و پیشرفت آبادانی شوش ، هر چند این را من به طور صد درصد قبول ندارم چون اشکالاتی در کار وجود دارد که انتظار دارم دوستان این مشکلات را بر طرف کنند .
فرماندار شهرستان شوش در ادامه به سن پترزبورگ اشاره کرد و تصریح نمود : این شهر پس از مسکو در روسیه و لندن در پاریس پرجمعیتترین شهر اروپا است و درواقع میراثی ترین شهر جهان هم به شمار می آید که حتی می گویند از روم هم قدیمی تر است و با توجه به این که حدود 500 کیلومتر با مسکو فاصله دارد ، بهترین استادیوم های ورزشی را در آنجا ساخته اند کم هم مردم به طرف ورزش گرایش پیدا کنند و هم آثار فرهنگی و میراثی را مشاهده نمایند ؛ این یعنی استفاده کردن از فرصت ها برای توسعه ی شهری و از نظر اشتغال از مسکو آمار بیکاران کمتری دارد ؛ در حالی که ما در شوش با دو اثر جهانی ثبت شده به سر می بریم ولی آمار بیکاری ما بالاتر از شهرستان های همجوار است در صورتی که باید پایین ترین آمار بیکاری استان خوزستان را داشته باشیم حال اگر ما در شهرستانی بودیم که نه جاذبه های گردشگری داشت ، نه زمین های حاصلخیز فراوان ، نه سه رودخانه ی مهم و نه تأسیسات صنعتی آن موقع اگر آمار بیکاری ما بالا بود کاملا منطقی بود نه الان که این هم ظرفیت ها را در شوش داریم که دیگر شهرستان ها از این نظر به ما غبطه می خورند .
دکتر غزی در ادامه بحث خوئد در مورد طرح های اشتغال خاطر نشان نمود : بعد از 12 طرح میراث فرهنگی ؛ 308 طرح مربوط به اداره ی جهاد کشاورزی و 211 طرح به اداره ی صنعت ، معدن و تجارت اختصاص دارد و من از این سه اداره انتظار دارم این 531 طرح را به سرانجام برسانند .و من به صراحت بگویم اگر از بین این طرح ها که با استان هماهنگی شده است ما بتوانیم 80 درصد آن را محقق کنیم در واقع به هدف خود رسیده ایم .
وی در ادامه به ضمانت بانکها برای تسهیلات بانکی اشاره کرد و گفت : هر چند بانک یک سری مشکل برای خود دارند و نباید نایده گرفته شوند اما بعضی وقت ها بانک ها مته به خشخاش می زنند ، شخصی می خواهد یک وام ده میلیون تومانی بگیرد ؛ سند خانه ؛ گواهی کسر حقوق محضری تحویل می دهد ، ضامن معرفی می کند ولی باز مشکل مردم لاینحل باقی می ماند؛ اما می بینیم در برخی از شهرستان ها طرف ده میلیارد تومان وام می گیرد تا یک کار اقتصادی انجام دهد ولی هیچ گونه نظارتی بر کارش نمی شود و معلوم نیست این وام در کجا هزینه می گردد ؛ لذا من از « مهندس مجدیان ، ظریف خسرج ، مرادی ، دکتر دیناروند ، اسلامی پناه ، ساعدی ، الوار ، مهندس ملک زاده ، سید حکیم موسوی و روئسای بانک ها » می خواهم با تشکیل یک کارگروه مقتدر ؛ هر ماهه گزارش کار مکتوب خود را به من ارائه دهید و در این کارگروه تبادل بحث و بررسی ها و تبادل نظرها را داشته باشید تا در جلسه ی شورای اشتغال به مسائل کاربردی و مصوبات بپردازیم .
فرماندار شهرستان شوش به شرح وظایف کارگروه اشاره کرد و تصریح نمود : تسهیل وام دادن به مردمی که واقعا نیازمند هستند ؛ البته فقط وام های اشتغال مدنظر باشد و با وام های ازدواج یا مسکن که در حیطه ی کاری شما نیست کاری نداشته باشید و نماینده ی اداره ی تعاون ، کار و رفاه اجتماعی به عنوان دبیرکار اشخاص نیازمند به کار را مشخص می کند .
وی افزود : یک پیگیری هم انجام شود آنهایی که وام دریافت می کنند و یا وام دریافت کرده اند آیا وامی را که دریافت نموده برای همان اشتغال مورد نظر به کار گرفته است به کار نگرفته چه دلایلی داشته است .
سومین وظیفه ی کارگروه فنی از دید دکتر غزی جذب سرمایه گذاران بود که در این خصوص اظهار داشت : شخصی که قرار است در شهرستان شوش سرمایه گذاری کند وظیفه ی اصلی شما که از آب خوردن هم مهم تر است این باشد که موانع را از سر راه سرمایه گذاران بردارید تا با خیالی راحت و بدون دغدغه سرمایه گذاری کند .
در ادامه مهندس علیرضا ملک زاده مدیر اداره جهاد کشاورزی ، مهندس غلامرضا اسلامی پناه رئیس اداره ی صنعت معدن و تجارت ، دکتر سعید دیناروند رئیس اداره ی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری و محمود مرادی رئیس اداره ی تعاون ، کار و رفاع اجتماعی شهر الوان نکته نظرات خود را اعلام نمودند .