تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
روز جمعه 22 بهمن 1395 ساعت 14:30 به مناسبت سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به همت علی سرخه و رضا ادیب و با همکاری ادارات ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی اولین فستیوال بزرگ فرهنگی ورزشی پارکور شوش در سالن یادگار امام(ره) برگزار شد .
به گزارش شوش نیوز ، این فستیوال جهت حکایت از مؤسسه ی مردمی حمایت از بیماران سرطانی(مهرورزان شوش) و مؤسسه ی خیریه ی آورای امید (انجمن ناشنوایان) با حضور « دکتر عبدالناصر میرشکاک معاونت پشتیانی و نیروی انسانی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان دزفول ـ رشید هدایت خواه رئیس اداره ی ورزش و جوانان ، مهندس سعید مهرپرور نایب رئیس شورای اسلامی شهر شوش ـ عبدالرضا لالوند رئیس کمیسیون فرهنگی ورزشی شورای اسلامی شهر ـ رقیه محمودی معاونت تعاون ، محمد دیناروند کارشناس هنری اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی ، صادق اسماعیلی رئیس دفتر هنرهای نمایشی ، رئیس انجمن روزنامه نگاران و جمعی از ورزشکاران ، هنرمندان و خبرنگاران با شعار » مواد مخدر ویرانگر بنیاد خانواده است ـ شهروند سالم و شهر سالم » برگزار شد .
از برنامه هایی که در این فستیوال برگزار شد می تواند به « حرکات نمایشی پارکور ـ اسکیت ـ کشتی پهلوانی ـ ووشو و... در بخش ورزش » و سخنرانی دکتر عبدالناصر میرشکاک معاونت پشتیبانی و نیروی انسانی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان دزفول ـ خوانش شعر حماسی مصطفی رحیم خانی ـ اجرای نمایش توسط مصطفی کرمی و مهدی شوهانی از طرف گروه تئاتر اندیشه ، اجرای ترانه توسط یکی از خوانندگان بومی انجمن موسیقی و .. در بخش فرهنگی و هنری » اشاره کرد .
دکتر ناصر میرشکاک معاونت پشتیبانی و نیروی انسانی دانشگاه علوم پزشکی شهرستان دزفول با توجه به این که از فرزندان این شهرستان است در سخنرانی کوتاه خود از وضعیت موجود در سالن یادگار امام(ره) انتقاد نمود و در این خصوص اظهار داشت : زمانی که مسئولیت کاری ام در این شهرستان بود و به این اندازه اضافه وزن نداشتیم برای ورزش به همین سالن می آمدم و امروز که دوباره وارد این سالن شدم برای جوانان شوش افسوس می خورم که چرا این سالن هیچ تغییر و تحولی نداشته است ؟ در حالی که رسیدگی به جوانان از نان شب هم واجب تر است ، داشتن یک سالن مجلل و با استاندارهای بین المللی قطعا بهتر از داشتن چند سالن غیر استاندارد می باشد و امیدوارم که کارشناسان به این موضوع توجه داشته باشند .
از نکات قابل توجهی که می تواند به آن اشاره کرد ؛ مساعدت مالی جمعی از حاضرین در فستیوال نظیر « دکتر میرشکاک 5 میلیون ریال ـ دکتر کریمی و رقیه محمودی هر کدام 50 هزار ریال و...... » می باشد .
شایان ذکر است ؛ فرمانداری ـ شهرداری ـ نیروی انتظامی ـ پلیس راهور ـ انجمن روزنامه نگاران ـ انجمن فیلم و عکس و مصطفی رحیم خانی از دیگر همکاران و همیاران این فستیوال به شمار می آیند .
علی سرخه که ورزش ایروبیک را در شوش جا انداخته بود در گفت و گو با شوش نیوز از پارکور با مخاطبین سخن گفت که حاصل این گفت و گو در زیر آمده است .
پارکور یک ورزش و هنر است ، هنر جا به جایی. برای مثال یک فرد عادی وقتی به یک ارتفاع می رسد دنبال پله برای پایین آمدن از آن می گردد اما یک پارکور کار از آن ارتفاع می پرد. یک آدم عادی وقتی به یک مانع می رسدمسیرش را عوض می کند اما یک پارکور کار آن مانع را با یکی از حرکات پارکور پشت سر می گذارد. البته منظورم این نیست که از این به بعد بجای از پله بالا و پایین رفتن از در و دیوار بپرید بالا و پایین و این کار در قالب ورزش انجام می شود نه زندگی روزمره !
اگر بخوام رسمی تر توضیح بدم میشه پارکور یعنی رفتن از نقطه A به B در سریعترین زمان با استفاده از توانایی های بدن انسان.
پارکور در ایران ورزش جا نیفتاده ای هست و خیلی ها تا حالا اسم آن راهم نشنیده اند و بدتر از آن عده ای درک نادرستی از این ورزش دارند مثلآ میگن این ورزش مال دزد هاست که از در و دیوار بری بالا یا عده ای فکر میکنند که پارکور جنگولک بازی ، بدل کاری ، حرکات آکروباتیک ، کلکل و… این چیز هاست که همگی اشتباه و غلط محض است.
پارکور مثل سایر ورزش ها ذهن شما رو از این دنیای کثیف آزاد می کنه واسترس رو به شدت کاهش می ده. به شما یاد میده چطوری با مشکلات زندگی مبارزه کنید. چون کم کم یاد می گیرید که نباید به خاطر وجود یک مانع مسیرتان را عوض کنید. باید مانع را از سر راهتان بردارید.
پارکور در دسته ورزش های بسیار خطرناک (Extreme) قرار نمی گیره ولی خوب ورزش خطرناکی هست و باید در آن سیاست ، صبر ، خود باوری ، شجاعت و… داشته باشید که با تمرین همه اینها را بدست میارید که در زندگی بسیار کمکتون میکنه.
واسه انجام تمرینات مطلوب پارکور باید کمی آمادگی بدنی (انعطاف و وزن مناسب و…) داشته باشید ولی با نداشتن اینها هم میتونید تمرینات پارکور رادر حد خودتان انجام دهید.