تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
روز جمعه 10مهر1394 ساعت 20:30 همزمان با جشن عید غدیر ، مراسم خواستگاری فرزند شریف احمدی رئیس اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش در مسجد برگزار شد .
شریف احمدی در آغاز که خود بانی برگزاری این جشن و این مراسم بود ضمن عرض خیرمقدم به حاضرین عنوان نمود : با توجه به این که مراسم خواستگاری قوم عرب به رسم سنت در مساجد برگزار می شود ، این شب فرخنده را که هم جشن آغاز ولایت حضرت امام علی(ع) است و هم جشن عید غدیر خم انتخاب کردم تا مراسم خواستگاری فرزندم را با دعوت از شما برگزار نمایم و جا دارد از حضور تک به تک شما خصوصاً حجت الاسلام والمسلمین عفری امام جمعه موقت و مهندس مانعی معاونت فرمانداری شهرستان شوش تقدیر ویژه داشته باشم و هم چنین مقدم بزرگان ـ سران اقوام عرب ـ سادات و جمعی از روزنامه نگاران انجمن روزنامه نگاران را گرامی بدارم .
سپس حجت الاسلام عفری امام جمعه ی موقت شهرستان شوش از اعمال و مستحبات عید غدیر خود سخن به میان آورد و عنوان نمود : غدیر دریایى از معارف است. « فقه، فرهنگ، کلام، اخلاق و تفسیر، همه را دارد؛ ولى دریغ که گوهرهایش تا کنون استخراج نشده است، هر چند دستان سخاوتمند امواج غدیر گاه دانههاى گرانبهایى را به ساحلنشینانش ارزانى داشته است.
امام جمعه ی موقت شوش ضمن تشکر از شریف احمدی رئیس اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی که با برگزاری این جشن باشکوه ، بانی خیر برای فرزندش و باقی الصالحات برای خودش شده می خواهم از فرصت استفاده کنم و گریزی به عید قربان داشته باشم اما در یک مفدمه توجه شما حضار را به چند نکته ی ضروری جلب می نمایم :
*مراد از فقه غدیر اعمال مستحب این روز است. روایات سى و شش عمل را در این روز مستحب شمردهاند که ما آنها را به ترتیب حروف الفبا ارائه مىکنیم.
*این تعداد حکم براى یک روز نشان از اهمیت، حساسیت و عظمت آن دارد. در اسلام براى هیچ روزى، هر چند بسیار مهم و مقدس، این تعداد حکم ارائه نشده است. در برخى از روزهاى مهم مانند فطر و قربان، عرفه و مباهله اعمال متعددى مستحب شمرده شده، ولى اگر همه آنها را به یکدیگر ضمیمه کنیم، با مستحبات غدیر برابرى نمىکنند.
*دومین ویژگى فقه غدیر جامعیت است. در هر زمینهاى عملى وارد شده، اعمالى جامع و بى کم و کاست؛ از عمل عبادى تا برنامه سیاسى همایش و طرح اقتصادى ایجاد مساوات همه در فقه غدیر گرد آمده است. گستردگى و غناى این اعمال چنان است که مىتوان گفت در آینه فقه کامل غدیر کمال دین تجلى یافته است.
*سومین ویژگى فقه غدیر این است که براى اعمال آن فضیلتهاى منحصر بفرد قرار دادهاند؛ که در جاى دیگر به چشم نمىخورد و این حتى از فضیلتهاى ماه رمضان نیز بیشتر است. مرحوم میرزا جواد آقا تبریزى مىگوید: « فضیلتى که براى روز غدیر وارد شده نسبت به فضیلتهاى ماه رمضان زیادتر است . »
*در خلال اعمال غدیر به برخى از این فضیلتها اشاره خواهد شد. چرا این حجم از اعمال را، با آن همه فضیلت، براى روز غدیر قرار دادهاند؟ امام صادق (ع) در پاسخ بدین پرسش مىفرماید: « اعظاما لیومک ؛ تا با این اعمال روز غدیر را بزرگ بدارى » . این سخن امام ششم(ع) دو حقیقت را آشکار مىسازد: یکى اینکه باید روز غدیر را بزرگ داشت و دیگر اینکه بزرگداشت غدیر با انجام دادن اعمال ویژه این روز تحقق مى یابد.
حاج آقا عفری در ادامه به اختصار و فهرست گونه « افطاری دادن ، برادر شدن ، بی زاری جستن از نفاق و کینه ، پوشیدن لباس نو یا پاکیزه ، تبریک و تهنیت گفتن ، تبسم و خوش خلقی ، توسعه دادن زندگی و خواستگاری رفتن و عقد نمودن » را از امتیازهای ویژه ی عید غدیر خم برشمرد.
وی از بین امتیازهای فوق به خواستگاری و عقد کردن اشاره کرد و اظهار داشت : چون در این مراسم قرار است بین خانواده ی احمدی و خانواده ی هیوری خئاستگاری برگزار شود باید بگویم که هم روز فرخنده ای انتخاب شده و هم سخت گیری های بی مورد توسط خانواده ی هیوری لحاظ نشده و در واقع شاهد یک ازدواج آسان هستیم و امیدوارم سایر خانوارهای صاحب دختر این خواستگاری را سرلوحه ی خود قرار بدهند و در بالا بردن عقد و عروسی ها سهم به سزایی داشته باشند .
حاج آقا عفری در پایان به میزان مهریه ی ایده آل که سن ازدواج کاهش یابد گفت : این درست است که ضرب المثلی هست که می گوید مهریه را چه کسی داده و چه کسی گرفته ، اما می بینیم که در جامعه ی امروزی خیلی ها به خاطر مهریه های سنگین و سرسام آوری که خانواده های عروس برای دختران خوددر سند ازدواج ثبت کرده اند به خاطر نداشتن توان پرداخت هم اکنون در زندان به سر می برند و از طرفی آمار طلاق هم روز به روز افزایش می یابد و اگر هر خانواده حداکثر 114 سکه را برای مهریه درنظر بگیرد در صورت مطالبه توسط دختر ،خانواده ی پسر در دادن آن سختی های کمتری تحمل می کند و سعی دارد علاوه بر حفظ کانون گرم خانواده ی خود ، مهریه را به صورت ماهانه به همسر خود پرداخت کند .
در پایان فرحان چنانی رئیس انجمن شعر عربی شوش و یکی از شاعران معروف بخش شاوور در وصف امام علی(ع) ، ولایت و عید غدیر خم اشعار و قصیده هایی را به زبان عربی خوانش نمود .