12182024چهارشنب
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۰۳۰۹۱۶5360

امام جمعه شهرستان شوش گفت : روز جهانی حقوق بشر را داریم که از آن فقط پوسته و نامی از آن مانده است

ارسال فایل صوتی خطبه ها ـ دانیال فلاحی زاده

تایپ خبر ـ عباس کرم الهی

عکس ـ دانیال فلاحی زاده  

نمازجمعه ی جمعه ی این هفته 16 آذر ماه1403 به مجریگری « عبدالامیر بشکار» ـ تلاوت قرآن « علی کاظمی »  مؤذنی « دکتر عبدلعزیز حجازی   » مکبری « مصطفی کعبی» و قرائت دعای آل یاسین توسط « حاج عبدارحیم انصاری» نماز سیاسی نماز سیاسی  جمعه به امامت حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی  در مسجد شهید دانش حرم مطهر حضرت دانیال نبی(ع) برگزار شد .

 

به گزارش شوش نیوز ؛ با حضور «آیت الله سید محمد امام زعیم حوزه های علمیه ی شهرستان های شوش و کرخه ـ دکتر محمد کعب عمیر نماینده شهرستان های شوش وگرخه در مجلس شورای اسلامی ـ  مهندس امید صبری پور سرپرست  فرمانداری شهرستان شوش ـ دکتر سید مهدی چلبی معاوت سیاسی امنیتی و اجتماعی فرمانداری شهرستان شوش ـ  حجت الاسلام شیخ عارف آل کثیر  رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان شوش ـ علی الهایی رئیس بنیاد شهید و ایثارگران ـ عامر الهایی سرپرست اداره آموزش و پرورش شهرستان شوش ـ  غلامحسین نظری رئیس کمیته ی امداد حضرت امام خمینی(ره) شوش ـ  عیسی ناصر رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای  ـ محمدحسن پور نعمت رئیس اداره ی اوقاف و امور خیریه ـ عیسی ناصر رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای ـ جمعی از عشایرغیور ـ  جمعی از هنرمندان ـ اصحاب رسانه و مطبوعات ـ اعضای هیئت اندیشه ورز کانون بسیج رسانه ی سپاه ناحیه ی شوش دانیال (ع)  ـ  رزمندگان هشت سال دفاع مقدس ـ اعضای هیئت اندیشه ورز کانون بسیج رسانه ی سپاه ناحیه ی شوش دانیال(ع) و بانوان» نماز جمعه ی شهرستان شوش به امامت حجت الاسلام شیخ مرتضی مرعشی  در مصلای نمازجمعه برگزار شد .

 

امام جمعه ی شهرستان شوش در ابتدا به دعا و نیایش پرداخت و گفت :«بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ . الحمد للَّه ربّ العالمین . لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم . حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکیلُ نِعْمَ الْمَوْلى‌ وَ نِعْمَ النَّصیرُ . العبد المؤید و رسول المسدد المصطفی الامجدالمحمود الاحمد القاسم مصطفی محمد(ص) السلام علی ابن ابیطالب و آله الطیّبین الطاهرین المعصومین الهداة المهدییّن و لعنت الله علی اعدائهم اجمعین من الآن الی قیام یوم الدین . أستغفر الله الذی لا اله الّا هوالحی القیوم و أتوب الیه توبة عبدٍ خاضعٍ مسکینٍ مستکین ، لا یستطیع لنفسه صرفاً و لا عدلاً و لا نفعاً و لا ضراً و لا حیوةً ولا موتاً و لا نشورا و صلّی الله علی محمدٍ و عترته الطّیبین الطاهرین الآخیار الأبرار و سلّم تسلیما . اللهّم صلّ علی محمدٍ و آل محمد و عجّل فرجهم و أهلک عدّوهم من الجنّ و الأنس من الأولیّن و الآخرین  . ابتدا خود و بعد شما برادران و خواهران ایمانی و نمازگزار را دعوت به تقوای الهی می کنم که همان راه خداست  .راه انبیاست . راه پیغمبران است که از مسیر انجام واجبات ؛ ترک محرمات ؛ خدمت به خلق و گره گشایی از مردم می گذرد . روز جمعه است ؛ متعلق به آقا امام زمان(عج) است .


 

امام جمعه ی شهرستان شوش در ادامه به سید محمدحسین طباطبایی معروف به علامه طباطبایی، مفسر، فیلسوف، فقیه اصولی، و عارف شیعه ایرانی اشاره کرد و گفت : همین علاومه عالم وارسته در مورد قرآن کریم می گوید : « صلواتی که شما در دنیا می فرستید ؛ چنان نوری در آسمان ها ایجاد می کنند ؛ که هم گره از کار خودت باز می کند و هم اگر این صلوات را هدیه به به روح امواتت و گذشتگانت ؛ چنان نوری در قبرشان ایجاد می شود و حتی دنیایشان را هم روشن می کند به همین منظور هدیه بکنید صلواتی برای شادی روح مطهر همه ی آرمیدگان در خاک .


 

خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش در ادامه اظهارداشت : در ایامی به سر می بریم که متعلق است به عزای اهل بیت(ع) که دیروز مصادف بود با شهادت حضرت فاطمه ی زهرا (س) و این ایام را تسلیت عرض می کنیم به همه ی عزیزان و خسته نباشید هم می گویم به همه شیفتگان آن حضرت .


 

وی در ادامه به خصوصیات بی بی دو عالم حضرت زهرا (س) اشاره کرد و یاد آور شد :   حضرت زهرا (س) الگویی برای تمام مردان و زنان جامعه می باشد.این حضرت در دین اسلام جایگاه بسیار بالایی و ویژگی های ممتازی دارد. حضرت زهرا (س) دختر گرامی آخرین فرستاده ی خدا و همسر حضرت علی(ع) و مادر امام حسن(ع) ؛  امام حسین (ع) و حضرت زینب(س) می باشد. حضرت زهرا (س) یکی از پنج بانوی قدسی  به شمار می رود و از هر حیثی می تواند الگویی برای همه ی زنها و حتی مردان باشد. آن حضرت طبق آیه‌ ی تطهیر از هرگونه ناپاکی، منزّه است و ازمقام عصمت برخورداره بوده و ۱۲ امام شیعه (ع) از نسل حضرت زهرا( س) هستند. با توجه به آیه تطهیر، آیه مباهله، سوره کوثر و آیه مودت، متوجه می شویم که ان حضرت در نزد پروردگار ،جایگاه رفیعی دارد.حضرت زهرا(س) طبق داستان مباهله، حضور درکنار پدر بزرگوارش پیامبر مکرّم حضرت محّمد مصطفی(ص) ، شوهرش، حضرت علیّ مرتضی(ع) فرزندان ارجمندش، حَسَنین(ع) اتمام حجت الهی به رهبر مسیحیان و مخالفان شد.


 

حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی افزود : همانطور که می دانیم حضرت فاطمه در ۲۰ جمادی الثانی سال پنجم بعثت،از پدری که اشرف مخلوقات و مادری  پاک دامن به نام خدیجة بنت خُویلِد(س) در شهر مکّه ی مکرّمه به دنیا آمد. همانطور که می دانیم حضرت فاطمه در ۲۰ جمادی الثانی سال پنجم بعثت،از پدری که اشرف مخلوقات و مادری  پاک دامن به نام خدیجة بنت خُویلِد(س) در شهر مکّه ی مکرّمه به دنیا آمد. بهترین دلیل بر علم و دانش و معرفت حضرت فاطمه (س)، خطبه هایی بود که بعد از رحلت پدر بزرگوارش در جمع صحابه و در مسجد النبی و در خانه ی خود ایراد نمود. داستان بارداری حضرت فاطمه بسیار آموزنده و مورد توجه است. در روایت آمده است که پیامبر اسلام روزی با اصحاب خود از جمله حضرت علیّ بن ابی طالب(ع) ، عمار بن یاسر، حمزة و عباس بن عبد المطّلب نشسته بودند که جبرئیل امین، بر پیامبر(ص) نازل و ندا داد: ای محمّد، پروردگارت جلّ و علا، سلامَت می رساند و می فرماید: چهل روز از خدیجه، دوری کن.به همین خاطر پیامبر (ص) روزها روزه بود و شب ها هم در منزل فاطمه بنت اسد (مادر حضرت امام علی) تا صبح به عبادت مشغول بود. پس از چهل شبانه روز، فرشته ی وحی، طبقی از طعام بهشتی برای پیامبر(ص) آورد و گفت : « پروردگار می فرماید: امشب با این طعام ها افطار کن و شب نزد خدیجه برو و با او نزدیک شو، که خداوند می خواهد در این شب، از نسل تو و خدیجه، فرزندی پاک بیافریند و این چنین وجود مقدس حضرت فاطمه (س) منعقد شد.»


 

امام جمعه ی شهرستان شوش به ویژگی ها و کمالات انسانی آن حضرت اشاره کرد و گفت : یکی از ویژگی های آن حضرت ، «دانش و معرفت» ایشان می باشد.آن حضرت از دانش و معرفت بالایی برخوردار بوده اند. حضرت زهرا  یکی از راویان حدیث و حاملان آن بوده است،طوریکه «مُصحَف فاطمة» یکی آثار منسوب به آن حضرت هست که متأسفانه باقی نمانده است. البته گفته می شود که این مصحف در دست اهل بیت بوده که به یکی پس از دیگری منتقل شده و هم اکنون در اختیار حضرت مهدی موعود(عج) می باشد. بهترین دلیل بر علم و دانش و معرفت حضرت فاطمه (س)، خطبه هایی بود که بعد از رحلت پدر بزرگوارش در جمع صحابه و در مسجد النبی و در خانه ی خود ایراد نمود. آن حضرت از فضایل اخلاقی زیادی برخوردار بود. کمالات اخلاقی مانند « نجابت، مروّت، سخاوت، شجاعت، بخشش، جمال و اندام موزون، نرم خویی، سعه صدر، صبر و بردباری، مهربانی، متانت، عفّت و پاک دامنی، خویشتن داری، حق گویی، حفظ اسرار، وفای به عهد و پیمان، صداقت و راست گویی، ایثار، تقوا وعبودیت، صراحت لهجه و فصاحت کلام، قناعت پیشگی، ساده زیستی، مناعت طبع، دوری از تجمّل، غرور، حِرص، غیبت، تهمت، دروغ و» بخشی صفات و کمالات اخلاقی آن حضرت می باشد. ناگفنه نماند که این گونه صفات اخلاقی و کمالات معنوی رامی توان فقط در بانوان آسمانی و ملکوتی یافت. اولین ویژگی اخلاقی حضرت فاطمه زهرا (س) ادب ایشان در برابر خداوند، حضرت رسول (ص) و حضرت علی (ع) و … است. حضرت فاطمه زهرا (س) در تمام معاشرت‌ها و امور زندگی ادب را  رعایت می‌کردند و همین ویژگی بود که ایشان را الگوی زنان و مردان قرار می‌دهد. آن حضرت به نیازمندان رسیدگی و به همسایه ها توجه داشتند. اگر ما انسانها بتوانیم همین یک ویژگی را از حضرت فاطمه زهرا (س) به دست آوریم و آن را الگوی خود در زندگی قرار دهیم زندگی‌ مان  به سمت‌وسوی دیگری پیش می‌رود و اخلاق‌محور می‌شود.


 

خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش سپس به ایمان، خداشناسی بندگی آن حضرا اشاره کرد و اظهار داشت : یکی دیگر از فضایل و ویژگی های اخلاقی حضرت زهرا (س) ، « ایمان و خداشناسی» آن حضرت بود.پیامبر (ص) می فرماید: « خداوند دل و جوارح دخترم فاطمه(س) را عمیقاً سرشار از ایمان ساخته است و او همواره در اطاعت و فرمان برداری خداوند به سر می برد.» حضرت زهرا(س) فرزندانی را تربیت نمودند که هر کدام از آنها نقش های بی نظیری در اسلام داشتند و با ایفای نقش بی نظیر خود، درس عزّت و سربلندی، عشق و وفاداری، تقوا و عبودیت، صبر و شکیبائی، شجاعت و کرامت، جهاد و مبارزه، مهر و عاطفه، ایثار وگذشت، جان فشانی در راه خدا و اسلام، صلح و مدارا و… را از خود به یادگار گذاشتند و برای مسلمانان اسوه و الگو شدند.


 

حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی در ادامه به « جهاد و مبارزه پی گیر برای خدا» حضرت زهرا(س) اشاره کرد و یادآور شد : یکی دیگر از ویژگی های حضرت زهرا (س) روحیه جهادی و مبارزه در راه خدا بود. حضرت زهرا (س) پس از ظهور اسلام در کنار پدر بزرگوارش در حالی که کودکی دو ساله بود، به مدت سه سال در محاصره شِعب ابی طالب شرکت داشتند و انواع سختی ها و مشکلات و دشواری های زندگی را با اخلاص تحمل نموند. بعد از اینکه پیامبر اسلام (ص) به مدینه مهاجرت کردند، آن حضرت به همراه چند نفرا از بانوان مسلمان که سختی زیادی را هم متحمل شده بودند، در محله قبا به پدر ملحق شدند. در جنگ های بَدر، اُحد، أحزاب، خیبر، تبوک، فتح مکه و همانند سایر بانوان مسلمان حضور داشت و نقش و وظیفه ی انسانی و اسلامی به جنگ جویان مسلمان و درمان آن ها و سایر خدمات را ایفاء نمود. در واقع حضرت زهرا (س) مربی و پرورش‌دهنده یک نسل پاک از پیامبر (ص) است و منجی عالم بشریت از دامن این بانو، جهان را پر از عدل و داد خواهد کرد. در واقع امام شناسی از دیگر ویژگی های آن حضرت بود . ایشان علاوه بر اینکه پدر را تنها نگذشت ، در زمان امامت حضرت علی ، همراه ایشان بود. حضرت فاطمه زهرا (س) در خانه ننشست و از امام زمان‌اش حمایت کرد. حضرت زهرا (س) نه به خاطر این‌ که حضرت علی (ع) همسرش بود از ایشان دفاع کرد بلکه دلیل اصلی حضرت،  دفاع و حمایت از امام زمانش بود. ایشان شناختی را که از امام زمانش به دست آورده بود را به افراد دیگر نیز نشان می‌داد. حضرت فاطمه (س) در سخنانی امام را به کعبه تشبیه کردند؛ چراکه مردم برای کسب فیض به سراغ کعبه می‌روند و کعبه به سراغ مردم نمی‌آید، در واقع امام را مرکز ثقل جامعه اسلامی می‌داند و جایگاه ولایت و امامت را برجسته می‌سازد. آن حضرت دشمن شناس بودند و در حقیقت دشمن‌شناسی ویژگی دیگر حضرت است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم این ویژگی را داشتند و دشمنان را به مردم معرفی می‌کردند. ادب، حیا، عفت، فضیلت‌محوری و امام‌شناسی از جمله ویژگی‌هایی است که زنان و مردان جامعه امروز ما می‌توانند از حضرت الگو بگیرند. حضرت زهرا (س) نه به خاطر این‌ که حضرت علی (ع) همسرش بود از ایشان دفاع کرد بلکه دلیل اصلی حضرت، دفاع و حمایت از امام زمانش بود. ایشان شناختی را که از امام زمانش به دست آورده بود را به افراد دیگر نیز نشان می‌داد.

 

امام جمعه ی شهرستان شوش در ادامه به  آگاهی و بصیرت  حضرت زهرا(س) اشاره کرد و یاد آور شد : یکی دیگر از ویژگی های آن حضرت آگاهی و بصیرت ایشان می باشد.آن حضرت در بزنگاه‌ها و در سر زمان هر آنچه که لازم بود را مطرح می‌کردند. ایشان بعد از وفات پیامبر (ص) در قامت یک زن انقلابی و بابصیرت در راستای هدایت و تذکر به جامعه اسلامی در خانه انصار و مجاهدان حضور می‌یابد تا سیر انحرافی که بعد از وفات پیامبر (ص) در سقیفه بنی ساعده کلید خورده بود را اصلاح کند. همچنین مطالبی که حضرت زهرا (س) در خطبه فدکیه و در مواجهه با مهاجران و انصار بیان نمودند، نشان از عمق بصیرت ایشان را دارد. برای حضرت فاطمه (س) خواستگاران زیادی از بزرگان قریش می امدند، اما آن حضرت نمی پذیرفت و پیامبر(ص) نیز می فرمود: در باره ی ازدواج او منتظر فرمان خدا هستم. تا اینکه حضرت علی (ع) که 21 سال سنّ داشت به خواستگاری ایشان آمدند و مورد پذیرش پیامبر(ص) و دخترش واقع شد و این ازدواج آسمانی با کمترین هزینه و ساده ترین شکل انجام شد که همواره برای انسان های دوست دار کمال و عشق و معنویت، الگو و درس آموز بوده، هست و خواهد بود. نتیجه و ثمره ی این ازدواج نیک و پسندیده،ولادت « امام حسن(ع) ، امام حسین(ع)  ؛ حضرت زینب(س)  ، امّ کلثوم(س) و محسن (سقط شده ) »  می باشد.در واقع آن حضرت فرزندانی را تربیت کرد که هر کدام از انها درس عزت و سربلندی، تقوا و عبودیت، صبر و شکیبائی، شجاعت و کرامت، جهاد و مبارزه، مهر و عاطفه، ایثار وگذشت، جان فشانی در راه خدا و اسلام، صلح را از خود به یادگار گذاشتند و برای مسلمانان اسوه و الگو شدند.


 

حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی در پایان این بخش از خطبه ی اول به نحوه ی شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) اشاره کرد و گفت : دیروز سالروز شهادت حضرت فاطمه ی زهرا(س) بود لذا در ادامه ی مطلب می خواهیم درباره ی شهادت آن حضرت سخن بگوییم. آنچه که در روایت ها شنیدیم، رویدادهای تلخ و دردناک پس از وفات پیامبر اکرم(ص) ، که حضرت زهرا (س) را به بستر بیماری کشانده و ایشان را به شهادت رساند. حضرت فاطمه(س) بعد از رحلت پدر گرامیشان چند ماهی بیشتر زندگی نکرد.ایشان در این مدت بسیار گریه می کردند و هیچ گاه خندان دیده نشد. علت گریه های آن حضرت هم غم و اندو از دست دادن پدر ، و هم نگرانی از انحراف مسیر امت مسلمان از صراط مستقیم الهی(مسیر امامت راستین) بود که بدبختی و مشکلات مادی و معنوی از نتائج آن بـود. آن بانوی نمونه اسلام، روزها دست امام حسن(ع) و امام حسین (ع)را می گرفت و بر سر قبر مطهّر رسول خدا(ص) می رفت و اشک می ریخت. حضرت امام علیّ(ع) سایه بانی برای محافظتِ ایشان از سوزش حرارت آفتاب، ساخت که به «بیت الأحزان» معروف شد. بعد از رحلت پیامبر ، دشمنان به منزل حضرت فاطمه (س)  هجوم آوردند. در واقع بیعت نکردن امام علی (ع) برای دستگاه خلافت سنگین و غیر قابل تحمل بود، از این رو تصمیم گرفتند که از حضرت علی(ع) و بنی هاشم و افراد دیگری که بیعت نکرده بودند، بیعت اجباری بگیرند. آنان دو روز بعد از تدفین پیامبر اولین یورش را به خانه وی انجام دادند. در روایات آمده است که حضرت امام علی(ع) بیرون آمد و زبیر شمشیری حمایل داشت. پس عمر با او برخورد و با وی درگیر شد و او را بر زمین زد و شمشیرش را شکست و به خانه ریختند. ر روایات دیگر آمده است که عمر آتش خواست  و آن را بر در خانه شعله ور ساخت و سپس در را فشار داد و باز کرد و داخل شد! حضرت زهرا (س) به طرف عمر آمد و فریاد زد: « یا ابتاه، یا رسول اللَّه!» عمر شمشیر را در حالی که در غلافش بود بلند کرد و بر پهلوی حضرت فاطمه(س) زد. آن حضرت ناله کرد: « یا ابتاه!»  عمر تازیانه را بلند کرد و بر بازوی حضرت زد.

 

وی افزود : امام جعفر صادق(ع) فرمود: « در اثر ضرباتی که قنفذ، بر پیکر نازنین حضرت زهرای مرضیّه(س) وارد ساخت، سقط جنین کرد و به آن علت، پیوسته رنجور و ضعیف می گشت تا اینکه در بستر افتاد و امیر المؤمنین(ع) و اسماء بنت عمیس پرستاری ایشان را می کردند.» یک روز گروهی از زنان مهاجر و انصار به عیادت حضرت زهرا (س) رفتند و عرض کردند: ای دختر رسول خدا(ص) حال شما چطور است؟ فرمود: «به خدا سوگند، به دنیای شما علاقه ای ندارم. از مردانتان دل گیرم . وای به عقیده ی سست و رأی متزلزل آن ها، چه کار بدی کردند و مستوجب غضب خدا گشتند!. در عذابِ دوزخ مخلّد شدند» . وای به حالشان، چگونه خلافت را از امام علیّ(ع) گرفتند. به خدا سوگند علت کنار گذاشتن او جز این نبود که از شمشیر برّان و دلاوری ایشان در راه خدا ناراحت بودند. به خدا سوگند، اگر خلافت را از او نگرفته بودند مردم را با کمال راحتی به سوی سعادت و خوشبختی هدایتشان می کرد. بعد از رحلت پیامبر ، دشمنان به منزل حضرت فاطمه هجوم آوردند. در واقع بیعت نکردن امام علی (ع) برای دستگاه خلافت سنگین و غیر قابل تحمل بود، از این رو تصمیم گرفتند که از حضرت علی (ع) و بنی هاشم و افراد دیگری که بیعت نکرده بودند، بیعت اجباری بگیرند .

 

امام جمعه ی شهرستان شوش در ادامه به اخلاص عمل اشاره کرد و اظهار داشت : امام زمان(عج) می فرماید : « ما از دوستان خود ؛ از یاران خودمان و از لشکر مهدوی خودمان توقع اخلاص داریم ؛ برای خدا کار بکنید . اگر برای خدا کار کردید ؛ همه چیز شما عاقبت بخیر می شود  » لذا شهید سرافراز شهید حسن باقری ؛ این شهید خوشنام ؛ یک جمله زیبایی دارد و گفته است « اگر دوچیز را رعایت بکنیم ؛ خدا شهادت را نصیبت می کند ؛ 1 ) ـ پر کار ـ با برنامه و دونده باش 2 ) ـ مخلصانه برای خدا حرکت کن ؛ در این مسیر ان شاءالله عاقبت بخیری .»  در این مسیر خدا گره از کارت باز می کنئ .

 

خطیب نماز جمعه در ادامه به مصذاقی دیگر اشاره کرد و گفت : شهید سرافراز حاج قاسم سلیمانی که حیفمان می آید از این تریبون نام این شهید بزرگوار را نبریم ؛ حضرت آقا در وصفش جملات زیادی را فرموده اند ؛ از شجاع بودنش ؛ با برنامه و با تدبیر بودنش ؛ از مردمی بودنش ؛ اما ستون فقرات همه ی تعریفهایش از این شهید ؛ مخلص بودنش بود . چون خدا را در نظر گرفت و برای خدا کار کرد . شهید رئیسی هم همینطور بود ؛ او هم در جایگاهی بود که قدرت نظارت دستش بود ؛ به افراد متخلف تشر می زد . اما وقتی تکلیف متوجه اش شد ؛ آمد در جایگاه ریاست جمهوری و یقه ی خود را داد دست مردم ؛ حضرت  آقا هم در وصف شهید رئیسی فرمود : « پرکار بود ؛ مردمی بود ؛ با برنامه بود ؛  مؤمن بود ؛ انقلابی بود ؛ اما مخلص بود » ؛ این اخلاص یک رمز است ؛ حضرت زهرا(س) فرمود : « اخلاص یک آبرو و یک عزت است » این را برای اعمال خودمان مرور کنیم ؛ وقتی کاری را با نیت و با توسل و توکل حرکت بدهیم ؛ بهترین تقدیرها را حضرت زهرا(س) برایت در نظر می گیرد .خدایا بار پروردگارا به حق حضرت فاطمه ی زهرا(س) ؛ به حق مظلومیت امیرالمؤمنین(ع) ؛ به حق اشکان چشمهای  یتیمان حضرت فاطمه ی زهرا(س) اعمال ما را ـ رفتار ما را و گفتار ما را مزین به اخلاص توحیدی و علوی عنایت بفرما .

 

خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش خطبه ی دوم آغاز نمود و گفت : « ٱلحَمدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلعَلَمِينَ ، اَلْحَمْدُ لِلهِ بِجَمِیعِ مَحَامِدِهِ كلِّهَا عَلَی جَمِیعِ نِعَمِهِ كلِّهَا الْحَمْدُ لِلهِ الَّذِی لا مُضَادَّ لَهُ فِی مُلْكهِ وَ لا مُنَازِعَ لَهُ فِی أَمْرِهِ الْحَمْدُ لِلهِ الَّذِی لا شَرِیك لَهُ فِی خَلْقِهِ وَ لا شَبِیهَ [شِبْهَ] لَهُ فِی عَظَمَتِهِ وَ نحمده نَسْتَعِينُهُ وَ نَسْتَغْفِرُهُ وَ نَسْتَهْدِيهِ وَ نَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ شُرُورِ أَنْفُسِنَا وَ مِنْ سَيِّئَاتِ أَعْمَالِنَا مَنْ يَهْدِی اللَّهُ فَلَا مُضِلَّ لَهُ وَ مَنْ يُضْلِلْ فَلَا هَادِيَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ انْتَجَبَهُ . الحمد لله رب العالمین وصلی الله علی سیدنا محمد وآله الطاهرین المعصومین سیما بقیة الله في الأرضین واللعن علی أعدائهم إلی یوم الدین ، رُوحِی وَ اَرْواحُ الْعَالَمیِنَ لِتُرابِ مَقْدَمِه اَلْفدَاء .... اللَّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن ، صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی ، هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی كُلِّ سَاعَةٍ ، وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ ، دَلِیلًا وَ عَیْناًحَتَّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ ؛طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا”.... اوصيکم عبادالله و نفسي بتقوي الله » . مجددا خودم و شما عزیزان  را دعوت می کنم به تقوای الهی ـ  دعوت می کنم به راه خدا ـ دعوت می کنم به عمل احادیث نورانی اهل بیت (ع) ـ دعوت می کنم به آماده شدن برای لحظه جان دادن ؛ آماده شدن برای سرازیری قبر ـ آماده شدن برای لحظه ی سئوال نیکر و منکر ـ آماده شدن برای لحظه ایی که بندهای کفن را باز می کنن ـ صورت ما را بر روی خاک می گذارند ـ از ما سئوال می شود از اولادمان ؛ از مالمان ؛ از عنوانمان ؛ از عمرمان ؛ از جوانیمان سئوال می شود ـ آماده شویم برای آن روز سخت ـ آماده شویم برای صحرای محشر وامصیبتا ـ آماده باشیم برای روزی که اعمال نمایان می شود ـ پرده ها فرو می افتد ـ آبروها ریخته می شود ـ زن و مرد از هم فرار می کنند ـ  برای آن روز سخت که جلوی چشم همه ی ماست ـ دنیای فانی محلی است برای کشت که برداشتمان در آن دنیای باقیست ـ پیام اصلی نماز جمعه و خطیب نماز جمعه دعوت به تقوای الهی است که قدر فرصت ها و قدر عمر زودگذر را بدانیم ؛ چون زود همه چی تمام می شود .

 

امام جمعه ی شهرستان شوش افزود : تقوای الهی سفارش هعمه ی اولیاء و انبیاء است ؛ این است که در همه ی احوال به یاد خدا باش  ؛ در همه ی رفتارهامون ؛ روزگارمان ـ ساعاتی که می گذرد ؛  همیشه به یاد خدا باشیم ؛ چرا که روایت داریم ؛ فردای قیامت که می شود ؛ این کارنامه ی عمل را وقتی که به دستمان می دهند ؛ آنقدر دفیق لحظه به لحظه  ثبت می شود ؛ آنقدر با جزئیات  ثبت شده ؛ که نقل می کنند انسان دست به دندان می گیرد از تعجب به وحشت ؛ می گوید ؛ اینها هم ثبت شده اند ؟ » فکرشو نمی کرد ؛ لذا آن روز سخت ؛ فقط عمل خیر ؛ دستگیری از مردم و بندگی خالصانه و مخلصانه  برای خداست که ما را از آن گردنه های سخت عبور می دهد ؛ بندگی خدا در همه ی لحظات ؛ لذا جا دارد تشکر کنم از نوکری دستگاه با عظمت حضرت فاطمه ی زهرا(س) توسط شما خوبان  . خدمتگذاری قریب به 20 سال شبانه روز مردمان با غیرت با شهامت و دیندار و شهید پرور شهرستان شوش دانیال نبی(ع) که در این ایام فاطمیه ی اول و دوم ؛ انصافا سنگ تمام گذاشتند . عملا ثابت کردید حدیث حضرت فاطمه ی زهرا(س) را ؛ تشکر می کنم از همه ی مساجد ؛ هیئات مذهبی ؛ ذاکرین ؛ همه ی شاعران ؛ همه ی پیرغلامان ؛ همه ی مبلغان ؛ همه ی سخنرانان ؛ همه ی خادمان مساجد ؛ هیئت امناهای مساجد ؛ کانون های فرهنگی هنری مساجد ؛ همه ی موکب داران ؛ همه ی تعزیه خوانان ؛ همه ی گروهای آئینی مذهبی ؛ ماشاءالله .

 

حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی در ادامه گفت : شهادت حضرت آیت الله عبدالحسین  دستغب این مرد خدا ؛  عالم مجاهد ؛ این عارف وارثته ؛ این اولاد پیغمبر؛ هم سالروز شهادتش را تسلیت عرض می کنم . وی در ۲۰ آذر سال ۱۳۶۰ مصادف با ۱۴ صفر ۱۴۰۲ توسط یکی از اعضای منافقین در محراب نماز جمعه به شهادت رسید . ایشان در حوزه ی  شیراز مدت ها به تحصیل پرداخت و نزد اساتیدی همچون شیخ اسماعیل، ملا احمد دارابی، و آیت الله ملا علی‌اکبر ارسنجانی دوره مقدماتی و سطح را به پایان رساند؛ پایان یافتن دروس سطح حوزه او همزمان با غائله کشف حجاب رضاخانی بود و دستغیب جوان در همان سنین (حدود ۲۵ سالگی) به مبارزه با این تهاجم بزرگ پرداخت. اما مأموران او را زیر فشار قرار دادند و او نیز در سال ۱۳۱۴ ش. مجبور به حرکت به سوی نجف شد ؛  در نجف اشرف تحصیلات خود را ادامه داد و با تلاش پیگیر در طول هفت سال به مقام اجتهاد نائل آمد. با بازگشت شهید دستغیب به شیراز از ابتدا در مسجد طالبیون به اقامه جماعت پرداخت و پس از آن چون ماه رمضان نزدیک می‌ شد و جمعیت زیادتر، صلاح دیده شد که طاق منبری مسجد جامع عتیق شیراز را (شبستان وسطی مسجد جامع) نخاله‌ برداری و آماده انجام مراسم ماه رمضان شود. این کار با زحمت فراوان انجام شد و مسجد تا حدودی آماده پذیرایی زائران شد. آیت‌ الله دستغیب در مبارزات امام خمینی (ره) از سال ۴۱ همراه و همگام با ایشان و به عنوان یک سرباز، پشتیبان امام بود. او یکی از ارکان مهم انقلاب بود و منطقه فارس به وجود او در انقلاب پیشگام شد. از همان سال‌ های ابتدای حرکت‌ های انقلابی، سید برنامه‌ های اسلامی‌ را بر ضد طاغوت با درایت رهبری کرد. از شیراز پیوسته نامه‌ ها و اطلاعیه‌ های امام و نیز سخنرانی‌ های آتشین ایشان تکثیر می‌ شد و به دور افتاده‌ترین نقاط ایران فرستاده می‌ شد، یک نوار نیز به خدمت امام ارسال می‌ شد و ایشان از روی تعجب می‌ فرمودند: « این هفته سید چه گفته! چه کرده »

 

خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش سپس به سه ماه حضور خود در شوش اشاره کرد و گفت : در همین سه ماهی که در شهرستان شوش توفیق خدمتگذاری مردم ولایتمدار شوش نصیبم شده ؛ مردم را به وفاق و همدلی  و وحدت تآکید نموده ام و تآکید می کنیم بر نماز جمعه ی وحدت آفرین ؛ نماز جمعه ی همدلی ؛ نماز جمعه ی وحدت مردم و مسئولین ؛ که شما می بینید در نماز جمعه حضور مسئولین ؛ سادات ؛ شیوخ ؛ علما ؛ مسئولین ارشد شهرستان شوش که امروز هم دکتر محمد کعب عمیر نماینده مردم شهرستان های شوش و کرخه در مجلس شورای اسلامی ؛ در معیت مهندس امید صبری پور سرپرست فرمانداری شهرستان شوش که ان شاءالله بین صلاتین به مناسبت روز مجلس و قانون گذاری از فرمایشات نماینده استفاده می کنیم ؛ مردم خوشحال می شوند ؛ مردم وقتی وحدت ببینند ؛ همدلی ببینند ؛ ببینند خادمانشان در کنار هم هستند ؛ مردم امید آفرینی می کنند  .

 

حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی سپس به مناسبت ها اشاره کرد و اظهار داشت : روز دانشجو یکی از یوم الله هاست ؛ روز به شهادت رسیدنِ دانشجویان جوانی گه برای عدالت خواهی آمدند ؛ برای استکبار ستیزی آمدند در چه زمانی؟ در16 آذر  ماه  سال 1332 ؛ در دهه ی۱۳۲۰ و اوایل دهه ۱۳۳۰، پس از سقوط حکومت رضا پهلوی و ایجاد فضای بازتر، فعالیت‌های سیاسی در بین دانشجویان دانشگاه تهران (تنها مؤسسه مدرن آموزش عالی آن زمان در ایران) بسیار افزایش یافت. در این دوران حزب توده، از نفوذ بسیاری در بین دانشجویان برخوردار بود چنان‌که بنا به گزارش‌های مختلف، بیش از نیمی از دانشجویان دانشگاه تهران عضو یا هوادار این حزب بودند. اما در دوران نخست‌وزیری محمد مصدق و افزایش محبوبیت جبهه ی ملی در اوایل دهه ۱۳۳۰، محوریت این حزب در دانشگاه به چالش کشیده شد. پس از وقوع کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، سازمانهای سیاسی تشکیل دهنده جبهه ملی، برای دوره کوتاهی در یک ائتلاف ضعیف، تحت نام نهضت مقاومت ملی به مقاومت سیاسی دست زدند و تظاهرات‌ها و اعتصابهای پراکنده‌ای در پاییز همان سال در دانشگاه تهران و همچنین بازار، از جمله در تاریخ ۱۶ مهر و ۲۱ آبان، در اعتراض به محاکمه مصدق برگزار شد. چند هفته پس از این وقایع، اعلام شد که روابط ایران و بریتانیا (که در زمان نخست‌وزیری مصدق قطع شده بود) از سر گرفته خواهد شد و ریچارد نیکسون نایب ریاست جمهوری وقت آمریکا برای دیدار رسمی به ایران خواهد آمد. این موضوع بهانه لازم برای اعتراضات را فراهم کرد و در ۱۶ آذر به سفارش نهضت مقاومت ملی، دانشجویان فعال به سخنرانی در کلاسها پرداختند و ناآرامی تمامی محوطه دانشگاه تهران را فرا گرفت. دولت وقت برای پیشگیری از هرگونه اقدام بعدی تصمیم به سرکوب اعتراضات گرفت. سربازان و نیروهای ویژه ارتشی پس از هجوم به دانشگاه، به کلاسهای درس حمله کرده و صدها دانشجو را بازداشت و زخمی نمودند. نیروهای امنیتی در دانشکده فنی، اقدام به شلیک تیر کردند که موجب به شهادت رساندن  سه دانشجوی این دانشکده به نامهای « احمد قندچی، آذر (مهدی) شریعت‌رضوی و مصطفی بزرگ‌نیا » شد. فردای آن روز نیکسون به ایران آمد و دکترای افتخاری در رشته حقوق را در دانشگاه تهران که در اشغال مشهود نیروهای نظامی بود، دریافت کرد.

 

وی افزود : وقایع آذر ۱۳۳۲، نمایانگر واکنش دولت کودتا به فعالیت های دانشجویی بود و به دنبال آن سرکوب نظام‌مند تمامی اشکال دیگر مخالفت ها، روی داد.  ۱۶ آذر، توسط کنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از کشور که مرکز اجتماع و مباحثه مخالفان حکومت پهلوی در خارج از ایران بود، روز دانشجو نامیده شد.  دانشجویان پس از آن، هر سال در این روز اعتصابهای دانشجویی به راه می‌انداختند و در واقع ۱۶ آذرماه به معیار خوبی برای ارزیابی میزان نفرت از حکومت استبدادی و توانایی و نفوذ مخالفان در بین روشنفکران، تبدیل شد. این روز از آنزمان، همچنان از اهمیت تاریخی برجسته‌ای در ایران برخوردار بوده‌است با پیروزی انقلاب اسلامی ایران  هرساله توسط دانشجویان این روز به نام روز دانشجو نامگذاری شد .قبل از
آغاز خطبه ها بیانیه ایی توسط یکی از دانشجویان قرائت شد که هم از خوبی ها گفت و هم از نقاط ضعف که انتظار دارم اصحاب رسانه این بیانیه را رسانه ایی کنند .

 

خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش به صورت تیتروار به سایر مناسبت ها اشاره کرد و خاطرنشان نمود : هفته ی بزرگداشت قرآن ؛ عترت و نماز را داریم که همین جا تشکر می کنم از فعالیت های خوب قرآنی که در این یکی دو هفته ی اخیر توسط آموزش و پرورش در مدارس و مساجد ؛ جشنواره ها و مخصوصا در ایام فاطمیه برگزار شد ؛ نمازهای جماعت و ان شاء الله در این ایام پیش رو دارالقرآن ها و مجموعه های فرهنگی همت مضاعف بکنند ؛ چرا که ؛ سفارش حضرت فاطمه ی زهرا(س)  است و «روز جهانی حقوق بشر را داریم که از آن فقط پوسته و نامی از آن  مانده است » کسانی حرف از حقوق بشر می زنند که متهم هستند به نسل کشی ؛ کسانی دم از حقوق بشر می زنند که 60 هزار نفر مردم بیگناه غزه  و لبنان نابود شدند با سلاح های آنها ؛ همین الان هم که حمله کرده اند به سوریه با حمایت آمریکا ـ اسرائیل و اروپا  که دم از حقوق بشر می زند ، چون دیدند حزب الله و حماس  و جبهه مقاومت از پا در نمی آیند ؛ دیدند حزب الله پیروز شد ؛ پی بردند که غزه تسلیم نمی شود ؛ دیدند اسیران آنها آزاد نشدند ؛ دیدند موشک های حزب الله و حماس تمام شدنی نیستند ؛ لذا یک سناریوی جدیدی طراحی کردند به سوریه که باز جریان مقاومت در صحنه است و دارند تلاش می کنند در دفاع از مردم غزه  .

 

حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی در پایان از مهندس محسن هویزه فرماندار پیشین شهرستان شوش قدردانی نمود و گفت : مهندس هویزه قریب به یک سال و چند ماه در شهرستان شوش دانیال(ع) به مردم خدمت کرد و الحمدالله مردم با وفای این شهرستان هم خوش استقبال هستند و هم خوش بدرقه هستند و بدرقه کردند فرماندار اسبق را و خوش آمد و خیر مقدم عرض می کنم خدمت فرماندار جدید و جوان  و پایه کارمان و برای ایشان آرزوی موفقیت داریم ؛ همانطوری که در کنار مهندس هویزه بودیم ؛ پشتیبانی از ایشون کردیم ؛ همانطور بلکه بهتر در کنار فرماندار جدید و پایه کارمان هستیم

 

وی افزود : به روستاهایی سرکشی کردیم که از نظر جاده در مضیقه هستند بخشی از مطالبات را خدمت نمایند و فرماندار ارائه نمودیم دارند پیگیری های خوبی انجام می دهند ؛ اما روستاهای رداده و شهید رجای هم که سر جاده هستند ما شین ها با سرعت های بالا رد می کنند تصادفات متعددی اتفاق می افتد و جان بسیاری از جوانان به خطر می افتد لذا چون من به عزیزان قول داده ام  ؛ امروز هم در محضر مسئولین می گویم ؛ ان شاءالله با اون دغدغه ایی که از عزیزانم سراغ داریم و گره گشایی می کنند این بحث روشنایی ـ زیرگذر ـ سرعت گیر و دور برگردون برای این روستاهای سر اتوبان داغ سنگین دیدیم ؛ داغ 18 نفر دیدیم تشکر می کنم از همه ی مسئولین و مردم حضور شما مایه دیگرمیست ؛ خدایا بار پروردگار تعجیل در فرج آقا امام زمان(عج) عنایت بفرما ـ نائب بر حقش حضرت امام خمینی«مدظعالی » تا ظهورش حفظ بفرما ـ حوائج جمع حاضر برآورده برخیر بگردان ـ خدایا بار پروردگارا به حق بی بی فاطمه ی زهرا(س)  ؛ به حق امیرالمؤمنین (ع) به مسئولین عزیزما توفیق خدمت بیش از پیش و همت پیش از بیش عنایت بفرما .

 

در ادامه ئ دکتر محمد کعب عمیر نماینده شهرستانهای شوش و کرخه در مجلس شورای اسلامی به مناسبت روز مجلس و قانون گذاری در حوزه ی انتخابی شوش بین صلاطین در سخنانی کوتاه گفت : وظیفه من صیانت از بیت المال است ؛ دکتر محمد کعب عمیر نماینده شوش و کرخه در سخنرانی نماز جمعه این هفته شهر شوش، با ارائه گزارشی به پیگیری های و اقدامات مجلس دوازدهم در حوزه های مختلف پرداخت.

 

کعب عمیر در ابتدای سخنرانی خود با اشاره به حواشی ایجاد شده در خصوص انتصابات صورت گرفته در سطح استان توضیح داد: نمایندگان مجلس استان دخالتی در انتصابات نداشتند و تنها پیشنهاد انتصاب یک استاندار بومی و وظیفه شناس را از ریاست جمهوری داشته ایم.

 

وی ادامه داد: این حق مردم شوش و کرخه است که مسئولان لایق، با کارنامه خوب و وظیفه شناس داشته باشند تا با تدبیر مطالبات مردم را پیگیری کنند.

 

نماینده شوش و کرخه گفت: مسئولان باید با یکدیگر هم افزایی داشته باشند تا مشکلات مردم در تمامی حوزه ها رفع شوند.

 

وی درخصوص اعتبارات عوارض آلایندگی شهر شوش توضیح داد: تعارفی با هیچ فردی نداریم، وظیفه من صیانت از بیت المال است و درخصوص اعتبارات عوارض آلایندگی باتوجه به بررسی های صورت گرفته و درخواست مردم، از طریق دیوان محاسبات بجد پیگیر آن هستم و پس از حصول نتیجه به اطلاع مردم خواهد رسید.

 

جذب سرمایه گذاران جدید برای شهرستان، تامین اعتبار برای پروژه های نیمه کاره و جدید، توسعه زیرساخت ها، حمایت از جامعه کارگری شهرستان و تامین امنیت شغلی برای این قشر زحمت کش از جمله مواردی بود که "محمد کعب عمیر" به آن ها اشاره کرد.

 

از دیگر برنامه های این هفته  می توان به « قرائت زیات آل یاسین توسط حاج عبدلرحیم انصاری » اشاره کرد  و یا یاد و خاطره ای شهدایی که از تاریخ 17 آذر ماه الی  23 آذر ماه  در هشت سال جنگ دفاع مقدس  شربت شهادت نوشیدند به  « شهید محمد تقی سگوند خورده  ـ شهید علی کثیر  ـ شهید علی چنانی   ـ شهید تریر روپوشی  ـ شهید یابر دغلاوی ـ شهید فرید راضیان عرب  ـ شهید پرویز مرادی  ـ شهید حسین خسروی  ـ شهید عبدالعلی محمد علیزاده ـ صادق چهل بر ـ عظیم کاوندی   و  شهید محسن دهان  »  اشاره کرد ـ یادشان گرامی باد .

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست