11232024شنبه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۹۶۰۸۲۷2822

سواد مهم ترین رکنی است که هر چه بالاتر باشد دشمن هجمه ی فرهنگی کمتری خواهد داشت

تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی

جلسه ی مشترک شورای آموزش و پرورش و شورای پشتبانی سواد آموزی با محوریت « ریشه کنی بی سوادی و کنکور سراسری» در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان شوش برگزار شد .

به گزارش شوش نیوز ؛ رشیدی مسئول نهضت سواد آموزی شهرستان شوش ضمن عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت امام رضا(ع) به حجم سازمانی افرادی که میبایست در دوره ی جدید تحت پوشش قرار گیرند اشاره کرد و گفت : در مجموع در دوره ی جدید 2500 نفر می بایست در دو بخش پایه و مکمل تحت پوشش قرار گیرند که 1180 نفر از آنها بیسواد و یا کم سواد هستند که می بایست در پایه و مایقی آنها  در کلاس های مکمل ثبت نام شوند و تا این لحظه توانسته ایم 860 نفر را شناسایی و ثبت نالم کنیم و تا بهمن ما فرصت داریم که این آمار را به 2500 نفر برسانیم .

وی در ادامه انتظارات خود را از دستگاه های دولتی عنوان کرد و خاطر نشان نمود : « شناسایی و معرفی افراد بی سواد ؛ ذتبلیغات برای جذب سواد آموزی و پایبند بودن به تفاهم نامه ها » انتظارت ما از اداراتی نظیر « جهاد کشاورزی ، کمیته ی امداد ، بهزیستی و ... »است که اگر اهتمام داشته باشند می تواند به ریشه کنی بی سوادی روز به روز نزدیک تر شد .

مسئول پشتیبانی سوادآموزی شهرستان شوش وجود مرکز یادگیری محلی را امری ضروری دانست و در این خصوص اظهار د اشت :  با توجه به این که مرکز یادگیری  شهدای مدافع حرم در دبستان شهیدان بیش از دو سال است راه اندازی شده ، اما متأسفانه دستگاه های دولتی مربیان خود را در راستای شرح وظایف دستگاه خود  برای آموزش معرفی نمی کنند که اگه در این بخش عنایتی شود در بالا بردن کیفیت و سبک زندگی تأثیر مثبت خواهد داشت .

رشیدی در ادامه به آمار بیسوادی در سطح شهرستان شوش و خصوصا حوزه ی روستایی اشاره کرد و عنوان نمود : آمار زنان بیسواد از زن 10تا 49 ساله 12429 نفر است که نسبت به مردان در همین سن دو برابر می باشند و این یک آمار خوشایندی نیست .

وی در پایان ضمن انتقاد به پلیس بعلاوه ی 10 تصریح نمود : در حالی که ما برای رو آوردن بی سواد به طرف کلاس های مبارزه با بی سواد تلاش می کنیم پلیس بعلاوه ی 10 بدون در نظر گرفتن این موضوع معاوفیت های لازم را برای آنها در نظر می گیرد و انتظار دارم که تذکر لازم به این واحد داده شود .

فتانه رستمی مدیر یکی از آموزشگاه شهرستان های شوش ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام عزاداری روزهای آخر ماه صفر بر خلاف گفته ی مسئول پشتیبانی سوادآموزی ،؛ تشویق را بهترین عامل برای رو آوردن بی سوادان به کلاس دانست و گفت : هیچ کاری با اهرم فشار نتیجه ی مثبتی نداشته با دادن تشویقی ، خصوصا به ساکنان مناطق محروم  می تواند درصد قابل توجهی را جذب سوادآموزی کرد .

وی تبلیغ در سطح شهر را یکی دیگر از راهکارهای مناسبت برای جذب سوادآموزی دانست و گفت : به هر بیلبردی در شهر نگاه می کنیم یا  به آگهی های تجاری اختصاص داده شده و یا برای مسائل مذهبی و دینی در نظر گرفته شده اند ، در حالی که می بایست تعدادی از آنها برای فرهنگ سازی برای مسائلی نظیر جذب سوادآموزی در نظر گرفته شوند .

سپس دکتر عدنان غزی سرپرست فرمانداری شهرستان شوش ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن شهادت حضرت امام رضا(ع) و هم چنین تسلیت به مناسبت زلزله ی حزن انگیز در استان کرمانشاه ؛  از مردم فهیم و هنرمندان شهرستان شوش که با کمک های خود به یاری زلزله زدگان رفتند قدردانی نمود و  در ادامه به سوادآموزی پرداخت و اظهار داشت : سواد آموزی و آموزش و پرورش به حدی مهم است که اولین آیه ای که بر پیامبر نازل شد، « بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ، اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذی خَلَق ، خَلَقَ الْإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ ، اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ  ، الَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ ، عَلَّمَ الْإِنْسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ ،  كَلَّا إِنَّ الْإِنْسَانَ لَيَطْغَى ........ »  بود . آیا معنای آن این بوده که با سوادان از بیسوادها برتر هستند ؟ برخی متأسفانه سوادآموزی را برای اشتغال در نظر می گیرند در صورتی که چنین فکری درست نیستبلکه برای ارتقاء جامعه استاگر اینطور باشد افرادی که بازنشسته می شوند بی فایده خواهند بود و ما دیگر به آنها نیازی نداریم ؟ 20 سال از عمر برای تحصیل یعنی بعد از بازنشستگی باید هدر رود ؟ آیا از هر فردی فقط برای این که مدرکی دارد باید استفاده کرد ؟


 وی افرزود : تحصیلات خوب است و شما جنگ و نزاع فردی و یا دسته جمعی را بیشتر بین اقشار بی سواد مشاهده می کنید و هر چه سطح سواد بالاتر رود برخورد فیزیکی هم کمتر است و مطمئن باشید هرفردی هم که مدرک تحصیلی واقعی داشته باشد هیچ وقت پشت خط بیکاری نخواهد ماند مگر این که آن مدرک با پول و رابطه اخذ شده باشد که در آزمون استخدامی  قادر به پاسخ سئوالات تخصصی در مورد رشته ی تحصیلی خود هم نیستند .

سرپرست فرمانداری شهرستان شوش در ادامه مادران را به عنوان پروردگار خانه ها دانست و گفت : اگر مادر باسواد باشد قطعا فرزندان آن خانه هم باسواد خواهند بود و یکی از سیاست های کاری ما در واقع تشویق مادران خانه در منطق محروم است که فرزندان بی سواد خود را می تواند جذب سوادآوزی کند و این موضوع تشویقی را در اولویت قرار دهید اما اگر توفیری حاصل نشد آن موقع  با تذکر و اخطار به عنوان اهرم فشار استفاده شود ؛ مثلا اگر فرد بیسواد تحت پوشش کمیته ی امداد یا بهزیستی است به وی تذکر داده شود که حقوق شما قطع می شود و یا اداره ی جهاد کشاورزی سهمیه علوفه و یا کود کشاورزان بیسواد در مناطق محروم را به عنوان تذکر گوشزد نماید ؛ چون داشتن سواد فقط مدرک نیست بلکه رشد فرهنگ است ؛ « هر چند خیلی ها بی سواد و یا کم سواد هستند  اما از طرفی دارای تجارت کافی و از طرفی هم  فهم و شعور آنها بسیار بالاتر از فردی ممکن است باشد که از نظر علمی مدرک دکترا هم داشته باشد و از این بابت افراد تحصیلی کرده از من نرنجند چون چنین مواردی هم موجود است . » البته بهرمندی از نعمت سواد هم کتاب است هم حکمت و هم تذکیه  ؛ چون تزکیه و تعلیم از مفاهیم کلیدی در تعلیم و تربیت اسلامی هستند .


دکتر غزی سپس با اشاره به آمار 12 هزار نفری زنان بی سواد در سطح شهرستان گفت: وضعیت بی سوادی زنان نگران کننده است و البته این آماری است که به دست آمده و قطعا برخی از فرزندان خانه زمانی که فرم را پر کرده اند به خاطر این که فاز خود را بالا ببرند والدین را با سواد معرفی کرده و از طرفی خیلی هم شناسایی نشده و ممکن است این آمار به 20 هزار نوفر و مردان هم به 10 هزار نفر برسند و با توجه به جمعیت 220 هزار نفری ؛ این آمار زنگ خطری را به ما اعلام می کند .

سرپرست فرمانداری شهرستان شوش گفت: تمامی دستگاه ها باید ضمن شناسایی افراد بی سواد مجموعه خود نسبت به فراهم کردن زمینه ی آموزش و یادگیری این افراد تلاش جدی را انجام دهندو در رأس آنها ادارات « بهزیستی، شوراهای اسلامی و همچنین مرکز بهداشت شهرستان شوش » در راستای سواد دار کردن این افراد در اولویت هستند .

وی در بخش دیگری از سخنان خود از اجرای طرح معین مدارس در سطح شهرستان نیز خبر داد گفت: در راستای اجرای این طرح هر اداره به عنوان معین یک یا چند مدرسه در جهت رفع مشکلات واحد های آموزشی تعیین ودر این خصوص همکاری خواهند کرد.

سرپرست فرمانداری شهرستان شوش خودسازی  را در اولویت قرار داد و در این خصوص تصریح نمود : همه ی ما از نظر فرهنگی باید خودمان را تقویت کنیم و همه می دانیم که ماهواره و فضای مجازی همانند چاقویی هستند که اگر دست یک جراح بیوفتد فردی را از مرگ نجات می دهد و اگر دست یک اوباش و ارازل بیوفتد فردی را به کام مرگ می کشاند ؛ در واقع ماهواره و موبایل تیغ دو دم هستند و ما که سرپرست خانواده هستیم می بایست ابتدا به خودمان بقبولانیم که  به چه نحوه از این موارد استفاده کنیم تا آنموقع بتوانیم اعضای خانواده ی خود را به رعایت  درست استفاده کردن دعوت کنیم و قطعا برای ریشه کنی این بدی ها و معضلات  علاوه بر این که نیاز به زمان است می بایست فرهنگ سازی هرگز فراموش نشود ؛ اگر به یاد داشته باشید ززمانی که می خواستند کاهش مصرف برق را در جامعه رایج نمایند و خوشبختانه هم موفق عمل شد ؛ با تبلیغات درست در سطح مدارس شعار « هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش » را فرهنگ سازی کردند  ما هم فرهنگ سازی را باید از آموزش و پرورش شروع کنیم .

دکتر غزی در پایان برای فرهنگ سازی در هر زمینه ای یک مثال را مطرح کرد و گفت : شما اگر به کشورهای پیشرفته مسافرت داشته باشید وقتی که می خواهید آدامس بجوید ، کاغذ دور آن را به روی زمین رها نمی کنید در حالی شما در پیشرفته ترین نقاط شهری مثل اهواز و یا دیگر شهرستان ها نگاه کنید ؛ آنهایی که آپارتمان نشین هستند کیسه ی زباله ی خود را از همان طبقه ی بالا به خیابان پرت می کنند ؛ آیا این به خاطر پائین بودن بی سوادی است ؟ خیر چون در کل ایران درصد بالایی از جامعه فرهنگ شهرنشینی را نه این که بلد نیستند بلکه رعایت نمی کنند و اصلا به بی سوادی ربطی ندارد .

موضوع دومی که به صورت کوتاه به آن اشاره شد کنکور سال 1396 و مقایسه ی آنها به چند سال گذشته بود که در این راستا فتانه رستمی ، محمد میاحی رئیس شورای اسلامی شهر ، سپهری از معتمدین و عضو شورای خیرین مدرسه ساز به صورت مشترک شاد بودن محیط برگزاری کنکور را امری ضروری دانستند .

ظهیری عضو هسته ی مشاوره ی کنکوراظهار داشت : ما در مجموع 30 درصد داوطلبین کنکور را در اختیار آموزش و پرورش به صورت مستقیم داریم و 70 درصد دیگر افرادی هستند که به صورت آزاد و یا از آموزشگاه هایی نظیر « گزینه ی 2 و قلم چی » وارد کتکور می شوند لذا پیشنهاد می دهم کمیته ای زیر نظر مستقیم فرماندار تشکیل شده تا آن 70 درصد را نیز ساماندهی نموده که در کنکور سال 1397 همانند این یک دهه درجا نزنیم و یا حداقل در این حد باقی نمانیم .

در ادامه "عبدالامیرخنیفر" مدیر آموزش و پرورش شهرستان شوش نیز گزاری از اقدامات صورت گرفته در زمینه ی کنکور سراسری و برگزاری کلاس های کنکور برای دانش آموزان ارائه دادند.

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست