تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
ساعت 9:30 صبح روز چهارشنبه 4 بهمن ماه 1396 ، به همت مدیریت اداره ی آموزش و پرورش شهرستان شوش ، در آستانه ی دهه ی مبارک فجر « همایش انقلاب و رهبری » در سالن امور تربیتی این شهرستان برگزار شد .
به گزارش شوش نیوز ؛ مدیر اداره ی آموزش و پرورش شهرستان شوش ضمن عرض خیر مقدم به سرهنگ پاسدار کریم بابایی فرماندهی ناحیه ی مقاومت بسیج ، کلیه ی معاونین اداره ، مدیران و مربیان آموزشگاه ها ، به روح معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) ، شهدای انقلاب ، هشت سال دفاع مقدس ، مدافعین حرم و مقام معظم رهبری درود فرستاد و خاطر نشان نمود : همانگونه که اطلاع دارید کمیته ی فرهنگیان و دانش آموزی ستاد دهه ی مبارک فجر به اداره ی آموزش و پرورش محول شده و « کانون بسیج فرهنگیان ، کانون بسیج دانش آموزی و حوزه ی معاونت پرورش و تربیتی بدنی » به عنوان دبیر این کمیته برنامه هایی را برای دهه ی مبارک فجر در نظر گرفته اند و امروز اولین گفتمان مدیریت آموزش و پرورش تحت عنوان « انقلاب و رهبری » برگزار نمودیم و چند دقیقه در همین مورد نکاتی را عرض می کنم .
وی افزود : یکی از مواردی که در شکل گیری انقلاب و نحوه ی به ثمر رسیدن آن تا پیروزی کامل و تمایز این انقلاب با سایر انقلاب های موجود در جهان مؤثر و مشهود است ؛ رهبری و مدیریت انقلاب است ، خیلی از تحلیل گران تاریخی که وقایع تاریخی انقلاب های « هند توسط گاندی و یا چین توسط مائو تسه تونگ » را با انقلاب اسلامی ایران به رهبری و مدیریت حکیمانه ی حضرت امام خمینی(ره) مقایسه می کنند ، ادعا می کنند که رهبر هر انقلابی می بایست یکی از این ویژگی ها را داشته باشد ، « 1 ـ رهبر انقلاب ایدئولوژیک باشد ، 2 ـ رهبر کاریزماتیک 3 ـ رهبری اخلاق مدار » و امام خمینی(ره) این سه ویژگی را یک جا داشت و همین باعث شد که انقلاب اسلامی ایران هم بزرگترین انقلاب باشد و هم ریشه دارترین انقلاب که پس از سپری شدن 39 سال ، روز به روز مستحم تر می شود .
خنیفر در ادامه رهبری کاریزماتیک را شرح داد و گفت : کاریزما در اصطلاح به خصوصیت کسی گفته میشود که بشخصه یا به عقیده دیگران، دارای قدرت رهبری فوقالعاده است. این اصطلاح اغلب در علوم سیاسی و جامعهشناسی به کار برده میشود تا زیرمجموعهای از رهبرانی را که با استفاده از نیروی توانایی شخصی خود میتوانند تأثیراتی عمیق و استثنایی در پیروان خود داشته باشند، توصیف کنند. وبر، کاریزما را چنین توصیف میکند: « رهبری کاریزماتیک یا رهبری مبتنیبر جاذبه استثنایی، » بهگونهای از رهبری گفته میشود که دارای « قدرت و توانایی الهامبخشی به پیروان » باشد و این در حالی است که تواناییها صرفاً از نیروی شخصیت و تعهد فرد سرچشمه گرفته باشد. در این نوع رهبری، رابطهای بدون استفاده از پاداشهای مالی و اعمال زور برقرار میشود.
رئیس اداره ی آموزش و پرورش شهرستان شوش سپس گذری به رهبری اخلاق مدار زد و خاطر نشان نمود : شواهد تحقيقاتي نشان داده كه پايبندي به ارزشهاي اخلاقي، مشخصه رهبراني با اثر بخشي بالا است. اين رهبران از طريق رفتارهاي منصفانه با كاركنان خود آنها را ترغيب به بهبود عملكرد و تمايل به نوآوري و خلاقيت مي كنند. با همين زمينه، اين پژوهش با هدف بررسي رابطه بين رهبري اخلاق مدار با انگيزش دروني براي نوآوري و خلاقيت در كار به مرحله اجرا درآمد.
وی افزود : با این که حضرت امام خمینی(ره) این سه ویژگی را داشت ، خارج از کشور بیش از 45 کتاب در مورد امام و ویژگی های وی که باعث موفقیت در پیروزی انقلاب اسلامی شد نوشته اند اما در کشور ایران کتاب هایی که منتشر شده از ده کتاب بالاتر نرفته است ، هر چند مقایسه کردن مطالب عملی خوبی را در بر دارد اما امام خمینی(ره) با هیچ رهبری و انقلاب اسلامی ایران با هیچ انقلابی قابل قیاس نیست ، « حرکت ، منش ، رفتار ، ساده زیستی و ....» امام خمینی(ره )با تمام رهبران تفاوت دارد .
رئیس اداره ی آموزش و پرورش شهرستان شوش در ادامه تصریح نمود : از نظر ایدئولوژیک امام خمینی(ره) سه مشخصه ی مهم داشت و در بحث دینی چهار محور مهم را در کار خود داشت که یکی از آنها اسلام محوری بود ، از زمانی که از ایران تبعید شد «هجرت از زادگاه خود خمین به شهرستان اراک ـ هجرت از اراک به قم ـ تبعید از قم به کشور ترکیه ـ تبعید از ترکیه به کشور عراق (نجف) و هجرت از عراق به کشور فرانسه (پاریس، نوفل لوشاتو) » و حتی بعد از این که انقلاب اسلامی به پیروزی می رسد و به ایران باز می گردد تا روز رحلتش و ملحق شدن به جدش پیامبر اعظم(ص) به « اسلام محوری ، برقراری عدالت ، ساده زیستی و از همه مهم تر خدمت به مردم » تأکید داشت .
عبدالامیر خنیفر افزود : برخی از مفسران و آنهایی که در حوزه ی علوم سیاسی قلم می زنند ، پیش بینی می کردند که انقلابی در الجزایر و یا در مصر توسط اخوان المسلمین صورت می گیرد و رهبران دینی در مدارس اهل تسنن شروع کردند به بازسازی یک نظریه تحت عنوان « خلافت در حکومت های اسلامی » ؛ امام خمینی (ره) در عراق متوجه این مسئله می شود و آغاز می کند به تولید نظریه به نام « ولایت فقیه » ؛ امام حتی در خارج از ایران بر اوضاع داخل ایران احاطه داشت و مرد زمان خود بود ؛ مرد زمان خود بودن یکی از ویژگی های امام علی(ع) بود که در نهج البلاغه به عنوان یک پارامتر مهم از آن یاد می کند .
وی در ادامه به مدیریت امام خمینی(ره) در بحث ایدئولوژیک در ارتباط جمهوریت با اسلام پرداخت و گفت : انقلابی شکل می گیرد و هشت ماه بعد ، امام اعلام می کند که باید انتخابات برگزار کنیم ؛ 68 گروهک و حزب سیاسی ؛ دوستانی که سنشان اقتضا می کند و جز نسل اولی های انقلاب هستند به یاد دارند روبه روی همین امور تربیتی و دامنه ی همین تپه های میراث فرهنگی 18 چادر گروهک های « پیکار ، فرقان ، منافقین و ... » جهت فعالیت آنها نصب شده بود و امام خمینی(ره) حتی آنها را فرزندان خود قلمداد می کرد حدود 25 روز این گروهک ها در شوش فعالیت داشتند ؛ غیر از این که در تهران حدود 68 گروهک و حزب مخالف گفتمان انقلابی امام فعال بودند ولی با این وجود امام همه ی آنها را پذیرفت ، یک روز در جماران و یک روز در قم در سخنرانی های خود آنها را پذیرفت . هیچ رهبری اینکار را نمی کند اما امام مدیریت دمکراسی داشت ، اعتقاد به آزادی داشت .
رئیس کمیته ی فرهنگیان و دانش آموزی ستاد دهه ی مبارک فجر شهرستان شوش سپس به مدیریت اخلاق مداری امام خمینی(ره) اشاره کرد و خاطر نشان نمود : توسل یه سیره ی نبوی و ائمه ی اطهار(ع) در موجود امام بود ؛ در هشت سال دفاع مقدس تا پنج کیلومتری بصره پیش رفتیم و هدف این بود که پالایشگاه بصره را منفجر کنیم ؛ اما امام یک هفته بعد دستور داد چون بحث معیشت مردم در میان است از انفجار پالایشگاه دست نگه دارید حتی با دشمنان هم اخلاق مداری را سرلوحه ی کار قرار می داد ، امام این اخلاق مداری را از پیامبراکرم(ص) آموخت ، رسول اکرم(ص) زمانی که می خواهد مکه را فتح کند می فرماید :«درباره کردار من با شما، چه فکر میکنید گفتند: مانند کردار یک پدر بزرگ یا برادر بزرگ نسبت به فرزند و برادرش، پیامبر (ص) فرمود: «اَلْیوْمَ لا تَثْرِیبَ عَلَیکُمْ؛ امروز ملامت و توبیخ بر شما نیست.» و فرمود: اسیر و برده بودید: «اَنْتُمُ الطُّلَقاءَ؛ شما همه آزادید.» یعنی شما که طبق قانون اسلام، میبایست اسیر و برده میبودید، و سزاوار بود هم چون کالا در بازار به خرید و فروش درآیید، آزاد هستید . این اخلاق مداری پیامبر(ص) است و امام خمینی(ره) همین اخلاق مداری را داشت .
وی در بخش پایانی سخنان خود خطاب به مدیران آموزشگاه ها اظهار داشت : با توجه به این که ایام الله دهه ی مبارک فجر تقارن پیدا کرده است با ایام فاطمیه ، لذا در برنامه ها شأن و منزلت بی بی دو عالم حضرت فاطمه ی زهرا(س) رعایت شود و برنامه های شاد ویژه ی دهه ی مبارک فجر را تا قبل از ایام فاطمیه انجام دهید .
در ادامه سرهنگ پاسدار کریم بابایی فرماندهی ناحیه ی مقاومت بسیج شهرستان شوش به پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت : انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در سال 1357 با سه عنصر « رهبری هوشمندانه ـ بصیرت ملت عزیز و ایدئولوژی » پایه گذاری شد ، معجزه ی قرن نامیده شد و بتوانیم بگوییم پس از « انقلاب های کبیر فرانسه و انقلاب سوسیالیستی شوروی » ، برترین و بزرگترین انقلاب های مردمی محسوب می شود ، انقلابی که توانست بعد از مدت کوتاهی سیطره ی شرق و غرب را درنوردید و موج آن در منطقه و جغرافیای جهان تأثیرات شگفتی را بگذارد .
فرماندهی ناحیه سپاه پاسداران شهرستان شوش افزود : انقلابی که به گفته ی کارشناسان و کاوشگران غربی به یک سونامی عظیم و یک موج بزرگ تعبیر شده است ؛ انقلابی که با شعار « نه شرقی نه غربی » راه جدیدی را برای بشریت ، ترسیم کرد و جبهه ی تازه ای راه روبه روی بشریت قرار داد ؛ این انقلاب اسلامی ، از بدو تولدش به دلیل تفاوتش با سایر انقلاب ها « در پیدایش ، انگیزه و هم در استقرار » دشمنان بسیار بزرگی دارد ؛ شعارهایی که انقلاب اسلامی مطرح کرد یکی از دلایل اصلی دشمنی با جمهوری اسلامی ایران است .
وی در ادامه به برخی از شعارها که انقلاب اسلامی بر پایه ی آن بنا نهاده شد اشاره کرد و اظهار نمود : « 1 ـ بازگشت به اسلام ناب محمدی 2 ـ بازگشت به گفتمان نبوی 3 ـ آزادی و عدالت اجتماعی 4 ـ نفی ظلم و استکبار 5 ـ اتکا نکردن به قدرت های شرقی و غربی 6 ـ گستره ی انقلاب اسلامی » و امروز ما هم وظیفه داریم که در راه استقرار و پیشرفت این شعارها تلاش خود را به کار ببریم .
وی در بخشی دیگر از سخنان خود تصریح نمود : امروز انقلاب اسلامی هم در صحنه ی منطقه ای و هم بین المللی به حیات خود ادامه می دهد ، هر جایی که ندای مظلومی را انقلاب اسلامی بشنود به یاری اش می رود ، چون که هدف و انگیزه ی انقلاب اسلامی ، جهانی است و برعکس انقلاب های دیگر نظیر انقلاب کبیر فرانسه که در سطح اروپا و انقلاب سوسیالیستی شوروی بیشتر در حاشیه ی کشورهای اطراف خودش بود و یا مائو که بیشتر به شرق آسیا محدود می پرداخت ، انقلاب اسلامی ایران با گفتمان رهایی بشریت پا به عرصه ی وجود گذاشت و گستره ی آن را در پنج قاره ی « آمریکا ، آفریقا ، آسیا ، اروپا و آقیانوسیه » شاهد هستیم .
سرهنگ بابایی در پایان خطاب به فرهنگیان اظهار داشت : شما مدیران و اساتید ارزشی می توانید نحوه ی پیروزی انقلاب اسلامی از « پیدایش تا گستره ی آن به جهان » را به دانش آموزان بیاموزید تا این نسل سوم و چهارم با دانستن حقایق از نسل اول و دوم فاصله نگیرند .
دراین همایش همچنین از تأثیرگزاران ساخت فروشگاه فرهنگیان تجلیل به عمل آمد و سپس ابلاغ رضا بالوی به عنوان مشاور آموزشی و فرهنگی مدیر کل آموزش و پرورش استان خوزستان اهدا گردید و در پایان حکم عباس کرم الهی به عنوان مشاورمطبوعاتی و رسانه ای اداره ی آموزش و پرورش به ایشان تحویل داده شد .