تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
ساعت 10:30 صبح روز یکشنبه 6 خردادماه 1397 ، اولین جلسه ی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در سال 1397 شهرستان شوش به مدیریت آیت الله سید محمد امام در دفتر امام جمعه ی این شهرستان برگزار شد .
به گزارش شوش نیوز ؛ با حضور آیت الله سید محمد امام ، امام جمعه و رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر ، عبدالحسن آل کثیر معاونت فرمانداری ، سروان علیرضا ایمانی فرماندهی ناحیه ی مقاومت بسیج و دبیر جدید ستاد ، سرهنگ حمیدرضا بهاروند فرماندهی نیروی انتظامی ، مصطفی نظری دادستان عمومی و انقلاب ، مهندس یوسف زمانی شهردار ، عبدالامیر بشکار مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و منشی ستاد ، حجت الاسلام محمد جواد حسینوند رئیس اداره ی تبلیغات اسلامی ، عبدالامیر خنیفر رئیس اداره ی آموزش و پرورش ، محمد میاحی رئیس شورای اسلامی شهر شوش ، فاطمه دیناروند سرپرست اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی ، معصومه ادیب مسئول ستاداحیای امر به معروف و نهی از منکر خواهران ، مهندس مجدیان مسئول طلایه داران ستاد و.... « اولین جلسه ی هدفمند و دارای مصوبه ستاد در دفتر امام جمعه برگزار شد .
عبدالامیر بشکار منشی ستاد احيای امر به معروف و نهی از منكر شهرستان در ابتدای اين جلسه به ارائه گزارشی از عملكرد اين ستاد پرداخت و گفت: به مناسبت در حالی که در ایام ماه مبارک رمضان به سر می بریم ،بايد برنامهريزیهای جامعی برای ارتقای سطح كيفی و كمی اين فريضتين صورت پذيرد.
وی افزود : در حالی که ما برای ارائه ی گزارش به استان رفته بودیم از ما گزارش عملکردی نخواستند و چون ما از نظر زیر ساخت مشکل داریم و مکانی برای بالابردن دفتر ستاد در اختیار نداریم ، همین کار باعث شده که ما برای اعضای خود نتوانیم پرونده ای تشکیل داده و آنها را ساماندهی نماییم .
وی در ادامه خاطر نشان نمود : البته این مشکل با وساطت صادقیان رئیس اداره ی اطلاعات مرتفع شده و با همکاری یوسف زمانی شهردار شوش مکانی که برای پمپاژ آب کنار پل پیاده رو « ضلع شمالی پارک ساحلی » در نظر گرفته شده بود برای ایجاد دفتر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر اختصاص یافت و در حال تعمیر و تجهیز این مکان هستیم تا در اولین فزرصت تابلوی آن را برای اعلام موجودیت بالا ببریم .
بشکار در ادامه اظهار داشت : شهرستان شوش 200 گروه 10 نفره ی طلایه داران می بایست در سه بخش « مرکزی ، شاوور و فتح المبین و سازمان ها ، نهادها و مدارس در دو بخش خواهران و برادران » راه اندازی شود و برای فعال کردن این گروه ها می بایست 2000 پرونده در قالب « طلایه داران ، یاوران و یادآوران » تشکیل شود .
وی در ادامه فعال نمودن گشت های نیروی مقاومت بسیج را در سطح شهر و روستا ضروری دانست و گفت : در اغذیه فروشی ها و تالارها ، متأسفانه در ماه مبارک رمضان بی توجهی هایی صورت می گیرد که هم نیاز است مدیران این اغذیه فروشی ها و تالارها توجیح شوند و ضمن فعال نمودن گشت های بسیج ؛ بیانیه ای مشترک از طرف « دادستان ، نیروی انتظامی ، و دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر» صادر و به صورت چاپ بنر در سطح شهر نصب گردد .
بشکار در بخش پایانی سخنان خود ، مهمترین معروف زمانه را حمایت از کالای ایرانی دانست و در این خصوص تصریح نمود : مهمترین دلیل حمایت از کالای ایرانی، توجه به موضوع اشتغال و رفع مشکلات گسترده در حوزه تولید است و ما این حمایت را به عنوان یک معروف می بایست مورد توجه قرار دهیم تا فرموده ی حضرت آقا را نیز اطاعت کرده باشیم .
عبدالحسن آل کثیر معاونت فرمانداری شهرستان شوش برگزاری کلاس های توجیهی برای هم اندیشی در ادارات را امری ضروری دانست و در این خصوص گفت : ادارات برای زیر مجموعه های خود و آموزش و پرورش برای فرهنگیان کلاس های هم اندیشی را تدارک ببینند و از محضر امام جمعه ی شهرستان شوش بهره ی لازم را ببرند و من از طرف ادارات آمادگی خود را در این خصوص اعللام می نمایم .
سروان علیرضا ایمانی فرماندهی ناحیه ی سپاه و دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان شوش به شناسایی آسیب های اجتماعی اشاره کزرد و اظهار داشت : آسیب های اجتماعی شهرستان شوش را با دیدگاه مقام معظم رهبری بشناسیم و در مسائلی نظیر « طلاق و اعتیاد » نیاز است که سیاست گذاری های لازم را که تاکنون انجام نشده است را مدنظر داشته باشیم .
وی افزود : زنده نگهداشتن مناسبت ها در نظر گرفتن بیلبردهایی در سطح شهر و نصب بنرهایی به صورت مدام می تواند در فرهنگ سازی در جامعه تأثیر مثبت داشته باشد ؛ لذا سپاه پاسداران دو بیلبرد را به صورت ثابت برای تبلیغات ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در نظر می گیرد اما چاپ و تهیه ی بنر می بایست به صورت چرخشی بین اعضای ستاد تقسیم شود ، چون این ستاد برای اجرای هرگونه برنامه نیاز به پشتیبانی همه جانبه ی اعضای ستاد دارد .
حجت الاسلام محمد جواد حسینوند رئیس اداره ی تبلیغات اسلامی شهرستان شوش از ثبت نام اعزام 130 روحانی مبلغ خبرداد و گفت : در این چند روز که از ماه مبارک رمضان سپری شده در سامانه اعزام 130 مبلغ روحانی به نقاط شهری و روستایی ثبت نام شده و در صورتی از نظر وسیله ی ایاب و ذهاب متقاضیان با ما همکاری داشته باشند آمادگی آن را داریم که به تعداد مورد نیاز ، مبلغ خواهر و برادر به مساجد حوزه ی شهری و روستایی اعزام کنیم .
وی در بخش پایانی سخنان خود به روزه خوانی در جاده ی ترانزیت و بین شهری اشاره کرد و اظهار داشت : درست است آنهایی که بر حسب ضرورت ممکن است به مسافرت بروند و می دانند که قبل از اذان ظهر به شهر خود بر نمی گردند و در نتیجه روزه نمی گیرند ، این مهم نیست ، اما چون پلاک ماشین آنها معرف شهر شوش است لذا انتظار می رود ، کلمن آب خود را در صندق عقب ماشین قرار دهند و به هنگام نیاز از آن استفاده کنند و از جلوی ماشین قرار دادن و پشت شیشه که همه می بینند قرار ندهند .
معصومه ادیب مسئول امر به معروف و نهی از منکر خواهران ضمن انتقثاد به مسئول طلایه داران این ستاد خاطر نشان نمود : حدود یک سال است که مدارک و عکس پرسنلی 130 خواهر را برای صدور کارت شناسایی جمع آوری تحویل داده ایم ولی متأسفانه تاکنون از صدور کارت آنها خبری نیست و از طرفی تاکنون هر جلسه ای برگزار شده فقط در حد حرف زدن بوده و چون مصوبه ای نداشته و صورتجبلسه ای تنظیم نگردیده بدون خروجی تمام شده و امیدوارم این جلسه خروجی مناسبی داشته باشد و در حد حرف باقی نماند .
مصطفی نظری دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شوش در ابتدا به مظلوم ماندن اصل 8 از قانون اساسی اشاره کرد و تصریح نمود : نظام مقدس جمهوری اسلامی که متأثر از مبانی دین اسلام و مکتب اهل بیت می باشد به احیای این فریضه توجه ویژه ای داشته است و یکی از اصول قانون اساسی نظام اسلامی را به این فریضه مهم اختصاص داده است. در اصل هشتم قانون اساسی آمده است که در « جمهوری اسلامی ایران دعوت به خیر، امر به معروف و نهی ازمنکر وظیفه ای است همگانی و متقابل بر عهده مردم نسبت به یکدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت. شرایط و حدود و کیفیت آن را قانون معین می کند » "والمؤمنون و المؤمنات بعضهم اولیاء بعض یأمرون بالمعروف وینهون عن المنکر. هر عقل سلیمی به دنبال جامعه سالم است و جامعه سالم در گرو توجه همه افراد جامعه و وظیفه شناسی و احساس مسئولیت نسبت به معضلات و منکرات جامعه خواهد بود و اگر شهروندان نسبت به معضلات جامعه خود احساس وظیفه نکنند قطعا آن اجتماع نه تنها پیشرفت نخواهد کرد، بلکه به ساحل آرامش هم نخواهد رسید. متأسفانه برخی افراد آگاهانه و یا ناآگاهانه قوانین و ملزومات نظام اسلامی را رعایت نمی کنند و برای برخورد با این ناهنجاری ها نیاز به نظم و قانون است و شرع مقدس اسلام و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای برخورد با این ناهجاری ها امر به معروف و نهی از منکر را پیشنهاد می کند و به تمام پیروان خود توصیه می کند که برادران دینی خود را نصیحت خیرخواهانه کنند.
وی افزود : امر به معروف و نهی از منکر از فرائض واجب و با اهمیت در دین اسلام است و همواره ائمه معصومین در سیره عملیشان مردم را دعوت به خوبی ها و دوری از بدی ها می کردند و به اصحاب و پیروان خود نیز توصیه می کردند که امر به معروف و نهی از منکر را در فعالیت های اجتماعی خود انجام دهند.
نظری در پایان به اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در تابستان 1397 اشاره کرد و گفت : اداره ی ورزش و جوانان ، اداره ی آموزش و پرورش ، اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی و هر اداره ای که در پر کردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان دخیل هستند ، ضمن اعلام برنامه های خود به ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر ؛ به صورت روزانه از تأسیسات و امکانی که این گونه کلاس ها برگزار می شوند نظارت مستقیم داشته تا چنانچه آهنگ هایی پخش می شود که غیر مجاز و دارای مجوز نیستند جلوگیری شود .
آیت الله سید محمد امام ، امام جمعه و رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان شوش در یک جمع بندی اظهار داشت : نتیجه ی مطالبی که بیان شد این است که ما هم در امر به معروف و نهی از منکر و هم در جلوگیری از اجرای نهی می بایست بیش از پیش خود را تقویت کنیم و اگر هم قرار است از « روزه خواری ، ورزش های مختلط ، اجرای جشن در کافی شاپ ها یا سالن های ورزشی و هم چنین پخش آهنگ های غیر مجاز در اماکن عمومی و ورزشی » جلوگیری کنیم می بایست با تذکر و رفعت اسلامی برخورد کنیم تا تذکر ما اثزربهخش باشد در غیر این صورت اگر قرار باشد از قوه ی قعریه برخورد کنیم چه بسا ممکن است خودمان مرتکب اجرای نهی باشیم به جای این که بخواهیم معروفی را توصیه نماییم .
وی با اشاره به قانونی بودن ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در سراسر کشور خاطر نشان نمود: این ستاد کاملا قانونی بوده و دارای اساسنامه است و با « سیاستها و خطمشیهای اساسی در زمینه ترویج و اجرای امر به معروف و نهی از منکر ؛ تبادل اطلاعات و نظرات برای شکلگیری سیاستهای مربوط به امر به معروف و نهی از منکر ؛ تعیین الگوهای رفتاری ؛ شناسایی ظرفیتها و کمک به تشکیل جمعیتها و تشکلهای مردمی فعال ، حمایت همهجانبه از اقدامات قانونی آمران به معروف و ناهیان از منکر و...... » از سال 1371 فعالیت رسمی خود را آغاز نموده است و ما در شهرستان شوش می بایست دلسوزی ها را برای جامعه و جوانان بیشتر کنیم و در درجه ی اول برای ایجاد اشتغال در تمام دستگاه ها تلاش کنیم و اولین راه آن حمایت از کالای ایرانی است .
آیت الله امام سپس به بی توجهی بانک ها برای تسهیلات بانکی و جذب نکردن سرمایه گزاران برای به کار بردن شسرمایه و کارآفرینی انتقاد کرد و گفت : یکی از دلایل بالا رفتن آمار اعتیاد و یا طلاق همین چوپ لای چرخ گذاشتن و ایجاد سد برای اشخاصی است که می خواهند در این شهر سرمایه گذاری کنند و از طرفی تعدادی جوان هم که می خواهند طرح و ایده ی خود را پیدا کنند وقتی که به تسهیلات بانکی می رسند چون به آنها بی توجهی می شئود از اجرای طرح خود منصرف میس شوند ، آیا این بی توجهی ها و چوب لای چرخ گذاشتن ها خود به خود جامعه را به طرفی نهی نمی کشاند ؟ البته جای بسی خرسندی است که فرماندار شهرستان شوش شنیده ام اعلام کرده است از هر فردی که بخواهد در شهر شوش سرمایه گذاری کند به گرمی استقبال می کند و این جای امیدواری است .
در پایان سروان علیرضا ایمانی فرماندهی سپاه ناحیه ی شهرستان شوش و دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر صورتجلسه ی مصوبات این جلسه را قرائت نمود .