تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
ساعت 10:30 صبح روز چهارشنبه 6 تیرماه 1397 مراسم بزرگداشت سی و هفتمین سالگرد شهدای هفتم تیر و زده نگه داشتن یاد و خاطره ی شهید مظلوم بهشتی و شهید مظلوم دانش در عباسیه ی حرم مطهر دانیال نبی(ع) برگزار شد .
به گزارش شوش نیوز در این مراسم ؛ آیت الله سید محمد امام ، امام جمعه ی شهرستان شوش ضمن ابراز تشکر و قدردانی از برگزار کنندگان این مراسم گفت : این مراسم به برکت و لطف خون شهدایی نظیر شهید آیت الله سید محمد حسین حسینی بهشتی و شهید حجت الاسلام و المسلمین سید محمد کاظم دانش توسط شما مردم ولایتمدار که هر کدام در پست و لباسی مشغول خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی هستید برگزار شده است .
امام جمعه ی شهرستان شوش در ادامه به بررسی اجمالی شهید بهشتی به عنوان یکی از رکن های اساسی پرداخت و در این خصوص خاطر نشان نمود : پس از قیام امام خمینی(ره) ، مبارزات شهید بهشتی به طور رسمی و به صورت سازمانیافته، با تکیه بر رهبری امام که خود تربیت یافتة مکتب ایشان بود، در ابعاد گوناگون آغازشد. مبارزات عقیدتی وی بر این اساس بود که در مجامع روشنفکران راجع به مسائل اسلامی، آرا و نظرات نوینی اظهار میکرد که با طرز تفکر قشریون سنتی وفق نمیداد و لهذا برخی از آنان با وی به نزاع میپرداختند و بیش از دیگر یاران امام و انقلاب، او را هدف تیرهای تهمت و افترا قرار میدادند ؛ هنگامی که امام در پاریس بودند، برای تبادل نظر با امام خمینی (ره) به آنجا رفت و سپس به فرمان امام به عضویت شورای انقلاب اسلامی ایران برگزیده شد. نقش مؤثر و رهبریکننده ایشان در آن زمان کاملاً محسوس بود. رابطه و سابقه ی آشنایی ایشان با امام خمینی(ره) و اعتماد کامل امام به ایشان، شهید بهشتی را در سالهای مبارزه به صورت یکی از صاحبان سر ّامام و رازدار انقلاب درآورده بود و وی نقش خود را در این رهگذر به خوبی ایفا میکرد. به ویژه در کارهای انقلابی، مانند «اعتصابها، راهپیماییها، نوشتن اعلامیهها، جبههگیریها و برخوردها » صاحبنظر و قطب ارشاد و مرجع و تصمیمگیرنده بود. وی در انجام کارهای حساس، همواره از دوستان نزدیک و باوفای خویش مدد میگرفت و این جهات بود که، دشمنان انقلاب اسلامی سرانجام حزب جمهوری را مورد هدف قرار دادند، و اولین هدفشان از میان برداشتن رهبر حزب یعنی شهید بهشتی بود.
آیت الله امام سپس به تأثیر شهید بهشتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و تصریح نمود : شهید مظلوم آیت الله بهشتی در پرتو جامعیت بی نظیری که داشت توانست علیرغم همه ی فشارهائی که بر او وارد می شد در مدت کوتاهی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی فرصت خدمت به اسلام و ملت را یافته بود، بزرگترین خدمات را به انقلاب اسلامی بعمل آورد و آثار ارزشمندی از خود بجا گذاشت که از جمله عوامل تضمین کننده راه آینده این حرکت عظیم اسلامی می باشند. «حضور فعال و موثر در شورای انقلاب اسلامی و تلاش مستمر برای جلوگیری از انحراف این شورا توسط غرب باوران، مدیریت مجلس خبرگان قانون اساسی و تنظیم قانون اساسی جمهوری اسلامی »که اساس و پایه نظام موجود است، ایفای نقش حیاتی از طریق حزب جمهوری اسلامی در تشکیل مجلس شورای اسلامی اول از اکثریت معتقد به خط اصیل اسلام، تلاش پی گیر برای ریختن شالوده ای اسلامی جهت ایجاد یک دستگاه فضائی اسلامی و مستقل و پیاده کردن احکام اسلام، کوشش مستمر برای تشکیل دولت مکتبی شهید رجائی و مبارزات اصولی با جریان آمریکائی که بنی صدر در راس آن قرار داشت تا برکناری بنی صدر از ریاست جمهوری که بمعنای انزوای کامل گرایشات آمریکائی و غربی در انقلاب بود از خدمات فراموش نشدنی شهید مظلوم آیت الله بهشتی است که برکات آن برای همیشه همراه باتاریخ انقلاب شکوهمند اسلامی باقی خواهد ماند و هر چه زمان بگذرد بارورتر خواهد شد.
وی سپس به راز پایداری انقلاب اسلامی بعد از حادثه هفتم تیرماه اشاره کرد و در این مورد اظهار داشت :در حالی که گفته می شد شهید بهشتی مشاور امین امام خمینی(ره) است و در تمام امور پیگیری های لازم را به عمل می آورد و با توجه به این که یک روز قبل از فاجعه ی هفتم تیر 1360 یعنی ششم تیر همان سال منافقین با انفجار یک بمب قصد به شهادت رساندن مقام معظم رهبری را داشتند که خداوند حافظ جان مبارک ایشان بود تا بعد از رحلت ملکوتی امام خمینی(ره) رهبر مسلمین جهان شود ؛ وقتی که شهید مظلوم بهشتی و 72 تن از بهترین یاران و یاوران امام خمینی(ره) به درجه ی رفیع شهادت نائل گردیدند ؛ تصور این بود که انتقلاب اسلامی متزلزل می شود اما با توجهات خداوند سبحان و امام زمان(عج) انقلاب اسلامی مستحکم تر شد و به حیات خود ادامه داد آن هم با شعار « نه شرقی نه غربی» و همین شاعر انقلاب اسلامی را با دیگر انقلاب ها که یا به غرب و یا به شرق متوسل بودند جدا ساخته بود . او آن چه که در این مورد بسیار قابل تامل و بررسی است، رمز پایداری انقلاب اسلامی بعد از جریان 7 تیر است که می توان آن را در در چند نکته نهفته دانست. نکته ی اول؛ نقش اقتدار وجودی حضرت امام خمینی(س) و محوریت حاکمیت دینی در جامعه اسلامی ما است. با اینکه اول انقلاب بود و مسائل زیادی برای انقلاب پیش آمده بود اما نقش محوری حضرت امام (س) در تمام عرصه ها، همه توطئه ها را خنثی می کرد.
وی افزود : نکته ی دوم؛ وجود روحانیون دلسوز و علاقه مند به انقلاب است که نقش اساسی آنها پیشتازی و پشگامی در مبارزات سیاسی است. روحانیت با تمام عیار حرکت خود در صحنه داخلی و بین المللی حضور داشته است. در حقیقت مرد سیاست و مبارزه بوده است . لذا روحانیون در سنگرهای منابر و سایر سنگرهای دیگر قدرت اطلاع رسانی به توده مردم در جهت ارتقای فهم سیاسی جامعه نقش اساسی داشته اند. نکته سوم؛ پشتیبانی مردم از حضرت امام و تکیه برقدرت امت بزرگ اسلامی است که نقش اساسی در پایداری انقلاب اسلامی داشته و امروز هم دارد.
امام جمعه ی شهرستان شوش در بخش بعدی سخنان خود به مظلومیت شهید بهشتی از دیدگاه امام خمینی(ره) پرداخت و در این خصوص عنوان نمود : امام خمینی(ره) پس از شهادت آیت الله بهشتی فرمود : «بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مرد و خار چشم دشمنان بود» و در بخشی دیگر از سخنان خود فرمود : « بهشتی یک ملت بود برای ملت ما .» شاید یکی از بزرگترین دلایل مظلومیت بهشتی، اصرار و پافشاری او بر دفاع از خط امام در برابر خط نفاق بود. به همین خاطر بود که انواع و اقسام تهمت و افترا را به او نسبت میدادند، اما هرگز کسی ندید که بهشتی زبانش را بخاطر اعتراض و پاسخگویی به آن اتهامات بگشاید. به بهشتی گفتند: «این روزها حملات دشمنان به شما بسیار شدید شده است. تبلیغات زیادی برای متهم کردن و زیر سوال قرار دادن شما به راه افتاده است، برای مقابله با این توطئهها اقدامی بکنید» خندید و گفت: «حیف است وقتمان را صرف این چیزها بکنیم. بالاخره یک روز ملت همه چیز را خواهد فهمید…».
وی سپس به زندگی و فعالیت های شهید مظلوم حجت الاسلام سید محمد کاظم دانش اشاره کرد و گفت : از جمله شهيدان فاجعه ی دردناك هفتم تیر سال 1360 ، شهيد حجتالاسلام و المسلمين سيدمحمدكاظم دانش « اولین فرمانده کمیته ی انقلاب اسلامی ، اولین مسئول حرب جمهوری اسلامی در شوش ، اولین امام جمعه ، بنیانگذار ناحیه ی سپاه پاسداران و کمیته ی امداد حضرت امام خمینی(ره) در شوش ، اولین روزنامه نگار شهرستان شوش در ماهنامه ی مکتب اسلام که هم داستان ها و هم مقالاتش منتشر می شد و اولین نماینده ی شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی » ، است.
آیت الله سید محمد امام ، امام جمعه ی شهرستان شوش در ادامه تهذیب نفس شهید دانش را یکی از نکات بسیار مهم تربیتی ایشان دانست و در این خصوص اظهار داشت : این شهید والامقام یکی از سخنوران و شخصیت های شناخته شده در کشور بود و اگر هیچ وقت از یادها نمی رود به خاطر علم ایشان نیست چون در ایران عالم زیاد دارد و به خاطر مؤعظه ها و خطبه های ایشان نیست چون مؤعظ و مبلغ در این زیاد داریم بلکه به خاطر تربیت درست خانوادگی ایشان و تهذیب نفسی بود که ایشان را ویژه در اذهان جا انداخته بود و در حالی که فرماندهی کمیته ی انقلاب اسلامی بود وخیلی بر علیه ایشان شعار می دادند ، وقتی که به شهید دانش رساندند که بر علیه شما شعار می دهند در کمال آرامش گفت : «اجازه بدهید تا می توانند بگویید « مرگ بر دانش» چون این مرگ گفتن ها کفاره ی گناهانم را سبک می کند .»
وی در پایان در وصف شهدای هفتم تیر 1360 و مقایسه ی آنها با شهدای کربلا اشاره کرد و در این خصوص اظهار داشت : وقتی شهید بهشتی به همراه 72 تن به شهادت رسیدند ملت غیور و شهید پرور ایران اسلامی بهترین مراسم تشییع جنازه همانند رحلت امام خمینی(ره) برگزار نمودند ؛ اما همین ملت در عاشورای واقعه ی کربلا نبودند که پیکر پاک و مطهر سرور و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) و 72 نفر از بهترین یارانش تا چند روز روی زمین بمانند .
حاج ناصر پیوست مدیر مجمع اهل بیت (ع) یکی از مداحان اهل بیت(ع) در وصف شهدای هفتم تیر ، خصوصا شهید مظلوم بهشتی و شهید مظلوم دانش به ذکر مصیبت پرداخت .
از دیگر برنامه های این مراسم می تواند به « اهدا لوح تقدیر به سردار پاسدار سید محمد ابراهیم دانش ؛ برادر شهید دانش توسط امام جمعه و فرماندهی سپاه شوش و نصب تصویر زنده یاد مجید افزاخته رئیس سابق دادگاه بخش شاوور و نقد مهدی اسلامی پناه از فرهنگیان شوش در خصوص بی توجهی به نحوه ی برگزاری مراسم » اشاره کرد .
شایان ذکر است در این مراسم که به همت « دفتر امام جمعه ، فرمانداری ، دادگستری ، هیئت رزمندگان اسلام ، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ، بنیاد شهید و امور ایثارگران ، اداره ی تبلیغات اسلامی ، اداره ی اوقاف و امور خیریه و مجمع اهل بیت(ع) » برگزار شد ؛ آیت الله سید محمد امام ، امام جمعه ، عبدالحسن آل کثیر معاونت فرمانداری ، سروان پاسدار علیرضا ایمانی فرماندهی ناحیه ی سپاه ، صادق جعفری چگنی رئیس دادگستری ، مصطفی نظری دادستان عمومی و انقلاب ، علی الوار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ، ناصر منصوری مسئول دفتر نماینده ی شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی ، سید مجید نوری زاده رئیس جمعیت هلال احمر ، مهندس یوسف زمانی شهردار ، حجت الاسلام محمد جواد حسینوند رئیس اداره ی تبلیغات اسلامی ،سید حکیم موسوی رئیس شورای شهرستان شوش ، محمد میاحی رئیس ، مهندس سعید شفاهی و مسلم سگوند اعضای شورای اسلامی شهر شوش و....... حضور داشتند .