تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
عکس ـ سید اسماعیل موسوی
به همت سپاه ناحیه ی شوش همایش سران عشایر با حضور جمعی از مسئولین دستگاه های دولتی ، بزرگان ، شیوخ و سران طوایف و عشایر درمنطقه ی چنانه برگزار شد .
سرهنگ دوم پاسدار علیرضا ایمانی فرمانده ی سپاه ناحیه ی شوش دانیال(ع) ضمن قدردانی از حضور «امام جمعه ی شهرستان شوش ، جمعی از مسئولین ، شیوخ و سران عشایر» به آسیب های مادی و معنوی به مردم از تیراندازی ها اشاره کرد و خاطر نشان نمود : یکی از معضلاتی که در مراسم مختلف در شهرستان شوش و برخی از دیگر شهرستان های استان خوزستان موجب ایجاد زحمت و خسارتهای مالی و جانی برای مردم شده است داشتن اسلحه چه به صورت مجاز و چه غیرمجاز بوده است. داشتن اسلحه ی مجاز یا غیرمجاز در نزد مردم تبعاتی به دنبال خواهد داشت که موجب بروز حوادث ناگواری نیز شده است.
فرمانده ی سپاه ناحیه ی شوش تیراندازی در مراسم را یکی از رسوم قدیمی و منسوخ شده برشمرد و گفت: در قدیم به خاطر حفظ جان عشایر در مقابل سارقان، حیوانات وحشی یا نیاز عشایر به خاطر شیوه زندگی داشتن اسلحه و تیراندازی لازم بود، اما در حال حاضر ضرورت این امر از بین رفته است.لذا بزرگان و شیوخ در مناسبتهای مختلف رسم غلط تیراندازی را نهی کنند و متولیان فرهنگی ، پویشهای مختلف برای پیشگیری از این حرکات غلط ایجاد کنند.
در ادامه حجت الاسلام شیخ مهدی علیزاده اصل امام جمعه ی شهرستان شوش با اشاره به روایات و آیاتی از قرآن کریم واین که « عشایر ذخایر انقلاب هستند» ؛ به ورود تشیع از خوزستان به کشور ایران اشاره کرد و گفت : خوزستان از سالها و قرنهای گشته، از دیرباز تاکنون به عنوان دروازه ی ورود تشیع به ایران معروف و در دامان خود علمای شیعی بسیاری را پرورانده و خدمات ارزندهای را به اسلام عرضه کرده است. خوزستان به سبب حضور علمای برجسته ی شیعه و حوزه ی علمیه 1200 ساله اش در طول تاریخ همواره مورد توجه عالمان، اندیشمندان و فضلای نقاط مختلف جهان اسلام بوده و به سبب این که نخستین قدوم مبارک امام علی بن موسی الرضا(ع) به ایران از این سرزمین صورت گرفته، به عنوان دروازه ی ورود تشیع به ایران معروف گشته است.
وی افزود : دوران گسترش و رشد شیعه از قرن سوم و چهارم آغاز و در همه نقاط جهان اسلام از جمله ایران تسریع پیدا کرد و از این زمان بود که مهمترین حامی شیعیان ایران، یعنی شیعیان حله و عراق بر ایران تأثیر بسیاری داشته و خوزستان به عنوان مهد پرورش شیعه مورد توجه قرار گرفت.
امام جمعه ی شهرستان شوش در ادامه یادآورد شد : با این سابقه ی درخشان که استان خوزستان به خاطر ورود تشیع به ایران اسلامی و شهرستان شوش به خاطر مقبره ی حضرت دانیال نبی(ع) و چندین امام زاده و شاعر دوران امام رضا(ع) یعنی دعبل خزاعی شایسته نیست که در این دیار که به غلط از تیراندازی در مراسم عروسی و عزا استفاده شود .
حجت الاسلام شیخ مهدی علیزاده اصل در ادامه خاطر نشان نمود : رسم نادرست تیراندازی در محافل عروسی و عزا در برخی شهرهای استان خوزستان خصوصا در شهرستان شوش شایع است. و بارها باعث شده که برخی از جوانان این منطقه جان خود را از دست داده یا مجروح شوند .
وی افزود : هر چند که با همت نیروهای امنیتی و انتظامی از نظر آماری این تیراندازی ها تا حدودی کاهش یافته است اما برای رساندن این آمار به صفر نیاز به همکاری « شیوخ ـ ریش سفیدان و سران طوایف و عشایر» می باشد ؛ چون جوانان هر عشره حرف سران عشیره ی خود را حجت می دانند .