11212024پنج شنبه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۹۴۰۱۳۱837

نخستین سفر جهادگران خبر شوش در سال 1394 به روستای عنکوش از توابع بخش فتح المبین

تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی

روستای عنکوش با 145 خانوار و 800 نفر( بدون احتساب دانش آموزان روستاهای همجوار )  با قدمتی 75سال از توابع بخش فتح المبین و در 5 کیلومتری شهر شوش  و در منطقه ی عملیاتی فتح المبین  قرار گرفته است . 

 

 عباس کرم الهی رئیس انجمن روزنامه نگاران و مدیر مسئول پایگاه خبری تحلیلی شوش نیوز ؛ جعفر دیناروند رئیس کارگروه تخصصی آسیب های اجتماعی انجمن روزنامه نگاران ، برهان زبیدی گزارشگر پایگاه خبری تحلیلی ایران انا ؛ داریوش پارسا نایب رئیس انجمن روزنامه نگاران و مدیر مسئول پایگاه خبری ورزشی پیمان ، رضا ذاکری خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز  و علیرضا کریمی مقاله نویس شوش نیوز ؛ صبح امروز دوشنبه 31 فروردین 1394در این روستا ، ضمن بازدید از عملکرد دولت و خیرین منطقه و همچنین آشنایی با مشکلات روستا در دفتر دهیاری با احمد چنانی نشست خبری تدارک دیدند .

جعفر دیناروند به عنوان اولین خبرنگار پرسید ؛ لطفاً از روستا بگویید ؟

ـ به نام خدا ـ روستای عنکوش از توابع بخش فتح المبین شهرستان است است و یکی از روستاهای قدیمی در این منطقه با قدمت بیش از 75 سال است با 145 خانوار و 800 نفر جمعیت البته بدون احتساب 350 نفر دانش آموزی است که از شش روستای همجوار برای کسب علم و دانش به اینجا می آیند . مردم این روستا به دو زبان عربی و فارسی صحبت می کنند و به صورت مساوی به کار کشاورزی و دامداری مشغول هستند .

این روستا 2 شهید تقدیم نظام و انقلاب اسلامی نموده و 7 جانباز دارد که 3 نفر از آنها بالای 60 درصد جانبازی دارند . و از نظر علمی تا این لحظه 22 دانشجوی دختر و 18 دانشجوی پسر دارد که همه در دانشگاه پیام نور شهرستان شوش مشغول به کسب علم هستند و البته 7 نفر از دانشجویان پسر در رشته ی حقوق واحدهای خود را پشت سر می گذارند .


برهان ذبیدی ؛ تا کنون کدام دستگاه ها در رفع مشکلات این روستا کوشا بوده اند ؟

ـ ابتدا جا دارد از مهندس سید جمیل موسوی بخشدار فتح المبین بابت همکاری های بی شائبه اش در تمام سطوح قدر دانی کنم و بعد از آن ازشریف احمدی رئیس اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش و کریم ستاوی مسئول امور مساجد که هم کتابخانه ای به این روستا اختصاص دادند و هم یک سیستم رایانه و یک دستگاه دوربین از اهواز برای ما گرفته و در اختیارمان گذاشتن سپاسگذاری خود را به عمل آورم  و یادی کنم از  جهادگران مؤسسه ی هدایت میزان  که حدود سه سال پیش در یک حرکت خداپسندانه  ساخت یک مجتمع فرهنگی ، آموزش و مذهبی شامل « آموزشگاه و هنرستان در مقاطع مختلف ویژه ی دختران و پسران و همچنین نمازخانه ـ مجتمع فرهنگی و ... را برای روستا را تقبل کردند و من به شخصه 5 هکتار زمین را در اختیارشان گذاشتم و آن مژسسه هم 10 هکتار دیگر خریداری کرد و همانطور که در بازدید ها مشاهده کردید  از چند پروژه  که به بهره برداری رسیده اند هم اکنون استفاده ی مفید می شود اما از وقتی که مدیر این مؤسسه از این دنیا رفت ، ادامه ی کار به حالت راکت مانده است .

علیرضا کریمی ؛ کمبودها و نارسایی های روستا را بگویید ؟

ـ مشکلات روستا که زیاد است اما  من به اتفاق هیئت امنای یه مؤسسه ی خیریه که داریم همیشه سعی کرده ایم مشکلاتی را که می توانیم انجام دهیم خودمان شخصاٌ اقدام کنیم ، اما بعضی مشکلات واقعاً به تنهایی نمی توانیم آنها را انجام دهیم که به اختصار به چند مورد آن اشاره می کنم :

1 ـ از نظر برق روستا متأسفانه به خاطر اینکه برای 145 خانوار فقط یک ترانس برق در نظر گرفته شده ، ولتاژ برق بسیار ضعیف است و اهالی روستا در بعضی مواقع مجبورند با قلاب انداختن به کابل برق ها ، آن هم با مسافتی طولانی اقدام به تأمین برق خود می کنند که اگر اداره ی برق با اضافه کردن ترانس برق این مشکل را برطرف کند کسی به خود اجازه نمی دهد که از قلاب انداختن استفاده کند .

2 ـ عمده ترین مشکل ما آب است که متأسفانه شور است و خیلی از برنامه های ما را مختل نموده ، البته آب آشامیدنی ما تا حدودی شیرین است ولی چون زمین های اینجا نمکی هستند در کشت و زرع و آبیاری فضاهای سبز و درختان  دچار مشکلات عدیده ای هستیم .

3 ـ در این روستا که هم از نظر آمار خانوار و هم از نظر جمعیت بیشتر از سایر روستاها می باشد ، متأسفانه هیچگونه خانه ی بهداشت و یا درمانگاهی نداریم و اگر کسی از ما مریض شود می بایست 10 کیلومتر را طی کنیم تا به نزدیک ترین خانه ی بهداشت برسیم و برای آنهایی که از داشتن وسیله ی نقلیه محروم هستند دغدغه ای به وجود آورده است ، البته ما از تلاش های دکتر علی امیدوار بی نهایت سپاسگذاریم چون بارها شاهد حضورش برای رفع این مشکل بوده ایم اما دیگر همکارانش با این کار موافق نیستند .

4 ـ حدود دوسال است که با هزینه ی شخصی پی و فنداسیون خانه ی عالم را پرداخت کرده ولی اداره ی تبلیغات اسلامی شهرستان شوش تا کنون هیچ اقدام و یا مساعدتی برای ساخت آن نداشته و به خاطر همین چون احساس می کردم وجود روحانی برای روستا براای پاسخگویی به مسائل شرعی ضروری است ، خانه ای را رهن نموده و به صورت موقت این مشکل را برطرف کرده ایم اما تا کی باید چشم انداز باشیم که اداره ی تبلیغات اسلامی مساعدت های لازم را به عمل آورد و اگر به همین رول پیش رود این فنداسیون هم با گذشت زمان فرسوده می شود .

 5 ـ یک زمین فوتبال داریم که علاقه مندان  به فوتبال در آن فعالیت دارند و در حالی که این زمین به نام تربیت بدنی سند خورده است تا کنون هیچکدام از دست اندرکاران ورزش شهرستان شوش  به اینجا نیامده اند و البته می دانیم که مشکل آب داریم  ، اما از آقای رشید هدایتخواه انتظار داریم که به این روستا بیاید و شاید با نظر کارشناسی بتواند مسئله شوری آب را برطرف کند که ما هم از داشتن چمن فوتبال بهرمند شویم .

رضا ذاکری ؛ آیا در این روستا پیش دبستانی و یا مهدکودکی برای فرا گیری علوم دینی وجود دارد ؟

ـ پیش دبستانی و مهدکودکی که به صورت استاندارد باشد را متأسفانه نداریم اما در مسجد این محل با  دعوت از معلمین خانم و آقا به صورت هر هفته یک بار کلاس های شیرین و آموزنده ای برای خردسالان و کودکان برگزار می شود که خوشبختانه تا کنون مثمرثمر بوده است .

 داریوش پارسا ؛ با توجه به این که  خانه ی بهداشتی در این روستا وجود ندارد شاید به این خاطر است که مسافت شما تا شهر شوش کمتر از 5 کیلومتر است آیا بهتر نیست به جای این که 10 کیلومتر را طی کنید تا به خانه ی بهداشت برسید به طرف شهر شوش رفته که از امکانات کامل تری برخوردار است ؟

ـ اگر در روز کسی بیمار شود ما او را به شوش می بریم ، اما اگر شب هنگام باشد  رسیدن به روستا برایمان نزدیک تر است تا این که بخواهیم به بیمارستان نظام مافی بریم چون اگر پاسی از شب گذشته باشد به جز درمانگاه های شبانه روزی  مطبی باز نیست ولی اگر خانه ی بهداشتی برای ما که نسبت به دیگر روستاها از جمعیت بیشتری برخورداریم در نظر بگیرند حق ما نیست ؟

عباس کرم الهی ؛ این روستا نسبت به امور مذهبی چه فعالیت هایی دارد ؟

ـ مردم این روستا همه ولایتمدار هستند و به جرأت می توان گفت نسبت به حتی شهر شوش به ائمه ی اطهار(ع) توجه بیشتری دارد و برای تأیید گفته ام مثالی می زنم ؛ در شهر و دیگر شهرستان های مذهبی ؛ هیئات مذهبی در دهه ی اول محرم ، اربعین حسینی ، شهادت حضرت امام رضا(ع) ، شهادت حضرت امام علی(ع) ـ رحلت رسول اکرم(ص) ،  شهادت حضرت امام حسن مجتبی(ع)  و بی بی دوعالم حضرت فاطمه ی زهرا(س) به حرکت در می آیند و برای سایر ائمه و معصومین(س) به صورت متمرکز در مساجد عزاداری می کنند و این در حالی است که ما برای تمام امامانی که به شهادت رسیده اند هیئت های عزاداری را به حرکت در می آوریم و طوری شده است هم  زنجیر به اندازه ی کافی و هم لباس عزاداری برای عزاداران تهیه شده و در کنار آن هم گروه سنج و دمام داریم و هم گروه طبل و مارش که اهالی روستا برای عزاداری مجبور نشوند به دیگر روستاها یا حوزه ی شهری بروند .

 جعفر دیناروند جمع بندی این نشست خبری را به صلاحدید عباس کرم الهی سرگروه این جهادگران خبر را برعهده گرفت و از فعالیت انجمن روزنامه نگاران به صورت رایگان در روستای عنکوش خبر داد و تصریح نمود : اگر شما که فرد اول این روستا هستید بتوانید قطعه زمینی به صلاحدید خودتان وقف انجمن روزنامه نگاران اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش بکنید ما هم علاوه بر پوشش خبری کلیه ی فعالیت های دهیاری و شورای اسلامی روستا در زمینه های « فرهنگی ـ ورزشی ـ آموزشی ـ اعزام سخنران ، مجری و عکاس و ....» را با مدیریت رئیس انجمن روزنامه نگاران انجام خواهیم داد .

احمد چنانی در پاسخ به این پیشنهاد  عنوان نمود : قرار است بعد از برداشت گندم یک مجوعه ی فرهنگی شامل بخش های مختلفی از جمله احداث یک کتابخانه و اهداء آن به اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی ، در کنار آن قطعه زمینی به مساحت 300 متر مربع به انجمن روزنامه نگاران اهدا می شود و در اولین فرصت مراحل نامگذاری و ثبت آن نیز انجام می شود .

شایان ذکر است در این سفر از هنرستان امام هادی(ع) ـ دبیرستان پسرانه  میزان (دوره ی دوم ) ، مجتمع آموزشی ولی عصر(عج) ـ میدان خالی فوتبال ـ زمین چمنی نیمه کاره ای که برای ایجاد پارک در نظر گرفته شده ـ آرامستان روستا ، زمین هایی که در آن گلخانه هایی در حال احداث است و مکانی که برای احداث مجتمع فرهنگی در نظر گرفته شده بازدید به عمل آمد .


 

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست