11232024شنبه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۹۴۰۱۲۹826

برای اولین بار آزمون ریاضیات کانگورو در شوش برگزار شد

تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی

به همت عزت الله یزدانی  دبیر رسمی آموزش و پرورش شهرستان شوش ، برای اولین بار آزمون  ریاضیات کانگورو با حضور بیش از 700 هنرجو  در آموزشگاه های شاهد الغدیر و شهید باهنر برگزار شد .

 

 به همین منظور گفت و گویی با عزت الله یزدانی انجام دادیم که حاصل آن در زیر آمده است :

 لطفاً بیوگرافی خود را بگویید ؟

ـ بسم الله الرحمن الرحیم ـ عزت الله یزدانی هستم دبیر رسمی اداره ی آموزش و پرورش شهرستان شوش ـ 17 سال است  در دبیرستان های شهرستان شوش  و واحدهای دانشگاه های استان خوزستان تدریس می کنم 

انگیزه ی شما برای برگزاری این آزمون چه بوده است ؟

ـ با توجه به استقبال شدید  دانش آموزان پایه ی ابتدایی تا مقطع  متوسطه  ، انگیزه ی ما دو چندان شد تا برای اولین بار آزمون ریاضیات کانگورو را در شوش برگزار کنیم .

چند نفر در این آزمون حضور داشته است ؟

ـ با  وجود زمان محدود   و تبلیغات کم ولی خوشبختانه  700 دانش آموز که 400 نفر آنها  پسر و مابقی را دختران تشکیل داده بودند در این آزمون شرکت کردند که این حضور باعث دلگرمی ما شد  تا  بدانیم  شهرستان شوش  از پتانسیل های خوبی برای پیشرفت علمی بهرمند است .

از تاریخچه ی ریاضیات کانگورو در جهان و ایران بگویید ؟

ـ در اوایل دهه ی  هشتاد میلادی یکی از معلمان ریاضی استرالیا به نام «پیتر اُ هولوران» با ابداع روشی نوین در تصحیح پرسشنامه‌های چندگزینه‌ای با کامپیوتر، امکان شرکت هم‌زمان دانش‌آموزان را در مسابقاتی با عنوان مسابقۀ ملی ریاضی استرالیا فراهم آورد.


 در سال 1991 دو معلم فرانسوی به نام های «آندره دُلدیک» و «ژان پیر بودین»، مسابقه ای را  با الهام از مسابقۀ ملی ریاضی استرالیا در فرانسه بنیان نهادند و به‌پاس خدمات دوستان استرالیایی خود، نام آن را «مسابقه ی ریاضیات کانگورو» گذاشتند. این مسابقه در چند سال اول در بیش از 20 کشور برگزار شد، به‌گونه‌ای که انجمنی به‌صورت غیررسمی با عنوان «انجمن کانگورو بدون مرز» که شامل این کشورها بود، شکل گرفت.

در سال 1993 هیئت اجرایی مسابقات کانگوروی فرانسه، همایشی را در پاریس برگزار کرد. حاضران در این همایش از مشاهدۀ رشد سریع  تعداد شرکت کنندگان در این مسابقه (از صد و بیست هزار نفر در سال 1992 به پانصد هزار نفر در سال 1993) ‏‏‏‏‏‏‏‏‏ شگفت زده شدند. در این سال شش کشور بلاروس، مجارستان، هلند، رومانی، روسیه و اسپانیا نیز تصمیم به برگزاری این مسابقه گرفتند.

در سال 1994 نمایندگان ده کشور اروپایی در استراسبورگ تصمیم گرفتند «انجمن کانگورو بدون مرز» را به‌طور رسمی و قانونی فعال کنند.

سرانجام «انجمن کانگورو بدون مرز» در 17 ژانویه سال 1995 به‌طور رسمی تأسیس شد و اعضای هیئت مدیره ی  آن انتخاب شدند و اساسنامۀ آن به تصویب رسید. آندره دُلدیک به عنوان اولین رئیس این انجمن انتخاب شد.

در سال 1996 این رویداد در کشورهای دیگری از آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی نیز گسترش یافت. از این سال به بعد کلیۀ کشورهای عضو این انجمن هر سال در گردهمایی انجمن کانگورو بدون مرز شرکت می‌کنند و سؤال‌های این مسابقه را انتخاب می‌کنند.


کشور ایران‏، در سال 2009 به همت آقای «دکتر یحیی تابش» به عضویت این رویداد بین‌المللی در آمد و دو دوره ی  نخست آن با همکاری باشگاه دانش‌پژوهان جوان برگزار شد. در سال 1388 بیش از پنج میلیون و پانصد هزار  دانش‌آموز از سراسر جهان در این مسابقه شرکت کردند که صد و هفتاد و هفت هزار نفر از آن‌ها دانش‌آموزان ایرانی بودند. از روز پنجشنبه 27 فروردین هم بعد از سه ماه تلاش وارد شهرستان شوش شده است .

در مجموع ریاضیات کانگورو  چه اهدافی را دنبال می کند ؟

ـ ایجاد فضایی شاد با هدف علاقه‌مند کردن دانش‌آموزان به ریاضیات ، ارتقای درک ریاضی دانش‌آموزان و رشد توانمندی آن‌ها برای لذت‌بردن از فعالیت‌های هوشمندانه ی ریاضی ، همگانی کردن فعالیت‌هایی که به ترویج ریاضیات بین دانش‌آموزان و معلمان کمک می‌کند ، تقویت اعتماد به‌نفس دانش‌آموزان در یادگیری ریاضیات و افزایش مهارت حل مسئله وکمک به درک کاربرد ریاضیات در زندگی روزمره  از مهمترین اهداف ریاضیات کانگورو به شمار می آید . 

در صورت امکان از مزایای ریاضیات کانگورو برای دانش آموزان هم توضیح دهید ؟

ـ تمام دانش‌آموزان در هر سطحی می‌توانند در آن شرکت کنند و همه ی شرکت‌کنندگان در آن برنده‌اند؛ هیچ‌کس در کانگورو بازنده نیست!

ـ محتوای علمی سئوالات پیچیده نیست و شرکت در آن به آمادگی ویژه‌ای نیاز ندارد، فقط به کمی فکر کردن و خلاقیت نیاز است!

ـ تمام دانش‌آموزان پایه‌های تحصیلی دبستان و متوسطه ی اول هر سال می‌توانند در آن شرکت کنند! 


نقش خبرنگار در بالارفتن آمار استقبال کنندگان از ریاضیات کانگورو از دیگاه شما چیست ؟

ـ  بدون شک و با قاطعیت باید گفت  خبرنگار در امر اطلاع رسانی  بسیار پر رنگ است  و اگر یک خبرنگار در نشریات متنی و یا سایت های مجازی که مخاطبین زیادی دارند در هر زمینه ای اطلاع رسانی کنند تأثیرش از هزینه کردن برای چاپ « بنر ـ پوستر و اطلاعیه به مراتب بیشتر است .

حرف نا گفته ی شما در پایان این گفت و گو چیست ؟

ـ در پایان جا دارد ابتدا از مدیریت اداره ی آموزش و پرورش شهرستان شوش ـ مدیران آموزشگاه های شاهد الغدیر و شهید باهنر و همکاران تلاشگر خودم که در این مدت سه ماه مطالعه و برنامه ریزی یاری کردند تقدیر و تشکر خود را به عمل آورم و سپس از شما (عباس کرم الهی) که وقت خود را خالصانه و بدون کوچکترین چشم داشتی در اختیار تک تک شهروندان شوش ، خصوصاً پیشرفت دانش آموزان و دانشجویان در سطح علمی گذاشته اید و با اطلاع رسانی و پوشش خبری با در نظر گرفتن اخلاق جهانی روزنامه نگاری که همان « صحت ـ دقت ـ سرعت و انصاف » است بی  وقفه تلاش می کنید ، تقدیر ویژه ی خود را به عمل می آورم 


Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست