11212024پنج شنبه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۰۰۰۶۲۱4476

فرهنگی، هنری و رسانه

ششمین جلسه ی شورای فرهنگ عمومی شهرستان شوش در سال 1400 برگزار شد

تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی

عکس ـ سجاد عبیدی پور ـ رضا حسن غلامعلی

به همت دبیر شورای فرهنگ عمومی شهرستان شوش ، ششمین جلسه ی این شورا به مدیریت امام جمعه با محوریت « ترویج فرهنگ دفاع مقدس» با رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در سالن اجتماعات دفتر امام جمعه برگزار شد .

به گزارش شوش نیوز ؛ ساعت 11:10 روز یکشنبه 21 شهریورماه1400 مصادف با 5 صفر 1443 هجری قمری« سالروز شهادت دردانه ی سه ساله ی سرور و سالار شهیدان ؛ حضرت رقیه(س) و روز سینما » ششمین جلسه ی شورای فرهنگ عمومی شهرستان شوش در سالن اجتماعات دفتر امام جمعه ی شهرستان شوش برگزار شد .

حجت الاسلام شیخ مهدی علیزاده اصل ضمن عرض تسلیت به مناسبت سالروز شهادت حضرت رقیه(س) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) به خاطر ده دقیقه تأخیر در زمان شروع جلسه ی شورای فرهنگ عمومی شهرستان شوش گفت : مؤمن وقتی وعده ای می دهد بر اساس آن وعده  باید عمل کند ، معمولا در سطح کشور بدعت شده که جلسات با نیم ساعت تأخیر شروع می شوند و این سنت بسیار بدی است لذا ما باید  در شهرستان شوش  این فرهنگ سازی به موقع شروع شدن جلسات را از شورای فرهنگ عمومی شروع کنیم  تا در وقت مقرر اعلام شده جلسات شروع شوند .


وی افزود : امروز در این جلسه قرار است پیرامون دو مطلب را مطرح می کنم مطلب اول در مورد «مهرواره اوج» است که توسط سازمان تبلیغات در سراسر کشور آغاز شده و توضیحات لازم را حجت الاسلام شیخ عارف آل کثیر اعلام می کند ، امیدواریم همانند مهرواره ی همدلی که شهرستان شوش نه فقط در بخش آماری بلکه در عملکرد هم خوش درخشید ان شاالله در این «مهرواره ی اوج» هم در رتبه ی بالا قرار بگیریم ، در بحث گام دوم انقلاب ما باید به این سمت برویم که مساجد در محله ها محور حل مشکلات و معضلات باشند ، چیزی که در آغازین لحظه های وقوع اسلام چنین اتفاقی افتاد و اولین چیزی که پیامبراکرم(ص) بنا کرد مسجدالنبی بود ولی متاسفانه در کشاکش تغییرات و سنتی شدن زندگی ها و رفتن به فرهنگ غربی رسیدیم به جایی که خانه هایی می سازند ولی در آن محله و آن منطقه هیچ فکری برای ساخت مسجد در نظر گرفته نمی شود ؛ در حالی که در شهرسازی اسلامی اول مسجد بنا می گردد و بد در اطراف این مسجد خانه ها ساخته می شوند .الان همین پروژه های مسکن مهر اوج  موضوع مورد نظر است خانه های ساخته شده و آدم های زیادی در این خانه ها زندگی می کنند ولی دریغ از این که فکری برای ساخت یک مسجد کرده باشند .

 

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان شوش در ادامه به دومین مطلب  این جلسه اشاره کرد و یادآور شد : در دعوتنامه ها به برنامه ریزی  هفته ی دفاع مقدس اشاره شده  و شاید این سئوال برای شما  پیش بیاید که شورای فرهنگ عمومی چرا می خواهد در مورد هفته ی دفاع مقدس برنامه ریزی کند کاملا این سئوال درست است چون رئیس ستاد هفته ی دفاع مقدس فرماندار و دبیر آن سپاه ناحیه ی شوش است رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی هم پیگیر برنامه های این هفته می باشد ، شورای فرهنگ عمومی اصلا کاری به برنامه های مد نظر برای هفته ی دفاع مقدس ندارد و ما دور هم جمع شده ایم که برای « ترویج فرهنگ دفاع مقدس» نه فقط برای هفته ی دفاع مقدس  بلکه ما یک زمان بندی داشته باشیم که نسبت به این موضوع در طول سال چه کارهایی می توانیم انجام دهیم ؛ هر آن چه شما واقف هستید از چند قسمت در این خصوص دجار مشکل هستیم .


حجت الاسلام شیخ مهدی علیزاده اصل در تکمیل سخنان خود اظهار داشت : امروز با جوانانی سرو کار داریم که به سن و سالی رسیده اند که «نه دفاع مقدس و جنگ تحمیلی هشت ساله را دیده اند ، نه انقلاب و یا امام راحل را دیده اند » بالاخره این جوانانی که متولد دهه ی 70 هستند و امروز  می خواهند مسئولیت ها را بر عهده بگیرند این جوانان ارتباط لمسی با  جنگ نداشته اند و بر اثر گذشت زمان همان افرادی هم که بودند و دیدند و شاهد و ناظر بودند چه بسا آن دوران را از یاد برده اند چون به هر حال گذشت زمان  این مسائل را از یادها خواهد برد ؛ آنهایی که بودند و دیدند بر اثر گذشت زمان ، روزمره گی و تهاجم فرهنگی که دشمن  داشت گذشته را از یاد بردند ؛ مسئولیت ها ، مدیریت ها و ریاست های ما شکل دیگری گرفت  نسبت به شکلی که در عرصه ی دفاع مقدس بود .

 

وی افزود : در برخی از مقاطع و در برخی عرصه ها و در بعضی از کارها هر چه تلاش می کنیم کار جلو نمی رود چرا؟ به خاطر این که نوع مدیریت ما عوض شده است ؛ نوع مدیریت وقتی مدیریت عرصه ی دفاع مقدسی باشد کار جلو می رود ولی وقتی نوع مدیریت شد غرب گرایی ؛ خدایی ناکرده اگر مدیر ما مخفی شود و بین مرد نباشد و اصلا مردم با او ارتباط نداشته باشند ؛ نیاز به فرهنگ سازی دفاع مقدس می باشد تا مدیران در دل مردم باشند . رزمندگان وقتی در محور عملیاتی قرار می گرفتند وقتی همه  لباس خاکی پوشیده بودند هیچ کس نمی دانست که کدام رزمنده فرمانده است . اینکه ما جا و یا محل خاصی داشته باشیم و یا در کارها اگر مدیر بنشیند و به زیر مجموعه ی خود بگوید شما بروید انجام بدهید .در عرصه ی دفاع مقدس هیچوقت این کار را انجام نمی دادند ؛ تا فرمانده جلو نرود آن کار محکم انجام نمی شود .این را باید برنامه ریزی کنیم هم از بابت آن جوانان و آن دانش آموزانی که قرار است فردا قرار است مسئولیت ها را بر عهده بگیرند و نسبت به خودمان هم تذکرات لازم را بدهیم و این مناسبت های « ایام الله  ـ هفته ی دفاع مقدس ـ هفته ی بسیج ـ روز ارتش و دهه ی مبارک فجر» قرار نیست که بیایند و بگذرند و ما فقط جشنی بگیریم و همایشی برگزار کنیم خیر بلکه باید به دنبال ر اهکار باشیم تا بتوانیم این ترویج فرهنگ دفاع مقدس را در جامعه انجام دهیم . ان شاآلله .

 

در ادامه حجت الاسلام شیخ عارف آل کثیر رئیس  اداره ی تبلیغات اسلامی شهرستان شوش پیرامون «مهرواره اوج» که  استمرار سنت حسنه کمک‌های مواسات و همدلی به نیازمندان است گفت : سازمان تبلیغات اسلامی در راستای لبیک به فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر استمرار « مواسات و همدلی برای کمک به نیازمندان» طرح مهرواره اوج را جهت خدمت‌رسانی مساجد با رویکرد حل مشکلات محلات در سطح کشورجهت  آغاز کرده است و در این راستا «جلب مشارکت مردم ، شناسایی امامان جماعت فعال و در نهایت کمک به حل مشکلات محلات»  از آثار مثبت این مهرواره خواهد بود.

 

حجت الاسلام شیخ عارف آل کثیر  افزود : در اجرای مهرواره اوج روحانیون و ائمه ی جماعت مساجد 76 مسجد شهرستان شوش تاکنون مسائل و مشکلات محلات خود را رصد کرده و با جذب خیران و افراد توانمند نسبت به کمک به نیازمندان محلات اقدام می‌کنند. در این طرح مساجد مرکز کمک و همیاری مردم می شوند و با توجه به نقش مهم ائمه ی جماعت در مساجد، این افراد به عنوان محور طرح در خدمت رسانی به مردم نقش آفرینی خواهند کرد .

 

وی با بیان اینکه در ماه‌های گذشته جشنواره مهرواره همدل را با شعار مسجد محله‌محور و محله مسجدمحور برگزار کردیم که نتایج بسیار خوبی از آن بدست آمد، گفت: در این جشنواره  مسائل محلات توسط فعالان مساجد شهرستان شناسایی خواهد شد .

 

رئیس اداره ی تبلیغات شهرستان شوش افزود : مرحله ی بعدی این جشنواره ارزیابی مساجد است تا از این مهرواره ما بتوانیم ارتقاع خدمت رسانی به مساجد را بالا ببریم .این شعار مهرواره است « مساجد ما می بایست خدمات رسانی را ارتقا, دهند» این مرحله ی ارزیابی « فعالیت ـ ارزیابی محله ای ـ ارزیابی فرهنگی ـ ارزیابی قومیتی ـ ساختار طبیعی زیست بومی ـ نوع فرهنگ ها و..... » و در مجموع 15 آیتم را شامل می شود که حاصل آن ایجاد یک« اطلس جامعه مساجد» که تشکیل می شود . یکی اگر روحانی ما یا شخصی که تحقیق و یا پژوهشی دارد و هر اقدامی را می خواهد انجام دهد و اگر به دنبال کانون مسجد می گردد ، اطلس جامعه ای است که تمام این اطلاعات و آمار را در اختیار آن شخص با محوریت امام جماعت قرار می دهد .و با توجه به اینکه ما در ایام ماه صفر هستیم بعد از لبیک گفتن ائمه ی جماعات و ارزیابی ، شناسایی  ائمه ی جماعات فعال مد درنظر است ؛ در همین شهرستان شوش روحانیون گمنامی داریم با محوریت و مرکزیت مسجد و سایرافرادی که در مسجد هستند اقدامات شایسته و ارزشمندی را انجام داده اند اما این مطلوب نیست و ما می بایست کمک کنیم و ارتقاع خدمت رسانی مساجد را در تمام زمینه ها بتوانیم بالا ببریم . در گام دوم انقلاب اسلامی فرمان مقام معظم رهبری این است از مساجد و ما باید این را دنبال کنیم .

 

امروز نقش آفرینی مساجد نه فقط در توزیع بسته های غذایی است بلکه در اعظم امور می بایست نقش و دخالت و اثرگذاری خود را پیدا کند ؛ مهرواره ی اوج به دنبال این حرکت می گردد ؛ شاید به لحاظ آمار در حال حاضر نزدیک به 75 مسجد ما که صاحب امام جماعت هستند لبیک گفتند ، ما به دنبال آمار نیستیم همانطور که در مهرواره ی محله ی همدل به دنبال آمار نبودیم ، شاخصه ها و ارزیابی ها استانی و کشوری ، شهرستان شوش را مطلوب ارزیابی کردند و به فضل الهی و کمک شما و حمایت ویژه ی امام جمعه و ورود جدی ائمه ی جماعات و ارکان مسجد ، ارتقاع خدمت رسانی به مسجد را در همه ی شئونات رقم بزنیم .

 

کمتر مسجدی را ما در مهرواره ی محله ی همدل سراغ نداریم که واقعا در مسئله ی کمک های مؤمنانه حضور نداشته باشد بلکه فراتر از آن در بحث « جهیزیه ـ ازدواج ـ ترک اعتیاد ـ کارآفرینی و صلح و سازش ـ ارتباط گیری جوانان ـ گفتمان انقلابی و..... » اما می بایست با توجه به آسیب هایی که در شهرستان داریم و نیازمندی ورود جوانان و کسانی که واقعا می توانند همت ، ایده و فکرشان و یا حتی با قلمشان در گام دوم انقلاب پا به پای مسئولین بتوانند ان شاآلله مشکلات محله و مشکلات مردم را حل کنند . این را در قالب یک مهرواره آورده اند که ان شاالله هم خدمات رسانی به مسجدارتقاع پیدا کند و هم ارزیابی مساجد صورت گیرد و هم امامان جماعت شاخص و فعال که در سراسر کشور مشغول فعالیت های بی نظیر هستند شناسایی و معرفی شوند این هم قالب رسانه ای می گیرد و هم محتوایی خواهد گرفت .و به سمع و نظر همه خواهد رسید .

 

حجت الاسلام شیخ عارف آل کثیر در پایان اظهار داشت : بناست که تجربه نگاری شود و این اتفلقلت خوب و حرکت های شایسته ای که در سراسر کشور اتفاق می افتد به سایر نقاط کشور سرایت پیدا می کند که مثلا اگر در شهرستان شوش یم مسئله خوب جا افتاد و خوب نهادینه شده تجربه نگاری و مستند سازی و پیوست رسانه ای شود تا بتوان این کار را در یک منطقهاز سیستان و بلوچستان ، بوشهر یا هر جایی از کشور ایران انجام شود . 

رئیس اداره ی تبلیغات اسلامی شهرستان شوش با اظار گله مندی از برخی از دستگاه ها گفت : در مهرواره ی محله ی  همدلی قرار بود برخی از دستگاه ها از سه گروه برتر تجلیل نمایند به جز امام جمعه که همیشه مشوق ما بوده است مابقی مسئولین حمایت نکردند .این سه گروه نیازی به تشویق من حقیر و شما ها ندارند اما ارزش گذاری کار را ما دست کم نگیریم ، یک هیئت که در یک منطقه ی محروم گفتمان انقلابی را در آن منطقه برپا می کند چرا ما نباید از این هیئت تقدیر نکنیم ؟ یک هیئت و یک مسجد که با پول خودشان یک نفر از معتادین را پاک می کنند و او را عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) می کنند چرا تقدیر نکنیم؟اینها جای گله دارد .ان شاالله بنا داریم از 15هیئت های شاخص مساجد که اغلب آنها پایگاه مقاومت بسیج دارند یک شهید از شهرستان شهید شاخص هر هیئت باشد و از خانواده ی آن شهید دیدار و سرکشی به عمل آید .

در ادامه سروان پاسدار مصطفی میردورقی جانشین فرمانده ی سپاه ناحیه ی شوش در ابتدا انتصاب سرهنگ دوم روح اله یاری زاده را به عنوان فرمانده ی نیروی انتظامی شهرستان شوش تبریک گفت و در ادامه به موضوع جلسه اشاره کرد و خاطر نشان نمود : حضرت آقا پیرامون مهرواره اوج فرمدند : پایگاه های مقاومت بسیج در مساجد به حول و قوه ی الهی از همان ابتدای ویروس منحوس کرونا محل جمع آوری کمک های مردمی بوده اند و الان هم در برگزاری مهرواره اوج در خدمت اداره ی تبلیغات اسلامی هستیم تا این مهرواره را دوشادوش این عزیزان انجام خواهیم داد .

 

جانشین فرمانده ی سپاه ناحیه ی شوش در ادامه به برنامه های در نظرگرفته برای هفته ی دفاع مقدس اشاره کرد و گفت : برنامه هایی مصوب شده و سپاه دبیر ستاد است ؛ این برنامه ها همانند سنوات گذشته در حال پیگیری هستند اما خوب است که برنامه ها اثرگذار باشند ؛ برنامه ای را متفاوت تر از سنوات گذاشته برگذار کنیم برنامه ای راه اجرا کنیم که نسل حاضر بهتر از آن دفاع مقدس را احساس کنند ؛چکار کنیم که دفاع مقدس امروز ما برای نسل جوان ملموس تر باشد ، یکی از عرصه هایی که ما می توانیم دفاع مقدس را تداعی کنیم جوانان و نوجوانان امروز  همین مبارزه ی با کروناست .ماقبل دفاع مقدس فرهنگ غنی تری به نام «فرهنگ ایثار و گذشت» همه ی ملت عزیز ایرانی که توفیق داشتند در دفاع مقدس ایفای نقش کنند از جان با ارزش و مال خود گذشت کردند ؛ از آن پیرزنی که چند تخم مرغ جمع کرد و برای رزمندگان فرستاد تا آن تاجری که چقدرکالاهای مورد نیاز را تأمین کرد و به جبهه فرستاد تا آن جوانی که جان گرانبهای خود را به کف دست گرفت ، اینها گذشتند از موجودی خودشان و فرهنگ دفاع مقدس را به وجود آوردند و ایران اسلامی را برای همیشه بیمه کردند .

وی افزود : در بحث مبارزه با ویروس منحوس کرونا امروز کادر درمان ما نیاز به کمک ما دارند بر اساس همان فرامین حضرت آقا ؛ چه کمکی امروز از دست من و شما برمی آید ؟ امروز اولویت پیشگیری است با تزریق همین واکسن ، مشاهده کنید الان سن کسانی که مبتلا شدند و یا فوت می کنند دیگر افراد 60 یا 70 ساله نیستند در این سن مبتلا شدن و مرگ و میر خیلی کمتر شده است چرا؟ چون در ابتدا وقتی واکسن ازخارج و داخل کشور تولید شد اول به سن بالاها تزریق شد لذا درصد گیرایی و مرگ میر آنها بسیار کمتر شده است .

 

سرولن پاسدار مضطفی میردورقی در تکمیل سخنان خود به شایعات معاندات در مورد خطر واکسن اشاره کرد و تصریح نمود : شایعات معاندات در فضای مجازی دست به دست پخش شد و تا حدودی قشر جوان ما را تحت تأثیر قرار داده است ؛ لذا جوانان مایل به تزریق واکسن نیستند ، در صورتی که حضرت آقا بالاترین شخصیت ایران مملکت اسلامی و جهان اسلام هر دو دوز را تزریق کرد این می شود یک فرهنگ ، هم حمایت از تولید داخل و هم تشویق مرذم برای استقبال از تزریق اکسن ، ماها در این زمینه چکار کرده ایم؟ اقشار مختلف ما که اثرگذار هستند ؛ مثلا قشر معلمین ما که می توانند ایفای نقش کنند که به صورت تیمی برای تزریق واکسن بروند و رسانه ها هم این تزریق گروهی را منعکس کنند .

در ادامه دکتر مهدی عارف سرپرست اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش گفت : کلیه ی پایگاه های خبری شهرستان شوش برای انعکاس اخبار مربوط به مهرواره اوج و همچنین برنامه های دفاع مقدس آماده هستند .


وی در ادامه به تقاضای برخی از روستاها در خصوص نامگذاری خیابان ها اشاره کرد و یادآور شد : هر چند که این موضوع مربوط به موضوع این جلسه نیست اما چون  اکثر روستاها از شورای فرهنگ عمومی تقاضای نام گذاری خیابان ها را داشته اند امیدوارم در این خصوص نیز مصوباتی داشته باشیم .

در ادامه «مهندس خالد لطیفی مجد بخشدار فتح المبین ـ اسکندر خطایی رئیس دادگستری ـ دکتر رضا فرشیدی رئیس دانشگاه آزاد ـ عبدالامیر بشکار رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ـ احمد الباجی سرپرست اداره ی آموزش و پرورش  ـ مهناز کاوندی  دبیر دانش آموختگان مدرسه ی علمیه ی الزهرا ـ حجت الاسلام  سعید خلیلی  مسئول امور مساجد ـ حجت الاسلام احمد کعب عمیر از حوزه ی علیمه ی امام محمدباقر(ع) و سرهنگ دوم روح اله یارزی زاده فرمانده ی نیروی انتظامی شهرستان شوش » نکته نظرات خودرا اعلام نمودند .

در پایان رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان شوشبه مصوبات این جلسه اشاره کرد و یادآور شد :

1 ـ هر ماه  در شهرستان  جلسه ی شورای فرهنگ عمومی  برگزار می شود  از این به بعد هر سه ماه یک بار جلسه ی شورای فرهنگی شهرستان شوش در بخش فتح المبین برگزار خواهد شد .

 

2 ـ باید بر اساس صنف شهدا را تقسیم بندی کنیم  و شهدای هر صنف باید توسط همان صنف  الگو سازی و به صورت کامل معرفی شوند . مثلا یک شهید از قشر هنرمندان را همان صنف معرفی کنند و یک خبرنگار شهید را صنف خبرنگاران یا  یک شهید ورزشکار را صنف ورزشکاران معرفی کند  البته بهتر است این شهدا توسط  حوزه ها ، پایگاه ها و کانون های مقاومت بسیج و همچنین انجمن های فرهنگی و هنری اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادارات زیربط معرفی شوند

3 ـ رسانه های جمعی دانشگاه عمومی هستند  ما چقدر در این راستا توانسته ایم  کار کنیم؟ یک زمانی فقط رسانه ی ملی وجود داشت که در اختیار دولت بود  اما الان  رسانه های مختلفی داریم  که باید از آنها نهایت استفاده به عمال آید .

4 ـ  گروه های تئاتر هم نمایش های خیابانی را ترویج دهند  و هم به تئاتر کودک بپردازند .

5 ـ توسعه ی نمادها و دیوارنویسی ها مدتهاست به فراموشی سپرده شده است ، این دیوارنویسی ها به صورت مناسبتی باید توسعه یابد  و در هر میدان در سطح شهر یادمان سازی کنیم .

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست