تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
ساعت 9:45 صبح روز سه شنبه 17 اسفند 1395 آخرین جلسه ی مشترک شورای آموزش و پرورش و شورای پشتیبانی سواد آموزی در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان شوش برگزار شد .
به گزارش شوش نیوز ، این جلسه که ابتدا با سه محوریت « گزارش فعالیت های فرهنگی و قرآنی ـ ستاد اسکان مهمانان نوروزی . خیرین مدرسه ساز » شورای آموزش و پرورش آغاز شد ؛ احمد الباجی معاونت پرورشی و تربیت بدنی اداره ی آموزش و پرورش پیرامون محور اول این جلسه اظهار داشت : در ابتدا با توجه به این که در هفته ی یاد و خاطره ی شهداء که از 16 اسفند لغایت 22 اسفند ادامه دارد جا دارد نثار روح پرفتوح « شهدای صدر اسلام ، انقلاب اسلامی ، هشت سال دفاع مقدس ، مدافعین حرم ، نظم و امنیت ، مبارزه با قاچاقچیان و حجاج در واقعه ی جانسوز منا » با هم فاتحه ای قرائت کنیم .
وی در ارتباط با فعالیت های پرورشی ، علوم قرآنی و فرهنگی خاطر نشان نمود : در شهرستان شوش رشته های مختلفی در زمینه های فرهنگی ـ هنری و علوم قرآنی دانش آموزان به رقابت می پردازند و بر اساس برنامه ریزی که در سطح مدارس داشته ایم بیش از 8 هزار دانش در 30 رشته از جمله « سرود ـ تئاتر ، میانپرده های پندآموز کوتاه ـ خوشنویسی ـ نقاشی ـ نهج البلاغه ـ صحیفه ی سجادیه ـ احکام ـ اذان ـ قرائت ، حفظ ویژه و حفظ عمومی » با هم به رقابت پرداختند و هم چنین در جشنواره ی علوم قرآنی که به میزبانی شهرستان اندیمشک برگزار شد شوش در بخش پسران 500 نفر و در بخش دختران 550 نفر از سراسر استان خوزستان حضور داشتند و ثمره ی این جشنواره برای شهرستان شوش که با 100 نفر شرکت کرده بود برای اولین بار 40 عنوان برتر را به خود اختصاص داد و امیدواریم که از این 40 عنوان 20 نخبه به مسابقات نهایی استان خوزستان که در شهرستان آبادان برگزار می شود راه یابند و با کسب تجارب گذشته پیش بینی می شود 8 نفر جواز ورودی به مسابقات کشوری را اخذ نمایند .
وی افزود : قرار است فردا چهارشنبه 18 اسفند 1395 ساعت 10 صبح در همایش مهدویت از این 40 نفر برگزیده تجلیل به عمل آید و من از کلیه ی اعضای شورای آموزش و پرورش انتظار دارم که در این مراسم که با سخنرانی آیت الله امام ، امام جمعه و مهندس نجاتی فرماندار شهرستان شوش در سالن امور تربیتی برگزار می شود حضور داشته باشید .
مروتیان کارشناس مسئول تعاون به موضوع دوم جلسه یعنی ستاد اسکان مهمانان نوروزی اشاره کرد و گفت : در تعطیلات نوروزی ابتدای سال 1395 در مجموع 48 آموزشگاه شامل 420 کلاس را برای اسکان 39356 نفر را مهیا نمودیم که از این آمار پذیرش شده 24856 نفر فرهنگی و مابقی غیر فرهنگی بوده اند و امسال به همین تعداد آموزشگاه و کلاس را آماده کرده ایم و ظرفیت پذیرش 45 هزار نفر را داریم .
وی افزود : فعالیت ستاد اسکان مهمانان نوروزی در هنرستان فنی امیرکبیر از 28 اسفند1395 رسما آغاز به کار خواهد نمود .
مروتیان در ادامه ضمن انتقاد به جمع خبرنگاران که بدون هماهنگی اقدام به بازدید از مدارس محل اسکان مهمانان نوروزی می کنند اظهار داشت : سال گذشته خبرنگاران متأسفانه وارد مدارس شده و اقدام به تهیه ی گزارش و خبر نمودند و اگر خدایی نکرده موضوعی خلاف واقع پوشش خبری دارد چون در سطح کشور منتشر می گردد برای ما بازتاب بدی را در بر خواهد داشت ، سال گذشته هم به این موضوع اشاره شد ولی متأسفانه تصمیمی گرفته نشد ، لذا امسال انتظار دارم که خبرنگاران برای تهیه گزارش و خبر با دبیر ستاد اسکان هماهنگی های لازم را داشته باشند .
مهندس روشن رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز در خصوص سومین موضوع جلسه ی شورای آموزش و پرورش اظهار داشت : من ابتدا جا دارد انتصاب عبدالله رحیم خانی را به عنوان سرپرست اداره ی آموزش و پرورش تبریک بگویم و از زحمات خالصانه ی مجتبی دیناروند رئیس سابق این اداره قدردانی نمایم و اما باید بگویم که چندین جلسه با مسئولین برگزار شد که در تمام جلسات فرماندار شوش پابه پای ما جلو آمد و مهندس زمانی شهردار شوش با آسفالت مدارس و اهدای سیمان جهت مدارس روستایی انصافاً سنگ تمام گذاشتند ، اما برخی از ادامه رقبت دارند که کمک کنند اما چون اسیر مقررات اداری هستند و از مدیران کل خود می بایست کسب تکلیف کنند هم چنان مستأصل هستند که آیا آستین بالا بزنند یا این که در همین حالت باقی بمانند ، اما محمدحسن پورنعمت رئیس اداره ی اوقاف و امور خیریه در حد توان خود با نصب بنرهای ما بر روی بیلبردهای خود کمک قابل توجهی داشته است که جا دارد از ایشان هم تشکر کنم .
وی در ادامه به پیشرفت ساخت و ساز مدرسه در روستای بیت خشان اشاره کرد و خاطر نشان نمود : یک فرد خیر تقبل کرده تا زیر سقف ساخت این مدرسه را بر عهده بگیرد و مابقی آن می بایست توسط بخشی از درصد مالیات ادارات تأمین گردد و بالاخره مدرسه ی شهرک بختیاری هم فندانسیون بندی آن انجام شده و باز خیری دیگر تقبل کرده که این مدرسه تا بعد از اتمام مرحله ی سقف به ما تحویل دهد .
عبدالله رحیم خانی سرپرست اداره ی آموزش و پرورش شهرستان شوش در ابتدا از حمدانی که خود یک فرهنگی است و به عنوان خیر اقداماتی انجام داده قدر دانی نمود و در این راستا اظهار داشت : این خیر 225 ورق MDF را به آموزش و پرورش با هزینه ای بالغ بر 45 میلیون تومان اهدا نمود و ما توانستیم حدود 1000 میز و نیمکت را تعمیر کنیم و در اختیار آموزشگاه ها قرار دهیم و هم چنین از اسدبیگی مدیرعامل شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه که 8 کلاس را در مدرسه ی مدرس کاملا با هزینه ای بالغ بر45 میلیون تومان هوشمند نمودند قدردانی نمایم هرچند قول مساعد داده است که با همکاری گروه صنایع کاغذپارس هفت تپه مابقی مدارس هفت تپه را هوشمند نماید .
وی افزود : با هماهنگی های به عمل آمده با مدیر کل نوسازی مدارس استان خوزستان ، قرار بر این شده است که آموزشگاه های « زینب و تهنیت » که جنب اداره ی آموزش و پرورش قرار دارند مقام سازی شوند .
رحیم خانی سپس به ریشه کنی مدارس کانکسی در شهرستان شوش در آینده ی نزدیک خبر داد و گفت : تنها مدرسه ی کانکسی شهرستان شوش در روستای جریه ی سید محمد قرار دارد که سعی بر این است تا قبل از آغاز سال تحصیلی آینده این مدرسه هم نوسازی شود .
وی در پایان از فرماندار ، شهردار و کلیه ی اعضای شورای آموزش و پرورش که با پشتیبانی سواد آموزی همکاری داشته و دارند قدردانی نمود .
فرماندار شهرستان شوش از فراهم شدن سیستم رزرو اینترنتی اسکان فرهنگیان نیز خبر داد گفت: در راستای سهولت فرهنگیان بیش از 30درصد از فضاهای اسکان شهرستان شوش به صورت اینترنتی رزرو خواهند شد.
وی تاکید کرد در ستاد اسکان نوروزی شهرستان شوش در جهت رفاه حال مسافران ازمدارسی که در هسته ی مرکزی شهر و اطراف مکان های مذهبی و تاریخی قرار دارند استفاده شده است.
مهندس رضا نجاتی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای اسکان فرهنگیان در ایام نوروز گفت: نصب بنرهای راهنما در مبادی ورودی شهر و درب محل های اسکان، توزیع نقشه شهر و مکان های تاریخی و گردشگری شهرستان از جمله اقدامات پیشبینی شده است
وی هم چنین تصریح کرد: تلاش شده تا بر اساس برنامهریزیهای انجام شده با ارتقای کیفیت خدمات بتوانیم خدمات مطلوبی را در نوروز 96 ارائه نماییم.
وی افزود: به کارگیری تمام توان دستگاه های اجرایی شهرستان شوش برای مهیا کردن امکانات پذیرایی مطلوب از گردشگران این شهرستان در نوروز 96ضروری است.
فرماندار شهرستان شوش در ادامه در پاسخ به انتقاد مروتیان به خبرنگاران که بدون هماهنگی اقدام به تهیه خبر و گزارش از محل اسکان مهمانان نوروزی می کنند عنوان نمود : به جز من و اعضای کمیته ی بازرسی هیچ احدی چه با هماهنگی و چه بدون هماهنگی حق ندارد که وارد حریم خصوصی محل اسکان موقت مهمانان نوروزی شود و در صورت مشاهده برخورد قانونی خواهد شد .
رئیس انجمن روزنامه نگاران شهرستان شوش با شنیدن این جملات در مورد خبرنگاران ، از این مجموعه دفاع کرد و گفت : در شهرستان شوش تا به این لحظه در ایام تعطیلات نوروزی هیچ خبرنگاری از شهرستان شوش وارد حریم خصوصی مهمانان نوروزی در مدارس نشده و فقط در اماکن عمومی نظیر « پارک ها ، تفریحگاه ها ـ گردشگاه ها و امام زادگان اقدام نه نظر سنجی نموده و آنقدر معرفت و ادب دارند که به چادرها سرک نکشند ، این قشر فرهنگ ساز هستند و اگر هم کسی خود را خبرنگار معرفی کرده و وارد حریم خصوصی مهمانان نوروزی شده یا از خبرنگاران دیگر شهرستان ها بوده و یا مدارک جعلی داشته و من از ستاداسکان می خوام اگر کسی قصد چنین کاری را به عنوان خبرنگار داشت اگر از خبرنگاران بومی بود مرا از طریق شماره تلفن همراه 09350679820 در جریان بگذارید تا پیگیری های لازم لحاظ شود و اگر برگ مأموریتی از سایر شهرستان ها در دست داشته باشد با روابط عمومی فرمانداری هماهنگی های لازم به عمل آید .
فرماندار شهرستان شوش ضمن تأیید گفته های رئیس انجمن روزنامه نگاران شهرستان شوش از ستاد اسکان مهمانان نوروزی خواست تا موارد را با انجمن روزنامه نگاران در میان بگذارد .
بخش بعدی این جلسه ی مشترک سخنرانی حسین رشیدی پور رئیس پشتیبانی سوادآموزی اداره ی آموزش و پرورش عنوان نمود : سواد آموزی با تمام سختی هایی که دارد نظیر « شناسایی افراد بی سواد و جذب آنها به حضور در کلاس و بالاخره نگهداری آنها تا پایان دوره » واقعا مشکلات خاص خود را داشته و دارد .
وی افزود : با استعانت از توفیقات الهی ، حمایت شورای پشتیبانی سوادآموزی و همچنین شورای آموزش و پرورش توانسته ایم در از ابتدای سال 1395 تا پایان بهمن ماه 250 کلاس درس با تعداد 1369 نفر از افراد بی سواد و کم سواد را تحت پوشش ببریم و این کلاس ها توسط 180 نفر آموزش دهنده تدریس شد .
رشیدی پور در ادامه از آغاز به کار دومین مرکز یادگیری مهارت های زندگی استان خوزستان در شهرستان شوش خبرداد و در این خصوص گفت : بر اساس مصوبه ی هیئت دولت در مورد تأسیس مراکز یادگیری که علاوه بر آموزش سواد پایه ، آموزش های مهارت های اساسی و پایه ی زندگی و حقوق شهروندی نیز توسط دستگاه های مشارکت کننده آموزش های لازم ارائه می شود و به خواست خدا در استان خوزستان دو مرکز یادگیری فعالیت دارند ه یکی از آنها در ناحیه ی 3 شهرستان اهواز قرار دارد و دومی در شهرستان شوش تحت عنوان « مرکز یادگیری شهدای مدافع حرم» فعالیت خود را در آموزشگاه شهیدان با دایر کردن 23 کلاس مهارت آموزی و حضور 490 سوادآموز و813 نفر ساعت آغاز نموده است جا دارد از ادارات « بهزیستی و تبلیغات اسلامی » قدردانی به عمل آید .