مهدی کرم الهی ـ خبرنگار شوش نیوز
عکس ـ رضا ذاکری
روز سه شنبه 23 شهریور 1395 در سومین روز از دهه ی ولایت ؛ به همت انجمن روزنامه نگاران اداره ی فرهنگ و ارشاداسلامی شهرستان شوش چهارمین همایش تجلیل زوج های خبرنگار برگزار شد .
شریف احمدی رئیس اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش ضمن تقدیر و تشکر از انجمن روزنامه نگاران به خاطر برگزاری چنین برنامه های فرهنگی در کنار رسالت اصلی خویش که همان پوشش خبری است عنوان نمود : معمولاً برخی از جوانان می پرسند که چرا می گویند ازدواج سنت پیامبران است که برای جواب دادن به آنها به آیه ی 21 سوره ی روم اشاره می کنم که می فرماید ؛ « رابطه ی بین زن و مرد و عشق و دوستی بین آنها و آرامش یافتن آنها کنار هم را یکی از نشانههای خود دانسته است. بنابر این اگر چه در ازدواج زنان و مردان، نیازهای جنسی مطرح است، اما نیازهای عاطفی و احساس آرامش در کنار هم را نباید از نظر دور داشت. علاقه و ارتباط میان زن و مرد تنها یک نیاز جنسی نیست.»
وی برای تکمیل حرف خود به یکی دیگر از آیات این سوره اشاره کرد و اظهار داشت : در یکی از آیات خداوند میفرماید که انسان را در سختی آفریدیم. بر اساس این آیه شریفه، زندگی انسانها در دنیا با سختیها و مشکلات همراه خواهد بود. در مورد فلسفه وجود سختیها و نقش آنها در تکامل انسانها و معنا یافتن لذتها در کنار سختیها و حتى درون آنها، سخن بسیار است. اما نکته مهم آن است که به دنبال آسایش و راحتی مطلق بودن در دنیا و زندگی مادی (که عالم تضاد و تغییر و دگرگونی است) سعی بیهوده است. بنابر این سختی و مشکل تنها برای زنان و آن هم در دوران نه ماهگی یا درد زایمان نیست، بلکه حتى زنانی که ازدواج نکنند، یا مادر نشوند، یا مردانی که بار مشکلات و سختیهای مجرد زیستن را به دوش میکشند با سختیها و مشکلات خود روبرو هستند. در عین حال که دوران سختیها هم کامیابیها و لذتها نهفته است، مانند مادری که نُه ماه فرزند را درون شکم دارد، که چه بسا برخی از نیازهای عاطفی و تنهایی خود را با همان فرزند پر میکند و یا لذت مادر شدن که پس از زایمان برای زن حاصل میشود.
به همین جهت زنانی هستند که پس از ازدواج به جهت این که دارای فرزند نمیشوند، در غم و اندوه به سر میبرند و از نظر عاطفی احساس کمبود و خلأ دارند. اینان چقدر تلاش میکنند؛ خرج مینمایند تا صاحب فرزند شوند.
شریف احمدی در ادامه خاطر نشان نمود :
با توجه به نکاتی که اشاره شد ؛ اوّلاً: ازدواج یک نیاز برای زن و مرد است که علاوه بر جنبه نیاز جنسی، نیازهای روحی، عاطفی و حتى معنوی انسانها را برآورده میسازد. ثانیاً: این مسئله در اسلام به صورت واجب نیست که گفتید باید اجرا شود. ازدواج در اسلام یک سنّت پسندیده و ارزشمند است. تنها در صورتی واجب است که شخص بدون همسر به گناه میافتد. پس اگر کسی بتواند خود را از گناهان حفظ نماید، واجب نیست، اما ترک آن امر پسندیدهای نیست؛ زیرا چنین کسی نیازهای جنسی و عاطفی خود را سرکوب مینماید. اسلام چون بر اساس فطرت و نیازهای انسان شکل گرفته، تجرّد را پسندیده نمیداند و ثالثاٌ: کسی می تواند ازدواج کند، اما صاحب فرزند نشود. البته این مسئله باید با توافق همسر باشد، اما این که برای بچهدار شدن باید رابطه جنسی باشد، نظام و قانون طبیعت است که نه تنها در انسانها، بلکه در مورد حیوانات نیز این قانون جریان دارد اما این که حتماً در شب اوّل ازدواج باید باشد، چنین چیزی در دین اسلام نیامده است و ضرورتی ندارد.
رئیس اداره ی فرهنگ ارشاد اسلامی شهرستان شوش در پایان از شهروندان شوشی خواست تا با تحقیق اندیشمندانه موانع ازدواج را را از سر راه بردارند .
عباس کرم الهی رئیس انجمن روزنامه نگاران در ابتدا به اهداف برگزاری این همایش اشاره کرد و گفت : از ابتدای دوره ی نهم ، وقتی که ترکیب هیئت مدیره مشخص شد و مشاهده کردیم که هشت نفر از اعضای انجمن روزنامه نگار ان پس از آشنایی به روش سنتی و کاملا آسان ازدواج نمودند بر آن شدیم که در تقویم فرهنگی خود هر ساله چنین همایشی را برگزار کنیم و امسال برای چهارمین سال متوالی است که این همایش اجرا می گردد .
وی در ادامه به دلایل تأخیر برگزاری این همایش اشاره کرد و تصریح نمود : در سه سال قبل این همایش در شب ازدواج امام علی(ع) و بی بی دو عالم حضرت فاطمه ی زهرا (س) برگزار شده بود اما امسال چون رئیس اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش در سفر مشهد مقدس به سر می برد و ما هم دنبال مناسب دیگری بودیم که دهه ی ولایت را بهترین وقت برای اجرای این همایش دانستیم ، هر چند که دو مناسبت دیگر به صورت هم زمان در شهرستان شوش در حال برگزاری است و ما می بایست برنامه ی خود را خلاصه تر برگزار کنیم تا در آن برنامه ها هم حضور داشته باشیم .
وی در ادامه با اشاره به جمله ی « ازدواج دور از جوانان، جوانان دور از ازدواج » است بیان نمود : کاهش آمار ازدواج و افزایش طلاق در کشور یک مسئله ی نگرانکنندهای است که کارشناسان بارها نسبت به آن هشدار داده و میدهند، برخی از آنها جوانان را به فرار از ازدواج و مسئولیتپذیری متهم میکنند. اما در مقابل جوانان نیز روی مشکلاتی که مانع ازدواج آنها شده پافشاری کرده و معتقدند در سایه نبود شغل، درآمد، تورم و امنیت شغلی آنها نمیتوانند برای آینده خود برنامهریزی کنند به همین دلیل شروع یک زندگی مشترک ممکن است با مشکلات جدیدی برایشان همراه باشد؛ مشکلاتی که به احتمال زیاد خیلی زود رویاهای شیرین آنها را به کابوس طلاق بدل میکند.
رئیس انجمن روزنامه نگاران شهرستان شوش سپس به سخت گیری های خانواده ها که روز به روزهم متأسفانه در حال افزایش اشاره کرد و در این راستا عنوان نمود : سختگیریهای غیرمنطقی والدین یکی از مشکلاتی است که گریبان زوجهای جوان را هنگام ازدواج میگیرد، برخی پدر و مادرها به دلیل چشم و همچشمی با دیگر اقوام به وضع مالی خود و فرزندشان توجهی نداشته و با برگزاری مراسم پرهزینه و در نظر گرفتن مهریههای سنگین به قول معروف جلوی پای جوانانی که قصد ازدواج دارند، سنگ میاندازند.
وی افزود : شروع زندگی مشترک این روزها با حداقلها نیز مشکل است، برای نمونه چنانچه حداقلها را برای شروع یک زندگی مشترک در نظر بگیریم، باید گفت رهن یک آپارتمان کوچک در حاشیه شهری شوش دستکم ۳۰ میلیون تومان آب میخورد و در خوشبینانهترین حالت وقتی زوج جوان باید بیخیال برگزاری مراسم در تالار و سفر ماه عسل شده و حدود ۲۰ میلیون تومان نیز برای خرید جهیزیه، مهمانی مختصر و خریدهای ضروری دیگر کنار بگذارند. بنابراین باید تاکید کرد ازدواج آسان که این روزها برخی مسئولان و کارشناسان حوزه ازدواج از آن دم میزنند نیز آنقدر آسان نیست. به همین دلیل مسئولان باید فکری برای برطرف شدن این مشکلات کنند.
کرم الهی در ادامه اظهار داشت : امکانات جوانان برای شروع زندگی کم است، بنابراین والدین در صورتی که توان مالی دارند باید به جوانان کمک کنند، برای نمونه همان طور که در زمان مجردی حواسشان به جوانان است، چنانچه میتوانند بعد از شروع زندگی مشترک نیز بهتر است به آنها کمک کنند.
وی با تاکید بر این که در این میان مسائل اقتصادی برای جوانان مشکلسازتر است وقتی بخواهند با طبقه بالاتری از خود ازدواج کنند، میافزاید: مشکلات اقتصادی زمانی بیشتر خود را نشان میدهد که شخص بخواهد با طبقه بالاتر از خانوادهاش ازدواج کند، برای نمونه اکنون برخی دختران با این که وضع مالی خانوادهشان مناسب نیست، میخواهند با خانوادهای که وضع مالی مناسبی دارد ازدواج کنند یا پسرانی از طبقه متوسط قصد دارند با دختری از طبقه مرفه جامعه ازدواج کنند؛ این طرز فکرها سبب شده مشکلات اقتصادی بیشتر خودنمایی کند.
پیشکسوت رسانه ومطبوعات شوش در ادامه گفت : چند سالی است در هفته ازدواج مسئولان به مناسبت این هفته نشستهای خبری برگزار میکنند، اما نکته اینجاست که چنین نشستهایی گرهی از کار جوانان باز نمیکند، زیرا به نظر میرسد مسئولان نیز در حد کارشناسان این حوزه عمل کرده و فقط به ارائه توصیه و بیان مشکلات بسنده میکنند، ولی وظیفه مسئولان چیز دیگری است، به همین علت جوانان از آنها توقع دارند برای حل مشکلاتشان گامهای عملی بردارند، زیرا این روزها همه از مشکلات جوانان باخبر هستند و تکرار این نکات دردی از جوانان دوا نمیکند.
رئیس کانون پیشکسوتان مطبوعات شهرستان شوش تصریح نمود : برگزاری نشست خبری و دم زدن از مشکلات جوانان دردی را دوا نمیکند، مسئولان باید خبر از اقدامات واقعی بدهند، مهم است که آنها بگویند چه کارهایی انجام داده و چه کارهایی میخواهند انجام بدهند، در واقع مسئولان نباید به توصیه و بیان مشکلات جوانان بسنده کنند، آنها باید با امکاناتی که در اختیار دارند ازدواج را تسهیل کنند.
وی در پایان خاطر نشان نمود : جوانان از مسئولان توقع دارند در چنین مناسبتهایی خبرهایی مانند افزایش وام ازدواج، آسان شدن دریافت کمک هزینهها، ایجاد اشتغال و اختصاص تالارهایی با هزینه کم برای برگزاری جشن ازدواج را بخوانند و بشنوند.
اجرای نمایش تک نفره توسط عباس کرم الهی با عنوان « بیکاری و ازدواج» ـ خوانش شعر توسط رحمن ایزدی رئیس انجمن شعر فارسی و تجلیل از زوج های خبرنگار که در واقع عنوان انجمن روزنامه نگاران هستند از دیگر برنامه های این همایش بود .
شایان ذکر است انجمن روزنامه نگاران تا این لحظه 17 زوج خبرنگار را به عنوان عضو دارد که در این همایش از « علی سعدی مدیر مسئول هفته نامه ی صدای کرخه و همسرش نجمه حمید مدیر کانون آگهی تبلیغاتی موج کرخه ـ حجت دیناروند و معصومه شیخی زاده و محمد کرم الهی و فاطمه ملکی از خبرنگاران شوش نیوز تجلیل به عمل آمد .