تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
عکس ـ علی احمدی
ساعت 10:30 پنجشنبه 19 مرداد1396 فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان شوش به مناسبت روز خبرنگار در دفتر خود از اصحاب رسانه و مطبوعات تجلیل نمود .
به گزارش شوش نیوز ، فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان شوش ضمن گرامی داشت یاد و خاطر شهدای گرانقدر هشت سال دفاع مقدس ، مدافعین حرم ، نظم و امنیت و اصحاب رسانه و مطبوعات گفت : جا دارد در آغاز مقدمه ی این مراسم یادی داشته باشم از شهید محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران که 17 مرداد 1377 در مزار شریف افغانستان توسط گروهک طالبان به درجه ی رفیع شهادت نائل گردد و هم چنین شهید سید محمدکاظم دانش و شهید فریدون سگوند از شهدای خبرنگار شهرستان شوش ، به واسطه ی شهادت محمود صارمی بهانه ای شد که این روز به نام خبرنگارنام گزاری شده و مسئولین از خبرنگاران تجلیل نمایند و ما هم امروز دور هم جمع شده ایم که این وظیفه را انجام دهیم .
سرهنگ حمید رضا بهاروند خبرنگاران را همیاران پلیس معرفی کرد و عنوان نمود : « خبرنگاران چشم بینا ، گوش شنوا و زبان گویای مردم» هستند و باعث ارتقاع جامعه بوده و به عنوان همیاران پلیس ، بازوهای توانمند ما به شمار می آیند و این قشر می توانند آرامش را با فرهنگ سازی به جامعه بدهند .
وی افزود : هر چند این شغل شریف استرس آور است و سختی های خود را به همراه دارد اما می توانند با اطلاع رسانی به موقع به عنوان سفیران جامعه بسیار حائز اهمیت باشند . در حال حاضر دستگاه قضایی و نیروی انتظامی در بحث پیگیری فعالیت دارند اما انتظار دارم خبرنگاران در کنار اطلاع رسانی بحث پیشگیری و آگاه سازی را در دستور کار خود قرار دهند و امیدوارم در کنار هم بتوانیم واقعیت ها را پوشش دهیم و از نشر اکاذیب جلوگیری نماییم تا امنیتی که برقرار است خدشه دار نشود .
فرمانده نیروی انتظامی شهرستان شوش سپس به عملکرد پنج ماهه ی سال جاری و مقایسه ی آن با پنج ماه اول سال گذشته به اختصار اشاره کرد و خاطر نشان نمود : 23 درصد افزایش کشف انواع مواد مخدر ، دستگیری 70 نفر خرده فروش و 3 نفر عمده فروش مواد مخدر و چند فقره دستگیری سارق و هم چنین کشف مقدار مشروبات الکلی و دستگیری افرادی که اقدام به تیراندازی جلوی درب منازل کرده اند از جمله عملکرد ما در این پنج ماه بوده البته باید توضیح بدهم که تیراندازی های جلوی درب های منازل و یا سرقت ها جنبه ی امنیتی ندارد و به مسائل اجتماعی برمی گردد و این عملکرد با همکاری شورای تأمین ـ دادگستری ـ داستان ـ ناحیه ی مقاومت سپاه پاسداران ، اطلاعات ، معتمدین و ریش سفیدان قبایل و طوایف به دست آمده است .
در ادامه خبرنگاران به طرح سئوالات خود پرداختند که حاصل آن در زیر آمده است :
عباس کرم الهی (شوش نیوز) :
چرا در شهرستان شوش با موتور سکلیت سواران متخلف طبق قانون برخورد نمی شود ؛ مثلا مشاهده می شود موتورسواران پشت چراغ قرمز نمی ایستند و یا جهت خلاف در خیابان های یک طرفه تردد می کند ، آیا دلیل خاصی دارد ؟
سرهنگ بهاروند :
ما تا جایی که در توان داریم با موتور سواران متخلفی که « فاقد پلاک ، کلاه ایمنی ـ نداشتن بیمه نامه ، حرکت در جهت خلاف ، بی توجهی به چراغ قرمز ، تک چرخ رفتن »و در مجموع مخل نظم و آسایش شهروندان می شوند برخورد می کنیم و آنهایی که حتی قابل بخشش نیستند را توقیف می کنیم اما با این وجود ممکن است در بعضی از خیابان ها این تخلفات به حدی زیاد باشد که برخی از آنها دید نیروهای ما دور بماند .
جعفر دیناروند (ایران انا) :
رمز موفقیت شما چیست ؟
سرهنگ بهاروند :
نیروی انتظامی یک نیروی مردمی است ؛ درست است که یک سری کارها برای برقراری امنیت به صورت نسبی در سطح جهان انجام می شود و نباید مدعی بود که امنیت به صورت 100 درصد پیاده شده است و در اکثر کشورهای جهان این امنیت شکننده است که به عنوان مثال می توان به برج های دوقلو در آمریکا و یا درگیرهایی در کشورهای اروپایی از جمله انگلیس اشاره کرد اما خوشبختانه در کشور ایران 95درصد به موضوع اجتماعی برمی گردد و اگر در شهرستان شوش شاهد برقراری امنیت هستیم همان طور که در مقدمه توضیح دادم به خاطر این است که اعضای شورای تأمین همه دست در دست هم داده ایم چون نیروی انتظامی به تنهایی اگر بخواهد امنیت را برقرار کند به دید یک دیکتاتور به آن نگاه می کنند و از طرفی آن امنیت شکننده خواهد بود و اولین رمز موفقیت ما همین اتحاد بین اعضای شورای تأمین است .
وی افزود : اما از نظر خودم باید بگویم که در هرجای این کشور اسلامی که بخواهم خدمت کنم سرباز ولایت هستم و دومین رمز موفقیت من این است که همیشه لقمه ی حلال خورده ام و در خانواده ای بزرگ شده ام که به تربیت و پرورش من توجه شده است و افتخار می کنم در این زمان توفیق اجباری باعث شده که خوشبختانه ماهواره نگاه نکنم و از این به بعد هم نخواهم گذاشت که ماهواره وارد زندگی ام شود . دور شدن از « خودبزرگ بینی ، تکبر و غرور » یکی دیگر از رمزهای موفقیت من است . شما هت سال دفاع مقدس را در نظر داشته باشید ، رمز موفقیت و پیروز شدن رزمندگان چه چیزی می تواند باشد جز این که از کلمه ای به نام غرور دور شدند و نیروهای سپاه ـ بسیج و ارتش در کنار هم با ایجاد وحدت و یک دلی ، با توکل به خداوند یکتا و رهبری حکیمتانه حضرت امام خمینی(ره) به پیروزی رسیدند . از نظر پوشش ، اخلاق و رفتار هم می تواند به عنوان رمز های بعدی اشاره کرد .
فاطمه سواری ( خبرگزاری فارس) :
ابزار مدرن امروزی نظیر ماهواره چه خطری برای جامعه دارد ؟
سرهنگ بهاروند :
اولین موردی که خطر را وارد کانون گرم خانواده می کند استفاده ی ناصحیح و بدون آموزش از اینترنت در خانه هاست ، نه والدین به این موضوع توجه دارند و نه دستگاه های فرهنگی ، همین که جوان و نوجوان مطالبه گر از والدین تقاضای استفاده از اینترنت را می کند ، هزینه ها را در اختیارش می گذارند غافل از این که از طریق همین اینترنت در کامپیوتر خانگی و یا گوشی های تلفن همراه ناهنجاری هایی به وجود می آید و اما استفاده از ماهواره این دشمن خاموش ما در هر خانه است که حریم ها را شکسته است ، کشوری نظیر ترکیه که چنین فیلم هایی را در کشور خود منع کرده سریال های 300 قسمتی را برای ایران پخش می کند و نتیجه آن مورد هدف قرار دادن « مادران ، زنان و دختران » ایرانی است . وسایل و ابزارهای فنی جدیدی هم که وارد بازار شده متأسفانه نحوه ی استفاده از آن را نمی دانیم و در کل باید بگویم مردم به فرزندانشان توجهی نمی کنند و غرق در مادیات و زرق و برق زندگی روزمره شده اند .
علی احمدی (پایگاه خبری نسیم شوش) :
با توجه به استفاده از پل شناور بر روی رودخانه ی کرخه به جای پل شهید ناجیان ، آیا امنیت برای اهالی غرب کرخه وجود دارد ؟
سرهنگ بهاروند :
همان طور که در مقدمه توضیح دادم نمی توانیم مدعی باشیم که امنیت به صورت صددرصد وجود دارد اما مطمئن باشید در منطقه ی غرب رودخانه ی کرخه و شوش و هم چنین ساحل پل شناور به خواست خدا هیچ مشکلی نداریم و زندگی در کمال آرامش برقرار است ؟
محمد آل کثیر (پایگاه خبری شوش24) :
پرونده ی شهید عباس نادری در چه مرحله ای قرار دارد ؟
سرهنگ بهاروند :
اگر عزتی هست به برکت خون شهداست ؛ من در صحنه ی به شهادت رسیدن عباس نادری حضور داشتم در یک هوایی بارانی و مه گونه قرار داشتیم و وقتی که عباس نادری به شهادت رسید پدراین شهید ، بسیجی بی ادعا رمضان نادری با روحیه ی قوی طی تماس تلفنی به من گفت : « از شما می خواهم که دست پر به شهر برگردی . » خوشبختانه با توکل به خدا همین طور هم شد ، یکی از سارقان مسلح کشته و یکی هم دستگیر شد و ما از طریق دستگاه قضایی پیگیر پرونده شدیم تا حکم اعدام صادر گردید که جا دارد از حجت الاسلام محمدی رئیس سابق دادگستری ، دادستان و بازپرس نهایت قدردانی خود را به عمل آورم . اما دیوان عدالت به این حکم ایراد گرفت و ما پیگیری موضوع هستیم تا این قاتل به سزای اعمالش برسد .
داریوش پارسا (مدیر مسئول پایگاه خبری پیمان) :
چرا در کوی سلمان فارسی و ابوذر غفاری ایستگاه پلیس دایر نمی شود ؟ با توجه به این که قبلا مکانی برای ایجاد ایستگاه پلیس در نظر گرفته شده بود اما نیروی انتظامی این کار را انجام نداد و آن مکان به محل تجمع معتادین تبدیل شد و بعد از مدتی شهرداری آن را تخریب کرد .
سرهنگ بهاروند :
اگر ارتقاع شهرستان شوش به مرحله ی اجرا برسد می توانیم تعدادی کلانتری در نقاط مورد نیاز ایجاد کنیم، اما همه می دانیم که در شهرشوش پراکندگی زیاد است مثلا ما یک طلا فروش نبش میدان هفتم تیر داریم و یکی دیگر نبش میدان شهداء و این کار ما را مقداری سخت تر می کند در صورتی که دیگر شهرستان ها از این پراکندگی ها جلوگیری می کنند . از طرفی رضایت دادن شاکیان نسبت به سارقان ، تداوم سرقت های بعدی توسط همان سارقی که بخشیده شده را در بر دارد . نمونه ی بارز آن را می توانیم به پرونده ی یک سارق که توسط زنده یاد افراخته رئیس دادگستری بخش شاوور به قطع ید حکم صادر کرده بود اشاره کنم ، در حالی که حکم برای اجرا آماده شده بود ، خانواده ی شاکی رضایت دادند و در نتیجه این حکم اجرا نشد .
وی افزود : اگر اعتبارات مورد نیاز در اختیارمان باشد و ما بتوانیم35 دوربین را در سطح شهر شوش نصب کنیم به مراتب درصد برقراری امنیت بالاتر رفته و در نتیجه تخلفات هم کاهش خواهد یافت . البته این را هم باید بگویم که برای هر 30 هزار نفر در صورت داشتن نیروی کامل و ردیف بودجه می توانیم یک کلانتری داشته باشیک که فعلا نه نیروی کافی را داریم و نه ردیف بودجه ی آن را و با توجه به شرایط کنونی که امنیت نسبی برقرار است جایز نیست که برای هر خیابان یک مأمور بگذاریم ولی این قول را می دهم که در کوی سلمان و ابوذر غفاری گشت های محسوس و نامحسوس خود را افزایش می دهیم .
سید مهدی موسوی خبرنگار شبکه ی جهانی الاهواز و سمیه اکبری خبرنگار پایگاه خبری شوشان خواسته های مشترک خود را در مورد برقراری امنیت خبرنگاران به هنگام تردد به خارج از شهر و در روستا ها را خواستار شدند که فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان شوش گفت : در صورت ارائه ی کارت خبرنگاری من قول می دهم که با نیروهای خود مستقر در پاسگاه های بین راهی توصیه کنم در صورت مشاهده ی کارت نهایت همکاری را با شما داته باشند .
عباس کرم الهی نیز در پایان پیشنهاد داد که هشدارهای پلیس را به صورت ماهانه در شوش نیوز جهت مطالعه ی مخاطبین قرار دهد که مورد استقبال نیروی انتظامی واقع شد .
در پایان از خبرنگاران حاضر در مراسم تجلیل به عمل آمد و هدایای در نظر گرفته برای « علی روسی خبرنگار سیمای خوزستان ـ علی سعدی مدیر مسئول هفته نامه صدای کرخه ـ مجتبی پناهی خبرنگار خبرگزاری ایرنا ـ عارف شریفی خبرنگار خبرگزاری فارس و سجاد عبیدی پور خبرنگار خبرگزاری تسنیم » که در مراسم غایب بودند در دفتر فرماندهی نیروی انتظامی باقی ماندند .