11212024پنج شنبه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۰۲۱۲۰۹5031

کارگاه آموزش و بصیرتی چند منظوره ی خواهران کانون بسیج رسانه سپاه ناحیه شوش دانیال(ع) برگزار شد

به همت و تلاش مدیر کانون بسیج رسانه ی سپاه ناحیه ی شوش (ع) ؛ کارگاه آموزش وبصیرتی چند منظوره ویژه ی خوهران بسیجی این کانون برگزارشد .

 

به گزارش روابط عمومی کانون بسیج رسانه سپاه ناحیه ی شوش دانیال(ع) ؛ ساعت 15 روز چهارشنبه 9 اسفند ماه 1402 کاره آموزش و بصیرتی چنذ منظوره شامل « خبر نویسی ـ عکس خبری ـ سواد رسانه ای و فاکتورهای کاندیدای اصلح » از دیدگاه مقام معظم رهبری ویژه ی خوهران بسیجی غضو کانون بسج رسانه شوش برگزارشد .

 

عباس کرم الهی مدیر کانون بسیج رسانه سپاه ناحیه ی شوش  دانیال(ع) ضمن تبریک اعیاد شعبانیه در بخش اول سخنان خود به خبرنویسی و اصول نوشتن خبر اشاره کرد و گفت : برای« نگارش متن خبر، گزارش، مقاله یا مصاحبه » ، باید اصول اولیه‌ای رعایت شود تا علاوه بر توجه به مسائل فنی و حرفه‌ای روزنامه‌نگاری و خبرنویسی، مخاطب روزنامه یا سایت خبری، جذب مطلب شده و به خواندن ترغیب شود. در مطلب خبرنویسی و اصول نوشتن خبر به معرفی اجمالی اجزای خبر شامل «تیتر، لید، روتیتر، زیرتیتر، سوتیتر یا همان خلاصه تیتر و میان تیتر »پرداخته می شود . باید توجه داشت که اجزای خبر برای همه ی مطالب منتشر شده در روزنامه‌ها، مجله‌ها و سایت‌های خبری باید رعایت شود و در مطلب خبرنویسی و اصول نوشتن خبر اگر تنها به نام «رسانه» اشاره شده، منظور همه رسانه‌های خبری بوده و تنها به دلیل خلاصه‌نویسی و جلوگیری از توضیحات اضافه از واژه روزنامه استفاده شده است.


 

وی در ادامه به تیتر اشاره کرد و یادآور شد : ماندگارترین بخش خبر و در واقع روح خبر «تیتر» است. با انتخاب و نگارش یک تیتر مناسب مخاطب ترغیب خواهد شد تا خبر یا مقاله را بخواند یا از خیرش بگذرد. در صورتی که تیتر «جذاب، کوتاه و پر معنا» باشد، توجه خواننده به متن جلب خواهد شد. به همین علت است که هر چقدر نویسندگان و خبرنگاران تیتر مناسبی برای مطلب خود انتخاب کنند، باز هم سردبیر یا دبیر به دنبال اصلاح و ویرایش تیتر هستند تا تیتری جذاب‌تر برای مطلب انتخاب شود. در برخی از رسانه‌ها نیز شورایی متشکل از روزنامه‌نگاران باتجربه به نام «شورای تیتر» وجود دارد تا با بررسی اخبار دریافتی، تیتر مناسبی برای صفحه اول روزنامه انتخاب و بازسازی کنند. تیترهای منتخب به نوعی موضع‌گیری و جهت‌گیری نشریات در مورد مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و دیگر موضوعات و مسائل روز را نشان می‌دهند. ویژگی‌های تیتر عبارتند از:

 

« کمک به جذب مخاطب و ترغیب خوانندگان برای انتخاب روزنامه مطلوب ـ افزودن زیبایی صفحات روزنامه جداسازی و تفکیک مطالب مختلف از یکدیگر ـ تسهیل دسترسی مخاطبان به مطالب مختلف ـ رساندن پیام خبری در قالب کلماتی زیبا، پرمحتوا، کوتاه و مستحکم» ـ  باید به خاطر سپرد که تیتر باید همیشه بعد از تنظیم خبر نوشته شود؛ همچنین، تیتر باید دقیق و روشن باشد. نویسنده باید تلاش کند تا تیتر اصلی با لید مطلب هماهنگ باشد. ضمن اینکه به منظور افزایش ماندگاری تیتر در ذهن مخاطب، باید سعی شود تا تیتر تا حد ممکن حول یک محور اصلی و مورد توجه مخاطب باشد. همچنین باید از نگارش تیتر با افعال منفی، پرسشی و واژه‌های شعاری پرهیز شود. در ادامه مطلب خبرنویسی و اصول نوشتن خبر به مفهوم لید، چگونگی نگارش آن و دیگر موارد پرداخته می‌شود.


 

مدیر کانون بسیج رسانه در ادامه به لید یا مقدمه اشاره کرد و اظهار داشت : لید یا مقدمه  مهم‌ترین و یا خلاصه مهم‌ترین بخش خبر است که در ابتدای سبک‌های خبری «هرم وارونه» و «تاریخی همراه با لید» نوشته می‌شود. لید باید به گونه‌ای نوشته شود که مخاطب با خواندن آن، مطلب مهم نوشته شده در خبر را درک کند. مثال زیر برای درک بهتر مفهوم تیتر و لید و چگونگی نگارش آن‌ها، قابل توجه است.

 

وی افزود :تیتر: دانستنی‌هایی درباره آلرژی ـ لید: آلرژی یا حساسیت واکنش سیستم ایمنی بدن به ماده‌ای خارجی است که لزوماً هم آن ماده برای بدن مضر نیست. این مواد خارجی را ذرات آلرژی‌زا (آلرژن) می‌گویند که می‌توانند شامل برخی مواد غذایی، گرده‌ها و یا غذای حیوانات خانگی باشند. در این نوشتار سعی کرده‌ایم تا درباره حساسیت‌ها، علل آن‌ها، چگونگی مقابله و راه‌های درمان آن‌ها توضیح دهیم.

 

عباس کرم الهی در ادامه به انواع لید از نظر محتوا پرداخت و گفت : در این بخش از مطلب خبرنویسی و اصول نوشتن خبر انواع لید از نظر محتوا مورد بررسی قرار گرفته‌اند. لید از نظر محتوا شامل لید با محتوای زیاد، لید بی‌محتوا و لید مناسب می‌شود. همان‌طور که از نام انواع لیدها پیدا است، لید با محتوای زیاد به جزئی‌ترین موارد می‌پردازد، لید بی‌محتوا هم هیچ اطلاعات اساسی و مهمی به مخاطب ارائه نمی‌کند؛ همچنین، لید مناسب لیدی است که حاوی مهم‌ترین بخش خبر است و جملات آن نه کلی، مبهم و فاقد اطلاعات و همچنین نه طولانی و حاوی اطلاعات زیاد است.واز نظر عناصر خبری باید گفت : رکن اصلی تنظیم خبر، شناخت عناصر خبری است تا با شناخت آن‌ها خبرنگار بتواند بدون ابهام و به طور کامل شرح رویداد را به مخاطب انتقال دهد. عناصری خبری عبارتند از: که، چه، کجا، چه وقت، چرا و چگونه. در لیدی که با عنصر خبری «چه کسی» شروع می‌شود، این «که» می‌تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد. برای مثال: « دبیر کل سازمان ملل متحد اعلام کرد…. لیدی که با عنصر خبری «چه» شروع می‌شود، مثلاً: « بارش باران افراد زیادی در شهرکرد را بی‌خانمان شدند.»  در اینجا «بارش باران» دلیل بی‌خانمان شدن افراد است. پس باراش باران همان چه یا چه چیزی است. لیدی که با عنصر خبری «کجا» شروع می‌شود. مثلاً: « در ایران هزاران نفر به دلیل شیوع کرونا فوت کردند…. لید با عنصر خبری «چه وقت»، برای نمونه: ـ  آموزش تبلیغ‌نویسی و سناریونویسی تبلیغات  کاپریلا ـ دقایقی پیش شورای نگهبان اعلام کرد …. این دقایق همان «چه وقت» است، می‌تواند از چند ماه، لحظاتی پیش و … استفاده کرد. لید با عنصر خبری «چرا» که علت یک حادثه را بیان می‌کند، مثلاً: ـ به دلیل رانش زمین، صدها نفر در ژاپن جان باختند. این «به دلیل رانش زمین» همان چرای حادثه است. لید با عنصر خبری «چگونه» که چگونگی وقوع یک رویداد را برجسته می‌کند برای نمونه:به لید از نظر انواع موضوع اشاره می کنم .


 

مدیر کانون بسیج رسانه به خاطر کمی وقت به بخش آخر خبر نویسی اشاره کرد و خاطر نشان نمود : لیدها به دو دسته تک موضوعی و چند موضوعی تقسیم می‌شوند. لید تک موضوعی یعنی به طور مستقیم به سراغ بیان موضوع خبر می‌رود و شامل لید مستقیم، عمقی، تشریحی، پرسشی، مبتنی بر نقل قول و تمثیلی و ادبی است. لید مستقیم، ساده‌ترین نوع لید است. مثلاً: رئیس‌جمهور برای ادای توضیحات به مجلس شورای اسلامی رفت.

 

خیلی ساده و مستقیم به سراغ اصلی موضوع می‌رود. لید عمقی که در این نوع لید، اطلاعات بیشتری درباره رویداد در اختیار خواننده قرار می‌گیرد. برای نمونه: ـ مجلس شورای اسلامی لایحه اصلاح قانون طلاق را با اکثریت آراء به تصویب رساند. بر اساس این لایحه زنان مطلقه در نیمی از دارائی‌های همسر سابق خود سهیم می‌شوند.


 

لید تشریحی بر اساس اطلاعات موجود ارائه می‌شود. برای مثال: ـ زن جوانی که همراه با تور برای گردشگری به ارتفاعات کردکوی رفته بود پس از ۲۲ روز گم‌شدن، جسدش در ارتفاعات آبشار توسکایی گلستان پیدا شد .لید پرسشی به طور معمول برای تحریک کنجکاوی مخاطب استفاده می‌شود، مثلاً:آیا با وجود ادامه شیوع کرونا در سال تحصیلی، مدارس و دانشگاه‌ها به صورت مجازی برگزار می‌شوند؟

 

لید مبتنی بر نقل قول که در این نوع لید بخش مهمی از سخنان افراد نقل می‌شود. برای نمونه: سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد …. لید تمثیلی و ادبی که در آن از ضرب‌المثل‌ها و جملات ادبی استفاده می‌شود. مثلاً:

 

ز گهواره تا گور دانش بجوی …. با حضور جمعی از اساتید با تجربه، دانشگاه آزاد واحد دماوند آغاز به کار کرد.

 

عباس کرم الهی سپس در بخش دوم کارگاه به سواد رسانه ای و اهمیت آن در رشد و توسعه ی فردی اشاره کرد و گفت : سواد رسانه ای یا Media Literacy‌ نوعی تکنیک عملی و مهارت بسیار ویژه است که در عصر حاضر یکی از مهمترین آموزش‌ها در جهان تلقی می‌شود. سواد رسانه ای به فرد این توانایی را می‌دهد… سواد رسانه ای یا Media Literacy‌ نوعی تکنیک عملی و مهارت بسیار ویژه است که در عصر حاضر یکی از مهمترین آموزش‌ها در جهان تلقی می‌شود. سواد رسانه ای به فرد این توانایی را می‌دهد که تحلیل مناسبی از مطالب منتشر شده در انواع شبکه‌های رسانه ای را داشته باشد. روزانه مطالب بسیار زیادی در حوزه های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و یا حتی اخبار مربوط به افراد مشهور و بازیگران در طول روز انتشار می‌یابد که برخی از آنها شایعات فاحشی هستند و واقعیت ندارند. در سال های اخیر به وفور شاهد این موضوع بوده‌ایم که بسیاری از صحبت‌های افراد در شبکه‌های رسانه ای دچار تحریف می‌شود و با کم و زیاد کردن و منقطع کردن این سخنان مفهوم کلی مطلب و خبر کاملا عوض می‌شود. رسانه قدرت این را دارد که در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت، اخبار و مطالبی را منتشر کند و این هنر و تشخیص مخاطب است که بتواند واقعیت را از شایعه تشخیص دهد. در واقع رسانه تیغ دو لبه‌ای است که می‌تواند در یک چشم بر هم زدن شایعه ای را در قالب واقعیت بیان کند و بالعکس. در سال‌های اخیر سو استفاده‌های زیادی از رسانه شده ‌است که باعث شده بسیاری از افراد جان خود و امنیت خود را نیز در این راه از دست بدهند. در ادامه با رشدانا همراه باشید تا بررسی کنیم سواد رسانه ای چیست و با اهمیت یادگیری و آموزش سواد رسانه ای در دنیای امروز بهتر آشنا شوید.

 

مدیر کانون بسیج رسانه رسانه را بدون مرز دانست و افزود : امروزه با گسترش هزاران شبکه رسانه‌ ای، اخبار و مطالب با کسری از ثانیه در جهان منتشر می‌شود. نوع کیفیت بیان رسانه بسیار اهمیت دارد. اگر مطلبی یا سخنی با شدت کم یا زیاد منتشر شود می‌تواند تبعات زیادی داشته‌باشد که مرزهای کشورها را می‌تواند جابه جا کند .

 

در این بین اگر افراد جامعه سواد رسانه ای نداشته باشند، قدرت تشخیص واقعیت را ندارند و می‌توانند تحت تاثیر شایعات کذب، دچار هیجانات زود گذر شده و تصمیمات بی نهایت سطحی را بگیرند. این نوع تصمیمات می تواند صدمات زیادی به ساختار جامعه و امنیت مردم وارد کند. حتی در جریان وقوع حادثه‌ای، نوع زاویه‌ای که رسانه به آن می‌پردازد می‌تواند در نوع موضعی که مردم می‌گیرند، نقش بسزایی داشته باشد. یک موضوع مانند جنگ غزه را شبکه‌های رسانه ای در سراسر جهان از زوایای مختلفی بررسی می‌کنند. ممکن است در وهله ی اول همه ی این زوایا بیان درستی داشته باشند اما تنها فردی که دارای سواد رسانه ای است می‌تواند تشخیص دهد که کدام رسانه به واقعیت نزدیک تر است و کدام قصد پوشش خبری غیر واقعی دارد.

 

وی در مرحله نهایی سواد رسانه ای با تأثیر آن در جامعه اشاره کرد و  گفت: سواد رسانه ای مانند نوعی تغذیه است. کسی که مهارت خوبی در تحلیل رسانه کسب کرده، می‌تواند نوع تغذیه دریافتی و رژیم خود را انتخاب کند. در واقع همه اطلاعات و اخباری که امروزه از طریق موبایل، تلویزیون و شبکه‌های جهانی به فکر و ذهن مردم تزریق می‌شود، ترکیبی از انواع تغذیه‌هایی است که برای همه مناسب نیست. تنها سواد رسانه ای می‌تواند به فرد در تشخیص درست نوع تغذیه کمک کند. در غیر این صورت فرد دچار مسمومیت‌های ذهنی و فکری می‌شود و قدرت تشخیص درست و نادرست را از دست می‌دهد. افرادی که سواد رسانه ای پایینی دارند دچار انتخاب‌های نادرست و هیجانات تلقینی رسانه می‌شوند. این گونه افراد کنترل تصمیمات و هیجانات خود را به رسانه واگذار می‌کنند و این موضوع تبعات خطرناکی برای جامعه و به صورت کلان کشور دارد.

 

عباس کرم الهی در قسمت سواد سخنان خود به خطرات فضای مجازی برای خانواده ها پرداخت و یاد آور شد : فضای مجازی اگر چه سطح تعاملات ما را گسترده تر کرده است اما باعث دور شدن اعضای خانواده از یکدیگر می شود. امروزه بیشتر افراد در فضای مجازی حضوری فعال دارند و و فضای مجاری نقش مهمی در زندگی این افراد ایفا می کند. همین باعث شده تا افراد سرگرم این محیط شوند و تمرکزی بر خانواده نداشته باشند. اگر چه این فضا تاثیرات فردی و اجتماعی زیادی بر افراد گذاشته اما آسیب هایی هم به همراه دارد که شما در خانواده به راحتی آن را مشاهده خواهید کرد. این تاثیرات منفی کارکرد خانواده را مختل خواهد کرد. فضای مجازی باعث شده تا خانواده ها دبکر روابطی گرم و صمیمانه با هم نداشته باشند. وقتی همه سرگرم فضای مجازی هستند در واقع مهمترین عنصر تعامل و گفت و گو در خانواده از بین رفته و فرزندان هر روز از خانواده فاصله می گیرند و غرق در این فضا می شوند و آسیب های اینترنتی بیشتری به آنها وارد می شود. آسیب های این فضا زندگی زوج های جوان را هم با خطرات زیادی چون خیانت روبرو کرده است. اگر چه حذف کامل اینترنت و دور شدن از فضای مجازی سخت است اما شما می توانید با مدیریت درست تنها زمان کمی را به سرگرمی در این فضا اختصاص دهید. آسیب های وارد شده فردی و اجتماعی هستند و کل خانواده را درگیر خواهد کرد. مزیت استفاده از فضای مجازی زیاد است به شرطی که شما درست از آن استفاده کنید. برخی کارها امروزه در همین فضا رونق گرفته اند و بیشتر کسب و کارها از این طریق به رشد و پیشرفت خوبی رسیده اند. این فضا مانند یک تیغ دو لب بوده که هم مضر است و هم مفید. اگر شما هم در ای حوزه دچار مشکل هستید و مدام از خانواده فاصله می گیرید می توانید به کمک یک روانشناس و راهکارهایی که او در اختیار شما قرار می دهد به راحتی این مشکل را برطرف و آسیب را تا حد زیادی کاهش دهید.

 

مدیر کانون بسیج رسانه سپاه ناحیه ی شوش در بخش پایانی کارگاه آموزشی و بصیرتی به اصلح ترین کاندیدای دوزدهمین دوره ی مجلس شورای اسلامی از دیدگاه مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت : دو مسئله مهم در هر انتخابات، «مشارکت حداکثری مردم و گزینش نامزد اصلح و شایسته» است. حضور مردم در انتخابات پایه های انقلاب اسلامی را محکم می کند و به مدیران کشور، جرئت و قدرت کار می بخشد و آینده جامعه را تضمین می کند. ازسوی دیگر برای تمامی افراد جامعه، انتخاب فرد اصلح و دارای تقوا و تدبیر برای مقام مهم نماینده وظیفه ای شرعی، عقلی و انقلابی است و کوتاهی در این امر خسارت های جبران ناپذیری به بار خواهد آورد. بنابراین همچنانکه اصل انتخابات یک تکلیف الهی است، رأی دادن به نامزد اصلح هم یک تکلیف الهی است.

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی اخیر به انتخابات مجلس شورای اسلامی  همیشه تأکید ویژه ای بر اهمیت هم زمان برگزاری انتخابات با مشارکت حداکثری مردم و ضرورت شناخت نامزد اصلح داشته اند. با توجه به اینکه دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار است در تاریخ 11 اسفند ماه1402 برگزار شود، نماینده باید « شجاع‌ترین، مؤمن‌ترین و انقلابی‌ترین و قانون شناس ترین فرد بین جامعه باشد » با این شرایط تکلیف ما روشن است هم حضور حداکثری داشته باشیم و هم نماینده ای را انتخاب کنیم که در عمل این فاکتورها را داشته باشد و اگر نمی شناسید از افراد مطمئن بپرسیم و کورکورانه رأی ندهیم ان شاءالله شما بانوان بسیجی علاوه بر مشارکت خویش و خانواده ها بقیه ی افراد را تشویق به حضور حداکثری نمائید .

 

شایان ذکر است در این کارگاه « عباس کرم الهی مدیر کانون بسیج رسانه ـ زینت درویشی مسئول روابط عمومی ـ هاجر میر مسئول فضای مجازی ـ  سیده زهرا احمدی مسئول امور حقوقی ـ فائقه شیرک مسئول امور بانوان ـ سمیه حسینی زاهد ـ جمیله احمدی ـ  مریم دیناروند  و جمعی از اغضای هیئت اندیشه ورز » حضور داشتند .

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست