کریم ستاوی ـ خبرنگار شوش نیوز
دومین جلسه ی هم اندیشی به منظور برگزاری دومین همایش استانی روز جهانی مطبوعات با محوریت « آزادی مطبوعات در چارچوب قانون » روز شنبه 5 اردیبهشت 1394 در دفتر انجمن روزنامه نگاران شهرستان شوش برگزار شد .
در این جلسه ابتدا رئیس انجمن روزنامه نگاران گزارشی از نحوه ی برگزاری اولین همایش روزجهانی مطبوعات را تشریح نمود و در این راستا گفت : تا قبل از سال 1392 وقتی به تقویم های میلادی و هجری شمسی نگاه می کردم در هیچ شهری از استان خوزستان برگزاری همایشی به همین مناسبت را مشاهده نکردم لذا تصمیم گرفته شد در کنار همایش های « تجلیل از زوج های خبرنگار ـ تجلیل از چهره های ماندگار خبر و اطلاع رسانی ـ تجلیل از شهدای خبرنگار ـ تجلیل از دانشجویان خبرنگار ـ روز خبرنگار ـ کارگاه آموزش خبرنگاری ـ همایش روز قلم با عنوان در سوگ قلم و .... » چنین همایشی را در سطح استانی برگزار کنیم که در دوره ی اول با حضور دکتر محمد جوروند یکی از مؤسسان انجمن روزنامه نگاران و رئیس جدید اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اهواز با همکاری کانون تبلیغاتی قاصدک برگزار شد و اکنون دور هم جمع شده ایم تا برای همایش دوم برنامه ریزی کنیم .
شریف احمدی رئیس اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش ضمن تجلیل از رئیس ، هیئت مدیره ، بازرسان و اتاق فکر انجمن روزنامه نگاران که از ابتدای سال 1394 همانند سال قبل فعال و پویا آغاز کرده و برای اولین باید با اعزام اکیپ خبرنگاران به روستای عنکوش تحت عنوان جهادگران خبر ، بازتاب مثبتی هم بین مسئولین و هم مردم داشته و این مرهون زحمات این جمع است .
برهان زبیدی عضو اتاق فکر انجمن روزنامه نگاران و گزارشگر پایگاه خبری تحلیلی ایران انا دعوت از سخنرانی در سطح کشور و یا استان را مطرح کرد و عنوان نمود : پیشنهاد می دهم علاوه بر اطلاع رسانی این همایش از طریق کلیه ی نشریات متنی و مجازی ، از یک سخنران مطرح در سطح کشور یا استان که شناخته شده باشد دعوت کنیم تا به عنوان یک برند در جمع ما حضور داشته باشد حتی اگر این سخنران غیر تخصصی باشد .
جعفردیناروند رئیس کارگروه تخصصی آسیب های اجتماعی انجمن روزنامه نگاران نوآوری و خلاقیت را مطرح نمود و در این راستا خاطر نشان کرد : علاوه بر این که می بایست نقاط ضعف گام اول را بر طرف کنیم که در این دوره شاهد ضعف های تکراری نباشیم ، از نظر من اگر حتی در انتخاب سخنرانان نوآوری کنیم و از کسانی دعوت کنیم که در همایش های قبلی انجمن از آنها استفاده نکرده ایم و تأکید من این است که حتی المقدر در کنار سخنرانی های مسئولین شهری و استانی یک سخنران از پیکره ی انجمن روزنامه نگاران هم در نظر گرفته شود .
هوشنگ سالاری مدیر مسئول پایگاه خبری تحلیلی آوای شوش استفاده از یک کلیپ را با موضوع و هدف همایش پیشنهاد داد و گفت : در دوره های گذشته در بعضی مواقع شاهد بوده ایم که از کلیپ هایی استفاده شده که فقط به معرفی اشخاص انجمن روزنامه نگاران بسنده شده و هیچ جایگاهی برای معرفی شوش درنظر گرفته نشده است و اگر قرار است سخنرانی مطرح و یا میهمانان ویژه ای در این همایش حضور داشته باشد از کلیپی استفاده گردد که به معرفی شوش بپردازد .
شهلا حجازی از اعضای فعال انجمن روزنامه نگاران با مطرح کردن جلسات نقد و بررسی پس از هر همایش ، تصیرح نمود : با استفاده از فرم نظرسنجی و توزیع آن بین مدعوین و اعضای انجمن انجمن روزنامه نگاران و همچنین مسئولین محلی می توان حداکثر پس از 48 ساعت جلسه ی نقد و بررسی را برگزار نمود تا در دوره های بعد آن همایشی را برگزار کنیم که عامه پسند باشد .
علیرضا کریمی ، منشی و رئیس کارگروه تخصصی تاریخ و باستان شناسی انجمن روزنامه نگاران ضمن تأیید پیشنهاد جعفر دیناروند مبنی بر استفاده از نیروهای کارآمد انجمن روزنامه نگاران عنوان نمود : وقتی که ما 15 کارگروه تخصصی در اتاق فکر خود داریم ، در کنار سخنرانی مسئولین در هر همایش می بایست به نوبت از وجود آنها بهرمند شویم .
شریف احمدی رئیس اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی به پیشنهادات مطرح شده احترام گذاشت و گفت : از این که می بینم بخشی از اتاق فکر انجمن روزنامه نگاران برای برگزاری یک همایش ریزبینانه به فکر بالا بردن سطح کیفی اجرا همایش هستند به خود می بالم و هر تصمیمی که در این جلسه گرفته شود را قبول داشته و بخشی را که به اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد را انجام خواهم داد .
سید مهدی موسوی گزارشگر شبکه ی بین المللی الاهواز برای به روی آنت رفتن این همایش گفت : اگر ما قصد آن را داریم که این همایش علاوه بر انعکاس در سیمای مرکز خوزستان ، در شبکه های سراسری و بین المللی نیز پوشش داده شود پیشنهاد می دهم با مطرح کردن موضوع این همایش یکی از چهره های شاخص استان خوزستان را برای سخنرانی دعوت کنید .
دکتر عبدالجیل بیلاوی عضو شورای اسلامی شهر شوش و اتاق فکر انجمن روزنامه نگاران استفاده از یک شخصیت به عنوان یک برند حتی اگر سخنرانی نداشته باشد را حائز اهمیت دانست و گفت : هدف ما باید این باشد که این برنامه در شبکه های سراسری پوشش داده شود ، لذا پیشنهاد می دهم علاوه بر حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان از بین « حجت الاسلام شفیعی ؛ کعبی ـ دکتر حیدری و مهندس خبیر معاونت سیاسی امنیتی استانداری خوزستان » یک نفر برگزیده شود تا از وی دعوت به عمل آید .
سرانجام پس از بحث و بررسی و تبادل نظر تصمیمات ذیل اتخاذ گردید :
ـ مقرر گردید که عباس کرم الهی به عنوان دبیر همایش و مجری برنامه تقبل مسئولیت کند .
ـ مقرر گردید که دکتر عبدالجلیل بیلاوی عضو اتاق فرمان انجمن روزنامه نگاران و عضو شورای اسلامی شهر شوش به عنوان سخنران بومی در کنار سایر سخنرانان به مدت 10 دقیقه پیرامون آزادی مطبوعات در چار چوب قانون و تفاوت نقد و تخریب به ایراد سخنرانی بپردازد .
ـ مقرر گردید که روابط عمومی شهرداری شوش طراحی ـ چاپ و نصب چهار بنر در نقاط مهم شهر را به عهده بگیرد .
ـ مقررگردید که شورای اسلامی شهر و شهرداری پذیرایی ـ بروشور معرفی شوش و پکیج آموزشی 300 نفر مدعوین را تقبل نماید .
ـ مقرر گردید که هوشنگ سالاری مدیر مسئول پایگاه خبری آواری شوش مسئولیت ساخت و پخش یک کلیپ 5 دقیقه ای و همچنین فرم نظر سنجی از مدعوین ر ا بر عهده بگیرد .
ـ مقرر گردید که رضا ذاکری سربازرس انجمن روزنامه نگاران نسبت به حضور فیلمبردار و عکاس را به عهده بگیرد .
ـ مقرر گردید که امور مساجد اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی با یکی از قاریان برجسته نسبت به حضور در همایش هماهنگی های لازم را به عمل آورد .
ـ مقرر گردید که مسئولین پذیرایی لباس متحدالشکلی بپوشند .
شایان ذکر است دومین همایش استانی روزجهانی مطبوعات ، روز دوشنبه مورخ 1394/2/14 ساعت 21:30 به مدت دو ساعت در تالار نیایش برگزار شود و روز شنبه 12 اردیبهشت ساعت 9 صبح سومین و آخرین جلسه به منظور هماهنگی های نهایی در دفتر انجمن روزنامه نگاران تشکیل گردد .