به قلم ـ عباس کرم الهی
در کشور قانون اساسی است که هر کس پایبند آن نباشد برای ریاست جمهوری ـ نماینده ی مجلس شورای اسلامی ـ شورای اسلامی شهرها و روستا ها و حتی عضویت در مجلس خبرگان رهبری رد صلاحیت می شود . چه برسد به گروه تئاتری که دارای اساسنامه ـ آئین نامه ـ شماره ثبت و شناسه ی ملی است ؛ یا باید عضو پیوسته ی آن بود یا عضو وابسته که بتوانی در روز انتخابات ؛ روز سرنوشت گروه در مجمع عمومی حضور داشته باشی .
مقدمه را طولانی شرح دادم چون برخی به خود زحمت نمی دهند لینک خبر را باز کنند و ادامه ی خبر را بخوانند ؛آ مهمترین هدف از این نوشتار را توضیح دادم که مخاطب به خود زحمت دهد لینک را باز کند و ادامه این موضوع مهم را بخواند که در روز انتخابات دچار مشکل و سردرگمی نشود .
مهمترین هدف قوانین بشری ایجاد فضای امنیت و آرامش برای شهروندان است. انسان امروزی به خوبی می داند مهمترین موهبتی که در پرتو رعایت قانون نصیب انسان می شود امنیت، رفاه و آسایش ، احقاق حقوق و عدالت و جلوگیری از ظلم است. امروزه در جوامع موضوع امنیت را نوعی نعمت اجتماعی می پندارند. به گونه ای که امنیت نعمتی است که تمام حکومتها برای تحقق آن تلاش می کنند.
به گونه ای که امنیت نعمتی است که تمام حکومتها برای تحقق آن تلاش می کنند. امروزه جوامعی پیشرفته محسوب می شوند که بتوانند فضای امن تری را برای شهروندان خود فراهم کنند. یک شهروند حتی اگر بخواهد مؤمن و مسلمان خوبی باشد باید در زندگی اجتماعی خود احساس امنیت کند. در اقتصاد و معیشت ایمن باشد. نگران و مضطرب نباشند. ظلم و اجحاف از جامعه دور و عدل و احسان در آن جامعه جایگزین شود. امام خمینی (ره) در پیام هشت ماده ای می فرماید: «باید ملت از این پس که حال استقرار و سازندگی است احساس آرامش و امنیت نمایند و آسوده خاطر و مطمئن از همه جهات به کارهای خویش ادامه دهند، و اسلام بزرگ و دولت اسلامی را پشتیبان خود بدانند، و قوه قضاییه را در دادخواهی ها و اجرای عدل و حدود اسلامی در خدمت خود ببینند، و قوای نظامی و انتظامی و سپاه پاسداران و کمیته ها را موجب آسایش و امنیت خود و کشور خود بدانند. و این امور بر عهده همگان است.» (صحیفه امام؛ ج 17، ص 141)
حال ما می خواهیم از گروه تئاتر اندیشه ی شهرستان شوش دانیال(ع) که با اساسنامه «مؤسسات شرکت های غیر تجاری » با نطارت و همکاری اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت دارد بگوئیم وگرنه مابقی گروه ها هسته ی مرکزی دارند و نیازی به « هیئت مدیره ـ بازرسین ـ معاونین ـ انجمن اولیا و بازیگران ـ کمیته های زیر مجموعه و.... » کاری ندارد .
از موضوع اصلی که مورد هدف ماست خارج نشویم و فقط به آن بپردازیم ـ ابتدا از اعضای پیوسته بگوئیم که شامل چه کسانی است ؛ از سال 1368 که به صورت غیر رسمی و به صورت خود جوش و البته با نظارت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهزستان شوش فعایت خود را به عنوان اولین گروه این شهرستان آغز کرده اقدام به تشکیل پرونده از اعضا تموده و آن زمان پرونده ها را تحویل انجمن نمایش می داد و فهرست اعضاء را نزد خود نگه می داشت . بیشترین پرونده های موجود در انجمن نمایش متحلق به بازیگران گروه تئاتر اندیشه و پوشه سبز رنگ بودند و تا دو سال قبل هر کس پرونده در این گروه تشکیل داده و امضا نموده و اثر انگشت زده ؛ اعضای پیوسته ی این گروه محسوب می شوند ؛ اشخاصی نظیر « نمایشنامه نویسان ـ کارگردانان ـ دستیاران کارگردان ـ طراحان صحنه ـ منشی های صحنه ـ مدیران صحنه ـ مدیران تدارکات ـ طراحان لباس ـ طراحان دوخت ـ طراحان بروشور ـ گریمور ها ـ طراحان نور و افکت ـ حامیان مالی و..... » عضو گروه پیوسته گروه تئاتر اندیشه هستم و در مدت اطلاع رسانی می توانستند رأی بدهند مثل عیسی بهرامی که بعد از مهلت تعیین شده خواست ثبت نام کند اما طبق قانون نتوانستد داوطلب ششمین دوره شود ولی می تواند به اشعاص مورد نظر خود رآی دهد .
ضمنا اعضای پیوسته سه دسته هستند « آنهایی که قبل از رسمی شدن گروه ثبتنام کرده اند ـ آن دسته که اسمشان در سامانه موجود است و اشخاصی که پرونده تحویل داده اند ولی هنوز سامانه اجازه نداده که آنها را اضافه کنیم »
اما اعضای وابسته به چه اشخاصی گفته می شود ؟ عزیزانی که از روز ثبتنام تا روز رأی دو سال آنها تمام نشده باشد تا اشخاصی که 72 ساعت قبل از روز انتخابات ثبتام کرده باشند ؛ این دسته از افراد فقط می توانند رأی بدهند .
توضیح :
براساس اساسنامه هر فرد پیوسته و وابسته می تواند وکالت چهار نفر از اعضای غایب در روز انتخابات که « یا بیمارند و در خانه یا بیمارستان بستری هستند و یا برای معالجه به خارج از استان رفته اند ـ یا در آن زمان بر سرکار هستند و به آمها اجازه ی خروج نمی دهند البته در صورتی که نوبتکار باشند نه روزکار چون انتخابات روز جمعه برگزار می شود و یا به مسافرت داخلی یا خارج از کشور رفته باشند »
البته ممکن است این سئوال برای کسی پیش آیا که آیا افرادی که از گروه جذا شده و در سایر گروه ها فعالیت دارند میتواند در انتخابات شرکت کنند یا خیر؟در پاسخ باید برای شما یک مثال بزنم « بهرام آریان فر طبق قاون عضو رسمی هسته مرکزی گروه تئاتر بچه های ایرونی است ولی در گروه غیر رسمی دریچه فعایت دارد و با همین گروه به جشنواره های مختلغ استانی هو رفته و رتبه هم دریافت نموده این شخص متعلق به گروه بجه های ایرونی است چون گروه خودش هنوز رسمی نشده و یا غلامرضا حیدری « کامبیز» که گروه طوفان را راه اندازی کرده ـ حسین مانعی که گروه سوژه را راه اندازی نموده و یا مصطفی کرمی بالنجانی که عضو هسته ی مرکزی گروه تئار اندیشه است و به همراه مهدی شوهانی که گروه نمایش قهقهه را فعال نموده اند همه تا زمانی که در گروه تئاتر اندیشه پرونده تشکیل داده اندو گروهای خودشان عیر رسمی است می توانند در انتخابات هیئت مدیره گروه تئاتر اندیشه رأی بدهند و هیچگونه منعی ندارد اما شخصی مثل رضا حسن غلامعلی که حتی در گروه تئاتر اندیشه فعالیت داشته و حق آب و گل دارد اما چون پرونده ای از روز اول تشکیل نداده نمی تواند در مجمع عمومی شرکت کند .
عباس کرم الهی برای اینکه موضوع روشن تر شود به مثالی دیگر اشاره کرد و گفت : اشخاصی نظیر « قاسم لطیف ـ جواد سرخه ـ امید چنانی و عیسی کرملاچعب » با توچه به اینکه در گروه تئار اندیشه پرونده تشکیل داده و سالهای مدیدی در این گروه بازی کرده اند ولی چون به گروه آپادانا ملحق شدند که یک گروه رسمی است و عضو هسته ی مرکزی این گروه می باشند ؛ گروه تئاتر اندیشه حق استفاده از آنها را ندارد .
پس از کاندیداهای هیئت مدیره و بازرسان می خواهم که قانون شکنی نکنند و از ما توقع نداشته باشند که اجازه دهیم در روز انتخابات « دوستان ـ آشنایان ـ اقوام و همسایه ها» را به عنوان اینکه به خودشان رأی بدهند همراه خود نیاورند چون چنین اشخاصی حق ورود به محل انتخابات را ندارند ؛ «میزان رأی ملت است»اعضا اگر شما را بشناسند و با عملکرد شما آشنایی داشته باشند قطعا به شما رأی می دهند ؛ پس بدانید کاشخاص متفرقه حق رأی دادن ندارند ؛ مثال را روی خودم بزنم آیا میتوانم داوطلب هیئت مدیره ی انجمن نویسندگان یا شاعران و یا خوشنویان شوم؟ قطعا خیر چرا؟ چون تخصیی در شعر و شاعری ندارم نمی دانم فرق بین «غزل ـ مثنوی ـ رباعی ـ سچید و شعر نو »در چیست بروم مورد مضحکه قرار می گیرم یا خوشنویسی من چه می دانم فرق بین ممتاز و عالی در چیست چگونه می توانم داوری کنم و در نویسندگی با توجه به اینکه داستان نوشته ام و مقالات زیادی نوشته ام اما عضو این انجمن نیستم و کسی مرا نمی شناسد و در ورزش همه فن حریفم از فوتبال گرفته تا والیبال و شطرنج و دو و میدانی یا در روزنامه نگاری که همه با عملکردم آشنا هستند ولی تئاتر خانه ی اول من است از سال 60 با تئاتر عجین شده ام ؛ امیدوارم کسی از من رنجیده خاطر نشود اما میتوانم این قول را بدهم به آنهایی که در این انتخابات رأی نیاورند که به عنوان معاون مدیر عامل برخی از آنها را که کار بلد هستند و برای تئاتر مفید می باشند برای آنها حکم صادر کنم که دلسرد نشوند .