پيش از این به معرفي يكي از فرزندان فرهنگ پژوه شوش يعني عبدالله اميني پور پرداختيم، اينك از وي اين كتاب در 220 صفحه تابستان 1397 توسط انتشارات توانمندان چاپ و نشر يافته دربردارنده ی مطالب زير است:
ـ جايگاه و الگوي زن مسلمان در انديشه امام خميني (ره) مورد استقبال با سه بار چاپ در نشريات: پيام زن، حريم امام و تبيان
ـ فقيه و زن، ديدگاه اصلاح طلبان و نگاه احياگران سنتی
ـ اشتغال زنان از نگاه قرآن و سنت
ـ اسلام، زنان و برداشتهای نادرست
ـ اندیشههای معاصر عرب و نو انديشي در مسائل زنان
ـ جايگاه زن در انديشه افلاطون
ـ سخت ترين چالش در انديشه اسلامي معاصر
ـ نقدي بر نگرش اسلامي به زن، مورد استقبال با دو بار چاپ در نشريات: مجله زنان و پگاه حوزه.
ـ زن معاصر و نگرشهاى نواندیشانه
ـ تفسیر آیه ضرب (زدن)
ـ نقش زن در نوانديشي اسلامي در مسائل زنان
ـ رويكردهاي جديد فقه شيعه در حوزه زنان.
آنچه در این اثر تقدیم خوانندگان گرامی میشود، بازنشر مجموعه مقالات زن پژوهی است که در زمینههای فقهی، سیاسی و اجتماعی راهگشا است و سازوکار به دست میدهد. در بازخوانی این نگاشتهها دریافتیم ؛ بیهیچ خودستایی ، چقدر پر محتوا و خواندنی و روشنی بخش و آگاه کننده است. یقین داریم خواندن مقالات، خواننده ؛ به ویژه بانوان خواننده را به وَجد و ابتهاج میآورد و متوجه بازنگری و تجدیدنظر در آرا و اندیشههای فقهی و سیاسی اسلامپژوهان خواهند شد و اینکه چقدر و چگونه کوشیدند جایگاه والا و مکانت ستودنی زن را بدو بازگردانند و این نیمه پیکره جامعه را که گرفتار رخوت و مردگی شده بود، پویایی بخشند و زنده گردانند.
صاحب نظران و ایدهپردازان یاد شده در کتاب، قرآنپژوهان و حدیث شناسان برجستهای هستند که با منابع استنباطی شیعه و اهل سنت آشنایی کامل داشته، شخصیتهایی کم نظیرند و اطلاعات دقیقی با جزئیات، گزارش میدهند. اینان با میراث فرهنگی دینی شیعی و سنی کاملاً آشنا بوده، از اندیشههای جدید غربیان نیز آگاهی دارند و آنها را رصد میکنند و افراد توانمنداند که آثار اسلامی را میشناسند گرچه نقطه تأکید و حساسیتشان به سوی مسائل مربوط به زنان سمت و سوق پیدا کرده است. اینان درصدد آناند که نشان بدهند دستاوردها و رویکردهای اصیل و درست اسلامی چه بوده، باید دستاوردها را از زیر غبار مردسالاری و خودباختگی زنان و تعصب و جهالت درآورده، از این راه، هم شبهات را پاسخ گوییم و هم نگذاریم اشتباهات تاریخی دوباره تکرار شود. برای این کار سترگ میبایست برنامه و آثار پژوهشی داشته، بدانیم دنبال چه اهدافی هستیم، نیز روشمند به جلو رفته، تکنیکها و شگردهای پژوهشی را به کار گرفته حتی از روشها و ابزار نوظهور اسلامپژوهان غرب استفاده کرد و گنگ و مبهم وارد تحقیق و پژوهش نشد.
اسلامپژوهان نامبرده در کتاب، میان تحقیق و تحلیل جمع کرده، تنها به معرفی و گردآوری و مراجعه به منابع مختلف بسنده نکرده، بلکه قدرت تحلیل نیز داشته، فرضیه سازی و مبناسازی کرده و در این زمینه نبوغ دارند، چنانکه نگرششان فرامرزی است و تمامی جهان را در بردارد و به دنبال مطرح کردن آموزههای اسلامی در سرتاسر جهاناند و زبان و گفتمان بینالمللی را به کار میگیرند چون مستند و روشمندند. همگی این اسلامپژوهان حس مسئولیت داشته، دغدغه تشخیص سره از ناسره و درست از نادرست را دارند، بیآنکه در پی قدرت یا خودنمایی یا تعصب مذهبی ـ فرقهای باشند.
كتاب براي پژوهندگان علوم انساني و زن پژوهي ديني مناسب و خواندني بوده، نثري روان و بيطرفانه (غيرجانبدارانه) دارد، از اين رو خواندن آن به تمامي اقشار علاقه مند به ويژه بانوان توصيه مي شود.