11212024پنج شنبه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۹۷۰۲۲۱3183

نماز جمعه ی شوش به امامت حجت الاسلام عفری برگزار شد

تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی

روز جمعه 21 اردیبهشت 1397 ، نماز سیاسی عبادی جمعه ی این هفته به امامت حجت الاسلام عبدالرزاق عفری ، امام جمعه ی موقت شهرستان شوش برگزار شد .

 به گزارش شوش نیوز ؛ امام جمعه ی موقت شهرستان شوش در خطبه ی اول ضمن توصیه ی خود و نمازگزاران به رعایت تقوای الهی ، پیشاپیش حلول ماه مبارک رمضان را تبریک گفت و اظهار داشت : پنجشنبه 27 اردیبهشت مصادف است با اول ماه مبارک رمضان است ؛ در دو ماه  رجب و شعبان بیشتر با موضوع استغفار در مجالس صحبت شد گر چه هر کدام از این دو ماه با اعمال به خصوصی که دارند ؛ مقدمه ای برای ورود به ماه مبارک رمضان هستند .

وی افزود : «استغفار ، صدقه دادن ، روزه داشتن ،  نماز گزاردن ، ذکر کردن ، عمل «لیلة الرغائب» ، خواندن دعای امام جواد (ع) ، خواندن زیارت امام حسین (ع)و..........» در ماه رجب و « امر به معروف و نهی از منکر ، خواندن مناجات شعبانیه ، صلوات فرستادن بر پیامبر (ص)  و اهل بیت ، خواندن زیارت امام زمان(عج) و.... » در ماه شعبان در واقع مقدمه ای برای ورود به ماه مبارک رمضان هستند اما استغفار و صدقه دادن نکته ی مشترک این دو ماه به شمار می آید .

امام جمعه ی موقت شهرستان شوش افزود : در روز آخر شعبان پیامبر (ص) براى ما ؛ خطبه‏ اى در فضیلت ماه رمضان قرائت و در خطاب خویش به ما فرمود: « اى مردم به راستى ماه بزرگ و مبارکى بر سر شما سایه افکنده، ماهى که در او شبى است که از هزار ماه بهتر است، که خداوند روزه‏اش را فرض و واجب نموده و به پا داشتن عبادات شبش را به طور استحباب مقرر فرموده است، کسى که تقرب جوید به خداوند، به انجام نافله خیرى، مثل آن است که در غیر ماه رمضان فریضه‏اى انجام داده باشد و این ماه، ماه صبر است و صبر هم اجر و ثوابش بهشت است و ماه روزه، ماه مواسات و برابرى است، ماهى است که رزق مؤمن در آن زیاد مى‏ شود، ماهى است که اولش رحمت و وسطش مغفرت و آمرزش، آخرش آزادى از آتش جهنم است، این ماه براى مؤمن بهره و منفعت است، براى منافق خسارت و ضرر.»

 

وی در خصوص دعای پیامبر اسلام در آغاز ماه مبارک رمضان افزود:صدوق علیه الرحمة در کتاب من لایحضره الفقیه آورده است: « و کان رسول الله صلى الله علیه و آله اذا اهل هلال شهر رمضان استقبل القبله و رفع یدیه» و قال: « اللهم اهله علینا بالامن و الایمان،و السلامة و الاسلام، و العافیه المجلله و الرزق الواسع، و دفع الاسقام، اللهم ارزقنا صیامه و قیامه و تلاوه القرآن فیه و سلمه لنا، و تسلمه منا و سلمنا فیه».

خطیب موقت نماز جمعه ی شهرستان شوش در پایان خطبه ی اول خطاب به آنهایی که به خاظطر شغلشاتن نمی توانند روزه بگیرند تصریح نمود : خداوند حکیم و مهربان در قرآن شریف، آن‌گاه که به روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان فرمان می‌دهد، در آیه 185 سوره بقره، در بیان بعض احکام و جزئیات آن می‌فرماید: «و من کان مریضا او علی سفر فعدة من ایام آخر» هر که در ماه رمضان بیمار یا در سفر باشد روزه شماری از روزهای دیگر بر عهده اوست. و در ادامه آیه کریمه، مطلبی را گوشزد می‌فرماید که فلسفه‌ی چنین دستوری را به دست می‌دهد؛ می‌فرماید: «یرید الله بکم الیسر و لایرید بکم العسر» خداوند برای شما آسانی را می‌خواهد و دشواری برای شما نمی‌خواهد لذا برای بر بیماران و مسافران شما روزه را واجب نکرد. «و لتکملوا العده» و قضای روزه را از آن روی بر شما واجب نمود تا که تعداد روزهای ماه رمضان را کامل کنید.

وی افزود : عواملی نظیر « گرمای شدید، طولانی بودن روز، ناچار بودن از کار و فعالیت روزانه آن هم در معرض آفتاب و حرارت کارگاه و کنار تنور و اجاق، نه یک روز و دو روز بلکه به مدت یک ماه، » وضعیت را برای بعض افراد و اقشار به گونه‌ای سخت و طاقت فرسا می‌کند، که بسیاری خود را بین ناچاری‌ها و ضرورت‌های زندگی و فرمان خالق بزرگ و رضای ولی نعمت کریم متحیر می‌بینند. در این شرایط گاه روزه گرفتن نوعی احساس شکنجه شدن را در ذهن تداعی می‌نماید! خوب اشخاصی که در ماه رمضان در چنین شرایطی قرار دارند نسبت به روزه چه تکلیفی دارند؟ منطق فقه و منش فقها در این باره چیست؟ اینان آیا از ابتدای صبح حق دارند روزه را افطار کنند و مثلا اول صبح از خواب بیدار شوند و صبحانه را تناول کرده و به سر کار روند؟! یا این‌که راه دیگری را باید در پیش گیرند که جانب جمیع جهات را در نظر دارد و رعایت می‌کند؟ روشی که هم به الزامات زندگی و واقعیت‌های عینی توجه دارد و هم به حرمت ماه رمضان و  جایگاه روزه بها می‌دهد. از جمله سه مورد در کتاب استفتاءات (امام خمینى)؛ ج‌1، ص: 319 آمده است : « 1 ـ اگر مى‌تواند کار را ترک کند باید روزه بگیرد و اگر نمى‌تواند هر وقت به حرج افتاد مى‌تواند افطار نماید ولى تا در حرج واقع نشده نباید روزه را باطل کند.2 ـ در صورتى که بتوانند روزه بگیرند و لو این که براى درو کمک بگیرند یا در شب کار کنند باید روزه بگیرند و اگر ممکن نباشد باید روزه بگیرند و اگر در بین روز روزه براى آنها حرجى شد بعد از آن مى‌توانند افطار کنند. 3 ـ عذر مزبور مجوز افطار نیست. »

 

عفری در تکمیل و جمع بندی این موضوع خاطر نشان نمود : چنین کسانی، در صورتی که بتوانند باید کار کردن را رها کنند و از فعالیت روزانه صرف نظر نموده و روزه بگیرند؛ شاید به این جهت که: در این صورت کار برای آنان واجب نیست و نمی توان به خاطر امر غیر واجب از روزه که واجب است با سوء اختیار صرف نظر کرد. و یا این که اگر شرایط به گونه‌ای است که حتما باید کار کرد و صرف نظر کردن از آن ممکن نیست و یا این که بدون کار کردن نیز در مرحله‌ای از روزه‌داری مشقت زیاد پیش می‌آید، چنین کسانی باید روزه بگیرند و اگر روزه در بین روز برای آنان حرجی شد افطار کنند. اما به هیچ وجه نمی توانند صرفا به این احتمال و دلیل که بعدا روزه حرجی می‌شود روزه را از ابتدای روز افطار کنند. به بیان دیگر حرج بالفعل مجوز افطار می‌باشد و تا زمانی که هنوز مشقت غیر قابل تحمل پیش نیامده و محقق نشده است نمی‌توان افطار کرد.

 

حجت الاسلام عبدالرزاق عفری امام جمعه ی موقت شهرستان شوش خطبه ی دوم را به خارج شدن آمریکا از برجام اختصاص داد و گفت : مقام معظم رهبری از همام  روز اول که موضوع مذاکره در مورد هسته ای ایران مطرح گردید و در طول همین چند سال در جلسات عمومی با مردم و جلسات خصوصی با دولت فرمود « همان‌طور که در جلسات متعدّد به آن‌جناب و دیگر مسئولان دولتی یادآور شده و در جلسات عمومی به مردم عزیزمان گوشزد کرده‌ام، رفع تحریم ها هر چند از باب رفع ظلم و احقاق حقوق ملّت ایران کار لازمی است، لیکن گشایش اقتصادی و بهبود معیشت و رفع معضلات کنونی جز با جدّی گرفتن و پیگیری همه‌‌جانبه‌ی اقتصاد مقاومتی میسّر نخواهد شـد. امید است که مراقبت شود که این مقصود با جدّیّت تمام دنبال شود و به خصوص به تقویت تولید ملّی توجّه ویژه صورت گیرد و نیز مراقبت فرمایید که وضعیّت پس از برداشته شدن تحریم ها، به واردات بی‌رویّه نینجامد .

 

وی افزود : خروج آمریکا از برجام  قطعا تبعاتی برای ترامپ و کشور آمریکا دارد ؛ اولا این که اروپایی ها را به واکنش نشان داد تا بر علیه آمریکا به خاطر رهایی از تحقیر شدن خود و جلوگیری از ضرر و زیانی که خواهند دید بر علیه تصمیم ترامپ موضع بگیرند ، دوما تا زمانی که ترامپ رئیس جمهور آمریکاست  این کشور اعتبار خود را نزد جهان از دست بدهد و از همه مهمتر این که  دیگر قادر به پیش بینی های تصمیمات اسیران نخواهد بود  و در واقع به خاطر از دست دادن این قدرت همیشه در اضطراب خواهد بود .

 

عفری در ادامه اظهار داشت : خیلی ها می گویند ، آمریکا به خاطر هسته ای و یا موشک ها با ما نمخالف است  اما با خارج شدن از برجام ثابت کرد که آمریکا فقط به دنبال براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی است اما به قول مقام معظم رهبری که فرمود : « بنده از طرف ملت ایران می‌گویم: آقای ترامپ! شما غلط می‌کنید.» این رئیس جمهور روانی آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند .

امام جمعه ی موقت شهرستان شوش در پایان تنها راه  رسیدن به انسجام ملی و اتحاد را  اجرا نمودن بیانات مقام معظم رهبری دانست و در این خصوص اظهار داشت : مسئله ی تحریم تنها چیزی است که ممکن است بر اقتصاد ایران اثر داشته باشد اما تنها راه برون رفت از این دغدغه ها  پیاده نمودن فرامین آقا  می باشد ؛ هر چند تا کنون توجهی به این موضوع نشده اما اگر از امروز هم شروع شود دیر نیست .

 

شایان ذکر است پس از اقامه ی نماز جمعه نمازگزاران همیشه در صحنه به نمایندگی از مردم ولایتمدارشهرستان شوش در کنار مسئولین که در پیشاپیش آنها ، دکتر عدنان غزی سرپرست فرمانداری ، رئیس اطلاعات ، حجت الاسلام عفری امام جمعه ، مصطفی نظری داستان عمومی و انقلاب ، سرهنگ بابایی فرماندهی ناحیه ی سپاه ، سرهنگ بهاروند فرماندهی نیروی انتظامی ، الئوار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و ..... حضور داشتند از میدان یازهرا(س) تا حرم مقدس حضرت دانیال نبی(ع) با سر دادن شعارهایی نظیر « مرگ بر آمریکا ، مرگ بر اسرائیل ، مرگ بر آل سعود و مرگ بر منافقین » به صورت راهپیمایی از فرمان مقام معظم رهبری اطاعت نمودند .


 

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست