تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
نماز سیاسی عبادی جمعه ی شوش با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی به امامت امام جمعه ی شهرستان شوش در سومین روز از هفته ی دفاع مقدس که به عنوان «معنویت،زنان، خانواده و سلامت» نام گذاری شده است در شبستان مصلی نماز جمعه برگزار شد .
به گزارش شوش نیوز ، به همت ستاد برگزاری نماز جمعه و با حضور « آیت الله سید محمد امام زعیم حوزه های علمیه ی شهرستان شوش ، ناصر چنانی معاونت هنری و امور سینمایی اداره ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان ، محسن ستاری فر معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی فرمانداری شهرستان شوش ، سرهنگ دوم پاسدار علیرضا ایمانی فرمانده ی سپاه ناحیه ی شوش ، مهندس خالد لطیفی مجد بخشدار بخش فتح المبین ، مهدی عارف سرپرست اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی ، مهدی اسلامی پناه عضو شورای اسلامی شهر شوش ، جمعی از روحانیون ، رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و مردم ولایتمدار » نماز جمعه ی شهرستان شوش به امامت حجت الاسلام شیخ مهدی علیزاده اصل در شبستان مصلای نمازجمعه برگزار شد .
امام جمعه ی شهرستان شوش همچون هفته های گذشته با چند دعا از جمله دعای سلامتی آقا امام زمان سخنان خود را آغاز نمود و گفت :« الْحَمْدُ لِلَّهِ نَحْمَدُهُ وَ نَسْتَعِينُهُ وَ نَسْتَغْفِرُهُ وَ نَسْتَهْدِيهِ وَ نَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ شُرُورِ أَنْفُسِنَا وَ مِنْ سَيِّئَاتِ أَعْمَالِنَا مَنْ يَهْدِی اللَّهُ فَلَا مُضِلَّ لَهُ وَ مَنْ يُضْلِلْ فَلَا هَادِيَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ انْتَجَبَهُ . الحمد لله رب العالمین وصلی الله علی سیدنا محمد وآله الطاهرین سیما بقیة الله في الأرضین واللعن علی أعدائهم إلی یوم الدین ، رُوحِی وَ اَرْواحُ الْعَالَمیِنَ لِتُرابِ مَقْدَمِه اَلْفدَاء .... اللَّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن ، صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی ، هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی كُلِّ سَاعَةٍ ، وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ ، دَلِیلًا وَ عَیْناًحَتَّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ ؛طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا”.... اوصيکم عبادالله و نفسي بتقوي الله » .
وی در ابتدا خود و بعد برادران و خواهران نمازگزار ایمانی را به رعایت تقوای الهی توصیه نمود در ادامه ی بحث هفته ی گذشته به سیزدهمین موعظه و اندرز امیرالمؤمنین حضرت امام علی(ع) در حکمت 150 نهج البلاغه به یکی از مؤمنین اشاره کرد و گفت : آقا امیرالمؤمنین حضرت امام علی(ع) در جواب شخصی که درخواست موعظه کرده بود فرمود : «از کسانى مباش که نسبت به دیگران به کمتر از گناه خود مى ترسد و نسبت به خویشتن بیش از آنچه عمل کرده انتظار دارد»; (یَخَافُ عَلَى غَیْرِهِ بِأَدْنَى مِنْ ذَنْبِهِ، وَ یَرْجُو لِنَفْسِهِ بِأَکْثَرَ مِنْ عَمَلِهِ). به بیان دیگر گناهان دیگران در نظرش بزرگ و گناه خود در نظرش کوچک است و به عکس، اعمال نیکش هرچند کوچک باشد به نظرش بزرگ مى رسد و انتظار پاداش هاى عظیم دارد. این نیز نوعى دیگر از تناقض در فکر و رفتار آنهاست و همان طور که اشاره شد تمام این تناقض ها به سبب ضعف ایمان و انحراف فکر و ناشى از غلبه شهوات است.
وی افزود : گاها خیلی از گناهان را مرتکب می شویم و اگر نوجوان و یا جوانی از کنارمان رد شد و یک گناه کوچکتر از گناه خودمان را انجام داد در اینجا نسبت به آن نوجوان و یا جوان رگ گردن تدین ما ورم می کند نباید نسبت به گناهی که از گناه خودمان کوچ تر است ، ترس و فریاد و واهمه داشته باشیم اما در عوض نسبت به خودمان چطور رفتار می کنیم؟همیشه نسبت به خودمان از خداوند عالم انتظارات بزرگتری داریم .
خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش در ادامه به حکایتی اشاره کرد و یادآور شد : شخص زاهدی کُنجی را برای خودش اختیار کرده بود ، نه توجه به دنیا داشت نه توجه به مافیای دنیا داشت ، به سراغ او رفتن و گفتند «شما خودت را چطور می بینی؟ » گفت : « من از این دنیا روزانه یک کفه دست نان و یک تکه انار خورده ام و کل شب و روز در حال عبادت هستم ، شبها شب زنده دار هستم ، روزها هم که روزه هستم و افطار خود را با همین تکه نان و انار سر می کنم خداوند می خواهد چطور با من معامله کند؟ می خواهد با من حساب کند ؟ من بیشتر از آن چیزی که به من داده و استفاده کرده ام بیشتر از آن را من عبادت کرده ام ، کلی هم طلب دارم» فردای آن روز موقع حساب و کتاب این شخص شد، خطاب به خداوند عالم گفتند که این شخص اینطور می گوید و مدعی است که چیزی استفاده نکرده است به جز یک کف دست نان و تکه ای انار .خداوند عالم فرمود : نانی که استفاده کرده است برای خودش فقط یکی از دانه های انار را برای حساب و کتاب بیاورید ببینیم این حساب و کتابی که این عالم که برای ایجاد این دانه ی انار کار کرده چقدر جواب داده است . آمدن اعمال این شخص را حساب و کتاب کردند و آن شخص جوابگوی یک دانه ی انار نبود .
امام جمعه ی شهرستان شوش در تکمیل خطبه ی اول اظهار داشت : حالا دیگر آن قدرتی که خداوندبه این شخص داده برای خودش ، آن وجودی که خداوند به او داده ؛ چون نعمت خداست برای خودش . چون تمام سلول ها و اعضای بدن ما نعمات پروردگار هستند ؛ همه ی اینها برای خودت ، این توفیقی که خداوند عالم در عبادت می دهد این هم برای خودت ؛ جوابگوی یک دانه ی انار نبودی ؛ حالا ما به چه چیزی گاهی اوقات کار خیری انجام می دهیم، آنچنان از خدا انتظار داریم که انتظار داریم همان لحظه خداوند جواب کار ما رو بدهد ، همان لحظه خداوند عالم بیاید و بگوید دستت درد نکند کار خوبی انجام دادی که این کار خبر را انجام دادی ، امیرلمؤمنین می فرماید : « از این آدم ها نباش » امام جعفرصادق(ع) می فرماید : « المؤمن لا يخاف غير اللّه، و لا يقول إلاّ الحقّ» نسبت به دیگری وقتی گناه کوچکی انجام می دهد آنقدر آن گناه را بزرگ جلو می دهند که انگار اتفاق بزرگی در عالم افتاده است ولی نسبت بهخودش گناه بزرگ را کوچک جلوه می دهد در حالی که این در انسان مؤمن باید برعکس باشد نسبت به دیگران به عمل خیرشان نگاه کند و اما نسبت به خودش به گناهانی که انجام داده نگاه کند تا دیگر مرتکب گناه نشود . ان شاءالله که خداوند عالم به ما توفیق دهد که در مسیر دین ، تقوی و منویات اهل بیت(ع) قدم برداریم .
امام جمعه ی شهرستان شوش در آغاز خطبه ی دوم گفت : «بسماللَّه الرّحمن الرّحیم الحمدللَّه ربّ العالمین. بارئی الخلائق اجمعین. والصّلاة والسّلام علی سیّدنا و نبیّنا و حبیب قلوبنا و شفیع ذنوبنا و طبیب نفوسنا ابیالقاسم محمّد و علی آله الأطیبین الطاهرین المعصومین سیّما بقیةاللَّه فی الارضین . روحی و اَرواحُ العالَمین لِتُرابِ مَقدَمِهِ الفِداء.الحمد للّه ربّ العالمين و الصّلاة و السّلام على سيّدنا و نبيّنا ابىالقاسم المصطفى محمّد و على ءاله الأطيبين الأطهرين سيّما بقيّةاللّه فى الأرضين و صلّ على علىّ اميرالمؤمنين و فاطمة الزّهراء سيّدة نساءالعالمين و صلّ على الحسن و الحسين سيّدى شباب اهل الجنّة و على علىّبنالحسين و محمّدبنعلىّ و جعفربنمحمّد و موسىبنجعفر و علىّبنموسى و محمّدبنعلىّ و علىّبنمحمّد و الحسنبنعلىّ و الخلف القائم المهدىّ حججك على عبادك و امنائك فى بلادك و صلّ على ائمّة المسلمين و حماة المستضعفين و هداة المؤمنين.»
امام جمعه ی شهرستان شوش خود و بعد برادران و خواهران نمازگزار ایمانی را به رعایت تقوای الهی توصیه نمود و در ادامه اظهار داشت : در منظومه ی فکری امامین انقلاب ، مؤمن بودن هم طراز انقلابی بودن است ، انسان مؤمن قطعا انقلابی است و انسان انقلابی قطعا مؤمن است ؛ برای همین به عزیزان وعده دادیم در ابتدای خطبه ی دوم یکی از شاخصه های « مؤمنِ انقلابی» را عرض کنم .
حجت الاسلام شیخ مهدی علیزاده اصل خاطر نشان نمود : در هفته ی گذشته گفته بودیم که در کلام امامین انقلاب مؤمن انقلابی چهل شاخص داردکه اتفاقا در دین ما چه در کلام اهل بیت(ع) و چه آیات قرآن اثری از این شاخص ها وجود دارد ، دومین شاخصی که در این هفته می خواهم به آن بپردازم می فرماید : « انسان مؤمن انقلابی رویکردش به عالم ، رویکرد توحیدی است» ، اگر کاری را انجام می دهد ، اگر اتفاقی را در عالم رقم می زند از باب اینکه اعتقاد دارد اول و آخر ، ظاهر و باطن خداوند عالم است این کار را به خودش منتسب نمی کند ، گاهی اوقات دیده ایم وقتی اتفاقی رخ می دهد در این که چه کسی این کار را انجام داده است ، یک شور ، هیجان به وجود می آید که این کار را فلانی انجام داده است و یا بمانی و از این بابت تقدی و تشکرها صورت می گیرد .
خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش افزود : حضرت امام خمینی(ره) در زمانی که خرمشهر آزاد شد فرمود : « خرمشهر را خدا آزاد کرد » این می شود رویکرد تاریخی ؛ اگر کاری انجام می دهی ، اگر اتفاقی را رقم می زنی ، اگر موفقیتی ایجاد می شود این از جانب تو نیست ، بله انسان خوبی بودی که خداوند تو را وسیله کرد برای انجام دادن این اتفاق که به دست شما رقم بخورد . البته جای تقدیر و تشکر هم دارد ولی اینکه منِ نوعی به دنبال این باشم که از من تقدیر بشود این با رویکرد توحیدی که مؤمن انقلابی این رویکرد را در عالم دارد در تضاد است .
فردی آمد سراغ امام صادق(ع) و پرسید « آقا جان می گویید کار را برای خدا انجام دهید از کجا بفهمم دقیقا کار برای خدا انجام داده ام؟ »منم می گویم کار را برای خدا انجام می دهم قرب الی الله و می روم در دل مشکلات ولی از کجا بفهمم واقعا برای خدا بوده است؟چه مشخصه ای دارد؟چه نشانه ای دارد ؟امام در پاسخ فرمود : « ته دلت مور مور می کند برای اینکه ازت تشکر کنندیا نه» گاهی ما می رویم جایی کار خیری انجام می دهیم تشکر نمی کنند و می گوییم ما که انتظار نداشتیم تشکر کنید ولی بی معرفتی کردید تشکر نکردید .ما که انتظار تشکر نداشتیم امام خمینی(ره) وقتی وارد ایران اسلامی شد خبرنگار به سراغش رفت و پرسید « آقا چه حالی دارید؟» امام فرمود : « چه حالی باید داشته باشم؟ همان حالی را دارم که تبعیدم کرده بودند » این را رویگرد توحیدی می گویند .
حجت الاسلام شیخ مهدی علیزاده اصل در ادامه به مناسبت های هفته اشاره کرد و در ابتدا به اربعین حسینی به عنوان مهمترین رویداد هفته نام برد و در این زمینه تصریح نمود : برای ما عادت شده بود که در چنین ایامی بین نجف و کربلا طی طریق می کردیم و وقتی که چشممان به گنبد حضرت اباعبدالله الحسین(ع) می افتاد تمام آن خستگی راه از تنمان خارج می شداما حالا چه اتفاقی افتاد که این توفیق از ما سلب شده است و نمی شود در این اتفاق مهم حضور داشته باشیم باید تک تک ما به خودمان رجوع کنیم و از خود بپرسیم چه شده است که رفتن به کربلا یک زمانی به راحتی انجام می شد و الان این نعمت دم دستی برای ما شده است برای ما آرزو و دلتنگی .
امام جمعه ی شهرستان شوش در ادامه به فرازی از روضه ی «حضرت رقیه(س)» اشاره کرد و گفت : امام حسین(ع) وقتی که داشت می رفت همه ی طفلان و کودکان اهل بیت را به حضرت زینب(س) سپرد و وقتی برگشتنددید یکی از کودکان همراهش نیست و آن کودک حضرت رقیه(س) بود ، وقتی حضرت زینب(س) خود را روی زمین انداخت و به برادرش امام حسین(ع) فرمود : « برادر من شرمنده ام» ، طفلی که در خرابه ی شام وقتی صدایش بلند شد ، دشمنان وقتی که متوجه صدای این کودک شدند گفتند سر بابایش را برایش ببرید ، سربریده ی بابا را جلوی دخترش گذاشتند ؛ آنهایی که دختر سه ساله دارند می فهمند چه می گویم ، دختر سه سال سربریده ی بابا را جلویش گذاشته اند ، حضرت رقیه(س) شروع کرد با بابایش صحبت کردن ... پس از دقایقی متوجه شدن که دیگر صدای رقیه نمی آید ؛ آمدند و دیدن حضرت رقیه(س) یک طرف سر بریده یک طرف ، فکر کردن حضرت رقیه(س) خوابیده است ، اما چه اتفاقی افتاد ؟ رموز عشق را بر عالم نشان داد / لبش را بر لبش بنهاد و جان داد .
خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش در ادامه از نیروی انتظامی شهرستان شوش تشکر و قدردانی نمود و یادآور شد : نیروی انتظامی شهرستان شوش الحق و الانصاف در این چند هفته ی اخیر« علاوه بر اینکه دزدی ها زیاد است ، خصوصا کابل دزدی ها خیلی زیاد است» ولی واقعا این عزیران دارند زحمت می کشند بنده دستبوس تک تک عزیران هستم ان شاءالله که خداوند ، قدرت ، عزت و توفیق بدهد که بتوانند «نسبت به این خرده نا امنی هایی هم که وجود دارد و در زندگی مردم مشکل ایجاد می کند» کار عظیمی را انجام بدهند و این امنیت را شهرستان نبی دانیال(ع) ، شوش برگردانند و مردم این دیار در امنیت و آرامش زندگی کنند .البته برقراری امنیت یک بعدی نیست بلکه چند بعدی است که باز کردن ابعاد دیگر آن را به وقت دیگری موکول می کنیم .
در پایان خطبه های نماز جمعه و اقامه ی نماز سه برنامه برگزار شد که در اولین برنامه عبدالامیر بشکار مکبر نماز جمعه نام شهدای هفته ی اول مهرماه در طول هشت سال دفاع مقدس را نام برد .
«شهید سلمان بریسم ـ شهید عبدالرضا بازگیر ـ شهیده فاطمه بهور ـ شهیده شریفه طاهری بارانی ـ شهید احمد مشهدی ـ شهید عبدالحسن حردانی ـ شهید غلامحسین حسن پور ـ شهید رحیم سرخه ـ شهیده فشله حمزاوی و شهیده قدم ذبیح » شهدایی هستند که در هفته ی اول مهرماه در طول هشت سال دفاع مقدس به شهادت رسیدند .
دومین برنامه ای که اهدا جوایز به برندگان مسابقه ی عکس سوگواره ی عاشورا بود که به همت ناصر چنانی مدیر مسئول نشریه صدای شوش برگزار شد و به « فاطمه دیناروند ، کورش صالحی و فرح منگری» به ترتیب به عنوان «مقام اول تا سوم» این مسابقه و از « امیرعباس بندری ، امیرپورعیدی و امیرحافظ رشنو چراغی» به عنوان «شایستگان تقدیر» ، «محمد شکوهی ، محمد حسین زاده و زهرا حوری» به عنوان «داور» و «معصومه بویری منجی» به عنوان «مدیر اجرایی» با اهدا لوح تقدیر و کارت هدیه تجلیل شد .
سومین برنامه امضاء طوماری از طرف کشاورزان شهرستان شوش به شورای تأمین استان خوزستان بود که در بخشی از این طومار آمده است «.... ممنوعیت کشت چغندی و کلزا در شبکه ی آبیاری دز برای شهرهای شمالی استان خوزستان و به خطر افتادن معیشت کشاورزان ناحیه ی شمال با توجه به اینکه از کشت تابستانه محروم شده ایم اما در پایین دست استان خوزستان اقدام به کشت شالی نموده اند ..... برای جلوگیری از ضایع شدن معیشت کشاورزان ، خانواده ها و کارگران در زراعت که تعداد کل آنها 50000 نفر می باشد به فکر چاره ای باشید قبل از این که اتفاقی رخ دهد ....»