تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
ساعت 19:45 پنجشنبه 4 آبان 1396 ؛ همانند شب اول با 45 دقیقه تأخیر ؛ دهمین همایش ملی تعزیه و آیین های نمایشی محرم در آستان مقدس عبدالله بن علی(ع) و دعبل خزایی با اجرای دو مجلس شبیه خوانی ؛ دومین شب خود را پشت سرگذاشت .
ناصر چنانی معاون هنری و امور سینمایی اداره ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان در سخنانی کوتاه ضمن قدردانی از کلیه ی دست اندرکاران برگزاری این همایش گفت : بی تردید تعزیه یکی از مهمترین و ماناترین گونه های نمایش است که می تواند عصاره ی معنوی هنر نمایش ایرانی را در اختیار پژؤوهشگران ، هنرمندان ، تماشاگران و تمامی عاشقان و دلسوختگان سرور و سالار شهیدان حضرا اباعبدالله الحسین(ع) قرار دهد .
وی افزود : این همایش تا سال گذشته به صورت استانی برگزار شده و امسال با چند جلسه که برای ارتقاء آن داشتیم با موافقت و پشتیبانی دکتر محمد جوروند مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان از سطح استانی به ملی ترقی نمود و امسال در واقع اولین دوره ی همایش ملی را در شوش که سابقه ی کهن در اجرای تعزیه هم در شوش و هم در شهر حر دارد در حال برگزاری است و انصافا فاطمه ی دیناروند سرپرست اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش هم سنگ تمام گذاشته که هم جا دارد از ایشان و هم تمام پرسنل اداره ، هنرمندان نمایش ، تعزیه و اعضای انجمن روزنامه نگاران قدردانی خود اعلام نمایم .
سپس مجلس شبیه خوانی شهادت حضرت رقیه(س) کاری از شهر حر از توابع شهرستان شوش به سرپرستی حمید کریمی زاده با موضوع « شهادت حضرت رقیه(س) در شام به هنگام دیدن سر حضرت امام حسین(ع) و با هنرنمایی حمید کریمی زاده «معین البکا» ـ حبیب آل کثیر«شبیه حضرت امام زین العابدین(ع) » ـ و محمد حسین آل کثیر« شبیه حضرت رقیه(س) » به زبان عربی و به مدت 20 دقیقه اجرا شد .
در ادامه گروه تعزیه ی سفیر شیراز از استان فارس به سرپرستی استاد علیرضا حیدر پور فرد، مجلس شبیه خوانی حضرت علی اکبر (ع) به مدت 2 ساعت اجرا نمود .
در این مجلس شبیه خوانی « استاد علیرضا حیدرپورفرد ـ محمد جواد حیدر پور فرد ـ مختار احمدی ـ محمد حسین حقیقی فرد ـ غلام رحمان ستایش ـ غلام حسین گودرزی ـ عباس حیدر پور فرد ـ علی زارع ـ امیر حسین زارع ـ سجاد سالاری و ابوالفضل شعبانی ایفای نقش داشتند و منوچهر اخلاقی ، محمدرضا حقیقی فرد و ابراهیم ارقمی به عنوان نوازه ی (سرنا ـ نقاره ـ نی و ترومپت ) » گروه را همیاری نمودند .
شایان ذکر است در دومین شب « دکتر محمد جوروند مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان ـ ناصر چنانی معاون هنری و امور سینمایی ـ ناصر منصوری مسئول دفتر دکتر سید راضی نوری نماینده ی شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی ـ فاطمه دیناروند سرپرست اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش ـ عبدالامیر خنیفر رئیس اداره ی آموزش و پرورش ـ سیده حکیمه موسوی سخنگوی شورای اسلامی شهر شوش ـ فرامرز بهرامی رئیس اداره ی صنعت ، معدن و تجارت شهرستان اندیمشک ـ حاج ناصر پیوست مدیر مجمع اهل بیت(ع) و ......... حضور داشتند .
تحلیل شوش نیوز :
برخلاف شب اول که کارگاه آموزشی آسیب شناسی شبیه خوانی معاصر ایران در پلاتو برگزار شد ؛ امشب این کارگاه با توجه به حضور استاد علیرضا حیدرپور فرد که قرار بود ساعت 16 تحت عنوان « شناخت تعزیه ی شیراز و تحلیل ادبی و اجرایی مجلس شهادت حضرت علی اکبر(ع) با سبک و شیوه ی شیرازی »برگزار شود متأسفانه برگزار نشد و در درحالی پور که عده ای از تعزیه گردانان « دزفول ، اندیمشک و شوشتر » به شوش آمده بود . خبری از دلیل عدم برگزاری از منبع موثق نتوانستیم کسب کنیم اما برخی می گفتند به علت پخش مستقیم بازی داربی بین استقلال و پرسپولیس کارگاه برگزار نشده است .
موضوع دوم عدم حضور گروه شبیه خوانی شهرستان بهبهان بود که طبق برنامه ی اعلام شده ، ساعت 20:30 تعزیه ی شهادت طفلان مسلم را با 21 بازیگر و6 همره به عنوان نوازنده می بایست اجرا می کرد اما مجری برنامه مصطفی رحیم خانی و یا آرش سهرابی دبیر همایش برای تماشاگران علت عدم حضور گروه تعزیه خوانی بهبهان را اعلام نکردند .