تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
عکس ـ رضا نیسی
ساعت 20:30 یکشنبه 5 آذر1396 در آخرین روز از هفته ی بسیج و شب شهادت امام حسن عسکری(ع) ، به همت مجمع اهل بین و بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان شوش در مسجد قمربنی هاشم (ع) ، شصت ودومین آیین شهد صلوات به نیت شهید گمنام برگزار شد .
به گزارش شوش نیوز ؛ حجت الاسلام ، قدرت اله هاشم نیا مدیر عامل ستاد دیه استان خوزستان ، سخنان خود را با قرائت دعای فجر آغاز کرد و سپس به حدیثی از امام حسن عسکری (ع) پرداخت و گفت : « زیرک ترین و باهوش ترین شیعه کسی است که دارای دو صفت باشد ؛ 1 ـ اهل محاسبه باشد ؛ یعنی خود را محاسشبه کند و به حساب و کتاب خود رسیدگی نماید 2 ـ اهل مراقبت باشد ؛ یعنی اگر یک عمر با تقوا و با ایمان بوده است برای یک لحظه لغزش نداشته باشد که حسناتش از بین رود . »
وی افزود : خیلی ها مؤمن بوده اند اما به قول فوتبالیست ها دقیقه ی 90 زمین خورده اند ، لذا اگر واقعا می خواهیم بدانیم عاقبت بخیری چیست ؛ باید مراقبت از رفتار ، کردار و گفتارمان باشیم .
هاشم نیا برای اثبات گفته ی خود به شمر ابن ذوالجوش مرادی اشاره کرد و خاطر نشان نمود : شمر جانباز و فرمانده ی جنگ بود ؛ حافظ کل قرآن بود ؛ شاید 20 بار پای پیاده به مکه رفته است ، اما کارش در آخر خراب شد و در واقعه ی جانسوز کربلا روی سینه ی امام حسین(ع) نشست و سر از تنش جدا نمود .
مدیر عامل ستاد دیه استان خوزستان در ادامه عاقبت بخیری را بسیار با ارزش و مهم دانست و در این خصوص اظهار داشت : فردی نزد امام صادق(ع) رفت و با آه و ناله گفت : « من فقیرم ، دستم خالیست . » حضرت در پاسخ به وی فرمود : وقتی مهر اهل بیت در وجود شما جاریست در واقع بهترین ثروت را دارید و باید قدر آن را بدانید و مراقبت باشید که این ارزش را از دست ندهید .
وی افزود : گسی نزد امام سجاد (ع) رفت و گفت : شب را چگونه به صبح سپری کردید ؟ امام فرمود« شب را به صبح سپری کردم در حالی که صبح حساب و کتاب کردم و متوجه شدم هشت طلب کار دارم .»
حجت الاسلام هاشم نیا در ادامه به حاضریت در این آیین تأکید نمود چون حدیث دوم در واقع کل دین در آن خلاصه شده است و ممکن است برای فرد فرد ما نیز رخ دهد لذا توجه به این حدیث را توصیه نمود .
وی در این خصوص اظهار داشت : چون طلب کارهای امام سجاد(ع) ممکن است طلب کاران ما هم باشند لذا یک به یک به آنها اشاره می کنم .
1 ـ اولین طلبکار خداوند است :
خدا بایدها و نبایدها را از ما طلب می کند و می فرماید : « تکالیف را درز نظر داشته باش ، واجبات را انجام بده و از محرمات خود را دور کن . »
وی برای مثال به نماز اشاره کرد و تصریح نمود : آیت الله قاضی می گوید : اگر فردی به نماز پنجگانه به صورت واقعی توجه داشته باشد ، می تواند سخت ترین گره های زندگی را باز کند و آیت الله بهجت در این خصوص گفته است : اگر کسی نسبت به نماز خود توجه خالصانه داشته باشد و گره از کارش باز نشد بیاید و آب دهان خود را به صورت من بیاندازد ؛ اما اگر واقعا نماز بخواند .
2 ـ دومین طلبکار پیامبر اعظم(ص) است :
او سنت خود را از ما طلب می کند . پیامبر می فرماید : « راهی را برایتان مشخص کرده ام مواظب باشید که به جاده ی خاکی نروید . » در واقع یکی از سنت های پیامبر(ص) خدمت به بندگان خداست .خدواند توجه به بندگانش را از شما خریداری می کند ، حال اگر آن توجه با پول باشد یا با گرو گذاشتن آبرو فرقی نمی کند .
هاشم نیا برای تکمیل نمودن این بخش از سخنان خود به حدیثی از امام حسن عسکری(ع) اشاره کرد و خاطر نشان نمود : امام حسن عسکری (ع) می فرماید ؛ « در هر جمعی که رفتی ، بگو من از همه کمتر هستم . » اگر از شما بزرگ تر بودند بگو چون شما چهار مجلس از من بیشتر رفته و تجربه ی بیشتری دارید اذا من از شما کمترم ، اگر از شما کوچکتر بودند بگو ، چون شما نسبت به من گناه کمتری مرتکب شده ای لذا من از شما کمترم و اگر همه هم سن شما بودند چون از گناه هان خودت مطلع هستی و از گناه دیگران بی خبر هستی باز بگو من از شما کمتر هستم . و در کنار این تواضح اگر بتوانید گره از کمار کسی باز کنید در واقع گره از کار خود باز گرده ای .
وی در ادامه به یک حکایت پندآموز اشاره کرد و گفت : فردی می خواست به حج برود اما وقتی بین راه متوجه شد فردی چندماه است که یک لقمه گوشت بر سر سفره اش نرفته است ، لذا از رفتن به حج منصرف شد و پولی را که داشت به آن نیازمند داد و رفتن به حج را به سال بعد موکول نمود ؛ سال بعد که به حج رفت ، وقتی امام صادق(ع) وی را دید از منبر پایین آمد و آن مرد را در بغل گرفت و فرمود : سئوال گذشته که آن گره را از کار آن نیازمند باز کردی خداوند برایت سفر یک حج را به حساب آورده است .
3 ـ سومین طلبکار زن و فرزندان هستند :
مسئول آوردن روزی حلال بر سفره ما مردان هستیم ، اما باید بدانیم از چه راه و چه مسیری لقمه را سر سفره می بریم و اگر لقمه ی حرام سر سفره ببریم زن و فرزندان خود را نیز آلوده کرده ایم . توجه به لقمه ای که به بچه ی خود می دهیم ، فردای قیامت زن و بچه ها سر راه را می گیرند و نزد خداوند شکایت می کنند که این مرد لقمه ی حرام سر سفره آورد و ما نمی دانستیم .
حجت الاسلام هاشم نیا در این زمینه افزود : کسی که لقمه ی حرام در زندگی اش باشد حرف حساب حالی اش نمی شود ؛ لقمه ی حرام برای جوان مثل آهن و آهن ربا است .
4 ـ دو ملک به نام کرام الکاتبین ، چهارمین طلبکار هستند :
هر فردى داراى دو مَلک است که مأمور ثبت اعمال اویند در حالى که خدا را بر همه چیز دانا مى دانید. اول این که خدای تعالى براى مَلک عبادتى قرار داده که رزق اوست . آرى رزق مَلک عبادتست ، هر صنف مَلک یک قسم عبادت دارند، از آن جمله کرام الکاتبین هستند که عبادتشان ثبت اعمال بندگانست . دیگر آن که خداى تعالى مَلک را بربندگانش شاهد قرار داده است . وقتى که بنده متوجه شد کسانى هستند که ناظر اعمال اویند مواظبت بیشترى مى کند و در حضور مَلک رعایت مى کند چون فردا این کارهایش را شهادت مى دهند خجالت مى کشد و گناه نمى کند. این از این ملک ها کارهای خود ما را می نویسد و دیگری کارهای بد ما را ؛ خداوند به آن ملکی که مأمور ثبت خوبی های ماست تا کار خوبی انجام می دهیم می فرماید آن خوبی را بلافاصله ثبت کن ؛ اما اگر کار بدی انجام دهیم خداوند می فرمایید در نوشتن آن تعجیل نکند و مهلتی برای جبران به او بده . و بدانید که مهمترین کار خود احترام و نیکی به پدر و مادر است و بدترین کار بی توجهی به آنها می باشد .
5 ـ پنجمین طلبکار نفس است که ما را به گناه وا می دارد :
6 ـ شیطان که از من نافرمانی و معصیت
وسوسه های شیطانی که باعث بدی ها و گناهان شود راه علاج و دفع آنها دین است که آدمی ،بدی عاقبت گناه و ناگواری و وخامت فرجام آن در دنیا و آخرت را به یاد می آورد. و حقّ عظیم خدا و ثواب و عقاب او را متذکر شود و به خاطر داشته باشد که صبر بر ترک گناهی که این وسوسه ها به آن دعوت می کند آسانتر است از صبر و تحمّل آتش دوزخ که اگر شراره ای از آن به زمین افتد گیاه و جماد آن را می سوزاند. تا به حال توجه کرده اید که در هر کار خوبی که می خواهیم انجام دهیم، سر و کلّه شیطان پیدا می شود و با هزاران ترفند نمی گذارد ما این کار را انجام دهیم، از امور دنیایی بگیرید تا آخرتی؛بهترین راه نجات از شر شیطان داشتن ایمان قوی و الهام از دعاها و نیایش ها می باشد.
7 ـ عزرائیل « ملکالموت از من روح و جان » هفتمین طلبکار :
8 ـ قبر انسان هشتمین طلبکار است که بدن را طلب می کند :
قبر به ما می گوید « من خانه ای تاریکم با خود فانوسی بیاور ـ مرکز مار هستم با خود پادزهری قوی بیاور و خاکی هشتم با خود فرشی بیاور .
حجت الاسلام ، قدرت اله هاشم نیا مدیر عامل ستاد دیه استان خوزستان روضه ی حضرت امام حسن عسکری (ع) را قرائت نمود و حاضرین را در غم و اندو فرو برد .
حاج ناصر پیوست مدیر مجمع اهل بیت(ع) به بانی برگزاری شصت و دومین آیین شهد صلوات اشاره کرد و گفت : از چهار ماه پیش یا مهدی عارف نیت کرده بود که یکی از آیین های شهد صلوات برای شهید گمنامی که در بهشت زهرای آخر آسفالت دفن شده مراسمی را برگزار نماید که امشب آرزوی این برادر بسیجی محقق شد و امشب برای شادی روح آن شهید گمنام 18470 صلوات قرائت گردید .
وی در ادامه به برگزاری شصت و سومین آیین شهد صلوات اشاره کرد و گفت : یکشنبه 12 آذر 1396 شصت و سومین آیین شهد صلوات در منزل شهید یاسین حمزه واقع در منازل بنیاد شهید و امور ایثارگران لین یک برگزار می شود .
در ادامه ابراهیم غیاثی مداح اهل بیت(ع) با ذکر مصیبت و نوحه خوانی دست رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و مدافعین حرم را با سینه آشنا نمود .
شایان ذکر است در این آیین سرهنگ پاسدار کریم بابایی فرماندهی ناحیه ی سپاه شهرستان شوش ، علی الوار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ، ستوان دوم پاسدار مهدی کاکایی فرماندهی حوزه ی مقاومت بسیح شهید حسن درویشی ، مقدم خبرنگار صدا و سیمای خوزستان ، فرامرز بهرامی رئیس اداره ی صنعت ، معدن و تجارت شهرستان اندیمشک ، حاج غلامرضا جوادی نصیر مدیر هیئت تعزیه خوانی خامس آل عبا(ع) ، و ..... مدافعین حرم ، جمعی از رزمندگان و خانوادهای معظم شهداء حضور داشتند .